Een tweede hond erbij!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sander Sander

Hallo, 

 

Ik woon sinds kort samen met mijn vriendin, we hebben een huis gekocht. Nu...mijn vriendin heeft een beagle, Boris! Hij is nu ondertussen tien jaar en graag zouden we een hond erbij willen, en we willen ook wel een maatje voor Boris. 

Onze voorkeur gaat uit naar een jachthond. We hebben alle ruimte ervoor thuis. Elke dag wordt ook een stevige wandeling gedaan, dan gaan we met Boris naar het bos en kan hij van de leiband. Hij luistert heel goed voor een beagle! Alleen voelen we wel dat we hem steeds moeten controleren, en niet met volle honderd procent kunnen vertrouwen. In het vertrouwde bos kunnen we dat wel, maar dan nog... We zouden graag een ras willen, waarvan het jachtinstinct iets makkelijker onder controle te houden is. Maar het mag er nog steeds aanwezig zijn! Eigenlijk willen we nog een borisje. Lief, aanhankelijk, zelfstandig, lekker lui binnenshuis en buiten een snuffelbeest. Ik en mijn vriendin hebben een Viszla of een Ierse setter al heel lang op het oog. Maar nu zouden we toch nog jullie raad en info kunnen gebruiken! Of als jullie nog een ander ras weten dat bij ons past...

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als jullie een jachthond willen heeft ie jachtinstinct, het verschilt per hond hoe zich dat ontwikkelt.

 

Persoonlijk vind ik altijd dat je een tweede hond moet nemen omdat jij, als baas zijnde, dat wilt, niet als 'maatje voor de huidige hond'. De meeste honden (van wat ik heb horen zeggen) vinden vriendjes buiten heel leuk, maar een extra huisgenoot hoeft van de meesten niet zo.

 

Een 'tweede Borisje' vind ik ook vaak wat tricky, nooit vergelijken of denken/hopen dat je eenzelfde hond krijgt als je huidige, dan kun je jezelf aardig vergissen vrees ik.

 

En hou er rekening mee dat jullie nu een oude Beagle hebben, die misschien helemaal niet zit te wachten op een hyperende, stuiterende, drukke pup.

 

In onze straat woont ook een Beagle van 10, die vindt Mellow al te druk en die is niet eens puppy-druk 

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Ik heb verder geen verstand van jachtinstinct, jachthonden en tweede honden erbij nemen maar over een puppy erbij wil ik alleen even wat zeggen ;); Vrienden van ons hebben een maltezer. Super leuke hond, nog lekker speels, en wandelt graag, maar is ondertussen toch al weer 9 jaar. Nu hebben wij een pup, zelfde soort (bijna dan) en die hebben kennisgemaakt. Dan zie je toch ineens dat zo'n hond dan best wel oud is. De pup wil graag spelen, en daagt de oudere hond uit, en de oudere hond moet er niks van hebben. Als je echt pech hebt gaat het helemaal niet samen, in dit geval is het zo dat de oudere in een hoekje gaat liggen, en de jonge hond negeert. De meeste honden vinden puppy's niet zo heel erg leuk, dus misschien is dat dan niet helemaal het geschikte maatje voor je 10 jarige beagle...

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Aangezien jullie al beginnen over een Ierse setter of een Viszla neem ik aan dat jullie iets groots zoeken? Of maakt dat niet uit?
Nog speciale eisen qua karakter?

De Ierse setter en Viszla zijn voorstaande honden, deze gebruiken hun neus in de lucht om wild op te sporen (voornamelijk (grond)vogels zoals de patrijs) en dus niet op de grond, zoals de beagle.

Beagle's behoren tot de lopende en zweethonden (zweet = bloedspoor)
Als jullie iets dergelijks als een beagle willen, kun je daar eens kijken
klik hier voor een lijst :)
De leuke dalmatiër behoort bijvoorbeeld ook tot deze groep en wisten jullie ook dat er verschillende soorten basset zijn? 

 

Succes in jullie zoektocht!

 

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Toevallig geen interesse in een klein, héél lief, aanhankelijk, knuffelig, zelfstandig, ondeugend jachthondje met, vooralsnog, controleerbaar jachtinstinct?O-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

De Vizsla en Setter zijn beide zelfstandige jachthonden, en willen ook nog wel eens de benen nemen. Verkijk je hier dus niet op!

Een andere suggestie... Hebben jullie al eens gedacht aan de Clumber Spaniel?

Ik ben als baby opgegroeid tussen deze honden en mijn ouders zijn momenteel in bezit van een prachtige Clumberdame. Wat mij betreft de ideale gezinshonden, bij de juiste baasjes althans.
De Clumber is een kalme, zachtaardige en vriendelijke hond. Naar vreemden zijn ze wel wat terughoudend, het zijn geen honden die bij wildvreemden in de armen springen, dat zeker niet. Toch zijn ze nooit onvriendelijk of overdreven afstandelijk. Zelf vind ik dat erg prettig. Voor hun eigen mensen zijn ze enorm aanhankelijk, de grootste knuffelkonten die je bedenken kunt. Ze liggen dan ook graag op je voeten en leunen graag tegen je aan, maar nooit op een opdringerige of dwingende manier. Met andere honden gaan ze vrijwel altijd zeer sociaal om, worden ze geprovoceerd dan halen ze hun schouders op en dartelen ze verder. Met kinderen vind ik het uitstekende honden, ze zijn geduldig en tolerant.
Ze hebben eigenlijk het speelse en zachte van de Spaniël, en de rust en gehechtheid aan eigen familie van een dogachtige.
Clumbers zijn onverstoorbaar en zeer rustig in huis, buiten zijn ze actief en zwemmen ze graag, maar altijd blijven ze die 'no-nonsense' uitstraling aanhouden. Ze passen zich moeiteloos aan aan een actiever of juist rustiger leven.
Wat betreft werklust: dit verschilt erg per lijn en exemplaar. Je hebt kortweg drie types: de showlijn, de werklijn en de dual-purpose lijn.
De Showlijn is de hond die je hier het meest ziet, het logge brede model. De jachtlijn is meer voor jagers weggelegd, deze zie je veel in Engeland en Scandinavië en deze honden zijn een stuk smaller, atletischer en actiever. En dan heb je nog de dual-purpose, een combinatie van beide (zie je hier ook veel tegenwoordig).
Met de Clumber valt goed te werken, het zijn niet de allersnelste leerlingen maar wat ze geleerd hebben vergeten ze nooit. In hun doen en laten zijn ze betrouwbaar, je weet wat je aan ze hebt. Ze laten zich niet gauw afleiden door de omgeving, hun baas (inclusief koekjes) vinden ze interessanter.
't Zijn geen honden die weglopen of ontsnappen, ze blijven de baas goed in de gaten houden. Het zijn overigens wel uitstekende speurneuzen!


Anoniem (Gast)

Misschien een toller!  Zelf heb ik er ook 1, zijn vol met energie en willen graag leren!  Ze zijn gefokt om eenden op te halen tijdens de jacht! Maar het is zeker onder controle te houden! 

 

Succes ????

 

Groetjes Renee

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Je kan dat moeilijk zeggen .. Jachthond blijft een jachthond ... Als je de zekerheid wil hebben dat je hond 99% bij je blijft moet je niet voor een jachthond gaan denk ik ...viszla en Ierse setter zijn echt jachthonden ... 

Of je het onder controle kunt houden of niet hangt van de hond af. 

 

Kan an je niet kijken tussen andere rasgroepen? 

 

Een toller is misschien een optie ? Is bij hun best onder controle te houden ... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ozjin .

 

 

 

de Clumber spaniëls, zijn Newfoundlanders in het klein, qwa karakter komen ze veel overeen. zelfs een beetje het uiterlijk. maar dan in het klein.

heb wel eens tegen mezelf gezegd, als ik echt te oud wordt voor een Newfoundlander dan komt de Clumber spaniel bij mij in huis.  

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Wauw wat is die clumber mooi!! Een ras wat ik niet kende!

Ierse setter (Gast)

Ik zal een ierse setter aanraden

Volgende forumvraag: puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^