Wij zoeken een nieuw gezinslid!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hildehilde

Tot nu toe hebben we beide een (lichte) voorkeur voor het markiesje (ondanks de lange wachtlijst), een keeshondje of de welsh springer spaniel!

 

We willen geen overhaaste beslissing nemen qua raskeuze daar de meeste honden toch een jaar of 12 onderdeel worden zijn een gezin.

En we alles willen bieden waar de hond behoefte aan heeft!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Nova scotia duck tolling retriever ?

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Karakter van een Toller.

Een Toller is dus een slimme, leergierige hond waarmee gewerkt/getraint moet worden, of dit nu in de jacht of een andere hondensport is, werken met en voor de baas vinden ze geweldig. De Toller is géén hond voor 3-maal daags een blokje rond het huis. De Toller is en blijft een jachthond/werkhond met veel passie en die eigenschappen moeten behouden blijven. Daarnaast is de Toller een gevoelige hond die met zachte maar consequente hand, humor en veel geduld opgevoed moet worden. Een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen is belangrijk voor een Tollereigenaar. Tollers zijn géén allemansvrienden (beslist geen kleine Golden Retriever), ze leren snel maar en kunnen ook snel de verkeerde dingen leren :-) Weet dus heel goed waar je aan begint. Het zijn energieke honden, hebben behoefte lichamelijk beweging en geestelijke uitdaging. De Toller is een slimme hond die snel en graag leert. De Toller is, naast de jacht en apporteren, ook uitermate geschikt is voor andere trainingen, zoals Obedience en Behendigheid. De natuurlijke wil om te apporteren en zijn speelsheid zijn noodzakelijk voor de "tolling" eigenschap. Zoals ook van "voorstaan" bij staande honden kan worden gezegd, geldt dat de "tolling" eigenschap erfelijk bepaald is en niet of nauwelijks kan worden aangeleerd. De honden hebben een intens en natuurlijk plichtbesef. Met de Toller moet worden getraind en gespeeld om een band op te bouwen. Het ras is gevoelig en erg gehecht aan zijn roedel. . Ook in de training onderscheidt de Toller zich door de hoge mate van intelligentie. Een Toller zal niet klakkeloos doen wat zijn baas van hem vraagt, maar zelf nagaan of er niet een eenvoudigere manier is om het door de baas gewenste resultaat te bereiken. Dit maakt dat voor een goede training een geduldige aanpak is vereist. Een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen is belangrijk voor een Toller eigenaar.

Dit stukje staat op de site van Diva haar fokker : http://cashelvale.nl/pages/193793/Home.html

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"  

Nou Emma. Je maakt het ons wel moeilijk.

Ik ben als een blok gevallen voor de welsh springer spaniel.

God die bruine ogen.. <img class=" /> 

 

Wel vraag ik mijzelf af of hij niet te groot is. We wonen natuurlijk in een tussenwoning maar hebben wel een redelijke tuin. 

Verder zie ik op het verschillende fora dat er veel agility en overige hondensporten met de Welsh wordt uitgevoerd. 

Wij hebben (nog) niet de intentie om dat met de hond te gaan doen. 

 

 


Verder wil ik jullie allemaal bedanken voor het meedenken. De poedel zou voor mij zeker een optie zijn daar mijn vriend het helaas niet ziet zitten. Hij vind ze nogal uhm "onknap". 

 

Van de kooiker zijn we afgestapt dankzij jullie ervaringen. Het moet beslist een lieve hond worden daar we zeker een kinderwens hebben. 

 

Whippet/chinese powder puff en de clumber spaniel gaan het helaas niet worden. Maar toch erg bedankt! "

 



Wat fijn dat je enthousiast bent geworden over de Welsh Springer.

Een grote hond heeft geen groot huis nodig. Sterker nog, kleine hondjes zijn vaak actiever en minder rustig in huis. Duitse Doggen kunnen prima vertoeven op een appartementje, om maar iets te noemen. Een tuin is altijd mooi meegenomen, maar zelfs dat is geen vereiste. Een spaniël past zich heel gemakkelijk aan. Overigens weegt een Welsh Springer maar een kilo of 15-23, zeker de teefjes ogen niet groot.

Agility of andere sporten zijn niet absoluut nodig, maar natuurlijk wel erg leuk. Een gehoorzaamheidscursus is wel aan te bevelen, dit is ontzettend leuk voor zowel baas als hond. Dit geldt eigenlijk voor alle rassen. Een Welsh Springer Spaniël voelt zich prima thuis als gezinshond. Het zijn ook geen honden die direct vervelend worden bij een dagje minder beweging. Wel zijn ze gek op spelen en spelletjes doen, 'hersenkrakers' kun je ook gewoon thuis uitvoeren en bedenken.

Met kinderen zijn spaniëls doorgaans geweldig in de omgang vanwege hun zachte, vrolijke en speelse karakter. Socialisatie speelt hierin uiteraard een rol. Ook onbekende kinderen worden met kwispelende staart begroet.

Een keeshondje is ook erg leuk, maar verschilt wezenlijk van aard met de spaniël. Keeshonden zijn van origine echte wakers. Dit kan zich uiten in gekef/geblaf. Tevens zijn ze van nature wantrouwig naar vreemden. Desondanks zijn het leuke, actieve hondjes die meestal niet onvriendelijk zijn. Ze zijn intelligent, heel goed trainbaar en ze hebben geen jachtinstinct. Echter het is niet te vergelijken met het 'hoe meer zielen hoe meer vreugd'-karakter van de spaniëls. Ook een keeshond heeft overigens mentale uitdaging nodig om zich niet te gaan vervelen.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  
. De poedel zou voor mij zeker een optie zijn daar mijn vriend het helaas niet ziet zitten. Hij vind ze nogal uhm "onknap". 
 hilde

 
Hè wat jammer nou, haha. Het zijn vaak de mannen die wat tegen poedels hebben, hier was dat in het begin ook zo. Komt omdat ze zo'n kak-imago hebben.. en dat terwijl ze eigenlijk helemaal niet 'kak' zijn. Maar een Markiesje en een Welsh springer zijn ook leuke honden

lady (Gast)

Ik denk gelijk aan de westie 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Een Mini American Shepherd zou ook prima passen.... Qua karakter een werklust vergelijkbaar met een Markiesje.

Dit is onze pup Little G Fellow, nu 10 weken oud en hij zal rond de 35 cm groot worden.  



En dit is een van onze volwassen honden, hij is 38 cm.

honden page profiel hildehilde

Hallo allemaal

 

ik wil jullie even laten weten dat wij ons ingeschreven hebben voor een markiesje.

Voor kleur of geslacht hebben we geen voorkeur :)

we zijn op plaats 228 begonnen en staan nu op 219 (in drie weken. ;) )

 

We zijn ons ervan bewust dat het nog een jaar kan duren voordat we aan de beurt zijn.

 

voorpret is al in volle gang!!!

 

 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Gefeliciteerd met jullie keuze inderdaad wel een lange wachttijd, meer dan genoeg tijd voor de puppy voorpret

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Markiesjes zijn leuk!

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Markiesjes zijn leuk!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fokkers poedel / doodle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^