mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Even trots showen hoor! Gisteren hebben we onze 3e les van de hondencursus gehad en hebben we o.a. voor het eerst met de A-schutting gewerkt!

 

Spannend voor Lupa maar ook erg leuk! De bedoeling was zitten voor de schutting, er overheen leiden en op het laatste stukje weer zitten. De eerste keer bleef ze alleen met haar voorpootjes op hout staan en durfde er niet verder op. Maar met wat worstjes, geduld en motiveren kreeg ze door dat ze er gewoon op kon en toen ze dat eenmaal door had ging ze er moeiteloos overheen! Zo leuk! 

 

 

 

Na de schutting kwamen ook nog het slalommen, de hoogtesprongen en de tunnel. Ook de tunnel was voor Lupa de eerste keer maar het vastgehouden worden door een ander vond ze spannender dan door de tunnel rennen want dat deed ze wel heel goed

 

En vanmiddag zo lekker genoten van de zon in de tuin! Ze kwam er zo gezellig bij zitten op de picknickbank waar ik een brief aan zat te schrijven en even lekker geborsteld! De ondervacht doe ik altijd in een voederspiraal voor de vogeltjes. De eerste lading is er van de week al uitgepukt, lekker warm voor de nestjes!

 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Leuk hé om cursus te doen! Ik ben met Moh ook weer bezig met een nieuwe cursus, toevallig ook de 3de lees gehad vandaag. En ook daarna heerlijk genoten van de zon. Ik ben met mijn paard en wagen op stap geweest en Moh zat weer fier naast me om haar heen te kijken. Ze had het wel een stukje beetje koud, toen reden we in de schaduw en de wind was toch best fris. Maar al snel waren we weer in de zon en genoot ze weer. Heerlijke zondag gehad!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ooooh leuk hoor! :D 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Leuk hé om cursus te doen! Ik ben met Moh ook weer bezig met een nieuwe cursus, toevallig ook de 3de lees gehad vandaag. En ook daarna heerlijk genoten van de zon. Ik ben met mijn paard en wagen op stap geweest en Moh zat weer fier naast me om haar heen te kijken. Ze had het wel een stukje beetje koud, toen reden we in de schaduw en de wind was toch best fris. Maar al snel waren we weer in de zon en genoot ze weer. Heerlijke zondag gehad! "

 

Oh dat klinkt heerlijk zeg! Mee op de wagen zou Lupa ook ge-wel-dig vinden! Gisteren kwamen we op de fiets voor het eerst een paard tegen wat ook daadwerkelijk draafde ipv alleen in de wei stond en Lupa keek haar ogen uit! Vooral toen hij achter ons kwam draven hihi. Ze deed alle moeite om langs mij heen naar achteren te kijken. 

 

Wat voor cursus doe jij samen met Moh? 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb eerst EG gedaan, die startte 2 weken nadat ik Moh had opgehaald, en nu dus net gestart met VEG. De oefeningen zijn nu al best pittig, maar Moh doet het eigenlijk best wel erg goed :D. Ik wil in het najaar starten met behendigheid of iets in die richting. Moh is los niet te houden met paarden, vooral niet als ze rennen! Daar moet ze achteraan... Maar op de kar gedraagt ze zich voorbeeldig! Ze kijkt dan zo wijs en trots om haar heen, en dan af en toe naar mij; zo is het gezellig hé baasje? En dat is het ook, het is zoveel gezelliger om met een hondje op de kar te zitten dan alleen...

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ik heb eerst EG gedaan, die startte 2 weken nadat ik Moh had opgehaald, en nu dus net gestart met VEG. De oefeningen zijn nu al best pittig, maar Moh doet het eigenlijk best wel erg goed :-D. Ik wil in het najaar starten met behendigheid of iets in die richting.
Moh is los niet te houden met paarden, vooral niet als ze rennen! Daar moet ze achteraan... Maar op de kar gedraagt ze zich voorbeeldig! Ze kijkt dan zo wijs en trots om haar heen, en dan af en toe naar mij; zo is het gezellig hé baasje? En dat is het ook, het is zoveel gezelliger om met een hondje op de kar te zitten dan alleen... "

 

Leuk! Moest de afkortingen even opzoeken want ben nog niet zo thuis in al die cursustermen maar EG komt overeen met wat wij nu doen. VEG lijkt me al een stuk pittiger ja. Fijn dat Moh het zo goed doet! En zolang jullie er maar plezier in hebben hè! 

 

Ik weet zeker dat Lupa ook achter een paard aan zal rennen zodra ze los is, dat doen we dus maar niet. Moh heeft het goed bekeken, op de wagen mee is alsof je achter het paard aanrent maar zonder je pootjes te hoeven gebruiken hihi  Mooi gezicht he, als ze zo trots naast je zitten te genieten. Zo gezellig! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Daar ben ik weer, met een stapel foto's en veel te kletsen 

 

In de afgelopen twee weken hebben we weer veel leuks gedaan en geoefend. Zo zijn we voor het eerst met de trein gegaan. Omdat Lupa de bus zo spannend vond, wilde ik het rustig opbouwen en combineren met leuke dingen. We zijn we de fiets naar Soestdijk gegaan en vanaf daar naar Baarn (4 minuutjes met de trein) waar je dan naast het bos uitstapt. En tot mijn verbazing heeft Lupa totaal geen moeite met de trein! Bij het in en uitstappen draag ik haar omdat ik geen risico wil lopen met tussen het perron en de trein stappen maar in de trein lag ze heerlijk op schoot, keek wat uit het raam en heeft geen enkele keer gegaapt, getrild of liggen hijgen.  Super trots op mijn meisje!!

 

Wachten op het perron:

 

 

Lekker op schoot in de trein:

 

Na het korte treinreisje een uur door het bos gestruind en daarna weer terug naar het station, waar we net de trein hadden gemist (verkeerde tijd in mijn hoofd)

 

 

 

Dus even samen een appeltje gegeten bij het plantsoen en geoefend met wachten terwijl ik wat weg ging gooien. 

Gelijk ook de lift geoefend op het station. Ook dit vond ze prima, ze keek even vreemd toen het ding begon te dalen maar maakte er geen probleem van. 

 

Nog even een echte Hollandse foto voor haar opvangmama 

 

Die week hadden we ook nog de hondencursus in de zeikende regen. Iets minder leuk dan normaal maar Lupa is wel door de 6 meter tunnel gegaan zonder vast gehouden te worden. Het idee was om je hond door de tunnel te sturen en terug te roepen naar het begin punt en dat deed ze super. Ik ben soms zo verbaasd dat ze al dit soort 'gekke' dingen gewoon doet en echt leuk lijkt te vinden. Nadat ze de eerste keer uit die lange tunnel kwam likte ze me vol in mijn gezicht hihi. Zo blij en opgelucht tegelijk. 

 

Van de week gezellig met mijn moeder naar het tuincentrum geweest en als het zonnetje schijnt dan wil ik Lupa zo graag meenemen maar moest zoveel hebben. Dus gevraagd of mijn moeder haar mandje voorop wilde nemen zodat Lupa toch mee kon. Lupa haar eerste keer in het winkelmandje, wat veel bekijks trok hihi en voor het eerst bij iemand anders voor op de fiets. 

 

 

Van al die leuke dingen doen word je ook best moe, dus lekker slapen moet ook gebeuren! Of al chillend kroelen met je muis 

 

 

Deze week hadden we helaas geen hondencursus i.v.m. bijscholing van de instructeurs maar konden we wel extra op pad! Nichtje Eva kwam logeren dus liep ik met een varkentje en een hondje in het bos haha. Heerlijk gezicht, zo'n meisje al huppelend in haar onesie. 

 

 

Zaterdagavond zou ik haar weer naar huis (Amersfoort) brengen dus dat gecombineerd met een fietstocht naar de korte duinen (zoveel mooier dan de lange duinen!) waar we lekker hebben gedonderd en gerend. Ondanks het heerlijke avondzonnetje stond er wel een koude wind dus voor Lupa toch het jasje maar aan, als ze zo stil voorop zit.

 

om deze foto moet ik zo lachen... ik sla Lupa niet op haar kop maar terwijl ik de foto maakte waren we nog met de stok aan het sjorren haha. Geen idee wat er gebeurde dat het lijkt alsof ik haar mep. 

 

en daarna door naar Amersfoort om Eva thuis te brengen en heel voldaan weer terug fietsend, lekker moe in het mandje. 

 

Gister was het zulk lekker weer dat we wel even moesten oefenen met de trein om weer in het bos te belanden. Dus op de fiets naar Soest Zuid en vanaf daar naar Baarn (15 minuutjes) en ook nu ging Lupa rustig op schoot zitten en liggen kijken, helemaal goed! 

 

In het bos lekker gestruind en gespeeld met andere honden. Op een gegeven moment stond ik met een vrouw te praten die blijkbaar wist dat Lupa Lupa heet (ooh ik ben zo slecht met gezichten van mensen die ik maar een keer heb ontmoet...) en onze hondjes waren aan het spelen. En komt er uit een zijpad een hond gerend, die uit het niets, vol op de labradoodle duikt die vlak achter ons speelde. De labradoodle jankte ontzettend en juist op dat moment vroeg een jochie netjes of hij mijn hondje mocht aaien, waarop ik antwoordde dat ze dat niet prettig vindt en hij zegt 'he, waar is ze eigenlijk?' en ik nog zeg 'hier...' en kijk om me heen en zie Lupa zo hard het pad waar we op liepen terug hollen. Geschrokken van het gevecht tussen de andere honden en gedacht 'daar waag ik me niet aan!' Het was de eerste keer dat ze een gevecht meemaakte dus logisch dat ze schrok maar gelukkig kwam ze ook gelijk terug rennen toen ik haar riep. Arm meisje! Ze wilde ook absoluut niet dezelfde kant meer op als waar de aanvallende hond liep dus we zijn een klein paadje ingeslagen en samen door het bos gewandeld. Maar het maakte wel indruk want ze was veel meer op haar hoede daarna.

 

 

na anderhalf uur wandelen was mijn meisje gesloopt en viel zowaar in slaap in de trein  reizen met de trein zit dus wel goed!

 

 

En het laatste leuke nieuwe wat we hebben gedaan is thuis geoefend met onze Ikea tunnel. Ik heb me ingenomen om niet gelijk een 6 meter tunnel te kopen, dus gewoon de gewone van Ikea gehaald  Vandaag de tijd en de rust om eens rustig te wennen en oefenen en ja hoor, ze ging er door heen! 

 

 

 

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 3 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Ah alweer super foto's!

Lupa lijkt me echt een superlieve hond. Wat snoezig in dat jasje en die foto met die stok haha ik moest even twee keer kijken..

super dat het zo goed gaat met Lupa ik geniet altijd nog van alle foto's en je verhalen. Sterre ging laatst ook voor het eerst in de trein ze ging gelijk liggen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat een geweldig leuk hondje is t toch, ik ben helemaal verliefd op haar.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ah alweer super foto's!
Lupa lijkt me echt een superlieve hond. Wat snoezig in dat jasje en die foto met die stok haha ik moest even twee keer kijken..
super dat het zo goed gaat met Lupa ik geniet altijd nog van alle foto's en je verhalen. Sterre ging laatst ook voor het eerst in de trein ze ging gelijk liggen. "

 

Dank je wel voor je leuke reactie! Lupa is inderdaad een lieverd, een blij lief meisje! 

 

Wat fijn dat Sterre het ook gelijk zo goed deed in de trein! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Wat een geweldig leuk hondje is t toch, ik ben helemaal verliefd op haar. "

 

Hihi daar hebben er meer last van, vooral mannen op straat vallen als een blok voor haar  en ik ben zelf ook smóórverliefd op haar! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik had t al bij je vooraankondiging, en ze wordt steeds maar mooier en wijzer. Een superteam zijn jullie.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ik had t al bij je vooraankondiging, en ze wordt steeds maar mooier en wijzer. Een superteam zijn jullie. "

 

Dank je voor je lieve comment Kees! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat een heeeerlijke fotos en verhalen! 

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Oh wat een leuke verhaaltjes en foto's! Ik volg je topic mee.
Super dat jullie zo actief bezig zijn haar te laten wennen aan van alles en nog wat ;-)
Ze doet me ook een beetje denken aan mijn eigen meisje, Nova. Zij komt ook uit Roemenië, heeft een beetje hetzelfde lichte zandkleurtje als jouw meisje en ook korte pootjes! <3
Ik denk alleen dat jouw meisje nog een stukje kleiner is dan de mijne (15 kilo).

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Heerlijke foto's en verhalen jullie zijn een super team ;-) Lupa is ook zo mooi en zo slim.Hou ons maar op de hoogte hoe alles verder gaat met Lupa. :-D

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja de trein en de bus... Dat moet ik eigenlijk ook eens met Moh gaan doen :)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Oh wat een leuke verhaaltjes en foto's! Ik volg je topic mee.
Super dat jullie zo actief bezig zijn haar te laten wennen aan van alles en nog wat ;-)
Ze doet me ook een beetje denken aan mijn eigen meisje, Nova. Zij komt ook uit Roemenië, heeft een beetje hetzelfde lichte zandkleurtje als jouw meisje en ook korte pootjes! <3
Ik denk alleen dat jouw meisje nog een stukje kleiner is dan de mijne (15 kilo). "

 

Het socialiseren en wennen doe ik in voor Lupa behapbare stukjes maar we vinden het beide zo leuk om te doen! Lupa houdt wel van ontdekken en nieuwe plekken!

 

Mooi is dat zandkleurtje van onze dames hè! Lupa weegt 5,2 kg dus is wel iets kleiner hihi. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Heerlijke foto's en verhalen jullie zijn een super team ;-) Lupa is ook zo mooi en zo slim.Hou ons maar op de hoogte hoe alles verder gaat met Lupa. :-D "

 

Dank je wel voor je lieve comment! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ja de trein en de bus... Dat moet ik eigenlijk ook eens met Moh gaan doen :-) "

 

Inmiddels is ze goed gewend aan de bus & trein en kan het je wel aanraden! Altijd handig als ze het al wel gewend zijn tegen de tijd dat het eens nodig is. Van de week ons eerste 'verre' uitje met het OV gemaakt! 

honden page profiel KruyfieKruyfie 3 doggies

honden foto van Kruyfie

Je heeft een geweldige job met haar, en Lupa is ongelooflijk goed met al deze training .Ik ben erg blij om dit soort leuke verhaal over een Buitenlandse rescue hond te lezen.

Sinds paar dagen heb ik ook een pup uit Romania geadopteerd. ze is nu nog niet bij ons wonen, maar ben ik al bezig met de voorbereiding voor haar, hondenvoer , honden mand , nieuwe riem en tuigje bestellen, ook zet ik haar in dierenverzekeringen en inschrijven bij een puppy cursus.. ;-) ;-)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Terwijl Lupa heerlijk van het zonnetje ligt te genieten in de tuin deel ik weer even 'een paar' foto's van afgelopen week! 

 

Zo lag Lupa héérlijk op mijn bureau (ze kijkt graag naar buiten) te slapen in het zonnetje 

 

 

Kreeg ik post en wilde het roze delentje als ondergrond voor de foto gebruiken. Maar Lupa dacht daar anders over en voor ik het kaartje neer kon leggen ging zij lekker liggen. Dan het kaartje er maar boven op 

 

 

Vorige week zijn we 's avonds nog even langs de begraafplaats gefietst om daarna over de Engh (hoogste punt van Soest met allemaal velden, akkers etc) en omdat het verder helemaal leeg was konden we weer even oefenen op loslopen. Ze bleef netjes op de paden ipv als een wilde door de velden heen. Ze werd pas wild toen ze het paard van de vorige keer herkende en heeel vrolijk op hen afrende! De lucht was zo lekker warm dat we nog een tijd in het gras hebben gelegen. En op de fiets zit ze zo wijs rond te kijken en te genieten!

 

 

 

Bij de hondenschool nog even op de weegschaal én kennis gemaakt met dit leuke veulen. 5.2 kg (weeg regelmatig op deze weegschaal) schoon aan de haak! 

 

 

En afgelopen maandag hebben we ons eerste echte treinavontuur gemaakt! Met de bus naar Amersfoort (25 minuten), wat even spannend wat omdat de airco ineens aanging maar ze hield zich goed! Het station vond ze érg interessant! Vooral die palen op het perron roken erg 'lekker' hihi. Met de trein naar Deventer, ging erg goed. En vanaf daar nog met de trein naar Olst. Ze heeft het erg goed gedaan. Netjes gewacht tussendoor en geen spanning of angst! 

 

In Olst woont een goede vriendin met haar 4 oude maanden teckeltje Saartje! Dus Lupa had haar eerste officiële playdate en hoe! 

 

Op het grote veld tegenover het huis heeft Lupa eerst even lekker los gerend en daarna kennis gemaakt met Saartje wat erg goed ging. Na wat rennen en spelen zijn we naar binnen gegaan en heeft Lupa het huis verkend met Saartje op haar hielen. Nog wat geravot en samen Saartje haar eten opgegeten  

 

 

Grappig om te zien dat Lupa ook een keer de grote van het stel is hihi. 

 

 

Na de lunch zijn we gaan wandelen, mooie omgeving zo aan de rand van het dorp. Lupa heeft de hele wandeling los gelopen, wat erg goed ging en tussendoor hebben ze nog heerlijk gespeeld op een veld! 

 

 

Ze hebben het erg leuk gehad samen en wij hebben genoten van het kijken naar de twee donders! 

 

Eind van de middag weer terug gegaan met de trein en bus en deze reis verliep goed en rustig. Lupa was namelijk gesloopt en lag heerlijk op schoot te slapen! 

 

 

 

Ook is ze afgelopen zaterdag nog over de hoge schutting geweest, zonder moeite! :D Van medecursisten kreeg ik het compliment dat Lupa zo mooi op mij gericht is en echt voor mij werkt. Maar ook dat ze het erg goed doet, is gegroeid en zo vooruit is gegaan. Dat het zichtbaar is dat we zoveel oefenen! :D 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Je heeft een geweldige job met haar, en Lupa is ongelooflijk goed met al deze training .Ik ben erg blij om dit soort leuke verhaal over een Buitenlandse rescue hond te lezen.

Sinds paar dagen heb ik ook een pup uit Romania geadopteerd. ze is nu nog niet bij ons wonen, maar ben ik al bezig met de voorbereiding voor haar, hondenvoer , honden mand , nieuwe riem en tuigje bestellen, ook zet ik haar in dierenverzekeringen en inschrijven bij een puppy cursus.. ;-);-) "

 

Dank je we! Ik vond het héél spannend, een hondje uit het buitenland adopteren maar oh ze is zó leuk en lief! Het is een heerlijk hondje. Erg bijzonder om een buitenlandshondje in je leven te krijgen. 

 

De voorpret is ook erg leuk! Heb ik ook zo van genoten maar na 3 maanden wachten was ik er zo aan toe om haar in mijn armen te sluiten! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind al die fotos dat ze in het fietskrat zit echt geweldig!!

en jullie ondernemen veel, echt super

hoe oud is ze eigenlijk?

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ik vind al die fotos dat ze in het fietskrat zit echt geweldig!!
en jullie ondernemen veel, echt super
hoe oud is ze eigenlijk? "

 

Ja leuk he, ik heb straks een hele reeks met Lupa in het mandje haha. Het is ook zo'n leuk gezicht. Die harige blije oortjes 

 

Lupa is van eind juni/begin juli. Ik heb het op 28 juni gehouden omdat ze 28 november in NL aankwam, dus ze is nu (ongeveer) 9,5 maand oud. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Die foto waar Lupa staat met die molen in beeld, hollandser kan niet! Erg leuke foto's weer :)

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Wat een mooi en lief hondje is het toch en wat een geluk heeft Lupa gehad dat ze bij jou terecht is gekomen,zo te zien heeft ze een geweldig leventje.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh ze is echt zo leuk!!  Hele mooie foto's!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat leuk dat t zo goed ging bij je vriendin! Ze zal wel lekker moe zijn geweest van alle indrukken.

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy 3 doggies

honden foto van Fabienne & Joy

Wat een ontzettend schattig en leuk hondje! Wonen jullie in Soest? Ik woon namelijk in Soest en dan zou jij de eerste zijn die ik hier tegenkom die ook in Soest woont. Wel zie ik dat veel mensen naar de Soesterduinen gaan, het is natuurlijk ook een paradijs voor honden. Misschien vind je het leuk om een keer met mij en wat anderen samen te wandelen?

pagina 8 van 15 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^