veel jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Jess heeft waanzinnig veel jeuk.Ze is ook heel erg aan het ruien.
Ze heeft veel dode huidcellen op en in haar vacht.Vlooien en poepjes van vlooien heeft ze niet..Hoe kan ik weten ofdat ze mijten heeft?
Lijken die op dode huidcellen?Wit?
Nogmaals..tis waarschijnlijk gewoon de rui,ik wilde gewoon wat dingen uitsluiten.

;-)

p.s zou een bad helpen tegen de jeuk?Of is dit niet goed nu?
Heb ooit eens iets gehoord over dat je s'winters niet moet baden zodat je de vetlaag v.d. huid niet wegwast,i.v.m de kou? groetjes uit een huishouden vol plukken vacht! (ik kan al bijna een nieuwe hond bouwen van al dat haar!)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Mijten zijn ontzettend klein en eigenlijk niet te zien. Als ze een allergie heeft van de mijten dan is dat vooral gedurende het najaar. Dit geeft bij onze hond voornamelijk veel jeuk aan de poten.

 

Je komt er eigenlijk pas achter als de rui is afgelopen en al die losse haren er uit zijn. Als de jeuk er dan nog is, dan is er wat anders aan de hand. Om het helemaal zeker te weten zou je een bloedonderzoek moeten doen. Maar dat zou ik nu nog niet doen en ik zou me er nu ook nog niet druk om maken.


Wij kammen de losse haren er uit als de onze in de rui is. Maar er zijn hier ook mensen met new foundlanders etc., denk dat die handige tips kunnen geven m.b.t. de rui

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, ik herken dat zeg! Hier ook een kampioen verharen in de rui. Zij had het n paar mnd geleden. Enorme harenwolken door het pand, en een hond die ook met alle 4 poten meehielp om de oude vacht eruit te schoppen.... want zo kan je het ook zien!

 

Maar wat ook meespeelt is het seizoen. Het is nu behoorlijk koud en je ruiende( is dat wel een goed woord?) hond gaat steeds van 0 graden naar 20 graden binnen met de cv. Daar raakt die huid ook extra geïrriteerd van én kan jeuk geven( cv staat bekend om droge lucht= kans op jeuk).

Wat ik gedaan heb na de volgende zak vol haar te hebben opgeveegd: heb een goede trimsalon gezocht die bekend is met mijn soort hond en ben daar heen geweest.

Ze is er uitgebreid gekampt, geborsteld, gewassen , met de waterblazer behandelt enz. En 4(!!) vuilniszakken wol later had ik een blije, mooie, slankere en heeeeeerlijk ruikende hond die 80% van haar rui kwijt was en geen jeuk meer had.....

 

 

honden page profiel CelineCeline

Uuuuuh ik was mijn shih tzu's iedere 14 dagen,met een goede hondenshampoo(of babyshampoo als het maar voor eenmalig is)tast de huid echt niet aan.Als je denkt dat ze jeuk heeft van de dode huidschilfers dan zou ik haar eens lekker in bad stoppen en heel goed inzepen en daarna weer heel goed uitspoelen.Of uitbesteden aan een trimsalon,die gebruiken een waterblazer na het baden en dat blaast alle schilfers en losse haren wel eruit.

 

Wat krijgt ze eigenlijk te eten als ik vragen mag?Misschien valt daar ook nog wat mee aan te passen.

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

Tja,een trimsalon is geen optie,Jess een nogal eenkennig(zachtjes uitgedrukt O-) ) Dus als ze in bad gaat gaat ze hier..Maar aangezien we in de bergen wonen is het dus wel belangrijk dat de vacht warm blijft..dus dat verhaal van het vetlaagje eruit wassen mag niet waar zijn anders word Jess binnen de kortste keren ziek!

bortselbeurten hebben we zovaak we kunnen maar hier is de lucht droog en ze wil vaak in de serre op HAAR stoel slapen en dan is het temperatuur verschil in de woonkamer enorm als ze binnenkomt.

Kun je alleen d.m.v. een bloedtest zien of er mijten zijn?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

De jeuk komt, als het door mijten is, vanwege een allergie. Die kunnen ze met een bloedtest precies opmeten. Als je hond het gehele najaar veel jeuk heeft dan zou dat een indicatie kunnen zijn van huisstofmijt.

De onze begint nu ook daar weer wat meer jeuk van te krijgen. Maar zoals ik zei fixeert de jeuk zich dan met name op de poten en de oksels.

 

Wil je het echt 100% zeker weten, ja dan kan hier een bloedtest helpen. Maar zoals jij al zei, waarschijnlijk is het de rui

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Teveel borstelen is ook lang niet altijd de remedie.
Een goede shampoo doet de huid vooral goed.
Bv eentje van Earthbath of Espree.
Ik heb zelf Coatex met haver en aloë vera.
Als ze niet getrimd kan worden, zelf een waterblazer aanschaffen, blaas je de losse rommel en haren eruit, en na het wassen effectief te drogen.
Qua voeding wat zalmolie toevoegen kan ondersteunend werken, bv Doils skin.
Niet te warme en te droge lucht.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk zelf ook dat het de rui kan zijn hoor.
Qua wassen, hond flink in de shampoo zetten en dan tien minuten laten intrekken, en dan pas uitspoelen.
Verwijdert de loszittende kriebelende haren.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Lekker wassen! Dat van die vetlaag is onzin. Wij hebben die ook en toch wassen we ons haar. Binnen 24 uur is alles weer hersteld je hond wordt daar niet ziek van.

Wel zou ik ook even kritisch naar de voeding kijken. Hoeft niet aan de voeding te liggen; schilvers kunnen ook komen door een verstikking in de vacht: teveel onderwol

honden page profiel Jess & moJess & mo

honden foto van Jess & mo

bedankt voor het meedenken!

Okay,dus dat word lekker badderen!
Jess heeft inderdaad enorm veel onderwol..

Qua voeding doet ze het geweldig op vers vlees en nu gooi ik er af en toe nog wat olie door voor de vacht..

Met veel borstelbeurten bedoelde ik eigenlijk meer veel plukbeurten.
Veel effectiever :-)

Dat met de mijten sluit ik nu uit aangezien Jess vooral jeuk heeft op plaatsen met veel vacht,dus niet de poten of de oksels..

;-) ;-) ;-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^