Hond geopereerd aan darmtumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MyraMyra

Ik heb samen met mijn vader een 6 jarige grote hond ( kruising rottweiler x husky x galgo). Van het voorjaar kreeg hij last van meerdere epilepsie aanvallen en hij heeft nu medicatie die goed aanslaan. Ook van het voorjaar had hij wat bloed bij de ontlasting ( beetje roodvliesje). Ontlasting is onderzocht en bloed en dat was in orde. Hij had verder ook nergens last van. Maar eind zomer leek het bloed wel wat meer dus weer alles onderzocht en geen afwijkingen, alleen voelde de dierenarts een klein bultje binnenkant darm, een ciste of melanoom, maar die was vrij klein en we moesten het in de gaten houden. In oktober weer laten nakijken en nog steeds vrij klein.

 

Maar opeens 3 a 4 weken geleden verloor hij veel bloed, vooral na zijn ontlasting, maar verder gewoon een vrolijke hond met goede eetlust enz. Wij weer naar de dierenarts en die voelde dat de verdikking vergroot was en in de darm ter hoogte van het bekken en dat is lastig te opereren omdat ze daar slecht bij kunnen en daarnaast moet er ook nog nagekeken worden op uitzaaiingen omdat hij dus snel was gegroeid. Wij kregen prednison mee en laxeermiddel zodat hij makkelijker kon poepen.

ook heb ik met de dierenarts overlegt om hennepolie te geven en CBD omdat ik daar goede ervaringen over had gelezen en toevallig ook over tumoren bij een hond. De dierenarts had zich erin verdiept en zij probeer maar.

Maar helaas nog geen week later ging het weer mis en toen zijn we naar een dierenkliniek gegaan want de tumor kwam naar buiten en nog meer bloed. Die heeft ons in overleg doorgestuurd naar Amsterdam ivm een specialist.

Daar aangekomen is er eerst gekeken op uitzaaiingen en dat had hij niet :-). Toen opgevoeld en hij voelde hem zitten en omdat hij naar buiten komt tijdens het persen was het waarschijnlijk goed weg te halen omdat hij dacht dat de Tumor aan de darmvlies vast zat en niet aan de darmwand of spier. ( tumor zat in de endeldarm) . Onderweg naar huis werden we gebeld, tijdens de operatie kwamen ze erachter dat hij groter was dan verwacht waardoor ze er slecht bij konden en hij zat gedeeltelijk vast aan de darm/spierwand, en hij wou weten of hij verder moest proberen omdat de risico zeer groot was dat hij het niet zo gaan redden. Wij hadden zoiets, jullie zijn nu toch bezig, ga maar door.  Dat was weer een spannende 2 uurtjes en toen werden we gebeld, operatie is gelukt maar ze hebben wel de darmwand beschadigd en dat moest ook gehecht worden dus het kan gebeuren dat de naden open springen en dan moet hij alsnog ingeslapen worden.

Na 1 nacht blijven mochten wij hem ophalen met heel veel medicatie. 

Het gaat tot nu toe nog steeds goed :-)   En woensdag krijgen wij de uitslag van de tumor, wat voor 1 het is.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Poeh, dat is spannend allemaal. Ik hoop dat het goed komt met je hond. 

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat eng allemaal,veel sterkte en beterschap voor je hond

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Fijn dat het nu goed gaat, beterschap!!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Pfoe, wat een belevingen..

Beterschap!

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

veel beterschapjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gossie wat een ingreep, hoop echt dat je hond het red, veels te jong. verwen hem maar, en hoop op een goede en snelle beterschap voor jou en je hond.

hou ons maar op de hoogte hoe het verder gaat.

honden page profiel MyraMyra

Hier is hij net thuis na zijn operatie. Ik heb ook nog een foto van voor de operatie en daarop zie je de tumor uitsteken maar weet niet of ik dat kan plaatsen.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

upje.

Oud topic!!!!

maar wel een hond die geopereerd is aan een tumor aan de endeldarm

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Hopelijk gaat het goed ermee 

Volgende forumvraag: Plots angstig op drukke plekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^