Aiko schuimbekt 's morgens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarenKaren

Hallo, Ik had een vraagje ivm met mijn Husky. Hij is een reu, 2,5 jaar en slaapt samen met een akita teef 3j in een kennel buiten. De laatste maanden als ik ze smorgens ga buiten laten dan staat er schuim op mijn husky zijn mond. Het is niet elke dag. Bijvoorbeeld de ene week drie dagen, dan twee weken niets, dan weer wel,... Hij houdt zen kaken ook op elkaar gespannen en vandaag stond hij zelfs te smakken. Ik dacht dat dit eventueel stress kon zijn want het is een heel angstig type (is vroeger mishandeld geweest maar hij is nu toch al twee jaar bij ons). Hij heeft bijvoorbeeld direct schrik als je zijn oren wil bekijken ofzo (check up zoals dierenarts). En zal dan zelfs buiten uit angst. Maar buiten dat is hij de hele dag zijn gelukkige zelf en speelt hij... Eigenlijk geen stresskenmerken. Wel zitten er ook nog twee andere honden op het domein waarvan 1 reu waar hij absoluut niet mee overweg kan. Maar ze blijven gescheiden en worden dus ook niet samen buiten gelaten maar kunnen wel aan elkaars kennel. Heel soms maken ze ruzie door de kennel, maar dat is zelden... Mijn tweede idee was maagzuur? Hij krijgt vers vlees van farmfood. 1X per dag om 20u. Hij heeft een heel zwakke maag en darmen en dit is zowat het enigste waar hij geen diarree van krijgt. Hij eet ook vaak gras.. Dus ik dacht misschien is dit maagzuur dat naar boven komt? Nachtmerries? Epilepsie? Ik ga sowieso morgen naar de DA, maar alle extra tips, ervaringen, ideeen zijn welkom!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ochtendbraker ? Ik denk het. 

Onlangs nog een andere topic die er over gaat gelezen.

dus,geef hem bv om 11 uur eens  eten.

Halveer eerst  zijn pot van 8uur

Het zal helpen. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

1126 November om 08:15 Gal overgeven midden in de nacht

honden page profiel KarenKaren

Hem dan de helft om 11u geven en de andere helft om 20u?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

meestal is er smorgens een lege maag, gal spugen ze dan, en ja dat geeft dan schuim om de bek heen.

savonds laat eten geven, bijvoorbeeld acht uur of negen uur, en voor het naar bed gaan nog wat extraas, een droge bruine boterham, dat verteert niet goed, maar geeft een maagvulling, kijk dan of het over is.

gal spugen is niet goed, het gal komt terug in de slokdarm en kan daar beschadigen, probeer een oplossing te zoeken. vandaar voor het naar bed nog wat extraas geven. droge bruine boterham, geen verse desnoods even op de verwarming uit laten drogen.

hoe voorkom je nu gal spugen, de meeste honden krijgen op vaste tijdstippen eten, dat zijn ze gewend, probeer te varieren wat tijdstippen betreft, lukt dat niet goed, dan voor het naar bed gaan, voor het slapen wat eten geven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja probeer het eens.... En je kan hem ook nog net voor t slapen een stuk droog brood geven, alles wat de maag vult ( maar niet dikker maakt...) als hij dat lust ? 

 

dat schuimbekken , heeft Lance ook , gaat dan gepaard met gesmak een tijdje ervoor.....teken van misselijkheid. 

 

Succes 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hoe was het vannacht ? 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Als ie vaak gras eet wil dat zeggen dat zijn maag niet ok is en hij daar actie tegen probeert te ondernemen.

 

Je zou eens kunnen proberen wat homeopathie op hem uit te proberen.

 

Mijn honden hebben hun eigen kruiden in onze hof waar ze naar eigen goeddunken van kunnen eten.

 

Je kunt ook wat kruiden in potten zetten zodat ze daar zelf van kunnen eten.

 

Je kunt ook Gastro Entero Comfort - Hond geven, dat is een middel met Chinese kruiden voor honden met maag en darmproblemen.

 

http://www.sensipharm.be/gastro-entero-comfort-hond.htm

 

Ik voer ook vers en fermenteer de groenten die ik mijn honden geef zelf op de manier zoals zuurkool uit het vat gemaakt wordt, in een wekpot met een zoutoplossing en na 10 dagen kunnen ze het eten. De zuurkool in pakjes uit de supermarkt is niet goed want daar is azijn en suiker aan toegevoegd maar de ouderwetse zuurkool uit het vat die ze bij sommige groentewinkels nog hebben is perfect en zelf kun je heel veel soorten groenten fermenteren.

 

Dat bootst de maaginhoud van een prooi na en is heel goed voor de bacterieflora in de darmen en de zuurtegraad in de maag.

 

http://www.hetbestevoormijnhond.nl/voeding/groente-en-fruit/

 

én ik geef mijn honden iedere week een paar keer vuile boekmaag die bij Degomeat.nl verkocht wordt (we verkopen hem zelf ook als wederverkoper van Degomeat), das de 1 na laatste maag van de koe en de inhoud is dan al een heel eind verteerd en zit vol goede bacteriën die de maag en darmen van de hond helpen.

 

Als je hond dit nog niet gewend is moet je hier uiteraard heel langzaam mee beginnen en de maag en darmen de gelegenheid geven te herstellen.

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^