Een nieuw losloopveldje gevonden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben de laatste tijd nogal bezig met de hondenbelasting hier in Tilburg. Ik vind hem namelijk belachelijk hoog. Ik heb een petitie in het leven geroepen (ik mag de link op HP niet delen, maar eventuele geïnteresseerden kunnen me een berichtje sturen) en heb eind van de week een afspraak met een ex-belastingadviseur en haar man, om mee te brainstormen wát we nu kunnen doen tegen de hondenbelasting. Waarschijnlijk niks, het is een mooi potje voor de gemeente, dus waarom niet. Maar ik ben zó boos, dat ik niet rust voordat er iets veranderd.

Afijn, mijn huidige aanpak is om meldingen te maken bij de gemeente over honden-voorzieningen die niet helemaal jofel zijn. Denk aan poepbakken die met de klep richting een drukke weg staan, waardoor je je eigen leven en dat van je hond moet riskeren om je poepzakje weg te gooien. Of poepbakken die op de scheidingslijn van een veilig grasveldje of een drukke weg staan, waarbij het grasveldje verboden is voor honden en je dus de weg op moet. Ook staan agenten hier dan regelmatig te controleren - zodra je hond op het gras komt krijg je een boete aan je broek.

Nou kwam ik gisteren een losloopveldje tegen dat ik nog niet eerder gezien had, en het was weer een prachtig voorbeeld van hoe het hier in de gemeente Tilburg gaat. Ik heb dan ook een uitgebreide melding, inclusief foto's, naar de gemeente gestuurd.


Bordje staat verkeerd, enorme plas bij de ingang, hek beschadigd waardoor het niet dicht kan.


Gaas hangt bijna volledig los (moeilijk te zien, groen op groen)


Zwerfafval


Gaten/beschadigingen in het hekwerk


En misschien nog wel het mooiste van alles.. Het veldje is zo'n drie meter breed.. Een balletje kun je er niet gooien, en zoals jullie zien ligt dat NIET aan ruimtegebrek. Wat zou daar de motivatie achter zijn??

Anyway, wat mij betreft is het nu oorlog. En als ik eenmaal in mijn oorlog-modus schiet kan ik héél erg vervelend zijn..

Hebben jullie ook wel eens problemen (gehad) met je gemeente op zo'n manier?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Succes met je strijd..., groot gelijk, je bent betalende 'klant' dus dan mag je ook iets terug verwachten (helaas vaak Utopia, maar wie weet....)

 

Kende je deze trouwens al Stophondenbelasting

Hij is landelijk erg actief en zoekt altijd naar enthousiaste medestanders..., misschien heeft hij nog tips en trics 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Zoals ik op facebook ook al zei, het is echt een pareltje van een losloopveld De motivatie er achter... tja, wie weet zijn er plannen voor de rest van het veld? Geen idee.

 

Sowieso kennen wij hier geen losloopvelden met hekken erom, je mag al blij zijn als je een loslooproute tegenkomt die ver genoeg van de weg is om je hond überhaupt veilig los te laten. Gelukkig woon ik op de grens van de gemeente, wat inhoud dat ik alleen een weg over moet steken om in een heel andere 'hondencultuur' terecht te komen. Prachtig natuurgebied waar (mijn) honden heerlijk los kunnen. Jachthonden die niet los kunnen lopen hebben wel alsnog dikke pech. Maar goed, ik maak er gretig gebruik van... en aan die kant van de weg betalen mensen geen hondenbelasting. Helaasch woon ik daar niet

 

Ik heb tot dit jaar nooit moeite gehad met het betalen van hondenbelasting. De prullebakken werden geleegd, poep mocht op bepaalde plekken blijven liggen en werd door de gemeente opgeruimd. Tot 2014 kwam; het bordje met "geen opruimplicht" verdween, een groot deel van onze loslooproute hier in de wijk werd gebombardeerd tot speeltuin, 50% van de prullenbakken werd verwijderd waardoor je wel water en brood mee mag nemen om de tocht naar een prullenbak te overleven en de hondenbelasting... Ging ongeveer 10% omhoog.

 

Het rijmt gewoon niet meer met elkaar. Opruimplicht betekend dat wij niet langer de vervuilers zijn. Sterker nog, met alle sh*t (letterlijk) die mijn honden van straat vreten, uitpoepen, en weer opgeruimd wordt door mij (en weggegooid in onze kliko die eens in de 2 weken wordt geleegd... yummie!) ben ik inmiddels van mening dat de gemeente mij die 300 per jaar mag betalen, in plaats van andersom

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Echt, alsof het zo had moeten zijn werd ik 2 tellen nadat ik deze post opende gebeld door de gemeente over mijn melding. Ik ben momenteel dusdanig witheet dat ik het verhaal niet nog een keer wil gaan typen, maar in het kort..

- Hekwerk wordt gerepareerd, komt niet uit het potje "honden", maar uit het potje "hekwerk".
- Grote plas en kuilen is niet het probleem van de gemeente, en zij zijn niet aansprakelijk als je hond zich blesseert. Het ligt aan de mentaliteit van de hondenbezitters die de kuilen niet dichtgooien.
- De losloopveldjes, waar een opruimplicht geldt, overal in Tilburg trouwens, worden eens per maand schoon gemaakt met een poepzuiger. Mijn suggestie om poepzakjes bij de prullenbakken te hangen werd weg gewuifd. Daar is geen geld voor (huh, maar in gemeentes waar je nog niet de helft betaalt wél?) en het ligt wederom aan de mentaliteit van de hondenbezitters die het tóch niet op willen ruimen, met het idee van, ik betaal toch al hondenbelasting?

En ik, als poep-opruimende, kuil-dichtgooiende hondenbezitter? Ik heb pech dat ik honden heb. En toen ik daarop even een zuchtje eruit liet glippen kreeg ik ook nog als reactie dat; "je kunt wel zuchten, ik zucht ook wel eens." Nou sorry, maar voor die € 300,- per jaar die ik neerleg, waarvoor ik dus absoluut niets terug zie omdat de veldjes onbruikbaar zijn door slecht onderhoud en viezigheid, mag ik volgens mij bést even zuchten. Op z'n minst.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^