Betreft Puppyfarms

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Milly90 (Gast)

Hallo,   Onlangs heb ik een puppy aangeschaft via een redelijk misleidende reclame op marktplaats. Er werd niet gesproken over het zijn van een fokker, de foto deed dit ook niet vermoeden en er stonden toen geen andere advertenties online van de aanbieder. Eenmaal aangekomen en reeds verliefd geworden op het hondje, zag ik dat er meerdere rassen aanwezig waren en dat het om een puppyfarm ging. Ik wist er op dat moment niet genoeg vanaf. Ik vond het wel erg raar, maar was zo verliefd op de pup dat ik deze toch meegenomen heb. Achteraf, na een goede google search, heb ik geen spijt van mijn pup maar uiteraard wel van de plek waar ik haar gekocht heb. Ik kende het begrip puppyfarm niet en heb dit voorheen dus ook niet kunnen googlen. Wat mij daar opviel is dat sommige honden erg jong leken, te jong om het nest te mogen verlaten. Verder lag er 1 hondje ziek in de kooi waar niet naar werd omgekeken.   Na thuiskomst heb ik direct een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Mijn pup is gezond, maar er is wel twijfel over de geboortedatum en vaccinatie data. Ze lijkt jonger dan beweert wordt en de chip implantatie en vaccinatie zijn op dezelfde dag gedaan. Volgens mijn dierenarts is het ongebruikelijk om een hond te vasccineren en iets invasiefs te plaatsen op dezelfde dag ivm infectie risico. In mijn paspoort is ook over 1 datum heen geschreven, de originele stempel datum is niet zichtbaar. Bij een zoektocht naar de dierenarts wordt meerdere keren beweert dat zij meewerkt aan het vervalsen van de papieren.   Ik vind het heel erg dat ik daar een pup heb gekocht, nadat bekend werd onder welke omstandigheden zulke dieren leven. Ik heb nadien de dierenbescherming gecontacteerd en marktplaats (het was een misleidende advertentie, de hond is niet raszuiver en de vermeldde leeftijd klopte niet). De dierenbescherming geeft aan dat ze niks kunnen met mijn observatie, maar dat ze wel graag mensen zouden willen spreken waarbij de pup kort na aankoop ziek is geworden of zelfs overleden is. Op die manier kunnen zij namelijk wel actie ondernemen. Ik zie de forums er mee vol staan, dus hopelijk kunnen jullie verder helpen!   Ken je iemand of heb je zelf een pup gehaald bij een puppyfarm (in mijn geval in Bladel) waarbij het niet goed ging, meldt het dan alsjeblieft bij de dierenbescherming! Ik realiseer me dat het veel reacties gaat vereisen om daadwerkelijk er iets aan te doen, maar als we niks doen lukt het sowieso niet :)   Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!   Groetjes Nicole

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ja..weetje...het punt is, hier is het wel bekend.

dus ik weet niet of je verzoek hier zo op de plek is...

 

maarja, het hele eieren eten begint precies met mensen als jij, no offense...

 

je weet dat het mis is, maar toch verliefd op die pup en meenemen...en dan achteraf je beklagen dat je er niets tegen kunt doen. dat kun je wel, linea recta omdraaien en die pup daar laten.

 

in ieder geval wens ik je succes met je missie

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sluit me aan bij Jeroen, jouw verhaal is zo ongeveer wekelijkse kost op dit forum. Met grote regelmaat wordt er door mensen die hetzelfde deden als jij hier topics met deze boodschap geopend.
Eenmaal Googlen of hier de zoekfunctie gebruiken levert een schat aan informatie op over deze praktijken.

Serieuze vraag vanuit mij blijft altijd, koop je ook de eerste de beste koelkast, auto of mobiele telefoon die je ziet zonder enige research te plegen?

Ik hoop vooral dat je hondje gezond opgroeit, en raad een zorgverzekering aan.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja het is precies wat hierboven wordt gezegd.

Op dit forum zijn er tientallen precies dezelfde verhalen als van jou.

Mensen die een pup kopen en pas daarna gaan onderzoeken waar ze eigenlijk geweest zijn.

Zelfs als ze ter plekke achter komen dat het niet deugt, maar ja het pupje is te schattig om te laten zitten.

Juist door deze instelling bestaan puppyfarms nog.

 

Maar goed, ik hoop dat je hondje gezond blijft en je er plezier van hebt.

Helaas denk ik dat jouw topic gewoon één van de vele precies dezelfde topics is.

Ik snap ook nog steeds niet dat mensen zomaar ergens een pup kopen aan de hand van een fotootje op marktplaats.

 

 

 

honden page profiel HistoryHistory

honden foto van History

Niks tegen te doen!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Nu ben ik  nieuwsgierig naar de hoeveelheid tijd  tussen de beslissing om een hond te gaan nemen en de daadwerkelijke aanschaf?

Volgende forumvraag: Topics bij baasje plaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^