Vakantie met 'potentieel gevaarlijk dier'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

Hoi iedereen

 

volgend jaar zomer was de planning om lekker op vakantie te gaan met de hondjes, naar Spanje was het idee.

we zijn er echter achtergekomen dat onze Stafford in openbare ruimtes daar altijd gemuilkorfd en vast moet zijn. Ook in een omheining (dus de tuin van het vakantiehuisje dat wij wilde huren!) moet hij ten alle tijden vast.

daarvoor ga ik niet met m'n beestjes op vakantie! (Er is nl nog een hondje in de planning voor de zomer, staff of rottweiler, maar beiden vallen in de categorie potentieel gevaarlijk dier)

 

klopt deze info? En hebben meer mensen hier ervaring met zulke situaties? En zo ja, wat raden jullie dan aan?

 

alvast bedankt!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik heb in Spanje geen enkele hond gemuilkorfd gezien. 

 

Maar ja, ik heb in Spanje ook geen enkele hond aan de riem gezien.  Ook huishonden liepen gewoon los met de eigenaar mee. En ik heb eigenlijk maar twee types honden op straat gezien: podencos (zonder eigenaar) en kleine harige hondjes (met eigenaar). Op eigen terrein zag je vaak herders, maar die zag je niet op straat. Dus die dienden dan meer als waakhond. Staffordachtigen niet gezien dus, behalve in het asiel. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Op dogsincluded kun je alle regels voor elk land nalezen.
Ik heb begrepen dat wanneer je hond van dergelijke rassen geen stamboom heeft, hij ook in beslag genomen kan worden. Dus echt goed checken.
En alle papieren altijd bij je hebben.
Een collega met haar Amerikaanse stafford met stamboom is in Frankrijk alsnog een dag bezig geweest om door klachten van andere gasten te laten zien dat zij er mochten staan, ook al had ze alles al vanuit Nederland geregeld.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Je mag met een potentieel gevaarlijke hond Frankrijk niet eens in. Dus ik zou Spanje uit je hoofd halen.. Op dogsincluded.nl staat alle landeninformatie.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Waar heb je deze informatie precies vandaan? Houd er ook rekening mee dat je niet via Frankrijk mag, dit ras is daar verboden en wordt in beslag genomen als ze erachter komen. Ik zou gewoon lekker naar een land gaan waar deze rassen wel zijn toegestaan, dat zijn er genoeg 

 

Neem hier eens een kijkje:

 

http://www.dogsincluded.nl/index.php

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

De info heb ik idd van dogsincluded :)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ja, vakantie die kant op is lastig met je stafford, heb je een stamboom? zonder is het namelijk niet te doen geloof ik...

of nouja, je moet de gok maar willen nemen...

 

alleen het doorreizen zal al lastig worden...

 

hier had je geen idee van van tevoren? misschien is het handiger een ander vakantie land te zoeken

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

Ja ik heb wel een stamboom

ik dacht eigenlijk info te hebben gezien dat sloeg op staff mixes en amstaffs maar niet de engelse. Niet goed gelezen dus...

het is niet anders. Dan maar een ander vakantieland :) ga geen risico nemen

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik dacht dat met stamboom, muilkorf en aangelijnd het wel mocht?
Maar goed, het gedoe wat mijn collega had zit je ook niet op te wachten.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Stukje wat op dogsincluded staat over o.a. dit ras in Frankrijk:

 

Verbod bepaalde hondenrassen

DogsIncluded en de Franse ambassade ontvangen nog steeds veel vragen over honden die wij ?stoere? honden noemen. Anderen noemen het gevaarlijke rassen. Het gaat er bij deze vragen vaak om welke rassen nu wel en en niet verboden zijn, hoe streng de Fransen zijn en waar en hoe er gecontroleerd wordt.

Simpel gezegd komt het hier op neer:

Honden die geen door de FCI erkende stamboom hebben en die qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire terrier, American Staffordshire terrier (“pit bulls”), Mastiff en Tosa zijn verboden. Ook pitbulls, kruisingen met pitbulls, Boerboels, en kruisingen van Engelse Staffordshires, kruisingen American Staffordshire Terriers, kruisingen Mastiff en kruisingen Tosa zijn verboden.

Let op: American Staffordshire terriërs die zijn ingeschreven bij het Amerikaanse stamboek zijn verboden, omdat dit stamboek niet erkend is door de Fédération Cynologique Internationale (FCI)

Bij de invoer van honden (American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiler) mét erkende stamboom is er iets veranderd. In principe mag je met deze honden de grens over. Maar omdat er zulke strikte voorwaarden zijn gesteld is het in de praktijk onmogelijk om aan die voorwaarden te voldoen voor een vakantie. En, kun je dus niet met deze honden de grens over. 

Je moet onder andere een Franstalige cursus volgen om aan te tonen dat je je hond onder controle hebt en er moet een gedragstest worden gedaan bij een Franse instantie. Om die reden is het eigenlijk niet mogelijk om deze honden voor korte periode (bijvoorbeeld vakantie of op doorreis) mee te nemen naar Frankrijk.

Let op: bovenstaande regels gelden ook wanneer je op doorreis bent!

 

 

 Bron: Dogsincluded

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

" Ik dacht met stamboom muilkorf en aangelijnd het wel mocht?"

 

In principe mag dat in spanje wel jnderdaad. Maar als ze altijd aangekijnd moeten zijn (ook eigen terrein) vind ik dat geen vakantie.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"  
In principe mag dat in spanje wel jnderdaad. Maar als ze altijd aangekijnd moeten zijn (ook eigen terrein) vind ik dat geen vakantie. "

 

Daar heb je gelijk in, dan is het meer strafkamp, haha!

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het klopt wel, er zijn vele landen waar deze honden gemuilkorfd moeten zijn, en vaak een stamboom moeten hebben, zo niet dan zou ik niet eens met de honden op vakantie gaan naar het buitenland, lekker thuis blijven, of je honden ergens onderbrengen als je toch naar bepaalde landen wilt.

Volgende forumvraag: Border Collie familie van Nip?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^