Heel veel aandacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mugsy (Gast)

Wij kochten Mugsy vorige week vrijdag toen was zei dus 7 weken oud (blijkt te jong te zijn, wisten wij niet dit is onze eerste pup) nou vond ik mugs heel sloom de eerste 2 dagen ik ben dus naar de dierenarts gegaan voor een check!! En Indd ze had longontsteking,darm infectie,maag infectie, last van veel wormen,koorts en noem maar op!! Wij waren hier helemaal kapot van en hebben de zorg gegeven die nodig was we geven nu elke dag 2 pillen. Het gaat nu echt een stuk beter ze eet goed drinkt goed en speelt heel veel, de dagen dat zei ziek was hebben we haar natuurlijk een hoop geknuffeld maar nu wilt ze niks anders meer als op schoot slapen ze blaft en rent om je heen staat heletijd bij mijn voeten te wachten en daarop liggen, ik geef haar zeker de zin niet! En de eerste 2 nachten was ze stil (misschien kwam dat omdat ze zich totaal niet lekker voelde) maar nu houdt ze ons al 3 nachten wakker met echt geschreeuw gejankt gekrab enz! Ik heb van alles geprobeerd zoals kleding van mijn en mijn vriend bij der in de bench, ook leggen wij haar savonds in de bench doen hem dicht blijven nog even beneden zitten zetten muziek aan en gaan naar boven, maar dat janken gaat maar door wel zo een 4/5 uur per nacht! Tuurlijk geven wij haar nu ook nog de aandacht die ze verdient, maar wij kunnen niet eens op de bank zitten zonder dat ze jankt ,Ze wilt zoveel aandacht wat moeten wij doen??? Ook gaan wij vanaf volgende week vrijdag een puppy cursus volgen wie weet helpt dat ons ook! Bedankt alvast voor de reacties....

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Staat de bench nog bij jullie in de slaapkamer? Dat zou ik voor nu wel even doen.. even wat meer zekerheid in die grote kale ruimte zonder broers en zussen.

Je gaat waarschijnlijk je handen wel vol krijgen aan de pup omdat hij zo te horen van een broodfokker komt waar ze dus totaal niets aan socialisatie doen of op de gezondheid van de pups letten, ik zou dan ook een verzekering afsluiten als ik jullie was voor eventuele andere gebreken die later aan het licht kunnen komen... (niet goed ingelezen???)

 

ook zou ik duidelijke grenzen stellen, aandachttijd en rusttijd, in de rusttijd is het gewoon verplicht slapen en uitrusten (ook om overprikkeling te voorkomen, anders wordt hij alleen maar drukker en drukker, vergelijk het maar met een klein kind wat alleen maar vervelend wordt als het moe wordt ;) )

Als jullie dus op de bank zitten en hij blijft aandacht vragen, geef hem dan weer iets van een speeltje waar hij zichzelf mee kan vermaken, doe hem eventueel in de bench met een grote kluif of speeltje en geef hem daarna gewoon geen aandacht meer, hij zal vanzelf in slaap vallen. Onthoud vooral dat negatieve aandacht Ook aandacht is! Dus op het moment dat jullie zijn naam zeggen of nee zeggen, heeft hij al gewonnen, want hij krijgt aandacht! Reden genoeg om weer verder te gaan met gillen ;) Als hij eenmaal weet dat gillen en gek doen hem Echt niets oplevert zal hij echt wel gaan slapen, zeker als hij gewoon lekker moe is door de aandachttijd/na een wandeling/na spel.

Wat je kan doen om hem 'extra' moe te maken, maar dan vooral mentaal, is zoekspelletjes.

Verstop bijvoorbeeld kleine snoepjes in een handdoek of washand en laat hem die zoeken, maak het niet te moeilijk de eerste paar keren, want de aandachtsboog is nog niet zo groot zeg maar.. haha

 

Veel succes! De aanhouder wint, geduld is de truc.. ;)

honden page profiel Takara ( en Caesar R.I.P.).Takara ( en Caesar R.I.P.).

honden foto van Takara ( en Caesar R.I.P.).

Ben het helemaal met Lianne eens, wij hebben ook nu een week een puppy en slapen nog in haar buurt, je kan ook een kong geven is die van ons is er gek mee.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik weet niet goed wat ik hier op moet antwoorden ....

Het enigste wat in mij opkomt is dat ik het dom vind dat jullie niet beter research hebben gedaan. Koop je ook zonder informatie een nieuw huis of auto?

Met zo'n zieke pup was ik terug gegaan naar de fokker, m'n geld terug geëist en op zoek gegaan naar een verantwoorde fokker want die verkoop zulke zieke pups niet!

 

Om op je vraag terug te komen;

Logisch dat je pup om aandacht vraagt. Het is nog maar 7 weken. Kunst is om dit goed te begeleiden. Regelmaat in de dag.

Opstaan uit je bed, uitlaten, eten, slapen, uitlaten, spelen, uitlaten, slapen enzo verder.

Geef je pup inderdaad iets waar jullie geur aanzit en als het goed is heeft je pup ook een dekentje ofzo uit het nest mee gekregen met de geur van moeder en broertjes/zusjes, die er dus ook bij in.

Bij die van mij hielp uiteindelijk een pantoffel naast haar eigen dekentje die ze mee had gekregen, geef iets lekkers om te kauwen en een snoepje.

De eerste nachten heeft mijn hond bij mij in de slaapkamer geslapen in de bench. Daarna naar beneden en dat ging goed (gelukkig).

 

Het alleen zijn hoort een pup te leren. Dit gaat niet gelijk vanaf de 1e nacht goed. Dit moet je goed begeleiden. Ook dit gaat de hele dag door.

 

Laat je je pup 's nachts nog uit? Misschien is het schreeuwen omdat ze een plas of hoop moet? Misschien is ze bang alleen?

 

Als je niet wilt dat je hond op de bank komt moet je het nu niet elke keer op de bank zetten.

Misschien handig dat wanneer jullie op de bank zitten, je bij je voeten iets lekkers legt om te kauwen zodat ze daar lekker kan blijven liggen?

 

Blijf consequent tijdens de opvoeding. Een hondencursus is inderdaad aan te raden. Jullie en de pup leren elkaar zo beter kennen en je krijgt veel informatie.

Ga kijken bij verschillende verenigingen bij jullie in de buurt, draai proeflessen en zoek er een uit waar jullie je fijn bij voelen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Zet aub die bench bij je in de slaapkamer. Het is een babytje dat veel heeft meegemaakt (weet niet waar ze gefokt is, maar klinkt zeker niet zo goed), waarschijnlijk heeft ze heel veel angst als ze heel alleen moet zijn s'nachts.

Op dit moment heeft ze meer behoefte aan troost dan aan opvoeding.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor alle tips! Maar wij hebben op het moment dat we de pup kochten niks gezien aan haar, en Indd ik kon me geld terug krijgen! Maar nee ik doe er geen afstand van dat kan ik niet ;) en een verzekering gaan we zeker afsluiten. Lianne heel erg bedankt aan jou tips heb ik heel veel denk ik. Ik antwoord vaak als ik iets niet wilde Indd met nee en dat ga ik nu niet meer doen. Hopelijk leert ze alles nu snel, ook ik begrijp dat dit allemaal heel eng is voor der!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

waar heb je hem gekocht?

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Och arme schat. Ik zal zeggen: geef haar ook die aandacht!
Ze is nog zo jong en nog eens ziek ook. Een kind wilt dan toch ook alleen maar lekker tegen papa/mama aanhangen? Een pup ook. 
Onze pup was ook erg ziek in het begin en vraagt dan inderdaad meer aandacht. Het liefst lag hij de hele dag in m'n armen of in de draagzak. 
Geef je hond gewoon deze extra aandacht en neem haar veel bij je. Je zult zien dat jullie een heel sterke en speciale band zullen krijgen. 

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Och zo jong en al zo ziek geweest.

Natuurlijk kreeg jullie pup extra aandacht en ineens is de pup aan de betere hand en ze wil die aandacht nog steeds.

Persoonlijk zou ik die aandacht wel geven en rustig afbouwen. Onze hond heeft de eerste weken ook heel veel op schoot geslapen en iedereen riep dat we hem teveel verwenden en hij nooit alleen leerde zijn enz. Nou meneer is nu 2 en kan prima een aantal uur, als het moet, alleen zijn.

Rupert ging ook de eerste weken tot zeker 3 maanden mee in een draagzak als we op reis gingen. Hij voelde zich veilig en geborgen en stapje bij stapje leerde hij de wereld kennen. (hij kwam ook met 7 weken hier en was de eerste 7 weken opgegroeid in een kennel, geen socialisatie, overigens geen broodfokker)Hij wat meer aandacht en begeleiding nodig.

Zo ook de eerste nachten: hij heeft in een doos, op bed geslapen. Ging dat goed, elke keer zette ik de doos steeds verder naar het voeteind. Daarna met doos en al in zijn bench en de doos steeds verder openmaken en tot hij in zijn bench alleen sliep. heeft maanden geduurd. Op de hondenschool zeiden ze dat we daar veel problemen mee zouden krijgen. Nou nee dus, hij slaapt ook gewoon alleen beneden nu, geen probleem.

Geef de aandacht die ze nodig heeft, maar wees wel consequent en duidelijk. Ook een hondje die een moeilijker start heeft gehad, moet gewoon opgevoed worden natuurlijk. Het kost je alleen meer aan tijd en zorg, aandacht.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Eerste gedachte is gelijk..broodfokpup.
Okee....sh*t happens....ze is nu eenmaal bij jullie.

 

Ze is inderdaad te vroeg bij de moeder vandaan gehaald...en nu moeten jullie de rol van de ouders overnemen.

Laat die bench maar even zitten...neem haar liever mee naar bed toe.

Laat de pup bij jullie slapen in bed.

Dan zijn ze vaak stil en slapen ze goed door.

 

Vertel dit tegen je dierenarts dat dit een broodfokpup kan zijn en de dierenarts weet gelijk waar die op moet letten.

En nee..bij het doorgeven dat dit een broodfokpup is, hoef je je pup niet af te geven.

Dus wees gerust en stel je dierenarts op de hoogte.

 

Wel wil ik je ten harte oproepen om een klacht bij de dierenbescherming in te voeren.

Dit mag gewoon niet dat een fokker de pups te vroeg bij de moeder vandaan haalt.

Dit is niet je verantwoordelijke fokker.

 

Blijf het advies van de dierenarts opvolgen om je pup weer gezond te krijgen, maar neem in de toekomst geen nest met deze hond.

De ouders zijn al niet gezond, waardoor je pup zelf in de toekomst waarschijnlijk geen gezonde pups zal kunnen krijgen.
Het lukt soms/vaak wel......maar om foutive fokken te voorkomen, zou ik voortplanten met broodfokpups niet willen adviseren.

 

Pupylessen??? Eum...ik weet niet hoe oud jullie pup nu is, maar bij twijfel bel deze school op om te weten of jullie pup al oud genoeg is.

Mocht het zo zijn dat ze te jong is, neem dat advies aub goed op.

 

Ja, je pup zoekt nu voor alles bij jullie toe.
Spelen, rust, regels, regelmaat, voeding.....jullie moeten alles nu overnemen.

Een pup in huis is nooit makkelijk en er komen altijd wel dingen om de hoek loeren.

Bekijk hoe de situatie is en als je nog meer vragen heb...maar een profiel hier aan op deze site en stel je vraag.

Of vragen.

 

Je zal altijd antwoord krijgen om je pup weer in goed gedrag te krijgen zodat ze een Happy HouseDog word.

(Een gelukkige hond die lekker in zijn vel zit)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ach zo jong en al zo ziek geweest, wat is ze voor ras? Heeft ze wel haar entingen gekregen? Verschrikkelijk dat ze zo ziek was, hou het in elk geval goed in de gaten.

Wb de puppycursus zou ik eerst zelf gaan kijken zonder hond, misschien is het risico te groot nu ze zo erg ziek was. Het is al koud en soms sta je daar zo lang te wachten.

 

Je hebt al heel veel goede tips gekregen. Mijn mening is, dat het allerbelangrijkste wat je de pup moet leren is haar het gevoel te geven dat ze nu eindelijk veilig is, dat er voor haar gezorgd wordt, dat ze begrepen wordt.  Neem haar lekker bij je s nachts, en overdag als ze die aandacht nog vraagt ook, dat komt vanzelf goed. Let ook op je stem en houding, altijd rustig en positief. Om de zelfstandigheid te bevorderen kan je denkspelletjes doen met haar.

 

Als je haar alleen in een bench laat huilen zal ze zich niet veilig voelen en ook niet het gevoel hebben dat ze op jullie kan rekenen als ze jullie nodig heeft en dat is precies het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wil.

 

Hier nog een paar leuke en goede links voor je om door te lezen

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/03/04/veilig/

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Pup alleen laten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^