O&O methode honden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Dat had ik ook al gehoord van iemand die dog vision doet. Dat is best verwarrend. Deze mevrouw had van mij een lezing gehad en begreep nu waarom je ommige signalen kalmerende signalen noemt en wanneer stress. Ik denk dat je gewoon jezelf moet blijven en je verstand moet gebruiken. Het gaat er meer om hoe ze het gedrag oplossen. Bij de Pdte wordt eerst de stress weggehaald en dan pas gaat men iets aan het werkelijke gedrag doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "O&O methode honden.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Klinkt mij sterk in de oren als eigenlijk elke andere cursus: het heeft positieve en minder positieve elementen. Uiteindelijk is het dus een kwestie van een methode vinden die jou als persoon aanstaat en die aanslaat bij je hond.

Persoonlijk geloof ik overigens niet zo in afgebakende methodes. Ik geloof in wat werkt. En dat betekent in mijn beleving met name dat je regelmatig een stapje terug moet doen en even na moet denken over wat je doet, en dan misschien de keuze maken om dingen iets anders te gaan doen. Kortom, open-minded grabbelen in de gereedschapsbox die methodes heet.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Ik geloof ook niet zo erg in afgebakende methodes. Ik vind het wel interessant om te leren over gedrag en lichaamstaal van honden. Ook de verschillende methodes vind ik interessant. Al spreekt de ene methode mij wel meer aan dan de andere. En bovendien, iedere hond is ook weer anders om te trainen.

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

Even een berichtje om het te volgen ga miss AV doen

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

Wat ik goed vind aan AV en OH is dat ze de basis van het leren erg goed geven!
Het duidelijk en opnieuw definieren van de begrippen zodat iedereen het over hetzelfde heeft.
Ze werken duidelijk via klassieke en operante conditionering en geven aan dat wat je ook doet je uit gaat van die principes, dat maakt het dus ook makkelijk om daarna ander methodes in te delen. Dat de manier waarop zij het uiteindelijk over willen brengen op de cursisten en op de hondenbaasjes (vnl Luring, omdat dit voor de meeste mensen het makkelijkst is) niet iedereens methode is dat lijkt me logisch (zelf werken ze vaak met de clicker), zoveel mensen zoveel methodes!! Ik denk dat het een goede basis is en dat je jezelf van daaruit kunt ontwikkelen in de richting die je zelf aanstaat en waar je voorkeur naar uit gaat. Je leert ook een heleboel pas later als je al een tijdje bezig bent (dan denk je ineens 'oh ja dat zeiden ze daar op O&O al').

Ik heb zelf na die tijd diverse seminars/workshops gevolgt van diverse trainers(Emily Larlham, Anne Lil Kvam, Brigiite van Gestel, Esther (van het Forum :-D ) en ga deze zomer nog naar de Roedel en Gisha Stewart, BAT) en jee leert elke keer weer opnieuw en je wordt elke keer weer opnieuw enthousiast voor andere dingen maar de basis is toch van O&O. Ondanks de lesmethode die ze naar voren brengen die ook niet helemaal is zoals ik hem graag zie!

Zijn stresssignalen en kalmerende signalen niet andere benamingen die hetzelfde aanduiden??
Als een hond kalmerende signalen af geeft, is die hond dan niet ook een beetje gestresst en probeert door daar uiting aan te geven de andere hond of persoon tot rust te brengen??

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

:-) Yes Marieke je verwoord het goed.

honden page profiel bassiebassie

" Ze werken duidelijk via klassieke en operante conditionering "

Elke methode werkt volgens deze leerprincipes! Daarom is ook geen enkele methode uniek!

Marieke (vanaf mijn telefoon) (Gast)

Maar niet elke methode gaat uit van de leertheorie!

honden page profiel bassiebassie

Welke niet dan?

honden page profiel bassiebassie

Of bedoel je dat niet bij iedere methode de leerprincipes worden uitgelegd?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "O&O methode honden.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Info
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^