Bente (5 maand) zindelijkheid schiet niet op.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tineke & BenteTineke & Bente

honden foto van Tineke & Bente

Hallo,

 

Ik ben het baasje van Bente. Een 5 maanden jonge pup. Bente is een kruising tussen een Westy (moeder) en een Boomer (vader). Oftewel kruisingen alom, haha. 

 

Inmiddels is ze bijna 5 maand oud maar qua zindelijkheid schiet het niet echt op. We zitten nu al ruim 2 maanden op om de 2/2,5 uur naar buiten. We doen enorm ons best het op te rekken maar dan gaat het toch te vaak fout. De nachten slaapt ze wel volledig door en is ze schoon. Ook als we wat langer weg zijn (wat bijna nooit gebeurd) en ze in de bench gaat kan ze het ongeveer 4 uurtjes droog houden. Plasjes in huis besteden we geen aandacht aan. Ruimen we op en gaan dan even met Bente naar buiten. Poepen doet ze helemaal buiten. 

 

Overdag als we thuis zijn dus niet langer dan 2/2,5 uur. En dan wil het nog weleens zijn dat als je net van buiten komt ze 5 minuten later binnen nog een keer plast. Het zal er wel bij horen en we gaan geduldig verder maar ik begin weleens te twijfelen of we niet iets fout doen. 

Tineke & poot van Bente

honden page profiel dyfaine dyfaine 3 doggies

honden foto van dyfaine

Hier een van 13 weken en zo goed als zindelijk. .. ik weet niet of je t doet maar ik heb van die training snoepjes en elke keer als hij poept of plast krijgt hij een en maak ik er een happy ding van.  Goed belonen ook met wat lekkers. Weet dat boomers lastiger zindelijk te maken zijn soms is mij verteld. 

 

Succes komt goed .

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Mijn Lexie had hetzelfde, ik ben gewoon doorgegaan, en heb niet meer op de klok gelet. Kijk heel goed naar Bente of ze iets aangeeft. Hier was het na de sterellisatie in een keer dat het kwartje viel, puur toeval, maar sommige hebben echt langer nodig. Ga stug door, laat desnoods even een plasje controleren bij de DA.

 

Buiten doen is feestje, binnen zoals jullie al netjes doen negeren. Voor opruimen zette ik haar even in een andere ruimte

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Probeer eens bij te houden wanneer ze ongeveer plast.

 

Als ze in huis een plasje doen, altijd gelijk mee naar buiten nemen. Niet eerst plasje opruimen, door gelijk naar buiten te nemen (en als er buiten geplast wordt gelijk met een voertje te belonen) zal ze de link gaan leggen.

 

Soms kan het zijn, dat ze buiten net te veel afgeleid zijn om te plassen, blijf dan langer buiten, desnoods ga je naar een saai stukje zonder al te veel prikkels om te laten plassen.

Plas doen buiten, echt goed belonen met iets heel lekkers, stukje kaas of worst.

Anoniem (Gast)

Bedankt allemaal. We gaan ons best doen. 

honden page profiel Tineke & BenteTineke & Bente

honden foto van Tineke & Bente

Bedankt allemaal! We gaan ons best doen... Hoop dat ze het snel oppakt. 

 

Groetjes, Tineke

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Tip 1: negeer alle verhalen van baasjes die vertellen dat hun hond binnen een week zindelijk was; die hebben geluk gehad.

Tip 2: twijfel niet te snel aan je zelf.

tip 3: als je de tijd tussen het uitlaten langer gaat maken en het gaat weer mis, dan is je hond daar nog niet aan toe.

 

onze golden was in no time zonder ongelukjes. Onze rotti pas na 7 maanden. En ja dus ook tot die tijd ieder uur of zelfs vaker naar buiten. Ineens ging het goed en konden we snel meer tijd tussen de plasrondes laten. De ene hond is nou eenmaal de andere niet..

 

honden page profiel CelineCeline 3 doggies

" Tip 1: negeer alle verhalen van baasjes die vertellen dat hun hond binnen een week zindelijk was; die hebben geluk gehad.
Tip 2: twijfel niet te snel aan je zelf.
tip 3: als je de tijd tussen het uitlaten langer gaat maken en het gaat weer mis, dan is je hond daar nog niet aan toe.
 
onze golden was in no time zonder ongelukjes. Onze rotti pas na 7 maanden. En ja dus ook tot die tijd ieder uur of zelfs vaker naar buiten. Ineens ging het goed en konden we snel meer tijd tussen de plasrondes laten. De ene hond is nou eenmaal de andere niet..
  "

 Helemaal mee eens.Hier eentje van een jaar die vind dat ze nog best af en toe een plasje binnen kan doen.Nou ja dweiltje erover en blijven lachen.Het komt best goed hoor,de ene is nu eenmaal sneller dan de ander.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 1 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Mijn Mecx was met een  half jaar pas echt zindelijk.

Niet altijd leuk nee,  maar er heel veel aandacht aan besteden en het met allerlei tips willen laten vlotten lukt toch niet.

Elke hond heeft zijn eigen tijd nodig.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier een die ook absoluut niet zindelijk wou worden.

Heeft uiteindelijk 7 maanden geduurd eer ze echt zindelijk was.

Ze heeft gewoon het geduld er niet voor.

Inmiddels 5 jaar en nog steeds neemt ze de tijd er niet voor.

Terwijl ze loopt plast ze en poepen moet altijd snel snel snel.

Gewoon volhouden komt echt goed!

honden page profiel Tineke & BenteTineke & Bente

honden foto van Tineke & Bente

Nogmaals bedankt allemaal. Het helpt als om zo af en toe eens wat advies te vragen hier. 

 

We zitten met Bente nog steeds op 2 á 2,5 uur maar ik merk wel dat het allemaal wat stabieler wordt. Eerst was die 2 uur ook nog heel wankel maar dat zit er nu wel goed in. Daarnaast drinkt ze ook wat meer met beleid. Inplaats van de hele bak in 1x leeg te drinken (wat ze zou doen als ik het zou laten staan). Nu stopt ze eerder met drinken. 

 

Ik heb er in ieder geval meer vertrouwen in gekregen. Het heeft gewoon tijd nodig. Ik hoop dat ze begin 2015 (beter) zindelijk is. Dan is ze 7 maand. 

Volgende forumvraag: 17 weken al al wisselen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^