Chihuahua pup jas/trui aan & zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *Jenny & Chabbo**Jenny & Chabbo*

honden foto van *Jenny & Chabbo*

Onze chihuahua pup is sinds dinsdag avond bij ons.

Hier om de hoek zit een uitlaat plek, daar til ik hem naar toe en daar loopt/speelt hij een par minuutjes en dan til ik hem terug naar huis.

Hij vindt het erg leuk!!! Hij wil alleen absoluut geen jas/trui aan!! Hij wordt helemaal wild als ik die aan trek.

 

Moet ik dit gewoon tóch doen, want ik ben de baas?
Laten omdat het nog niet perse hoeft met deze temperatuur?? Al denk ik wel dat hij het nodig heeft, hij is nog maar een pup (wel een flinke van 1,2 kilo)?
Hoe hebben jullie dit aangepakt?? Het gaat me er voornamelijk om dat ik bang ben dat hij ziek wordt zonder jasje??

Ook doet hij zijn behoeftes (nog) niet buiten.

Binnen heb ik wel puppypads voor hem en dat gaat al super goed. Ik beloon hem als hij daar zijn behoeftes op doet en gaat eindelijk al niet meer mis!
Ik vind dit wel erg handig voor als hij uiteindelijk even alleen thuis moet blijven (tijdens werk bvb). Voorlopig is dit niet van toepassing en gaat hij mijn werkdagen naar mijn moeder toe, maar die woont wel 3 hoog in een flat dus zijn de pads ook wel makkelijk.
Natuurlijk wordt hij wel gewoon uitgelaten en gaan we meerdere malen per dag naar buiten toe en zal mijn moeder dit ook gewoon doen want zij helft zelf ook een hondje.
Zijn er meerdere chi baasjes die kattenbak/puppypads hebben aangeleerd bij hun chi?? Ik maak de pads met de dag minder zodat er volgende week alleen nog één bij de voordeur ligt.

 

Het is onze eerst pup en ik wil het graag goed doen!
Ik sta geheel open voor jullie mening  en eventuele tips/tops.

 

Foto van nu net!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Ik zou hem er eerst aan laten wennen is het dan nog te koud dan een dun jasje aan.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier geen chihuahua- maar chinese naakthondpupje en ik werk nu ook voornamelijk met de puppypads. Sterre snapt ook nog niet dat wandelingen voor plasjes zijn, en nu de temperatuur snel daalt wil ze soms ook geen stap zetten buiten, dan neem ik haar in mijn jas/sjaal mee. Als je pupje geen jasje aan wil en het niet koud lijkt te hebben is er niks aan de hand. Sterre draagt uiteraard wel een jasje als het echt koud is, maar die laat dat ook goed toe en loopt er ook goed mee. Maar als de temperatuur nog ruim boven nul is en er geen frisse wind staat kan zij ook nog prima zonder hoor  die zindelijkheid buiten komt vanzelf wel, het is al heel fijn dat je pupje pad-zindelijk is, dat is stap 1

honden page profiel *Jenny & Chabbo**Jenny & Chabbo*

honden foto van *Jenny & Chabbo*

" Hier geen chihuahua- maar chinese naakthondpupje en ik werk nu ook voornamelijk met de puppypads. Sterre snapt ook nog niet dat wandelingen voor plasjes zijn, en nu de temperatuur snel daalt wil ze soms ook geen stap zetten buiten, dan neem ik haar in mijn jas/sjaal mee. Als je pupje geen jasje aan wil en het niet koud lijkt te hebben is er niks aan de hand. Sterre draagt uiteraard wel een jasje als het echt koud is, maar die laat dat ook goed toe en loopt er ook goed mee. Maar als de temperatuur nog ruim boven nul is en er geen frisse wind staat kan zij ook nog prima zonder hoor  die zindelijkheid buiten komt vanzelf wel, het is al heel fijn dat je pupje pad-zindelijk is, dat is stap 1 "

 

Oke! Ahh wat een grappig beestje!!!!
Ik neem hem nu ook in mijn jas mee.. ik doe hem lekker in zijn fleece dekentje onder mijn jas.. Zo mag hij mee mijn dochter naar school brengen en ophalen.. En zo breng ik hem naar het uit laat plekje toe.. Hij bibbert wel een beetje maar dat doet hij ook binnen als hij iets nieuws ziet ofzo dus of hi het dan echt koud heeft?!
Hij is ook pas 8 weken maar dus wel al 1,3 kilo. Het is een hele flinke en dat vond ik helemaal prima met de kinderen.

Verder vind ik het ook helemaal niet erg om te wandelen zonder dat hij wat doet hoor, maar het is zeker weten fijn dat hij het al zo goed doet op de puppy pads.

honden page profiel *Jenny & Chabbo**Jenny & Chabbo*

honden foto van *Jenny & Chabbo*

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Hier ook een chi, en ik woon in een flat, dus puppypads waren wel handig voor ons. Eerst zette ik haar smorgens vroeg op het balkon op een mini kattenbakje met zand, maar dit werkte niet zo goed. Dus heb ik een puppypad bij de voordeur gelegd waar ik haar snachts of heel vroeg even opzette. Verder had ik nog bij de andere deur een puppypad voor ongelukjes. Dit ging prima en op een gegeven moment wilde ze het helemaal niet meer binnen doen maar gewoon netjes buiten. Later ging ze ook voor de deur staan.

 

Ik ging rond half 9 met haar uit, om 12 uur tussenplasje, 2 uur wandelen, 5 uur tussenplasje en om half 8 wandelen en om half 11 plasje voor het slapen gaan.

Nu is het 4 keer uit, half 9, 2 uur, half 7, en half 11. Het duurde bij Penny wel wat langer voordat de ongelukjes helemaal niet meer voorkwamen, rond 5 - 6 maanden waren ze helemaal weg.

 

Ik zou zeggen, gewoon volhouden, heel uitbundig belonen als hij het buiten doet. Het komt echt!

En als hij het niet te koud heeft dan hoeft hij geen jasje aan. Je kan het hem eerst even rustig aanwennen.

Veel plezier met je pupje, het is echt een plaatje om te zien!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat is het een klein mooi schatje 

 

Ik ben niet zo voor puppypads, vind ze veel te duur. Je kan makkelijk een krant leggen en daarop een dweil. 

 

Als jouw hondje geen jasje aanwilt, dwing hem niet. Het is nog niet koud genoeg vind hij. Je zal wel,merken als het vriest buiten dat hij bibbert. Dát is het moment om even kordaat te zijn , en jasje AAN ! 

Lance heeft het ook niet graag, ik denk geen enkele hond. 

 

Alleen zorg dat hij niet doornat wordt als het regent, daar kan een volwassen hond tegen maar zo een kleintje nog niet.

 

Mooie oplossing ook dat je moeder hem opvangt als je weg bent. 

Dat is doordacht denken bij aanschaf hondje . Super. 

 

Geniet van je pupje 

 

 

Volgende forumvraag: Gijs moe!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^