Vraagje over het uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sam (Gast)

Hallo iedereen op hondenpage! Ik heb een hondje waarmee ik 's ochtends altijd een half uur - drie kwartier ga wandelen. Laatst vroeg ik me af of je ipv het wandelen ook je hondje naast de fiets uit kan laten zodat hij ipv loopt rent. Ik vroeg me dan af of je je hondje zo korter uit kan laten omdat hij dan rent. En als dat zo werkt, hoe lang je hem dan uit hoeft te laten ipv dat half uur-45 minuten. Nou blijf ik zelf lekker wandelen, maar ik was wel nieuwsgierig of dit zou kunnen. Groetjes Sam

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik weet niet hoe groot je hondje is, maar als ik mijn maltezer naast de fiets zou laten lopen dan loopt ze haar pootjes uit het lijf, dus hier doe ik het niet.

Als je gaat fietsen, weet dan dat de hond steeds meer conditie opbouwt en dus ook steeds verder wil.

Ook denk ik dat je het fietsen niet moet gaan vergelijken met wandelen, in mijn ogen zijn dat 2 heel verschillende dingen waarbij je bij allebei de activiteiten iets anders vraagt van de hond.

Laat jij je hondje maar +- 45 minuten per dag uit of is dat 45 minuten per keer?

 

Puck gaat hier 's ochtends 20 minuten, tussen de middag 20 minuten alleen als het mooi weer is (dus droog) doen we vaak een ronde van 45 - 60 minuten, 's middags 20 minuten en 's avonds mag ze zelf bepalen, vaak gaat ze na het plassen weer met haar neus richting mn appartementencomplex staan hihi. Verder krijgt ze hier in huis nog hersenwerk aangeboden om ook haar geestelijke energie kwijt te kunnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet doen, smorgens net als wij , relaxt wandelen, zeker in de vroege ochtend, lekker een half uurtje de benen laten strekken, doe jij maar lekker mee . :-D

even een goede warmingup is voor hond en mens aan te bevelen, en nee kinderachtig hoef je er niet voor te zijn hoor, maar rennen aan de fiets om de tijd in te korten , nee niet doen.

aan de fiets is het beste als er gedraafd wordt, niet gerend.

mooi smorgens een half uurtje wandelen, meer niet, heb je tijd dan mag de wandeling gerust langer gemaakt worden. maar eerst even rustig aan, warming up van alle spieren, voor er geravot of gespeeld wordt. en ga je dan fietsen, dan in draf.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ligt aan de hond inderdaad.  Een klein hondje loopt de beentjes onder zn lijf uit...

 

Maar ik zelf fiets altijd 20-25 minuten om 6u als ik om 7u moet werken. Chica krijgt dan wel de tijd om op wat veldjes te snuffelen en behoefte te doen. Het is dus niet puur alleen fietsen.

Heb ik wel tijd dan ga ik gewoon 45-60 min wandelen. 

Ik zie het probleem niet tussen wandelen of fietsen sochtends...

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Een hond heeft zijn/haar tijd nodig om de behoeften te doen bij het uitlaten. Voor veel mensen is dat de nummer één reden dat zo'n beestje naar buiten moet. 

Maar wat ik zelf net zo goed een nummer één reden vind, is dat een hond zijn energie kwijt moet. Iedere hond, klein of groot, moet iedere dag een bepaalde tijd iets te doen hebben. Dat kan een lange wandeling zijn, een stuk fietsen of aan een hondensport doen.

Er zijn mensen die hun hond maar één keer per dag uitlaten. Het ''echte'' uitlaten, waarbij de hond zijn energie kwijt kan. Dit is dan een bijvoorbeeld een wandeling van minstens een uur. 

Dit gebeurt bij mij ook vaak. We hebben een enorme tuin en om ons heen is enorm veel land. De honden gaan gewoon een paar keer per dag naar buiten om hun behoeften te doen en één keer een uitgebreide wandeling naar het strand of bos, of helemaal om het land heen lopen.

 

Lang verhaal, ik weet het, maar wat ik probeer te zeggen; je kunt je lange wandeling prima vervangen met een wat kortere fietstocht. Zolang je hond zijn energie maar goed kwijt kan.

Wat je beslist niet mag doen, is denken dat de fietstocht het uitlaten volledig vervangt. Jij gaat ook niet één keer op de dag een uur lang op de wc zitten, 'want dan ben je weer klaar voor de dag'. Een hond moet een paar keer per dag plassen en hier ook de mogelijkheid toe krijgen.

 

Ik hoop dat hier nog iets van te snappen was :p

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Wat voor hondje heb je? En hoe oud is hij/zij?

Volgende forumvraag: Zit mijn hond op schema?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^