mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Het logeerpartijtje met 1 nichtje ging al geweldig maar toen wilde het andere nichtje ook wel heel graag logeren. Dus in plaats van op halen, kwamen mijn zus + andere nichtje ook gezellig een nacht logeren. Ik had eigenlijk gedacht dat Lupa wel weer een nacht nodig zou hebben om ook door mijn zus en andere nichtje geaaid te willen worden maar tien minuten na binnenkomst zat ze al te kussen & kroelen. 

 

Ik had even een moedertranen momentje haha. Lupa was nooit in aanraking met kinderen gekomen en vond vreemden in Roemenië absoluut niet leuk. Ze wilde niet geaaid worden en kon grommen als vreemden haar willen aaien. In NL laat ik Lupa zelf haar afstand nemen maar ze liet zich absoluut niet aaien door anderen, wel wat snuffelen aan handen maar meer niet. Dat ze na 3 keer ontmoeten al zo dol zou zijn op mijn zus & nichtjes had ik niet durven hopen. Dus ik schoot toch wel even vol, prachtig gezicht! 

 

 

Gisteren ontmoetten we een hele grote hond, grootste die we tot nu toe tegen zijn gekomen, en ik blijf lachen om het grootte verschil!

 

 

Vandaag zijn we even een half uurtje naar de Soesterduinen geweest, de eerste keer voor Lupa! Twee lijnen aan elkaar vast gemaakt zodat ze wat ruimte had maar wel vast zou zitten. Ik wilde eigenlijk pas in het nieuwe jaar oefenen op los lopen. Omdat ze en de commando's nog niet kent en de kans op vuurwerk (ze is niet bang, maar schrikken kan ze natuurlijk altijd)

 

Dus eerst even lekker rondgelopen met de meiden, wat ze prachtig vindt! 

 

 

Al snel ontmoetten we een leuk hondje die verdekt opgesteld in het gras lag hihi 

 

 

Hier kwam Lupa iets te enthousiast naar me toe rennen  de tweede foto maakte mijn zus. 

 

 

Daarna kwam deze leukerd langswandelen. Net een grote zus van Lupa! Een mix tussen een keeshond & sheltie (dacht haar baasje). Daar heeft Lupa even mee gespeeld en het andere baasje zei dat ik haar wel los kon laten. Beetje spannend maar het toch gedaan en oh wat genoot ze daar van! Heerlijk gehold en mooi in de buurt (max. 20 meter verder aan het huppen en snuffelen) gebleven. Het aanlijnen ging niet zo snel & makkelijk als ik had gewild maar ze was veel te lekker aan het spelen & ontdekken. In de hondenbak wil ze nog wel eens achter vogels aanjagen maar hier huppelde ze een paar keer heel schattig achter een kraai aan met een kop van "He, jij ook hier, leuk he?" ipv er achter aan jagen. Toen we met zijn allen wat verder liepen kwam ze heel hard aanhollen en kon ik haar aanlijnen. Gelukkig! haha. Het was toch best wel even spannend maar haar zo genieten was het waard! 

 

 

 

 

en natuurlijk nog even een kuiltje graven 

 

Ook zijn we langzaam positieve ervaringen met auto & bus aan het maken. De reis van Roemenie naar NL in een bus heeft een flinke indruk gemaakt. Gisteren zijn we met de bus naar de dierenwinkel geweest. Ze zat te trillen alsof ik haar net op de aankomstdag in mijn armen had. Ze heeft gewoon op schoot gezeten en vond het wel erg spannend. Eenmaal uit de bus was alles weer prima, in de winkel zelf vond ze prachtig - al die lekkere geurtjes. Wat lekkers uitgekozen en haar mini koekjes gehaald. In de bus terug vond ze het nog spannend maar trilde al minder. 
Vandaag in de auto heen zat ze weer te trillen (terwijl ze op de aankomstdag in de auto terug, zo goed als niet heeft getrild...) maar er eenmaal uit was het ook weer prima. De terugweg heeft ze zonder spanning lekker naast mijn been gelegen en met het kopje op schoot. 

 

En nu lekker slapen en even helemaal niks! 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Hartstikke positief allemaal!

En compliment aan jou, je bent echt een super baasje zo te lezen!

 

Wat een leuke foto's ook weer!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Hartstikke positief allemaal!
En compliment aan jou, je bent echt een super baasje zo te lezen!
 
Wat een leuke foto's ook weer! "

 

Wat een lieve reactie, dank je wel voor je compliment!! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat een mooi hondje is t toch. Super.

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Wauw heel erg gaaf zeg. Jullie doen het goed. 

Heel erg mooi om te zien.

prachthondje is ze

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Lupa en ik hebben de jaarwisseling rustig doorgebracht. Gelukkig vindt Lupa het vuurwerk niet eng dus overdag wandelen ging prima. 's Avonds vond ze het toch wat spannender door de harde knallen en zijn we maar naar binnen gegaan om niks te forceren. In huis is ze wel ontspannen en heeft de hele avond geslapen. Om 00:00 toch een gevulde Kong gegeven waar ze zich op stortte en om 00:30 viel ze rustig in slaap. Na wat angstige jaarwisselingen en 24 uur niet durven plassen met Tico was dit een hele opluchting! 

 

Op nieuwjaarsdag trof ik haar slapend bovenop de speelgoedmand van de nichtjes, waar een lekker kussen op ligt. Prima plekje  Af en toe even stiekem knagen aan de hengsels, jummy! 

 

 

Vanaf vrijdag kwam mijn 3e nichtje nog logeren voor de kerstvakantie weer over is. Dit nichtje is (net als haar vader/mijn broer) niet zo gewend aan honden en ook niet zo'n hondenkind en dat was te merken toen zij samen met grote ogen naar Lupa zaten te staren en Lupa naar ze stond te blaffen haha. Het was hun eerste ontmoeting dus ik had wel wat wen-tijd verwacht maar toen mijn broer eenmaal weg was sprong Lupa zo op schoot bij mijn nichtje. Wauw! De positieve ervaringen met mijn andere nichtjes hebben Lupa echt goed gedaan. Mijn nichtje moest meer aan Lupa wennen dan andersom. 

 

Maar dat is helemaal goed gekomen. Lupa kreeg de kans om te leren dat niet elk kind graag wil knuffelen & aaien. Maar het samen wandelen, spelen en rennen vond dit nichtje wel al te leuk. Ze heeft het weekend meerdere keren herhaald dat ze Lupa zooooo schattig vindt en dat Lupa echt het allerleukste hondje is. 

 

 

Gisteren kochten we een balletje voor Lupa waar tot mijn grote verbazing een flikkerend lichtje in zat. Dit vonden Lupa en mijn nichtje dan weer geweldig  Erg handig in het donker haha.

 

 

Vanmorgen hebben we lekker genoten van de opgaande zon en kuilen graven. Vanmiddag nog even op de fiets naar een andere mooie hondenbak en we waren alle drie helemaal tevreden! 

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Oh wow wat goed om te lezen allemaal. En wat een mooie foto's weer, prachtig hondje!

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Super dat het zo goed gaat met Lupa,leuke foto's en die in de mand ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

Wat een lieve Foto's weer!! Die in het mandje is helemaal voor in een lijstje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja die foto in het mandje is geweldig!

 

Super dat het allemaal zo goed gaat met Lupaatje

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Die Lupa haalt moedergevoelens in mij naar boven die ik niet gewend ben haha. Gisteren had ik even een paniek momentje. Lupa was lekker een het spelen en was fanatiek aan het trekken aan een speeltje en ineens begon ze iets uit te tuffen... een hoektandje. 

Ik merk nu dat ik me weinig herinner van de puppytijd met Tico want ik dacht alleen "Oooh nee, haar tand!" terwijl ik pas uitgebreid die gekke gebogen hoektandjes heb zitten bewonderen  Ik denk dat het de wortel aan de tand waardoor ik ging twijfelen want na wat googelen kwam ik er achter dat dit achterste/tweede hoektandje er gewoon uit moest hihi. Alleen waarschijnlijk ietsje sneller dan de bedoeling was door haar wilde trekken.

 

Nu de andere nog want die zich nog stevig en begint zelfs een beetje viezig te worden - dus even in de gaten houden.

 

honden page profiel --

Oh jeetje! Is dat niet erg? Krijgt ze er weer gewoon eentje terug? (wisselen)

 

Duidelijk heb ik geen puppies gehad haha.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe oud is ze dan? 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Oh jeetje! Is dat niet erg? Krijgt ze er weer gewoon eentje terug? (wisselen)
 
Duidelijk heb ik geen puppies gehad haha. "

 

Haar grote hoektand boven zat er al, deze zat er strak achter. Wat ik begreep is dat dit de melktand is en deze er gewoon uit hoort te gaan. De grote hoektand vervangt dit tandje! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Hoe oud is ze dan?  "

 

Ze is ongeveer zes maanden (van eind juni/begin juli), haar grote hoektand zat er al voor. Deze zat er strak achter, op de bovenkaak. Aan de linkerkant hetzelfde: een grote hoektand en strak daarachter zo'n zelfde haak hoektandje. 

honden page profiel melllemellle 3 doggies

honden foto van mellle

Leuke foto's en wat een mooi hondje zeg!

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 3 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

Ah wat een lieve foto's, fijn dat het zo goed met dr gaat!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dan wordt t ook tijd dat die er uit gaat! Sluit het gebit wel goed? Normaal gesproken vallen ze er vanzelf uit, maar soms heb je van die hardnekkige hoektandjes. ;)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Dan wordt t ook tijd dat die er uit gaat! Sluit het gebit wel goed? Normaal gesproken vallen ze er vanzelf uit, maar soms heb je van die hardnekkige hoektandjes. ;-) "

 

Ja de rest staat mooi recht en sluit goed! Deze hoektandjes zaten er echt tussen gepropt, je ziet dat de ander ook echt knel gepropt tegen de grote/nieuwe hoektand staat. Ik hou in de gaten of hij er binnenkort zelf uit komt en anders laat ik hem even nakijken door de dierenarts. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Ik vind thuiskomen echt het hoogtepunt van de dag (net als 's ochtends naar beneden komen, terug komen van de wc, van de post pakken, van wat drinken pakken en 's avonds voor het slapen gaan toch weer even naar beneden sluipen om haar nóg een keer te kussen) want ze is elke keer weer zó enthousiast, blij en lief. 

 

Ondanks dat ik echt heel leuk werk heb, heb ik echt moeite met weggaan en fiets ik net even wat extra hard naar huis - waar dit fijne meisje op me wacht! 

Ik heb het zo met haar getroffen 

 

 

En ze zit regelmatig onder mijn stoel, soms om een speeltje te pakken maar soms omdat ze het gewoon lekker vindt om er onder te leggen. Heerlijk hoe dan dat neusje te voorschijn komt of haar staart er nog onder uit ligt te kwispelen.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Lief hoor, t is echt een schatje he? Fijn voor je.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik vind het super om te lezen dat je zo blij met haar bent, hoe vaak lees je het niet anders...

 

 

 het is dan ook een heerlijk hondje, echt om wat harder voor naar huis te fietsen

honden page profiel Em1989Em1989 3 doggies

honden foto van Em1989

Wat een heerlijk meisje! Enne..volgens mij heeft Lupa het ook ontzettend met jou getroffen

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Hoe schattig is ze toch,prachtige foto's ;-)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Oh die Lupa heeft me vanmiddag goed laten schrikken ! Heel haar snuit zwol ineens op... Ze zag er niet uit! Ze was nog wel heel speels, vrolijk en zichzelf ondanks de jeuk en het nare gezicht.

Toch gelijk langs de dierenarts voor een injectie tegen de waarschijnlijk allergische reactie. Het was haar eerste dierenarts ervaring hier in NL en ik bedacht me gister juist dat ik eens binnen moest gaan lopen zodat ze er rustig aan kon wennen... Helaas! Lupa heeft gekríjst alsof ze vermoord werd toen de assistente haar stevig vasthield om de dierenarts te laten kijken. Gelukkig stopte ze met dat vreselijke geluid, gaf zich over en liet zich uiteindelijk rustig bekijken. Haar tanden en ogen zijn ook bekeken maar de zwelling zat duidelijk in haar lip/wang. Zodra ze klaar was króóp ze in mijn nek.

Inmiddels neemt de zwelling al af en ziet ze er minder verschrikkelijk uit! Ik vermoed dat het een vogelvoer pinda is geweest want die tufte ze uit toen ze werd gecorrigeerd. Stomme is dat ik geen pinda's voer, alleen zaad!

Hebben we ons eerste dierenarts avontuur ook gehad. Ze weegt 4.8 kg! Binnenkort wandelen we de praktijk binnen om gewoon even te kijken en zo hopelijk wat spanning er af te halen.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat sneu zeg, dan zal ze wel moe zijn nu!

Anoniem (Gast)

Arme Lupa, veel beterschap!

En ik weet hoe rot je je geschrokken moet zijn, Finn haalde het in zijn hoofd toen hij nog een puppie was om een halfdode bij in zijn mond te nemen die op straat lag te kreperen (en ik dus te laat zag). Hij had ook zo'n opgezwolle snuitje en moesten we ook nog de angel uit zijn tong laten trekken bij de dierenarts want die zat nog in het tipje van zijn tong.

 

Geef haar maar veel knuffels!

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

die hierboven is van mij :)

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" die hierboven is van mij :-) "

 

Och jee dat is ook een schrik-verhaal! en dan ook nog de angel in zijn tongetje! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ach wat sneu zeg, dan zal ze wel moe zijn nu! "

 

Best wel ja en ze moest vooral de spanning kwijt uit haar lijfje door even gek te doen (rennen en kroelen) en uitgebreid poepen haha. Thuis is ze gelijk met vier poten omhoog op de bank geploft en gaan slapen ;-)

pagina 3 van 15 12 34 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^