Betrouwbaar of broodfokker, Iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Hoi,

 

Heeft iemand hier ervaring met ''De Hurkse Hoeve'' uit Erp? 

 

Wij zijn namelijk op zoek naar een Labrador pup, en zijn een beetje aan het rond zoeken naar (betrouwbare) fokkers. Zelf heb ik niet veel contacten in die kring dus wil het via deze weg even vragen, omdat ik toch écht zeker wil zijn dat alles goed zit. Weten jullie eventueel een andere betrouwbare fokker die Labrador pups heeft? Alvast bedankt! :)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Betrouwbaar of broodfokker, Iemand ervaring?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb je al bij de fokkers van HP gekeken ? 

 

Als je op jouw adres moest gaan kijken voor de eerste keer. Ga dan onaangekondigd. Bel gewoon aan en vraag om de honden te zien. 

Moeder te zien ? Huisvesting? gedrag moeder tov de kweker ? 

 

Als ze meer dan één ras hebben , ruik ik al onraad hoor. Twee zou nog gaan maar meer....wegwezen dan ! 

 

En vooral hebben ze een attest van gezondheid ivm eventuele ziektes van het ras ? 

 

Informeer je dus heel goed aub. En alvast proficiat omdat je het hier even vraagt. 

Hou je ons op de hoogte ook ? 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

De naam doet alarmbellen rinkelen maar als ik google op de naam en kijk op de website ben ik genegen te zeggen dat dit best wel eens een fatsoenlijke fokker zou kunnen zijn. Ik kom de kennelnaam ook in allerlei stambomen bij andere (respectabele) fokkers tegen. Zonder de fokker en/of kennel te kennen of gezien te hebben lijkt dit wel een fatsoenlijke fokker.

Het beste is natuurlijk een afpsraak maken en gaan kijken, gewapend met kritische vragen en een kritische blik.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

https://www.hondenpage.com/hondenforum/99980/labradoodle-pup.php

 

Misschien eerst deze maar eens lezen?

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Dat is een topic van 2011, voornamelijk gebaseert op onderbuikgevoelens. Ik heb bij deze fokker ook wel bedenkingen maar uiteindelijk kan ik niet oordelen van achter de computer. Het beste is gewoon kijken en kritische vragen stellen... en als je twijfelt: niet doen.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Kijk of die kennel bij de rasvereniging geregistreerd staat.
Kijk even voor tips op fairpup.nl.
Als je gaat kijken bij de fokker vraag dan of je de test uitslagen van de vader en moeder mag zien.

Succes.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou op de site van de rasvereniging kijken. Als je in google intypt rasvereniging labrador kom je er zo.. er zijn veel labrador fokkers die fokken volgens de regels van raad van beheer waarbij ze de ouderdieren onderzoeken op erfelijke gebreken enz. Daar zou ik kijken en zou ik mijn hondje het liefste vandaag halen 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zorg in ieder geval dat de fokker de heupen, ellebogen laat testen en voor de ogen de ECVO test laat doen bij zowel vader- als moederhond en vraag naar de uitslag op papier. 

Je zou ook info over deze fokker op het labradorforum kunnen vragen.

http://www.labradorforum.nl/index.php

 

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Bedankt voor de reacties! Heb net contact gehad met iemand die daar ook een hond vandaan heeft die inmiddels 4 jaar is en goede ervaringen heeft met de kennel! Zou ik dan toch een afspraak maken om te kijken? 

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Neem dan wel de tips van Loesje mee. Dan ben je wel wat zekerder.

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Doe ik zeker! Zag net een advertentie van iemand die eenmalig een nestje wilde met zijn/haar eigen teef.. Iemand die naar de advertentie wil kijken of ik het wel of niet moet vertrouwen? Of de pups er wel goed uitzien.. Ben namelijk heel erg onzeker en voorzichtig, en wil graag een mening van een ander horen, heb trouwens ook nog de advertentie van De hurkse hoeve, links stuur ik dan via pb!

Anoniem (Gast)

 

Als je voorzichtig bent en onzeker moet je zeker niet op deze manier te werk gaan.Ga voor zekerheid,bel met de Labradorvereniging en vraag naar een degelijke fokker die alle gezondheidstesten doet.Tuurlijk is een stamboomhond duurder maar als je het bedrag verdeeld over 14 jaar die je hond bij je is dan is het een schijntje en je voorkomt een hoop ellende.Verdiep je ook in erfelijke aandoeningen die bij de lab nog al aanwezig kunnen zijn,dan zul je begrijpen dat zomaar ergens een pup vandaan halen(hoe leuk het ook klinkt)een risico met zich mee brengt.En de dierenarstkosten kunnen echt torenhoog oplopen als je pech hebt.Ik denk dat iemand die eenmalig een nestje wil niet alle testen(ogen,heupen,ellebogen enz.)heeft gedaan omdat dit best veel geld kost.Ik zou daar dus zelf nooit een pup vandaan willen.En de Hurksehoeve ken ik niet,maar als ik jou was dan zou ik dit navragen bij de Labradorvereniging.Dan heb je zekerheid.

 

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Bedankt voor de tips! Heb wel al met twee mensen contact gehad en met goede ervaringen bij de fokker. Maar voor de zekerheid wil ik het idd navragen aan de rasvereniging, kan ik dan gewoon bellen/mailen en wat moet ik precies vragen?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

De rasvereniging mag je altijd opbellen en vragen of het een betrouwbare fokker is. :) Daar hebben ze geen enkele probleem mee. Ze helpen juist graag om ervoor te zorgen dat jullie een verantwoorde aankoop doen!

 

Ik heb gekeken naar de reuen die ze op de website noemen en die staan ook daadwerkelijk geregistreerd bij de Raad van Beheer. Van de blonde reu (wat ik wel raar vind is dat ze geen naam noemen) kan ik ook de gezondheidsuitslagen vinden en de data matchen met die op de website.

 

Ik ben het eens wat betreft het "onderbuikgevoel" dat Frank beschrijft. De site is behoorlijk beknopt, komt voor mijn gevoel onpersoonlijk over en bij de naam Hoeve krijg je toch altijd andere associaties, maar ik kan niets vinden waardoor het een slechte fokker zou moeten zijn.

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Oke bedankt! Ik mail de rasvereniging even over hoe of wat, en als dat goed zit ga ik de fokker bellen voor een afspraak, en ben dan natuurlijk heel kritisch zijn. En als iets niet goed voelt laat ik het links liggen en ga ik verder zoeken!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Houdt er wel rekening mee dat als de fokker netjes contributie betaald en zich aan de minimum eisen houdt, de rasvereniging zich vol lof zal uitlaten. Dat wil nog niet zeggen dat een fokker ook de juiste voor JOU is of zich aan JOU minimum eisen houdt. Dit even als aanvulling daarop.

jop (Gast)

Die ken ik niet maar koop geen labrador bij kennel de lindeboom in Daarle. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Je kunt ook alle gegevens (naam adres tel nr) stuk voor stuk invoeren op google met ervaring of pup erbij, als er echt slechte ervaringen zijn komen die wel boven borrelen

(Dus hurkse hoeve ervaringen, dan hurkse hoeve pup, tel pup, etc, gewoon er op los combineren) 

Sommige broodfok gaan verder onder een andere naam maar houden zelfde tel nr enzo

 

Je kan altijd langsgaan en hier je bevindingen delen :) 

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Het is inmiddels al wel een tijd geleden, maar toch bedankt voor alle hulp! Inmiddels hebben we bij een fokker gekeken en komt het pupseltje over ongeveer 2 weken bij ons in huis. Pups hebben dan een stamboom, en ouders zijn vrij van ziektes etc. Ouders waren ook beiden aanwezig, zagen er alle twee goed uit en het zijn hele leuke honden! De pups zagen er verder ook goed uit, en een hulphonden organisatie heeft daar meerdere keren een pup vandaan gehaald, en nemen er ook twee uit dit nest mee! Heb ook mensen gezien die pups hebben van het vorige nest van hun... Zijn hele mooie gezonde Labjes geworden! Heb er een heel goed gevoel bij. Alle spullen zijn al in huis... Nu de pup zelf nog! :D

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ohhh sapnnend zeg!
Goed dat jullie voor een goede Fokker zijn wezen kijken super ;-)

Anoniem (Gast)

Sinds wanneer is een ras vereniging een referentie?
Uit wat bestaat het bestuur van zo een vereniging?juist ja de,fokkers zelf en die zullen meestal spreken voor hun,eigen winkel
Maar ga je echt niet de illusie maken dat je automatisch een goede fokker hebt als je bij de ras vereniging kijkt

Ikzelf wil voor mijn ras absoluut niks te maken hebben met de ras vereniging omdat ze in mijn ogen enkel hun eigen belang voorop stellen ipv dat van het ras

Over die betreffende kennel ken ze niet maar als je Labjes op een serieuze manier fokt denk ik niet dat daar de labradoodle bij hoort

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Jaimie Jansen, vind het stiekem ook wel een beetje spannend hoor! 

__________________

 

Anoniem: Waarom kom je hier onnodig zo'n bericht plaatsen? Niemand hier heeft gezegd dat alles via de rasvereniging altijd betrouwbaar is. Maar vaak wel. Zelf denk ik dat ze juist het beste willen voor de pup en koper, er is overal wel sprake van eigen belang. Of het nou bij de rasvereniging is of ergens anders. Maar dat betekend niet dat ze alle fokkers toelaten. 

 

Heb de pup niet bij bovenstaande fokker (De hurkse hoeve) gehaald trouwens. De fokker waar ik het nu over heb heeft alleen Labjes in huis.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Jaimie Jansen, vind het stiekem ook wel een beetje spannend hoor! 

__________________

 

Anoniem: Waarom kom je hier onnodig zo'n bericht plaatsen? Niemand hier heeft gezegd dat alles via de rasvereniging altijd betrouwbaar is. Maar vaak wel. Zelf denk ik dat ze juist het beste willen voor de pup en koper, er is overal wel sprake van eigen belang. Of het nou bij de rasvereniging is of ergens anders. Maar dat betekend niet dat ze alle fokkers toelaten. 

 

Heb de pup niet bij bovenstaande fokker (De hurkse hoeve) gehaald trouwens. De fokker waar ik het nu over heb heeft alleen Labjes in huis. "

 


Die anoniem moet je gewoon negeren ;-)
Je houd ons wel op de hoogte he ;-)

Anoniem (Gast)

" Jaimie Jansen, vind het stiekem ook wel een beetje spannend hoor! 

__________________

 

Anoniem: Waarom kom je hier onnodig zo'n bericht plaatsen? Niemand hier heeft gezegd dat alles via de rasvereniging altijd betrouwbaar is. Maar vaak wel. Zelf denk ik dat ze juist het beste willen voor de pup en koper, er is overal wel sprake van eigen belang. Of het nou bij de rasvereniging is of ergens anders. Maar dat betekend niet dat ze alle fokkers toelaten. 

 

Heb de pup niet bij bovenstaande fokker (De hurkse hoeve) gehaald trouwens. De fokker waar ik het nu over heb heeft alleen Labjes in huis. "

 

Is geen kritiek op je he, wou enkel maar erop wijzen dat het kortzinnig is om er vanuit te gaan omdat een fokker bij een rasclub is aangesloten dat die daarmee een goede fokker is, dit advies lees je hier nogal vaak maar ok bindie rasclub fokkers Zitten helaas knoeiers en bf bij een rasclub is dan gewoon niet meer als wat reclame.
Dus ook bij die rasclub fokkers moet je kritisch zijn
Nu in jou geval goed dat je niet bij de eerste de beste impulsief een pup hebt besteld,verder veel plezier met de aankomende tour tijd

Lotje (Gast)

Ik moet Anoniem Gast helemaal gelijk geven!

Oppassen dus.............

 

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Weet zelf waar ik mee bezig ben hoor, bij elke fokker die ik tegen kwam ben ik research naar gaan doen, dus wat dat betreft zit dat wel goed. 

 

Ik hou jullie zeker op de hoogte en plaats een foto zodra hij er is! We hebben heel lang lopen disscuseren over de naam haha.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

En wat word het ? ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Het is inmiddels al wel een tijd geleden, maar toch bedankt voor alle hulp! Inmiddels hebben we bij een fokker gekeken en komt het pupseltje over ongeveer 2 weken bij ons in huis. Pups hebben dan een stamboom, en ouders zijn vrij van ziektes etc. Ouders waren ook beiden aanwezig, zagen er alle twee goed uit en het zijn hele leuke honden! De pups zagen er verder ook goed uit, en een hulphonden organisatie heeft daar meerdere keren een pup vandaan gehaald, en nemen er ook twee uit dit nest mee! Heb ook mensen gezien die pups hebben van het vorige nest van hun... Zijn hele mooie gezonde Labjes geworden! Heb er een heel goed gevoel bij. Alle spullen zijn al in huis... Nu de pup zelf nog!  "

 

Goed dat je eerst terdege onderzoek hebt gedaan, voor dat je je keuze voor een Labrador fokker aangesloten bij de rasvereniging hebt gemaakt. De fokker moet sowieso de ouderhonden getest hebben op HD, ED en ogen ECVO test en de uitslag moet goed zijn. Je hebt mensen gezien, die al een Labrador van deze fokker hebben. Ook het feit dat een hulphonden organisatie uit hetzelfde nest 2 Labradors neemt, is zeker een pluspunt. Deze zullen daar geen honden en nu zelfs 2 nemen, als ze niet overtuigd zijn van de bekwaamheid en goede intenties van de fokker, de gezondheid en karakter van de ouders en de pups zelf. Er gaat heel veel tijd en geld in de opleiding van de hulphonden zitten. Dan moeten ze overtuigd zijn, dat aan alle eisen wordt voldaan.

 

Over 2 weken kunnen jullie volop genieten van de pup. Wordt het een teef of reu en hebben jullie al een naam gekozen?

honden page profiel hondjewafhondjewaf

Het word een zwarte reu, en hij gaat Spike Finch heten! We hebben Finch er achter omdat de vader dat ook heeft en we wouden toch wat van de vader mee! Maar we zeggen dan gewoon Spike hoor, vernoemd naar de gitarist van Di-rect, en het is een lekkere typische hondennaam hihi! 

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Het word een zwarte reu, en hij gaat Spike Finch heten! We hebben Finch er achter omdat de vader dat ook heeft en we wouden toch wat van de vader mee! Maar we zeggen dan gewoon Spike hoor, vernoemd naar de gitarist van Di-rect, en het is een lekkere typische hondennaam hihi!  "

 

Spannend, zeker na zo'n zoektocht. Heel veel voorpret, en veel plezier straks met de kleine man!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Betrouwbaar of broodfokker, Iemand ervaring?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: mijn hond eet geen brokjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^