Hond is niet te houden als er visite komt/is!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Dag allemaal,

Ik zou graag jullie mening/advies willen over het volgende:

Mijn Dogo Canario James is een super hond, hij is lief, trouw, waaks, maar... ook onwijs onstuimig als er bezoek komt!

Als er word aangebelt geeft James geen en blijft ie rustig liggen waar die ligt, maar zodra de deur open gaat en het bezoek binnen komt springt ie wild in het rond, jankt ie de hele boel bij elkaar en is ie niet meer te houden. En klinkt wat gek, maar hij schijft dan ook heel zijn mannelijkheid naar buiten, maar rijd niet tegen mensen of kussens op.

Ter informatie: James is ruim 50 kilo en heeft behoorlijk de baard in de keel!!

We hebben 2 jonge kinderen en die zijn dan ook behoorlijk de dupe want ook de kinderen willen het bezoek gedag zeggen/knuffelen dus de kinderen worden onder de voet gelopen door James, iets wat bij mij behoorlijk wat frustratie/ergenis veroorzaakt.

Nu heb ik al diverse dingen geprobeerd..
O.a. James in een andere ruimte als er bezoek binnen komt, en het bezoek na dat ze ons gezin hebben begroet james in de bijkeuken gedag laten zeggen.
Dit heeft dus geen zin, want zodra James dan later als nog mee de woonkamer in mag gaat ie als nog als een dolle stier te keer.


Ook hebben we geprobeerd het bezoek als het binnen komt James te laten negeren, heeft gen zin, record gilen/janken en tegen iedereen opspringen is 1 uur, en geloof me mijn geduld is dan ook meer dan op de proef gesteld!!


Ook james vast leggen op zijn plaats en het bezoek eerst ons gedag laten zeggen en verbvolgens James een aai geven op zijn plaats en dan negeren heeft geen zin, dan weer een hoop gegil/gejank en dergelijke..


Voor dat het bezoek komt laat ik James al expres behoorlijk lang spelen op het veld zodat hij wat afgemat is. dit helpt eigenlijk zo goed als niet...
Nu begin ik behoorlijk genoeg van dit gedrag te krijgen en zeker met de feestdagen voor de deur wil ik dat James dit gedrag afleerd want heb weinig zin dat meneer de hele boel naar zijn hand zet, want ik vind dit gewoon dominant gedrag.

Dus wat zijn jullie tips en ervaringen met dit soort gedrag....



Groetjes Valerie!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond is niet te houden als er visite komt/is!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

effies omhoog zetten O-)

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Ja moeilijk heb ook zo geen advies voor je

Cyra deedt dit ook maar met negeren ging het over dus lees met je mee

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Ja het is echt vervelend, want het bezoek kan niet rustig gaan zitten en het lawaai wat James produceerd is 3 huizen verder te horen, en iedere keer als er bezoek komt heb ik 2 huilende kinderen omdat James over ze heen loopt of keihard tegen ze aan botst dus hoop echt op een gouden tip!

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

heb je het aanlijnen al eens uitgetest? dus voor je bezoek binnenkomt de hond aanlijnen en snoepjes in de hand houden, hem laten gaan zitten, dan heb je toch iets meer controle over hem? als hij dan iedereen begroet heeft kan je hem mss loslaten.

Succes

Martine

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Heb ik al eens geprobeert en werkt niet, hij heft geen aandacht voor lekkers als er bezoek is en is daar dus niet mee af te leiden dat is dus het nadeel, aanlijnen doe ik al als er nu bezoek komt maar dan blijft ie dus keihard janken en blaffen en versta je elkaar dus niet in de woonkamer.
Corigeren als hij dan blaft werkt maar voor 1 seconden, en belonen als ie eindelijk stil is werkt al helemaal niet want dan denkt ie dus oohw dus nu mag ikw eer lekker los gaan en weer keihard de aandacht roepen en janken

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

Goh Valerie, dus niet makkelijk om zijn aandacht op iets anders te vestigen?

k'hoop dat er nog leden zijn die iets nuttigs weten voor jou...ik denk nog even mee.

Grtzz

Martine

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Ja het is erg lastig met James.
Hij is super lief normaal luisterd ie ook en als we met het gezin zijn is ie ook rustig en lief maar als er bezoek komt is het echt een gedoe van jewelste..
En voor snoepjes enz heeft ie geen aandacht als ie zo in trance is voor iets.
We hebben een snoeppot voor hem met frolic-brokjes die die krijgt als ik met hem train als beloning en daar doet ie alles voor, maar als ik dat wil gebruiken ivm het bezoek probleem taalt ie er niet naar..
Dus ik weet het effe niet meer want we hebben al veel geprobeerd en dan ook echt dat ik op mijn lip moest bijten van frustratie maar toch door zette ondanks alles maar het werkt gewoon niet..

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

diego blijft ook aan het springen,wat hij met zijn knieen zeker niet mag,dus als ik er genoeg van heb,gaat meneer naar de keuken.laatst werd hij zo gek dat hij op de tafel stond te dansen.

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Jee wat lastig zeg...inderdaad aan de lijn houden..maar of dat werkt?
Ik denk dat je dat ook wel hebt geprobeerd.
En als de visite hem iets lekker geeft, is het dan goed!
Ik wens je heel veel succes...en zal voor je gaan duimen..

Groetjes

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Is erg lastig maar ik ken het hier ook. Wij hebben hier 2 van die enthousiastelingen. Maar ik heb nu wel een manier gevonden geloof ik om het in goede banen te leiden.
Als er visite binnen komt moeten ze in bij zijn van de visite gaan zitten en krijgen ze van mij een kauw staaf waar ze echt een poosje mee kunnen doen. Op dat moment laten ze de visite met rust en tegen de tijd dat de staaf op is, is de nieuwigheid van de visite er van af. Ze zijn dus minder interressant.
Dit was voor ons de oplossing. Misschienhelpt het voor jou ook. ;-)

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Wat ik eens als manier op tv heb gezien (weet dus niet of dat echt werkt, maar het lijkt me wel een goede methode) is zodra hij gek begint te doen, met z'n allen de kamer uit lopen.
Je kunt hem in het begin dan mss het best even vastleggen,dat hij je niet omver kan lopen. Elke keer dat hij weer druk doet gaan jullie weer weg.
Zo leert hij dus dat druk doen geen zin heeft, want dan gaan de mensen toch weer weg. Je hebt hier natuurlijk wel heel meewerkend bezoek voor nodig en een hele lange adem, maar je zou het kunnen proberen. En het dan heel vaak oefenen.
Ik wens jullie heel veel succes.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik herken het helemaal! Mila was eerder ook ontzettend hysterisch, zo blij was ze als er iemand langskwam. We hebben haar toen eerst in de bench gedaan, later mocht ze erbij. Dan hield ik dr vast en moes ze in de mand blijven.

Hoe oud is James? Mila is nu bijna 2 en nu wordt ze rustiger van aard. Met visite is ze ook veel rustiger.
Ik denk dat het ook met leeftijd te maken heeft.
Naarmate ze iets ouder en volwassener worden worden ze meestal rustiger.

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Lijkt me ook een goede methode maar net wat je zegt heb je er wel meewerkende visite voor nodig en die is niet altijd voorhanden.
Zeker in onze familie is die lastig te vinden.

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Ja me zwager gaf de hond ook altijd een varkens oor ofzo als we binnen kwamne, of we namen dat zelf mee!
Want Spot was ook zo'n heerlijke leipo die te Happy was als we kwamen.
Werkte prima...ging heerlijk kluiven...en liet ons gewoon rustig binnen komen en zitten..

Hahah...nou wil niet zeggen dat het bij elke hond werkt, maar misschien heb je er wel wat aan!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik weet het, het is moeilijk met zo,n enthousiaste hond. ik heb ook geen familie die mee werkt, nee gillend lopen ze door de kamer, want dat moordbeest komt er aan. maar ik heb een oplossing gevonden.

dat werkt bij bamse goed.

de bel . ja hoor bezoek, bamse gaat naar een andere ruimte toe. het bezoek krijgt koffie, en na een kwartier ga ik bamse ophalen, met een halti om, dat werkt bij bamse goed, kom met haar in de kamer, en laat haar zitten,, zo bamse zit, bekijkt het bezoek, kan niet tegen het bezoek opspringen want ik hou haar vast, twee minuten later ga ik met bamse de kamer uit. iedere tien minuten herhaal ik dit. na verloop van tijd zie ik dat bamse het bezoek niet meer interessant vind, ik laat haar weer binnen aan de halti, en ze moet weer zitten, en ik laat de riem los. kijk wat bamse doet, leg haar af. en na een paar minuten ga ik weer met haar naar buiten, dan weer naar binnen en dan zonder halti, zitten en af. dat lukt op den duur bij bamse,

geduld hebben dat is een feit, maar het lukt, en de keren dat ik de halti moet gebruiken worden steeds minder. volhouden, anders blijft je hond dit doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en voor bamse is dit een oefening die heel veel van haar vergt, dus als beloning krijgt ze pannekoeken, die vries ik in, snijd ze in stukjes, en als het bezoek er is, haal ik ze uit de vriezer, kleine stukjes, als ze af ligt, dan krijgt ze zo,n stukje, alleen als er bezoek komt, want het moet wel een beloning krijgen die ze niet zomaar krijgt. werkt super, want alle honden zijn dol op pannekoeken. probeer dat maar eens.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Mila gaat ook vanaf het begin standaard als de bel gaat de bench in, de bench staat in de gang. Dus niet in de woonkamer waar ze het bezoek ziet.

Nu gaat ze vanzelf als de bel gaat, hup de bench in.
Dan na een tijdje eruit, doet ze even heel blij. Zeg ik: Nu is het klaar, in de mand.

En dan is het ook klaar. Ze gaat rustig liggen slapen of rondkijken. Wat dat betreft hebben wij hele fijne famile en buren die haar gewoon negeren.

honden page profiel ikkeikke 3 doggies

honden foto van ikke

hay

ik heb hier ook zo`n gek zitten,in hetbegin duurde het wel een kwartier, dat geblaf, en hij gaat bij iedereen op de schoot zitten, maar daar heeft natuurlijk niet iedereen zin in, door elke keer nee te zeggen, en steeds weer op zijn plaats te sturen, (of brengen)want hij luistert ook zo goed O-)
heb ik nu terug weten te bregen naar 5 min, maar het blijft erg vervellend, je verstaat het bezoek niet eens , hij blaft er boven uit gewoon!
Pukky is inmiddels bijna 6 jaar, en ik denk dat ik het niet red om van die 5 min ,1 min te maken, maar ik blijf het proberen...
veel sterkte er mee, ik voel met je mee, en weet presies wat je bedoelt,

groetjes Froukje

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Bedankt iedereen voor de vele tips, ik ga zeker uitproberen hoe het werkt bij James!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond is niet te houden als er visite komt/is!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^