gezocht kortsnuitigen met B.O.S. (Brachycephaal Obstructief Syndroom)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jonitajonita

Enquête gedrag van uw hond in relatie tot het B.O.S. syndroom

Ik volg een opleiding International Dog Trainer van Turid Rugaas bij Calming Signs. Voor mijn afstudeeropdracht ben ik op zoek naar kortsnuitigen die benauwd of kortademig zijn. Vaak kokhalzen, slijm braken of aanvallen van reverse sneezing hebben, of moeite hebben met ademhalen. Die last hebben van te kleine neusgaatjes, te lange zachte verhemelte, een onstabiel strottenhoofd of een te nauwe luchtpijp en dus de aandoening BOS (Brachycephaal Obstructief Syndroom) hebben. Deze klachten hoeven niet allemaal tegelijk aanwezig te zijn. In mijn onderzoek ben ik benieuwd of er een relatie is tussen het gedrag van de hond, BOS en de omgang met andere honden. Iedereen die een hond met deze aandoening heeft, weet dat zij meer bijgeluiden maken dan menig andere hond. Hoe reageren andere honden op dit geluid? Hoe zelfverzekerd of onzeker is uw hond Hoe gedraagt uw hond zich als hij een aanval van reverse sneezing heeft? Is uw hond wel eens aangevallen door een andere hond? Wat kan uw hond na de operatie wat hij daarvoor nog niet kon? Dit zijn enkele vragen waar ik antwoord op probeer te krijgen Ik ben specifiek op zoek naar kortsnuitigen (zoals Mopshond, Shih Tzu, Engelse en Franse Bulldog, en Boston Terriër) die op korte termijn moeten worden geopereerd. Ik wil deze honden graag vóór en na hun operatie volgen. Ook honden die al een BOS operatie hebben ondergaan zijn welkom, zolang ik maar het gedrag v.s. BOS in kaart kan brengen. Hiervan heb ik ook beeld materiaal (foto’s en video’s) nodig. Wilt u mij helpen bij dit onderzoek vul dan deze enquête in. Heeft u vragen omtrent deze enquête dan kunt u mailen naar [email protected] of naar onderstaande telefoonnummer bellen. Ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Alvast hartelijk bedankt, Jonita Kraaijeveld www.chintamani.nl 0031-(0)495-652889

https://docs.google.com/forms/d/1RUz79E4nw0pnY21Ep8fXiraFQ7DSmTaIrXogZrrq-Ws/viewform

Ik volg een opleiding International Dog Trainer van Turid Rugaas bij Calming Signs. Voor mijn afstudeeropdracht ben ik op zoek naar kortsnuitigen die benauwd of kortademig zijn. Vaak kokhalzen, slijm braken of aanvallen van reverse sneezing hebben, of moeite hebben met ademhalen. Die last hebben van te kleine neusgaatjes, te lange zachte verhemelte, een onstabiel strottenhoofd of een te nauwe luchtpijp en dus de aandoening BOS (Brachycephaal Obstructief Syndroom) hebben. Deze klachten hoeven niet allemaal tegelijk aanwezig te zijn.

In mijn onderzoek ben ik benieuwd of er een relatie is tussen het gedrag van de hond, BOS en de omgang met andere honden. Iedereen die een hond met deze aandoening heeft, weet dat zij meer bijgeluiden maken dan menig andere hond.

Hoe reageren andere honden op dit geluid?
Hoe zelfverzekerd of onzeker is uw hond
Hoe gedraagt uw hond zich als hij een aanval van reverse sneezing heeft?
Is uw hond wel eens aangevallen door een andere hond?
Wat kan uw hond na de operatie wat hij daarvoor nog niet kon?
Dit zijn enkele vragen waar ik antwoord op probeer te krijgen


Ik ben specifiek op zoek naar kortsnuitigen (zoals Mopshond, Shih Tzu, Engelse en Franse Bulldog, en Boston Terriër) die op korte termijn moeten worden geopereerd. Ik wil deze honden graag vóór en na hun operatie volgen. Ook honden die al een BOS operatie hebben ondergaan zijn welkom, zolang ik maar het gedrag v.s. BOS in kaart kan brengen. Hiervan heb ik ook beeld materiaal (foto’s en video’s) nodig.

 

Je kunt me helpen door de enquête https://docs.google.com/forms/d/1RUz79E4nw0pnY21Ep8fXiraFQ7DSmTaIrXogZrrq-Ws/viewform in te vullen

 


Alvast hartelijk bedankt,

Jonita Kraaijeveld
www.chintamani.nl

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

Ik heb zelf geen honden met B.O.S.

Wel kan ik uit ervaring vertellen dat vooral mijn jack russel sterk reageerd op honden die het wel hebben.
Bij de eerste kennismaking is hij heel gespannen en als het andere hondje dan per ongeluk knort ofzo dan begint mijn jack al te brommen.
Bij hondjes met B.O.S duurt het dan ook wat langer voordat mijn jack ze vertrouwd en er evt mee wilt spelen.

Bij deze gelijk een upje

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier een beetje hetzelfde als Chaitan.

Mijn honden zijn geen kortsnuiten maar als we er eens één tegenkomen, vinden ze het soms spannend.

Voornamelijk als deze honden snuivende geluiden maken, het lijkt wel alsof ze niet goed snappen wat ze daarmee aanmoeten.

Als ze eenmaal doorhebben dat het geen bozigheid is, dan is het ook goed.

honden page profiel CelineCeline

Ik heb hier Shih Tzu's en ik wilde de enquette wel invullen,maar vind het onnodig om mijn adres etc.door te moeten geven en ben dus afgehaakt.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik heb ook een Shih Tzu, maar zonder enig gegeven klacht hierboven, ook niet met andere honden. Wilde hem wel voor een ander invullen maar ook ik ga geen adresgegevens invullen, en loop niet met camera als zij met andere honden bezig is. Houdt dus op, succes!

Blaise (Gast)

Zakt me de broek van af. Er wordt meer privegegevens gevraagd dan over de hond zelf. Ook ik begn hier niet aan. Lijkt meer commercieel dan onderzoek....wat heeft een facebookpagina en je huwelijkse staat met BOS te maken? Ik vind dit echt niet kunnen. Adres geef ik al helemaal niet.

honden page profiel jonitajonita

jammer dat er door sommigen zo negatief wordt gereageerd. adres gegevens zijn geen verplichte velden dus je bent vrij om deze open te laten. in mijn onderzoek volg ik ook de honden die geopereerd worden en dan is een fb pagina handig om foto's en video's te delen, uiteraard alleen met toestemming van de eigenaren. snap niet wat er aan dit onderzoek commercieel is ... ik vraag om hulp niets meer en niets minder
Silvia en Chaitan bedankt voor jullie reactie, hier kan ik wat mee

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^