Ervaringen 'Follow Me' riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je zou een front pull tuig kunnen gebruiken. Ook een lapmiddel, maar ja, als je vriend in de lappenmand zit.... En dan gecombineerd met een heupgordel zodat er niet aan zijn bovenlijf getrokken wordt. Niet dat aan de heup pijnloos is, maar ik denk minder pijnlijk. 

En dan een front pull tuig dat de beweging van de voorpoten niet belemmerd. 

Artikeltjehttp://www.alpineoutfitters.net/scripts/article.asp?article=01

 

Ik gebruik helemaal geen cue voor het met losse lijn lopen. Dat zou impliceren dat het een tijdelijke oefening is en imo is het default gedrag. 

honden page profiel --

"  Wel een kloppende uitspraak.Bij ons gaat het ook sowieso om iets tijdelijks zoals ik zei. Maar kan wel snappen dat het gebruikt wordt in bepaalde gevallen.. Ik zou wel alleen een follow me gebruiken omdat deze alleen maar corrigeert wanneer er een ruk gegeven wordt en verder gewoon los hangt. Kan in bepaalde gevallen helpen, ben wel van mening dat er ondertussen door getraind moet worden zodat het hulpmiddel weer de deur uit kan.
 
Het is eigenlijk net zoiets als bijv. een martingaal o.i.d. bij paarden. "

 

Begrijp ik wel hoor. Je moet toch even "iets" nu. En dan maar zo vriendelijk mogenlijk :) 

p.s. ik hang er ook weleens een martingaaltje om buiten. Beter dan met zn 2en in de sloot toch .

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Even over de heupgordel: het ligt wel aan de blessure van je vriend of dat wel of niet prettiger is. Als nood/tussenoplossing kun je ook kijken naar een lijn met een bungee om evt klappen op te vangen, maar denk eraan dat dat geen 'anti-trek' oplossing is! Sommige honden gaan er juist meer van trekken, ik gebruik dat mn omdat die van mij nogal explosief snokken kunnen geven en dat remt de klap (zoals toen er gisteren een ree overstak). De bungee geeft ook iets meer reactie tijd zodat je je schrap kan zetten als nodig. 

 

ik vind persoonlijk als tussenmiddel ook het  anti-trek harnas van MG (ben even de naam kwijt, sorry, bij mijn honden best goed werken, althans bij Shadow, bij spot pas het niet goed).

 

ik gebruik wel een GL maar onderschat het psychologisch effect niet. Ik ben ermee begonnen iom met een GT en op zijn advies toen ze 2 waren en ik vastliep in bepaalde zaken. Ik ben nu met wisselend succes aan het afbouwen, maar mn bij Shad heb ik er ook averechtse effecten van gezien . 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
Begrijp ik wel hoor. Je moet toch even "iets" nu. En dan maar zo vriendelijk mogenlijk :-) 
p.s. ik hang er ook weleens een martingaaltje om buiten. Beter dan met zn 2en in de sloot toch . "

 Haha ja precies, ik zou haar natuurlijk nooit pijn doen, een gentle leader ofzo wil daarom ook zeker niet! Follow Me is sowieso al veel vriendelijker.. Soms hangt ze zichzelf trouwens ook bijna op aan de riem met dat getrek (als er bijv. een andere hond is soms) lijkt me ook niet echt fijn

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
Begrijp ik wel hoor. Je moet toch even "iets" nu. En dan maar zo vriendelijk mogenlijk :-) 
p.s. ik hang er ook weleens een martingaaltje om buiten. Beter dan met zn 2en in de sloot toch . "

 Haha ja precies, ik zou haar natuurlijk nooit pijn doen, een gentle leader ofzo wil daarom ook zeker niet! Follow Me is sowieso al veel vriendelijker.. Soms hangt ze zichzelf trouwens ook bijna op aan de riem met dat getrek (als er bijv. een andere hond is soms) lijkt me ook niet echt fijn

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  Ik snap je reactie wel maar ben het er niet helemaal mee eens. Mijn hond luistert ook gewoon zonder snoepjes, bijvoorbeeld met zitten, af, blijf, wachten, poot etc. etc. Dat beloon ik de ene x met een snoepje, andere keer met een goedzo, andere keer met een braaf etc. Qua leren meelopen zitten we nu nog in de fase dat we dit nog oefenen. Ze weet wat de bedoeling is maar doet het niet elke keer en overal. Wel d.m.v. het snoep inderdaad. Op de normale route ook maar met afleiding is het lastiger.
 
Op de hondenschool doen we dit ook d.m.v. snoepjes. Zelf vind ik het een prettige leermethode en wil ik het meelopen ook graag belonen en het leuk maken voor haar. Dit doe ik liever door snoep dan door een aai. Gewoon een persoonlijke keus. Niet iedere keer natuurlijk en dit wil ik steeds uitstellen en uiteindelijk interval beloning gaan geven. Gewoon net als met commando’s de ene keer wel belonen, de andere keer niet. Zo zal ze goed haar best blijven doen en blijft het voor haar ook spannend.
Tuurlijk doet ze beter haar best als ze weet dat er snoepjes in het spel zijn dan als deze er niet zijn. En daar begrijp ik jouw punt ook goed hoor, dit is ook niet aanvallend bedoeld want je denkt alleen maar mee, maar ik vind niet dat ze een loopje met me neemt. Dit zou ook niet beoordeeld kunnen worden aan de hand van een topic lijkt me.. Ben ook niet van mening dat trekken (puber hond van 10 maanden) te maken heeft met respect naar de baas toe.. "

 Juist omdat je met interval beloont, leer je dat er altijd vanuit het niets een snoepje kan komen. Ik weet dat dit de manier is die veel hondenscholen gebruiken, maar ik vind het een hele slechte methode om een hond te laten gehoorzamen. De hond luistert omdat hij geleerd heeft dat op elk moment een snoepje tevoorschijn getoverd kan worden en om dat moment toch maar niet te missen blijft hij luisteren. Op het moment dat een snoepje als beloning niet goed genoeg is, zal hij gewoon doen waar hij zin in heeft. Bijvoorbeeld een andere hond waar hij per se naar toe wil. Dan kun je met lekkere dingen blijven wapperen maar je hond heeft er lak aan. Zolang de beloning goed genoeg is, luistert hij. En anders niet meer. M.i. zou een hond ook moeten luisteren als hij níét meer de verwachting van iets lekkers heeft, dan pas zie je 'eerlijk' gedrag van de hond dat iets zegt over zijn relatie met jou en hoe hij rekening (of niet) houd met jou als persoon. Of je nu degene bent aan de andere kant van de lijn, of degene die op 100 meter afstand staat. En of je nu wel of niet snoepjes bij je hebt, het uiteindelijke gedrag (resultaat) zal hetzelfde zijn. Omdat de snoepjes dan niet meer het wezenlijke verschil maken tussen luisteren of niet luisteren.

 

Persoonlijk vind ik trekken bij uitstek iets waarmee de hond kan laten zien weinig respect te hebben voor degene aan de andere kant van de lijn en past dit gedrag bij uitstek bij een puberende hond. Maar goed, als ik het zo een beetje lees zit je bij een hondenschool die 'positief opvoed'? Daar leer je van begin af aan al hele andere principes en een hele andere manier van doen aan dan de grond waar mijn reacties op gebaseerd zijn, dat is appels en peren vergelijken ben ik bang. 

 

Wat betreft je oorspronkelijke vraag: ja, ik heb ervaring met de halti/Follow Me/Gentle Leader. Hierdoor had ik meer overwicht op Dobber en was ze beter bereikbaar tijdens (bijvoorbeeld) uitvallen naar andere honden. Inmiddels gebruik ik de halti niet meer, al heb ik 'm wel bij me voor onverwachte dingen. Het is een goed hulpmiddel om te gebruiken in de training maar het zou wel afgebouwd moeten worden tot de hond het niet meer nodig is. 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Het is zeker niet te vergelijken met een martingaal. ;) Deze werk bij paarden namlijk niet op de neus maar op het bit (hij zit aan de teugels). En al zou hij wel op de neus werken, een paardenneus is niet dusdanig gevoelig voor correcties als de neus van een hond.

Als je bij een paard je had op/over zijn neus legt zal het paard dit niet voelen als correctie, zelfs niet met druk. Het zal zijn beweging belemmeren en misschien een bepaalde controle uitoefenen, maar meer niet.

Bij een hond daarentegen is een hand leggen op of over de neus al een correctie, zelfs zonder enige druk. Heeft ook voor een groot deel te maken met de gevoeligheid van een hondenneus. :)

 

@ Anoniem..

Heb je je al eens afgevraagd waarom je hond dit doet? Waarschijnlijk is het op die leeftjid een mix van enthousiasme en een nog gebrek aan zelfbeheersing. (Lees: je bent jong en je wilt wat)

Het risico is dat je nu dus andere honden waar hij eerst met enthousiase op af ging tot iets heel naars aan het maken bent. Die hond die eerst leuk en spannend was is nu een gevaar aan het worden want die hond levert pijn op. Een hond koppeld dingen aan het 'zicht' niet aan acties. Dus op het moment dat ze trekt en pijn ervaart wordt dit niet gekoppeld aan het trekken maar juist aan die andere hond waar ze naar toe trekt.

Als er een leuk kindje langsloopt waar je hond even wat te blij naar toe wil, volgt er ook zo'n heftige correctie.. Hoe zal je hond dan op het volgende kindje reageren, net zo blij? Je kan je hond ook leren anderen rustig te benaderen of te negeren zonder correctie. Op deze manier zal ze dit doen omdat het gewoon zo hoort en geleerd is, niet omdat ze niets met anderen te maken wil hebben omdat ze niet leuk meer zijn. In het ergste geval kan het zelfs agressie opwekken want iets (andere honden bijv) wat zulke nare dingen oplevert moet ze natuurlijk flink op afstand houden. 

(Ik zeg niet dat het altijd zo is hè, maar de impact van zo'n gl wordt gewoon vaak onderschat)

 

En dit: En voor de mensen die er zo tegen zijn: wel eens een rottweiler proberen te houden die met alle geweld ergens heen wil? En dat terwijl je aan de andere kant ook 30 kg hond hebt lopen?

 

Dit is natuurlijk echt een argument van niets.. Dan had je een hond moeten nemen die je WEL aankan, of anders met 1 hond tegelijk lopen. Beetje jammer dat je hond nu moet boeten voor jouw onkunde..

 

Gr. Alexandra 

honden page profiel --

Het ging over hulp middelen en in dit geval hulpteugels. Of die nou inwerkt op de neus mond of waardanook. Een paard is uberhaupt niet met een hond te vergelijken. En het klopt ook nog eens niet watje zegt want reken maar dat hulpteugels scherp inwerken.

 

De vergelijking was wanneer je hulpmiddelen inzet ja of nee. Dus om op die martingaal in te gaan is een klein beetje azijnpissen Alexandra. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ik heb ook geen zin in een discussie over of het nou zo zielig is of dat de baas de hond niet aan kan... Ik ben van mening dat trekken vervelend gedrag is, of dit nou door een onwetende baas komt of een drukke hond. Ik startte dit omdat mijn vriend momenteel amper met de hond kan lopen. Ooit een gebroken rib gehad.. zelfs ademen doet hem zeer.

 

En inderdaad dat van die martingaal bedoelde ik puur als voorbeeld voor de hulpmiddelen (riemen bij honden, teugels bij paarden). Paarden en honden vergelijken kan zeker niet en ook honden en mensen niet.

 

Denk ook niet dat honden respect hebben, dat vind ik een menselijke eigenschap.

 

Maar ik ben blij met de reacties die inhoudelijk gaan over de ervaringen.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  Juist omdat je met interval beloont, leer je dat er altijd vanuit het niets een snoepje kan komen. Ik weet dat dit de manier is die veel hondenscholen gebruiken, maar ik vind het een hele slechte methode om een hond te laten gehoorzamen. De hond luistert omdat hij geleerd heeft dat op elk moment een snoepje tevoorschijn getoverd kan worden en om dat moment toch maar niet te missen blijft hij luisteren. Op het moment dat een snoepje als beloning niet goed genoeg is, zal hij gewoon doen waar hij zin in heeft. Bijvoorbeeld een andere hond waar hij per se naar toe wil. Dan kun je met lekkere dingen blijven wapperen maar je hond heeft er lak aan. Zolang de beloning goed genoeg is, luistert hij. En anders niet meer. M.i. zou een hond ook moeten luisteren als hij níét meer de verwachting van iets lekkers heeft, dan pas zie je 'eerlijk' gedrag van de hond dat iets zegt over zijn relatie met jou en hoe hij rekening (of niet) houd met jou als persoon. Of je nu degene bent aan de andere kant van de lijn, of degene die op 100 meter afstand staat. En of je nu wel of niet snoepjes bij je hebt, het uiteindelijke gedrag (resultaat) zal hetzelfde zijn. Omdat de snoepjes dan niet meer het wezenlijke verschil maken tussen luisteren of niet luisteren.
 
Persoonlijk vind ik trekken bij uitstek iets waarmee de hond kan laten zien weinig respect te hebben voor degene aan de andere kant van de lijn en past dit gedrag bij uitstek bij een puberende hond. Maar goed, als ik het zo een beetje lees zit je bij een hondenschool die 'positief opvoed'? Daar leer je van begin af aan al hele andere principes en een hele andere manier van doen aan dan de grond waar mijn reacties op gebaseerd zijn, dat is appels en peren vergelijken ben ik bang. 
 
Wat betreft je oorspronkelijke vraag: ja, ik heb ervaring met de halti/Follow Me/Gentle Leader. Hierdoor had ik meer overwicht op Dobber en was ze beter bereikbaar tijdens (bijvoorbeeld) uitvallen naar andere honden. Inmiddels gebruik ik de halti niet meer, al heb ik 'm wel bij me voor onverwachte dingen. Het is een goed hulpmiddel om te gebruiken in de training maar het zou wel afgebouwd moeten worden tot de hond het niet meer nodig is.  "

 Van de hondenschool klopt, ook daar is idd weer iedere hondenschool anders in maar ik zelf vind het hier erg prettig trainen met de hond.
Verder is dat allemaal persoonlijk

 

Dankjewel voor je inhoudelijke reactie, ik zou sowieso de FM ook afbouwen, het zou zeker niet iets blijvend worden (mochten we het gaan gebruiken).

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" Het ging over hulp middelen en in dit geval hulpteugels. Of die nou inwerkt op de neus mond of waardanook. Een paard is uberhaupt niet met een hond te vergelijken. En het klopt ook nog eens niet watje zegt want reken maar dat hulpteugels scherp inwerken.
 
De vergelijking was wanneer je hulpmiddelen inzet ja of nee. Dus om op die martingaal in te gaan is een klein beetje azijnpissen Alexandra.  "

 

Misschien, maar toch blijf ik erbij dat sommige hulpmiddelen, zeker bij jonge honden, meer schade kunnen aanrichten dan dat ze goed doen.

En natuurlijk is dit tijdelijk een hulpmiddel en is de reden ook duidelijk, maar dan nog zou het zo zonde zijn als haar hond straks 'gestraft' wordt voor in mijn ogen gewoon gedrag.

Dus daarom, gewoon om er niet te makkelijk over te doen :)

 

Gr. Alexandra 

 

honden page profiel --

"  
Misschien, maar toch blijf ik erbij dat sommige hulpmiddelen, zeker bij jonge honden, meer schade kunnen aanrichten dan dat ze goed doen.
En natuurlijk is dit tijdelijk een hulpmiddel en is de reden ook duidelijk, maar dan nog zou het zo zonde zijn als haar hond straks 'gestraft' wordt voor in mijn ogen gewoon gedrag.
Dus daarom, gewoon om er niet te makkelijk over te doen :-)
 
Gr. Alexandra 
  "

 

Ik doe zeker niet makkelijk, en heb de TS ook een pagina terug aangeraden eerst iets anders te proberen zoals bijvoorbeeld een anti trek tuigje. Ik geloof dat de TS nog aan het nadenken is omdat ze allesbehalve haar hond wil beschadigen. Maar het stoort me wel dat HP altijd meteen begint te stijgeren bij het kleinste correctie middel.

Soms is het gewoon better safe than sorry en dan maar zo vriendelijk mogenlijk.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
Ik doe zeker niet makkelijk, en heb de TS ook een pagina terug aangeraden eerst iets anders te proberen zoals bijvoorbeeld een anti trek tuigje. Ik geloof dat de TS nog aan het nadenken is omdat ze allesbehalve haar hond wil beschadigen. Maar het stoort me wel dat HP altijd meteen begint te stijgeren bij het kleinste correctie middel.
Soms is het gewoon better safe than sorry en dan maar zo vriendelijk mogenlijk. "

Amen..

Anoniem (Gast)

Inloggen lukt me even niet op mijn werk, maar ik wel wel even kort reageren op de botte opmerking dat mijn hond moet boeten dat ik haar niet aankan..

Ik kan mijn honden prima aan en ze lopen meestal los door het bos te crossen. Dus zo slecht hebben ze het niet.

En een ontstuimige puberhond aan de lijn kan nogal pijnlijk voor je arm en schouder worden. In mijn tekst stond ook dat nu ze een gentle leader om heeft, ze heel relaxed naast me loopt en geen poding doet om te trekken. zij is relaxed en ik ben het ook. Niks zieligs aan. En over een paar maanden kunnen we het ding waarschijnlijk weggooien.

Onze golden was ook een stuiterbal in zijn pubertijd en loopt nu zo netjes mee.. dus tuurlijk is het een tijdelijk hulpmiddel, en zeker een hulpmiddel dat voor mij werkt.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik heb bij mijn vorige hond ook de gl / Halti gebruikt

Niet omdat hij trok maar omdat hij in bepaalde situaties gevaarlijk kon zijn en ongelofelijk snel en sterk was.

Hem boeide dat hele ding niet, en er was zeker niks zieligs aan, maar honden reageren er heel verschillend op.

Als het zeer hevig verzet geeft, zelfs bij zorgvuldig opbouwen, wordt niemand er blij van.

 

Want je kan vrijwel nooit zomaar een hoofdtuigje omdoen en dan gezellig gaan wandelen.

De hond zal er ook aan moeten wennen, op een uitzondering na, zoals onze vorige hond, die er zo mee wegliep, ik in een veel stabiele positie liep, dat kon uitstralen en zijn gedrag enorm vooruit ging.

 

Dus of het op korte termijn je vriend zou helpen.... Dat ligt dus ook aan de acceptatie

En nooit een riem alleen op het hoofdtuig maar altijd !!!! gekoppeld aan de halsband

De druk mag nooit alleen op het hoofdtuig komen, de FM trouwens, als dat dat ding met de aanhaking achter het hoofd van de hond vind ik persoonlijk daarom een onding.

De kracht van de hond mag nooit op het hoofd komen, je stuurt slechts via het hoofdhalster.

 

Hopelijk is je vriend snel de ergste pijn kwijt en kan het uitlaten weer 'gewoon'

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
Misschien, maar toch blijf ik erbij dat sommige hulpmiddelen, zeker bij jonge honden, meer schade kunnen aanrichten dan dat ze goed doen.
En natuurlijk is dit tijdelijk een hulpmiddel en is de reden ook duidelijk, maar dan nog zou het zo zonde zijn als haar hond straks 'gestraft' wordt voor in mijn ogen gewoon gedrag.
Dus daarom, gewoon om er niet te makkelijk over te doen :-)
 
Gr. Alexandra 
  "

 Kunnen aanrichten inderdaad Als wij het gaan gebruiken dan wil ik dit ook zeker goed gebruiken, de intstructrice zou bij ons thuis komen uitleggen hoe het werkt, hoe we het om zouden moeten doen en ermee lopen. Ze gaat dan ook mee lopen en we kunnen er 1 van haar lenen. Mits goed gebruikt/aangeleerd is het ook inderdaad heel anders dan als iemand het gebruikt puur tegen het trekken en verder ook niet meer traint. Ik zou sowieso blijven trainen en het alleen als hulp gebruiken. Ook ik heb zelf gekozen voor een groter ras maar nu is dit echt niet te doen voor vriend.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Ja.. een inhoudelijke vraag.. Hoe gebruik in een FM i.c.m. halsband? Dit wil ik wel namelijk maar de riem is overal waar ik zoek (internet) onder de kin aangesloten.. Hoe zit dit? Iemand?

honden page profiel Janca & Bailey{Luna  R.I.P)Janca & Bailey{Luna R.I.P)

honden foto van Janca & Bailey{Luna  R.I.P)

Een gentle leader blijft echt niet gespannen als de hond niet trekt. Het enige wat ik dan kan bedenken is dat je de niet de goeie maat hebt en hij dus gewoon te strak zit. Heb hem een jaar gebruikt voor onze sint bernard en hij zat echt niet strak gespannen als hij rustig naast me liep. Laat je goed adviseren en vooral train het wennen aan de gentle leader ook onder begeleiding. Ik ben vier week met onze hond naar een martin gaus hondenschool geweest en thuis veel geoefend voordat ik uberhaupt met de onze Luna ging ermee ging wandelen. Ik was er erg tevreden over want doordat ze haar gewicht in de strijd gooide was ik nergens en met de gentle leader nooit geen last meer gehad.
groetjes
Janca

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"  Kunnen aanrichten inderdaad Als wij het gaan gebruiken dan wil ik dit ook zeker goed gebruiken, de intstructrice zou bij ons thuis komen uitleggen hoe het werkt, hoe we het om zouden moeten doen en ermee lopen. Ze gaat dan ook mee lopen en we kunnen er 1 van haar lenen. Mits goed gebruikt/aangeleerd is het ook inderdaad heel anders dan als iemand het gebruikt puur tegen het trekken en verder ook niet meer traint. Ik zou sowieso blijven trainen en het alleen als hulp gebruiken. Ook ik heb zelf gekozen voor een groter ras maar nu is dit echt niet te doen voor vriend. "

 

  Helemaal top!

 

(dat ras-ding was aan "anoniem", wel goed blijven lezen)

En ja, ik ben ook zo iemand die snel stijgert, juist omdat ik veel mensen om me heen zie die maar gewoon zo iets aanshaffen omdat het makkelijk is, zonder enige vorm van begeleiding of zonder er verder mee te trainen. En nee, dat slaat zeker niet op jou maar is gewoon goed bedoeld.

 

Gr. Alexandra

Gr.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
  Helemaal top!
 
(dat ras-ding was aan "anoniem", wel goed blijven lezen)
En ja, ik ben ook zo iemand die snel stijgert, juist omdat ik veel mensen om me heen zie die maar gewoon zo iets aanshaffen omdat het makkelijk is, zonder enige vorm van begeleiding of zonder er verder mee te trainen. En nee, dat slaat zeker niet op jou maar is gewoon goed bedoeld.
 
Gr. Alexandra
Gr. "

 Dankjewel voor je berichtje.
Weet dat je reactie niet naar mij was gericht  Ik was het wel met je eens, je kiest immers zelf een bepaald ras uit en dat is dus inderdaad een eigen keuze. Hoe stom het ook klinkt, denk dat mensen met kleine lichte hondjes dit probleem ook veel minder zullen begrijpen omdat die niet zo'n gewicht in de strijd kunnen gooien natuurlijk 

 

Ik ben benieuwd, zal jullie op de hoogte houden!

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Over paarden gesproken trouwens... (heb er zelf jaren op gezeten dus begrijp me niet verkeerd) maar paarden worden ook geleidt d.m.v. correctie middelen. Een bit doet pijn als je aan de teugels trekt en daarbij geef je schopjes in de zij en gebruiken mensen soms zelfs een zweep! ...

honden page profiel --

" Over paarden gesproken trouwens... (heb er zelf jaren op gezeten dus begrijp me niet verkeerd) maar paarden worden ook geleidt d.m.v. correctie middelen. Een bit doet pijn als je aan de teugels trekt en daarbij geef je schopjes in de zij en gebruiken mensen soms zelfs een zweep! ... "

 

En dat is ook exact waarom ik niet meer in een straal van dressuurmaneges in de buurt kom maar mijn paarden lekker op zn boerenfluitjes in de wei heb staan en bijna alleen nog maar met rijhalster rijd. (Behalve langs de weg)

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  
En dat is ook exact waarom ik niet meer in een straal van dressuurmaneges in de buurt kom maar mijn paarden lekker op zn boerenfluitjes in de wei heb staan en bijna alleen nog maar met rijhalster rijd. (Behalve langs de weg) "

 Knap! Nooit eigenlijk echt over nagedacht maar schoot me opeens te binnen.. Best dier onvriendelijk paardrijden zo! Maar vreselijk pijnlijk (als in ondragelijk) lijkt het me niet dan zouden die dieren dat nooit toelaten lijkt me.. Maargoed lekker off topic van mij zelf haha

 

Weet wel zeker dat ik liever  geen gentle leader zou gebruiken aangezien deze onderaan de keel vast zit met een gespje en een follow me direct verslapt als de hond niet trekt. Maargoed dit was het wel zo'n beetje, weet nog niet wat ik ga doen

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ohw gebroken rib, die ken ik AU, dat doet echt zeer.... Heel lastig inderdaad. 

 

Ik weet weer hoe dat ding van MG heet; Ulead!

 

er zijn koppelstukjes voor een GL aan een halsband, je maakt de clip van de lijn dus aan twee dingen vast; de GL en het koppelstukje dat aan de halsband zit. Ik gebruik zelf een GL in combinatie met een halfcheck. 

 

Kleine aanvulling; bij mij zit de GL vast, ruime maat zodat 'ie wel aansluit maar je hem niet dicht trekt. Daarbij gekoppelt aan de halfcheck geeft mij wel meer controle maar geen neus-correctie. Ik heb er zelf een fleecebandje in gemaakt zodat hij niet schuurt. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Ohw gebroken rib, die ken ik AU, dat doet echt zeer.... Heel lastig inderdaad. 
 
Ik weet weer hoe dat ding van MG heet; Ulead!
 
er zijn koppelstukjes voor een GL aan een halsband, je maakt de clip van de lijn dus aan twee dingen vast; de GL en het koppelstukje dat aan de halsband zit. Ik gebruik zelf een GL in combinatie met een halfcheck.  "

 Thanks, zal dat met de tijd aan de instructrice vragen die het immers uit zal leggen.. De FM is ook van Martin Gaus dacht ik trouwens!

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Of krijg je zo'n riem?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Dat heb ik ook met de perfect fit harnass. Ff snel een foto gemaakt.

(Let niet op hoe vies Mikey is, maar we zijn net terug van het bos. En ja 1 modderpoel in het hele bos en Mikey vind hem :P) Het lijkt raar, maar dat ene lijntje naar de voorring zorgt echt wel voor veel extra controle. Op dit moment gebruikt mijn partner ook nog haast alleen maar de boven ring maar het is psychisch ook een veiliger idee dat mocht het nodig zijn, die voorring gebruikt kan worden. 

 

  

 

Nu ik de foto's zie had ik het tuigje wel iets netter kunnen aandoen, want hij moet eigenlijk nog iets meer naar achter. Maar Mikey begreep er niets van want we zijn net weggeweest en ze heeft ook niet veel geduld. Dus vandaar even de wat slordige foto's. :)

 

Gr. Alexandra

 

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Dat is wel iets goeds Alexandra, heeft qua principe wel wat weg van het Halti Harnas, die gebruikte ik. Zou nooit of tenimmer zo'n ding over de neus omdoen, zoals mijn DA zegde, men denkt dan dat het hondvriendelijk is, terwijl de neus van de hond het gevoeligst is, dus hoef je er toch geen tekening bij te maken.

 

Tibo was een echte trekhond, in het asiel wilden velen daarom niet met hem wandelen, toch nooit aan gedacht om zo'n onding te gebruiken, daarvoor houd ik teveel van mijn hond en het kan ook anders. En heel triest TS dat dit de oplossing is van een hondenschool notabene...het is een Labrador van 10 maand, leer hem op een hondvriendelijke manier om niet te trekken. En een hondenschool moet ook kunnen leren hoe dat moet, anders zouden ze er beter mee stoppen

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Super Alexandra! Dankjewel!  En wat een schatje is het!

 

Marie-Rose het is niet aangeraden door de Hondenschool, lees mijn bericht bovenaan maar. Ik vroeg naar andere oplossing omdat mijn vriend meerdere gebroken ribben heeft en uitlaten momenteel heel erg pijnlijk is voor hem. De Hondenschool is daar dus zeker niet zelf mee gekomen, ik vroeg zelf naar tuigjes oid. Maar ik oefen heel veel met haar op een positieve manier dmv belonen. Mijn vriend trouwens ook. Het is een lieve vrolijke jonge puber. Het is ook niet dat ik haar pijn Zou willen doen (DUH) maar vroeg gewoon naar ervaringen. Dat is dan ook de enige reden dat ik dit topic opende. Als een FM Dier onvriendelijk is zou ik dit niet zomaar gebruiken. 

 

Zoals ik ookal beschreven heb Zouden we het ook niet zonaar 123 omdoen maar het heel rustig aanleren.

 

voorlopig komt hij niet eens de deur in maar het was puur gericht om te kijken of mensen hier er ervaring mee hebben. Op basis daarvan kan ik een besluit nemen en soms is het ook nodig. Ik kan moeilijk tegen mijn vriend zeggen dat de hond niet uitgelaten kan worden...

 

Ik zit bij een goede Hondenschool waar bijv. Slipkettingen of half checks verboden zijn (helemaal bij de pups). Ook mogen er geen gentle leaders worden gebruikt of speciale anti trek tuigjes. 

 

Het is dus ook niet op aanraden, het was gewoon antwoord op mijn vraag ivm de pijn van mijn vriend.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

En ik hou net zo veel van mijn hond als elke andere honden eigenaar..... Beetje erg rare reactie. Alsof ik haar mishandel door deze vraag hier te stellen. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: kwispelende staart= altijd blij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^