Uitlaatservice ''lastige honden''

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik heb een uitlaatservice. De hus en mijn honden zijn mijn lust en mijn leven.

voordat ik de hus ben begonnen heb ik o.a. de opleiding voor erkende hus bij gaus gedaan en een businessplan geschreven en stage gelopen bij een GT. 

Nu ben ik al weer een tijd bezig met mn bedrijf. Het is mijn brood, ik moet ervan leven. 

Nog steeds volg ik regelmatig lezingen, workshops en opleidingen. 

Het werken met honden van anderen is een grote verantwoordelijkheid. 

ik zie helaas om me heen hussers die denken dat het wel makkelijk geld verdienen is, een beetje hondjes van een ander uitlaten. Een opleiding volgen vinden ze niet nodig, een veilige auto ook niet.

Ik heb geïnvesteerd in opleidingen, een goede auto, mooie website etc.

Gelukkig vinden mijn klanten dat belangrijk. 

 

Dus als je mijn mening wilt weten. Ga eerst opleidingen op kynologisch gebied doen en stage lopen. Ik zou mijn lastige hond niet aan je meegeven. 

 

 

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

Heb zelf ook een uitlaatservice. Het is mijn lust en mijn leven, en dat heb je denk ik ook echt nodig als je eraan begint. 

Nog niet zo lang bezig, maar wel veel voorbereiding gedaan voordat ik begonnen ben.

 

Opleiding bij MG gedaan, bus aangeschaft en ingebouwd, materiaal ingekocht. Informeren bij KVK en belastingdienst. Verzekering afsluiten (heel gedoe met levende have) en heel, heel veel lezen, luisteren en praktijkervaring opdoen.

Werk ook met moeilijkere honden (herplaatsers, gedragsproblemen en alles wat erbij komt kijken) maar wat ik zelf ook ervaar is dat je inderdaad echt het vertrouwen moet winnen van mensen.

Ik zou zelf ook niet snel gebruik maken van een uitlaatservice en zeker niet als iemand geen opleiding en/of bijzondere ervaring heeft op jonge leeftijd. 

Mijn advies zou zijn: ga ervoor maar verdiep je er dan echt in.

Of studeer voor een baan in de hondenbranche voor meer zekerheid en minder verantwoordelijkheid.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie gaat ook naar de hondenuitlaatservice. Ik ben echt super blij met haar! 

Ik denk dat je juist de wat moeilijkere honden zou kunnen gaan mengen met de wat socialere honden. Sommige honden kunnen gedrag heel goed corrigeren waardoor je een groepje honden toch wat in balans kunt houden. Ik vind het een super initiatief van jou maar ik zou mijn hond niet met gevaarlijke honden mee weg willen sturen omdat ik dan bang zou zijn dat er iets met mijn hond zou kunnen gebeuren. Daar zou ik dan wat voorzichtig mee zijn. De hondenuitlaatservice waar Ozzie mee weg gaat wil wel graag dat de honden sociaal zijn. Maar ik merk ook dat mijn hondje door de uitlaatservice goed sociaal gebleven is. Ook hoor ik dat minder socialen honden socialer geworden zijn door een uitlaatservice..

 

Ik kom ook wel eens een hondenuitlaatservice tegen met meer dan 20 honden. Ik zie dan dat de achterblijvers wel heeeel ver weg zijn bij het roedeltje. Dan denk ik als ik dat als baasje zou weten........

 

Wat ik prettig vind bij een honden uitlaatservice is:

  • Kleine groepjes
  • Veiligheid
  • Oplettendheid, dat als er iets met de hond is dat dit gesignaleerd wordt.
  • Dat de hond veel plezier heeft en dat ik dat dan ook weet.
  • Goede omgang met de hond vanuit de zachte visie.
  • Open en eerlijk.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hummie is een hond met een rugzakje, en gaat met de HUS mee.

 

Via via kon ik een vrouw wiens hond ook mee ging. Man met veel ervaring met honden en andere dieren. Schaapsherder geweest, ook veel getraind met honden. Geen officiele opleiding gevolgd zover ik weet, maar wel EHBO en de nodige praktijkervaring.

 

Bij Hummie had het geen zin als ik er bij was eerste paar keer, alleen maar moeilijker. Eerste paar weken had hij aan zijn tuigje een kort lijntje zodat hij hem te pakken kreeg. Veel indrukken voor hem, merkte dat hij ook echt moe was nog als ik thuis kwam. Viel in het begin ook nog uit naar de andere honden, maar die corrigeerde dat netjes. En nu? Hij heeft inmiddels geen lijntje meer om, blijft braaf zitten. Volgens de HUS is hij nu te druk om te kijken welk hondje spelen wilt, ipv uitvallen. In het begin zat hij naast hem in de bus (bij andere honden in aparte hokken, en opgesloten gaf in het begin te veel stress dit aan gegeven bij hem, en heeft eerst het vertrouwen met hem opgebouwd voordat hij ook in hok vervoerd werd).

 

Dus ja ik ben zeker weten tevreden.. Ook erg goed geweest voor de soicalisatie van Hummie. Hij doet ook individuele wandelingen. Voor hem was het duidelijk, juist Hummie mee laten gaan in de groep. En daar heeft hij zeker weten gelijk in gehad.

 

Bij hem lopen de honden eigenlijk altijd los. Mits nieuwe honden, daar bouwt hij eerst vertrouwen mee op en oefent dan bv op een veld met hek. Bij Hummie is van loslopen nog geen sprake omdat hij het aanlijnen wel nog altijd spannend vind... Ik denk dat dit vanzelf nog wel komt met de tijd. Hij kijkt dus ook zeer zeker na de individuele hond.

 

Hij loopt volgensmij in een groep van max 8 honden. Ben 1 keer meegelopen. Hij is duidelijk de leider.  En heeft mits dit nodig is ze echt wel onder controle. Hij doet dit alleen, en op de achtergrond helpt zijn vrouw mee. Betekend echter dat als hij ziek is wandelingen vervallen, met vakanties etc. Ik vind dit niet erg, omdat als er iedere keer andere kwamen dit echt niet goed zou zijn voor Hummie.

 

Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt, daar Hummie ook een "moeilijkere' hond is.

 

Ik heb nog een vaste oppas via internet aangekomen. Ook een meisje van rond de 20. Wel ervaring met honden, en bange katten. Gaat goed, Hummie groeit ook bij haar. Als ik jou verhaal lees zou ik jou dat ook vertrouwen. Maar, met alle respect iemand van jou leeftijd met nog niet heel veel ervaring, geen opleiding met meerdere moeilijke honden of groepen honden? Nee dat zou ik niet doen...

Misschien is dat meer een optie voor je?

 

Oja ik betaal voor een losse rit 10,-. Ik pak 30 rittenkaart, betaal ik omgerekend 8,5 per keer. Niet duur voor een HUS.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" De uitlaatservice waar ik nu stage loopt doet het zo:
's Morgens wordt er een groep honden opgehaald en die gaan een uur naar een bos of park etc. en dat zijn dan een stuk of 10 honden tegelijk. Afhankelijk van de groep wordt er gekozen of voor een bos of voor een vlakke weide met veel overzicht. Over het algemeen gaat de voorkeur wel uit naar plekken waar op dat moment weinig mensen met honden zijn en tijdens het wandelen worden andere honden zoveel mogelijk vermeden.
Die honden worden dan terug gebracht en dan worden er 's Middags honden uitgelaten die niet bij de groep kunnen, soms is dat nog wel in twee tallen. Sommige honden worden dan in de eigen wijk uit gelaten en sommige gaan dan wel weer naar een park of een balletje gooien etc.

Het grootste deel van de dag ben je bezig met honden ophalen en thuis brengen en niet met het uitlaten zelf. Je benzine kosten zijn dus ook flink hoog.
Daarnaast betaald 'mijn' uitlaatservice ook jaarlijks voor het uitlaatgebied waar ze dan mag lopen met maximaal 14 honden tegelijk. Het is normaal gesproken niet toegestaan om alleen met zo'n grote groep honden in een uitlaatgebied te gaan wandelen dus ook daar betaal je voor.
Het mooiste zou zijn om zelf een stuk grond te kopen waar je de honden uitlaat om zo min mogelijk risico te lopen. "

 

dat vind ik vreemd, betalen voor een vrij gebied?

Nog nooit van gehoord, heb ook nog nooit ergens gezien boven zoveel honden betalen.. Daarbij vind ik 14 honden echt teveel voor 1 iemand.

 

Wat betaal je dan voor een jaar? Echt een rare regeling.

 

Mijn HUS weet wel overal de rustigere plekken, en bv in de zomer waar ze lekker kunnen zwemmen bij warm weer. Hij zoekt vooral deze plekken op omdat andere baasjes vaak niet blij zij met een grote roedel.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^