mijn Roemeense vriendinnetje Lupa :: Genieten & gelukkig zijn op blz 15

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Jeetje wat een verhaal! En idd Lupa lijkt heel erg op haar vader zeg.
En die moeder kijkt zo bang. 
Wat een zwaar leven hebben die hondjes zeg.
En ja je kan niet alle hondjes redden helaas. Maar nu besef je des te meer hoeveel geluk Lupa eigenlijk heeft gehad en dat ze nu een fantastisch zorgeloos leventje heeft. "

 Vreselijk hè... Maria zei ook dat de moeder een bange en semi-wilde hond is. Terwijl de vader heel lief, knuffelig en vriendelijk is. Die leeft ook bij een ander gezin, gelukkig. Want de moeder en het zusje hebben geen fijn leven. Er wordt ze gelukkig geen kwaad aan gedaan maar de omstandigheden zijn zo naar en slecht...

 

Maar inderdaad, des te blijer ben ik met mijn meisje en haar gelukkige leventje. En op mijn handen zitten om niet al die honden te worm adopteren!  

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

 Even gequote naar de nieuwe pagina, dat scheelt weer een end scrollen met mijn lange verhalen. 


De avond voor de sterilisatie had ik een gesprek met Lupa haar opvangmama. Zomers zijn ze veel op het platteland waar ook de zigeuners wonen waar Lupa geboren is. Ik wist dat het een grote, rommelige tuin is en dat de mensen geen liefde & aandacht voor de honden hebben maar nu ik er echte beelden van heb gezien komt het toch wel binnen... 
 
Zo is de opvangmama op zoek gegaan naar de moeder van Lupa om foto's te maken maar ontdekte ook dat Lupa blijkbaar nog een zusje heeft (ik wist wel dat ze broertjes had die weg waren gegeven) en die heeft alweer een nestje van 9 pups. Hartverscheurend idee. Ook hoe de pups weer opgroeien, onder een holletje in een berg van stro.
 
Ook heeft ze vermoedelijk Lupa haar vader gevonden, die bij andere mensen woont. Maar daar herken ik zoveel van Lupa in dat het bijna niet anders kan. 
 
Heel bijzonder en pijnlijk om ineens de beelden bij Lupa haar verleden te hebben. Maar het zette ook ineens alles in een ander perspectief. Ik zag erg op tegen de sterilisatie en het idee van snijden in een gezond dier. Waardoor ik al een aantal dagen spanning in mijn lijf had en dat maar niet los gelaten kreeg. Maar door het zien van haar zusje met een nestje, hoe haar moeder leeft en dus het leven wat Lupa had gehad als ze niet geadopteerd was... Vreselijk idee en dus alleen maar nóg blijer dat ze bij mij is, zichtbaar gelukkig is en nooit zo'n leven hoeft te hebben. Het steriliseren leek ineens een cadeautje. Wetende dat ze nooit zomaar of per ongeluk zwanger kan raken. Dus ik kon zoveel relaxter naar de dierenarts toe waardoor Lupa ook zo enthousiast en vrolijk was. 
 
En nu maar eens de foto's er bij!
 
Haar moeder en de tuin waar Lupa is geboren. De berg stro rechts, daar leeft het nieuwe nestje. 


 
Haar vader 

 
En haar zusje, die in dezelfde tuin leeft met haar nestje 

 
En alle vier op een rijtje 

 
Het is zo gek om er beeld bij te hebben. Ze zijn allemaal zo anders dan ik in gedachten had maar tegelijkertijd herken ik zoveel trekjes! Vooral in haar vader: zijn blik/ogen, het oogpotloodje, zijn witte kinnetje, de dubbele kraag, vachtstructuur en die kromme pootjes hihi.  Maar ook het koppie en de bouw van haar moeder. 
En dan haar zusje... Tjah! Net zo'n vosje maar dan wat stoffiger en kortere vacht. Maar ook hier weer die dubbele kraag, de vachtstructuur. Die kraaloogjes en de bouw. 
 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

och wat bijzonder, het maakt het plaatje wat je van haar achtergrond had wat scherper. Ze heeft idd veel weg van haar familie. Arm zusje dat niet zoveel geluk had als Lupa.

 

Die opvangmamma is trouwens wel een heel lieve vrouw, wat ik al aan haar stem meende te horen op een filmpje

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat lijkt ze op haar vader, wat een lieverds!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Zo, weer even een update hoor. Het gaat (erg) goed met mijn meisje. De sterilisatie is ze helemaal goed doorgekomen en was na een paar dagen niet meer te houden. Toch de twee weken niet gek doen  en rennen aangehouden en daarna mocht ze loooos  Oh wat was ze blij! Zondag in de avond lekker een rondje bos gedaan en ze werd gek. Elk pad is ze 10x over gerend van enthousiasme. 

 

Ook nog even lekker lui & luchten zonder pakje...

 

De eerste weer wat langere wandeling, heerlijk vond ze het.  

 

 

En lekker voldaan in de fietsmand na onze boswandeling en een ijsje! 

 

 

Ook heeft de sterilisatie nu al een positieve uitwerking want het heeft en de spanning voor de hondenschool doorbroken om even twee keer niet te gaan en ze lijkt zich zekerder te voelen. Waarschijnlijk ook uit enthousiasme omdat ze nu weer mee mag doen met andere honden en staat te springen om even te spelen samen. Maar je ziet ook dat ze weer een stukje is gegroeid. Fijn! 

 

Ik merk het vooral in haar contact naar mensen toe. Steeds vaker huppelt ze naar een onbekende toe en geeft dan even snel een kusje op hun hand. Terwijl ze bij degenen uit de buurt nu al steeds vaker zich laat aaien. Van de week lag ze op haar rug voor het vrouwtje van 1 van haar vriendinnen. Die mocht haar uitgebreid aaien. En ook vanmorgen weer twee keer door anderen geaaid.  

 

 We hebben dus 2 x een les gemist van de cursus en het met de instructrice besproken. Het gaf mij vooral even de ruimte & tijd om anders naar de lessen toe te gaan. Me weer te richten op waarom we de cursussen doen, om de socialisatie en niet om te laten zien wat we al hebben geleerd. Het samen bezig zijn en ons niks aantrekken van wat een ander kan denken (mijn eigen onzekerheid). 

Vorige week weer naar de les geweest en het voelde een stuk beter. Ik was zelf een stuk minder gespannen en ook Lupa was enthousiast. 1 x een stress momentje gehad maar toen raadde de instructrice aan om iets verder uit de kring te stappen, desnoods een heel eind naar achter en daar dan de oefeningen te doen. Zodat Lupa minder afleiding had maar niet door haar angst beloning haalt door niks te hoeven doen en dat werkte goed. Ze ontspande weer en heeft de hele les mee kunnen doen. Zelfs even los met een ander hondje het veld onveilig gemaakt hihi. Ze waren beide los voor de komen op bevel oefening maar besloten dat samen rennen veel leuker is. Heerlijk om te zien! 

 

Daarmee verdween mijn laatste beetje spanning en was gisteren echt een hele leuke les. Lupa  deed alles goed mee en als afsluiter mochten we verschillende hersenwerkjes uit proberen. Leuk! Toen zag je wel dat ze moe werd en uiteindelijk 'staakte' en dan richting het hek gaat liggen met haar neus hihi, zo van kom we gaan naar huis hoor. 

 

Dus we gaan goed! Fijn gevoel om de cursus goed af te kunnen sluiten want volgende week is de laatste les. In Juli doen we nog wel een workshop 'spiegelen met je hond' en dan waarschijnlijk eind augustus door met de opvoeding gevordenden II. 

 

Uit het raam zitten kijken en kwispelen als haar vriendinnetjes langs lopen 

 

 

De Ikea muisjes zijn haar lievelingsknuffels en omdat ik er bijna nooit kom was iemand zo lief ze naar Lupa op te sturen. Even poseren maar al snel werd de muis gejat dus label er afgeknipt vanuit haar bek hihi en spelen maar.

 

 

Lekker gevulde kong 

 

Overbuurteckel loopt altijd los en ze vinden elkaar erg leuk! 

 

Zaterdag waren we een beetje vroeg voor de cursus dus lekker in de berm gezeten 

 

 

en na de cursus achter haar grote vriendin Mossie aan, leuk om te zien dat Lupa zo dol is op grote honden! 

 

En vanmorgen weer heerlijk met haar drie vriendinnen gespeeld. Die drie honden komen elke ochtend samen in de bak om half 8 en 2 a 3 keer in de week sluit ik aan. Leuk om ze zo samen te zien spelen. Lupa is ontzettend fanatiek en de grootste hond is haar absolute favoriet. Het leukste spelletje is dan ook Bolle helpen met Kenzie 'pakken' en samen in de poten happen  Semmy is een Pools hondje en heeft weer grote voorkeur om met Lupa te spelen.  Lekker stel samen! 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ach wat fijn dat ze de sterillisatie goed is doorgekomen, en nu weer lekker kan genieten!

Even off topic, hoe zet je haar goed vast in je mand? Mijn dochter heeft ook zo'n mand op haar fiets, daar zou een klein hondje wel in kunnen, maar wil Lupa er nooit uit?

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ach wat fijn dat ze de sterillisatie goed is doorgekomen, en nu weer lekker kan genieten!
Even off topic, hoe zet je haar goed vast in je mand? Mijn dochter heeft ook zo'n mand op haar fiets, daar zou een klein hondje wel in kunnen, maar wil Lupa er nooit uit? "

 Ik gebruik haar tuig + multilijn. Die zet ik op de middelste stand. Klik de musketon aan de ring van haar tuig, zet Lupa in het mandje. Haal de lijn aan de ene kant door het handvat, terug naar de andere kant, ook daar doorheen en dan komt het ringetje wat aan het einde van de riem zit ongeveer uit bij haar tuigje. Die zet ik dan ook vast, bij het begin de lijn. Dus eigenlijk zit het begin musketon en het eindstuk samen vast. En dan aan beide kanten door het handvat heen. 

 

Zo heeft Lupa genoeg ruimte om te draaien, wat te verzitten etc zonder dat ze er uit kan springen. Als ze zou willen zou ze het redden... Maar ze doet het niet en als ze te hoog gaat staan laat ik haar weer zitten. Ik kan de multilijn ook op de kleinste stand zetten en dan zit ie precies pas tussen de twee handvatten en dan haar tuigje in het midden maar dan vind ik zelf minder prettig. 

 

De eerste tijd heb ik ook een retrieverlijntje om haar hals gehad en die in mijn hand. zo kon ik haar wat meer in bedwang houden en leren netjes te blijven zitten. 

 

Het werkt dus prima! 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

en wat een leuke fotoos!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Bedankt voor je antwoord!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Jeej wat heerlijk dat Lupa weer lekker los kan gaan 

 

En ook erg prettig dat jullie weer samen genieten van de cursus want daar gaat het inderdaad om. Samen plezier hebben! Leuk samen dingen doen en leren op je eigen tempo.

 

Leuke foto's weer!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Gaan jullie naar de hondendag in Zeewolde op 4 juli?

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik ben helemaal verliefd op Lupa. Ik volg 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Gaan jullie naar de hondendag in Zeewolde op 4 juli? "

 Nee Lupa, ik en nichtje Eva hebben een feest logeerweekend 

Maar een volgende keer wil ik wel graag gaan! 

honden page profiel ElskeElske 3 doggies

honden foto van Elske

Even weer alles bijgelezen over Lupa. Zucht.... ik blijf haar zo'n schatje vinden! Ik smelt helemaal bij de foto's.

 

Wat fijn dat de sterilisatie goed is verlopen, altijd spannend om je hondje weg te moeten brengen voor een ingreep.

 

Bijzonder hoor dat je foto's hebt van haar familie. Ze lijkt inderdaad erg veel op haar vader en haar zusje. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Hieperdepieeeep Hoerrraa!!! Mijn meisje is vandaag 1 geworden! 

 

Ze wordt geschat op eind juni/begin juli dus heb ik zelf voor 28 juni gekozen omdat ze op 28 november in NL is aangekomen. Handig met maanden tellen  en natuurlijk een speciaal getal. 

 

Gisterochtend hadden we al een feestje omdat we onze 2e cursus, Opvoeding Gevordenen I positief hebben afgesloten. Niet alleen geslaagd maar ook een fijne en leuke les gehad. Heel fijn gevoel om Lupa de laatste drie lessen weer met plezier te hebben zien gewerkt. Ze heeft gister als afsluiter zelfs nog even los gespeeld met de andere honden  Heel erg trots op mijn meisje. In juli hebben we nog een workshop "Spiegelen met je hond" en eind augustus gaan we dan ook aan de cursus Opvoeding Gevordenen II beginnen. Dan hebben we alle curssen gehad en kunnen we altijd ooit aan behendigheid beginnen, mochten we dat ooit eens willen. En als de lessen zo verlopen zoals ze nu gaan heeft het meerwaarde voor ons beide. Hele opluchting dat de laatste lessen weer goed gingen zoals in de eerste cursus het geval was. 

 

En vandaag, is mijn meisje jarig. Eén jaar! Gister al een Hollandse Nieuwe voor haar gehaald als traktatie en vanmorgen lekker slagroom geklopt. Onze traditie is om die enkele keer dat ik slagroom klop, samen de gardes af te likken (nou ja, ieder een garde haha) dus vanmorgen stond ze al start klaar hihi. Ze heeft maar een klein tongetje maar hij werd groter en langer met elke lik :') 

 

 

Van de week al een kaartje gefreubeld & verstuurd voor Lupa haar opvangouders 

 

En toen was het tijd voor het speciale ontbijtje. Terwijl ik het aan het klaarzetten was zat ze al te piepen want het rook zo lekker. Haar eerste haring! En lekker dat ze het vond  Omdat Lupa maar een kleintje is heb ik haar een halve gegeven maar die was zo weg! Morgen krijgt ze de andere helft. 

 

Een vriendin van mij maakt altijd de leukste foto's van haar honden met hoedjes op, slingers en hun eigen slagroom taart. Dus die traditie zijn we vandaag begonnen! 

 

 

Lupa haar eigen feestfoto's! 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Gefeliciteerd met Lupa! Mooi meiske is ze toch!

Wat heb je haar verjaardag leuk gevierd zeg 

 

Altijd leuk om hier weer wat bij te lezen. Je schrijft zo leuk over jullie avonturen! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dubbel gefeliciteerd! Knap hoor!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dubbel...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Dubbel gefeli Lupa, grote meid

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Gefeliciteerd Lupa 2x :-D leuke foto's van Lupa

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

2x gefeliciteerd Lupa! Wat een leuke foto's! Lupa is echt een van mijn favorieten hier op HP 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ach die lupa toch, met dat pretbekkie, je zou haar zo opeten! 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hey ik heb wat gemist! 

En jarig en geslaagd!  Alsnog gefeliciteerd!  En erg fijn dat de laatste lessen weer gewoon leuk en ontspannen waren.

 

En die foto hoe  Lupa de haring eet! Zoals een echte Hollander hoort te doen  ze is al helemaal ingeburgerd 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Nee Lupa, ik en nichtje Eva hebben een feest logeerweekend 
Maar een volgende keer wil ik wel graag gaan!  "

 Ik ben ook niet naar de hondendag in Zeewolde geweest hoor.  Mij te warm vandaag...

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Gefeliciteerd met Lupa! Mooi meiske is ze toch!
Wat heb je haar verjaardag leuk gevierd zeg 
 
Altijd leuk om hier weer wat bij te lezen. Je schrijft zo leuk over jullie avonturen!  "

 Dank je wel! Was leuk om haar verjaardag zo te vieren  goed excuus voor een extra feestje toch hihi 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" 2x gefeliciteerd Lupa! Wat een leuke foto's! Lupa is echt een van mijn favorieten hier op HP  "

 Ah dank je wel! Las ook je leuke comment bij Mila. Dat je zo gevallen bent voor die twee meiden van ons.  

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Ach die lupa toch, met dat pretbekkie, je zou haar zo opeten!  "

 Die neiging heb ik regelmatig ja haha en mensen op straat ook 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

" Hey ik heb wat gemist! 
En jarig en geslaagd!  Alsnog gefeliciteerd!  En erg fijn dat de laatste lessen weer gewoon leuk en ontspannen waren.
 
En die foto hoe  Lupa de haring eet! Zoals een echte Hollander hoort te doen  ze is al helemaal ingeburgerd  "

 Dank je wel hoor! 

 

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik mis de lessen zelfs een beetje haha. 

 

Ja ze is echt een Hollandse meid geworden in die 8 maanden hier  weer een leuke voor de toeristische foto reeks hihi. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

"  Ik ben ook niet naar de hondendag in Zeewolde geweest hoor.  Mij te warm vandaag... "

 Was ook wel extreem warm hè en las dat er ook veel standhouders hadden afgezegd. Ben overigens wel benieuwd geworden naar het hondenstrand daar. Binnenkort eens gaan kijken! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

De rest ook nog bedankt voor de felicitaties en reacties. super lief! 

pagina 12 van 15 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^