Australian shepherd versus american Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Suus! (Gast)

Hallo ik ben op zoek naar een geschikt ras voor ons. We hebben een dochter van 4 en een zoon van 7. Nu ben ik dus veel alleen thuis en we wonen aan de rand van het buiten gebied. Heerlijk om te wandelen dus!  We hebben altijd een hond gehad. Ik vond de Stafford geweldig maar alleen het dominante naar andere honden staat me een beetje tegen, ook vind ik het jammer dat het ras mensen afschrikt. Nu kwam ik de australian shepherd tegen! Een geweldig ras dat van uitdaging houdt! Beide goede gezinshonden en lekker actief! Het liefste hebben we een ras wat niet te veel blaft aangezien onze vorige hond een ware Keffer was.  Wie kan me helpen hiermee?

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb een flatcoated retriever en een australian shepherd in huis, mijn flatcoad blaft meer dan mijn aussie, mijn aussie blaft alleen heel veel als ik met haar aan het flyballen ben ( dit vind zij helemaal geweldig ).

In huis blaft zij eigenlijk alleen als de bel gaat, en als ik zeg dat ze op moet houden, dan doet zij dit ook, maar er zijn ook aussies die wel veel blaffen ( denk dat je in elk ras wel honden tegen komt die veel of weinig blaffen ).

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Dat is nogal een verschil, een aussie of een Stafford 

 

Als het je tegenstaat dat een volwassen Stafford niet goed met andere honden kan omgaan, zal ik denken dat je niet voor dit ras moet kiezen. De kans is groot dat hij later niet met andere honden kan.

 

De Aussie is een prachtige hond, maar kijk alsjeblieft verder dan het uiterlijk! De aussie kan erg vervelend gedrag vertonen wanneer hij weinig uitdaging krijgt. En met uitdaging bedoel ik een honden sport (behendigheid, flyball, etc.) en niet alleen maar wandelen.

 

Wat zoeken jullie precies in een hond, dus: grootte, lange/korte vacht, wel/niet waaks, hoe lang per dag wandelen, gaan jullie een honden sport doen, etc?

 

Misschien kunnen wij jullie op nog een paar andere rassen wijzen die ook zouden kunnen in deze situatie 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Het dominante kan je achterwege laten, deze theorie is wetenschappelijk bewezen achterhaald!
Staffords zijn inderdaad leuke honden! Maar verwacht niet van ze dat ze heel sociaal worden richting andere honden, een stafford is meer een hond voor jezelf en er leuke sporten mee te doen. En het niet belangrijk vind dat je altijd naar een losloopgebied kan om te laten spelen.
Er zijn natuurlijk wel staffords die met andere honden overweg kan, dat sluit ik niet uit. Toevallig ken ik zelf veel lieve en leuke staffies die goed met andere honden kunnen.
Zelf heb ik een duitse herder, en met mijn hond merk ik al heel erg dat mensen bochtjes om je heen lopen, en dat is niet altijd even leuk. Terwijl mijn hond hartstikke lief is.
Australian shepherd is net zo als de stafford een energiek ras, die veel behoefte hebben aan uitdaging. Het zijn geen honden voor alleen een blokje om en dat je er verder er niks mee doet.
Een cursus is zeker raadzaam, maar eigenlijk geld dat wel voor iedere ras.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Een staande jachthond ,geweldig met kinderen en andere honden...

Hebben veel beweging nodig maar zijn in huis dan makkelijk en rustig..

Je woont aan een buitengebied dus ideaal.

Wel goed op cursus om zijn jachtinstinct in bedwang te houden (maar dat moet vind ik met elke hond op cursus)..

Suus (Gast)

Ja ik hou van uitdaging heb al gekeken en in de buurt kan ik met de hond gaan flyballen en ik jog veel aandacht krijgt de hond volop! Het leuke aan de aussie vind ik het denkwerk ! De Stafford zijn weer geweldige honden met kinderen.. Al is de aussie dit natuurlijk ook..  Qua haren maakt me niet zoveel uit .. Onze Kees had lange haren die verhaarde 2 keer per jaar verschrikkelijk maar verder viel het mee , denk dat daarin de aus vergelijkbaar is.. De Stafford heeft weer korte haren wat ook wel overal insteekt.. Zelf zijn we alleen maandag weg maar dan kan de hond naar mijn ouders verder is er dus altijd iemand voor de hond in huis.. Beide lopen we hard en zou geweldig zijn als de hond straks mee kan lopen..

Suus (Gast)

Een jachthond spreekt me zelf niet zo aan

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik kan je enkel de ervaring van de aussie vertellen omdat wij er 1 hebben samen met een schotse collie.

 

Aussies zijn geweldige honden met een sterk karakter waar zeker mee "gewerkt" moet worden.

De aussies zijn geen eenheidsworsten en per fokker en lijn verschilt het toch best een hoop wat het karakter van de hond is.

Wandel veel met aussiewandelingen mee en de veel eigenaren hebben zeker de eerste 3 jaar hun handen vol aan deze figuren.

Uitermate slim super handig als je dingen wilt aanleren maar weer niet handig als ze zelf dingen gaan uitdokteren die wij als mens weer niet leuk vinden.

Mijn aussie kan ook echt niet met alle honden, jonge reuen die een zeer zelfverzekerde houding aannemen kan hij echt niet hebben dan roep ik hem standaard bij me en laat hem met me mee lopen.

Zo niet dan is de kans aanwezig op een kletterpartij.

Probeer zeker verder te kijken dan het leuke uiterlijk want er zit echt een flinke hond onder er worden er ook best wat herplaatst binnen die 3 jaar omdat mensen zich er toch in hebben vergist of de honden te weinig leiding krijgen en zo hun eigen ding gaan doen.

Denkwerken kun je met alle honden 

Verder vind ik aussies heerlijke honden maar als ultieme gezinshond daar heb ik m'n twijfels over, daarom hebben wij nog een collie erbij genomen omdat ik dat juist wel hele goede en fijne gezinshonden vind.

Diesel is super lief naar de kinderen zal ze echt niks doen ook als ik niet thuis ben en er komen vriendjes mee van de kinderen geeft dit geen enkel probleem.

Maar er moet niet heel druk gedaan worden, rennen gillen noem maar op dan springt hij er wel op af omdat hij daar ook hyper van wordt terwijl de collie wat blaft en denkt als we toch druk doen gooi dan maar even de bal.

 

Ga eens op bezoek bij goede fokkers en ga daar eens praten en ervaren hoe het ras is.

 

Heel veel succes met jullie zoektocht naar het juiste ras en maatje

 

Suus (Gast)

Ik heb inderdaad 2 fokkers bij ons in de buurt op t oog waar ik ook al contact mee gehad heb.. Ze kijken ook echt naar t karakter van hond welke bij welke woonsituatie past! Ik snap dat elke hond wel wat dominant kan zijn maar als ze er dan ook nog voor veel mensen als eng worden ervaren is dat erg jammer! Een aussie heeft t uiterlijk dan wat meer mee.. Wat een geweldige aussie hebben jullie wat een plaatje! Hebben jullie een teefje of een reu ?

Suus (Gast)

De collie is ook erg mooi maar ga toch liever voor de wat stoerdere hond. ;)

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Ik heb inderdaad 2 fokkers bij ons in de buurt op t oog waar ik ook al contact mee gehad heb.. Ze kijken ook echt naar t karakter van hond welke bij welke woonsituatie past! Ik snap dat elke hond wel wat dominant kan zijn maar als ze er dan ook nog voor veel mensen als eng worden ervaren is dat erg jammer! Een aussie heeft t uiterlijk dan wat meer mee.. Wat een geweldige aussie hebben jullie wat een plaatje! Hebben jullie een teefje of een reu ? "

 

Mijn aussie Kaylin is een teef van bijna 4 jaar oud, die het echt geweldig vindt om te werken voor de baas, maar die ook tevreden is met de gewone wandelingen door het park( 3X 45 minuten tot 1 uur )

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Wat een geweldige hond is kaylin! Is ze verder rustig in huis en blaft ze veel?

honden page profiel --

honden foto van -

Eens met de mannen.

 

Wat zij zegt over de eerste 3 jaar je handen vol hebben, en dat ze dingen uitdokteren kan ik me heel erg in vinden met mijn Aussie van 4 jaar. 

Per dag gaat ze ongeveer anderhalf uur los met andere honden (los gaat goed, aangelijnd niet), een aantal wandelingen aan de lijn en een potje frisbee of behendigheid. Eén dag zonder sport kan ze wel hebben, maar als ik meerdere dagen achter elkaar niks doe wordt ze echt héél erg vervelend. Dat uit zich in blaffen naar voorbijgangers, mijn andere hond klieren en dingen achterna jagen. Dat probeer ik dus ten alle tijden te voorkomen. Maar als ik je zo hoor over het flyballen en joggen denk ik dat dat wel goed zit 

 

Ik heb een zusje van nu 10 jaar die ontzettend goed met Saar kan opschieten. Saar is erg lief tegen haar en ze mag van mij alles met de hond doen behalve uitlaten, ook niet onder toezicht want daar is Saar te onbehouwen voor. Ze gedraagt zich dus binnen het gezin erg goed maar is absoluut geen fan van vreemde mensen. 

 

Over de haren; mijn Aus gaat 2 keer per jaar naar de trimmer zo rond de rui periode, en verhaart de rest van het jaar zelden. Ik borstel haar ook bijna nooit, alleen op plekken waar ze regelmatig klitten krijgt zoals achter de oren en in de oksels. 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Jij hebt je keus al gemaakt 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Ik heb inderdaad 2 fokkers bij ons in de buurt op t oog waar ik ook al contact mee gehad heb.. Ze kijken ook echt naar t karakter van hond welke bij welke woonsituatie past! Ik snap dat elke hond wel wat dominant kan zijn maar als ze er dan ook nog voor veel mensen als eng worden ervaren is dat erg jammer! Een aussie heeft t uiterlijk dan wat meer mee.. Wat een geweldige aussie hebben jullie wat een plaatje! Hebben jullie een teefje of een reu ? "

 


Dominantie is achterhaald! Kijk is op www.hondenwijzer.com/dominantie

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Nou ja ik neig meer naar de aussie ik hoop gewoon dat t een goed ras voor ons is!  Borstelen vind ik geen probleem ik ben kapster! ;)  dat klinkt overigens wel goed jou verhaal Bodine! ???? Ook hoorde ik dat veel beweging leid tot een overactieve hond.. Iemand hier ervaring mee?

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

Wat zijn trouwens de verschillen tussen aussie en de bordercollie? 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Wat een geweldige hond is kaylin! Is ze verder rustig in huis en blaft ze veel? "

 

Kaylin is heel rustig in huis en blaft bijna nooit, alleen als de deurbel gaat, buiten blaft ze ook heel weinig soms alleen als we met de bal aan het spelen zijn, en er naar mevrouws mening niet snel genoeg wordt gegooid.

 

Tijdens de flyball training is Kaylin een heel ander verhaal en blaft ze als ze niet hoeft te lopen de hele 30 minuten door, als we klaar zijn met de training en van het veld af zijn is ze wel gelijk weer stil

 

In huis ligt ze eigenlijk een groot deel van de dag te slapen op haar kleedje of de bank, of ze ligt half of helemaal bij mij op schoot om te knuffelen ( ze is een grote knuffelbeer )

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Wat zijn trouwens de verschillen tussen aussie en de bordercollie?  "

 

Misschien heb je iets aan dit oude topic: klik!

 

 

Anoniem (Gast)

Tjee dat zijn echt twee uitersten. Ook hier alleen aussie ervaring. Een aus is een echte werkhond. Alleen een sport is niet genoeg, een aus wil graag denken en meehelpen. De mijne is lief voor kinderen maar je moet dat wel goed begeleiden. Ze luisteren goed maar hebben zeker ook een eigen wil. Het is geen makkelijke hond om op te voeden. Ik vind ze geweldig maar een aus is wel een hond die veel tijd kost. Je moet je wel goed realiseren of je die tijd hebt. Want je ziet inderdaad nog wel eens dat jonge gezinnen hun aus moeten herplaatsen. Kijk dus vooral verder dan dat prachtige koppie.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Nou ja ik neig meer naar de aussie ik hoop gewoon dat t een goed ras voor ons is!  Borstelen vind ik geen probleem ik ben kapster! ;-)  dat klinkt overigens wel goed jou verhaal Bodine! ???? Ook hoorde ik dat veel beweging leid tot een overactieve hond.. Iemand hier ervaring mee? "

 Als je een hond veel beweging geeft zal die ook verlangen naar veel beweging omdat die dat gewend is .. Als een hond er aan went dat hij weinig beweging krijgt dan zal die minder verlangen dan een hond die veel beweging/ uitdaging krijgt. Maar een ras zoals een aussie snakt van nature uit wel naar veel uitdaging waardoor als je niet de nodige sport of dergelijke doet dit kan uiten in ongewenst gedrag. 

 

Ik merk wel bij mijn kleine keeshond dat die door mij zo actief is .. Ik wandel en sport vrij veel met hem waardoor hij dat gewend is en dus veel actiever geworden is en zeker als ik dan een dag over sla :D

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Om even in te haken op het verhaal dat mensen bang zijn voor de stafford.

Het valt mij op dat in mijn omgeving eigenlijk (bijna) niemand bang voor ze is. Ik heb er zelf 2 rondlopen thuis en krijg van mensen die mijn honden ontmoeten altijd wel positieve reacties. Op straat zijn soms buitenlandse jongeren wel wat banger maar daar loop ik dan gewoon met een boog omheen. Dat heeft overigens meer te maken met het feit dat hun honden onrein vinden.

En ze kunnen inderdaad vaak niet goed met soortgenoten omgaan maar ze zijn wel weer ideale gezinshonden en heel sportief!

Ik zou niet meer zonder m'n staffordjes kunnen en willen :)

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ben eigenlijk wel benieuwd welke fokkers je op het oog hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb inderdaad 2 fokkers bij ons in de buurt op t oog waar ik ook al contact mee gehad heb.. Ze kijken ook echt naar t karakter van hond welke bij welke woonsituatie past! Ik snap dat elke hond wel wat dominant kan zijn maar als ze er dan ook nog voor veel mensen als eng worden ervaren is dat erg jammer! Een aussie heeft t uiterlijk dan wat meer mee.. Wat een geweldige aussie hebben jullie wat een plaatje! Hebben jullie een teefje of een reu ? "

 http://www.hondenwijzer.com/dominantie.html

 

Hier een duidelijk stukje over dominantie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Tjee dat zijn echt twee uitersten. Ook hier alleen aussie ervaring. Een aus is een echte werkhond. Alleen een sport is niet genoeg, een aus wil graag denken en meehelpen. De mijne is lief voor kinderen maar je moet dat wel goed begeleiden. Ze luisteren goed maar hebben zeker ook een eigen wil. Het is geen makkelijke hond om op te voeden. Ik vind ze geweldig maar een aus is wel een hond die veel tijd kost. Je moet je wel goed realiseren of je die tijd hebt. Want je ziet inderdaad nog wel eens dat jonge gezinnen hun aus moeten herplaatsen. Kijk dus vooral verder dan dat prachtige koppie. "

 Helemaal eens! 

 

Helaas lijkt de aus een soort mode hond te worden. Net als de border collie wordt dit ras erg onderschat. Zie het zo vaak mis gaan.

 

Een collie is een zo veel geschiktere familie hond. Ik heb een Amerikaanse, de werklijn. Doe gg, flyball, treibbal, aguiliyi en frisbee, we zijn op speurles en hersenwerk. Heb aan schapen drijven gedaan en fietsen, wandelen, knuffelen enzo.

Het grote verschil met de aus, een dagje regen en minder doen, geen probleem.

 

Een aus heeft zo een kop er op, heel stoer, maar ze zijn instaat hun baas uitstekend op te voeden! Zo slim. Ik vind ze heel erg leuk, mijn teainer heeft er een en een clubgenootje ook allebei hun  handen vol. Ze  verzinnen steeds weer iets om de baas uit te testen! 

 

 

honden page profiel Suus!Suus!

honden foto van Suus!

@de mannen

De fokkers zijn noirouge uit lichtenvoorde en big sky uit Doetinchem . 

Volgende forumvraag: engelse bulldog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^