Hond staat 's nachts stokstijf stil

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hoi Allemaal!

 

Ik heb een vraagje over het gedrag van mijn 5-jaar oude Flatcoated Retriever, hij heet Fletcher.

 

Af en toe laat ik 's nachts de deur van de slaapkamer open, mijn grote boef maakt daar dan ook dankbaar gebruik van want als ik 's nachts of s ochtends wakker word, ligt hij op mijn kamer. Als hij niet op mijn kamer mag, vind hij dit ook geen probleem en zoekt hij een lekker plekje in het huis op.

 

Ik slaap ook regelmatig bij mijn vriend thuis (ik woon nog thuis met mijn ouders), en wanneer ik dus niet thuis slaap staat hij soms urenlang voor mijn dichte slaapkamer deur of zelfs op mijn slaapkamer. Hij staat dan met zijn kop licht gebogen naar beneden en staat echt stokstijf. Mijn moeder word 's nachts regelmatig wakker en in eerste instantie reageert hij dan ook helemaal niet op haar slaapkamerdeur die open gaat, terwijl hij 's ochtends vroeg altijd vrolijk kwispelend voor de deur staat, alsof hij allang weet dat we wakker zijn!

 

Het enige wat ik kan bedenken dat het een soort van verlatingsangst is, maar overdag lijkt het hem ook niet veel te doen als ik naar school of naar de supermarkt ga.

Iemand enig idee waarom hij dit gedrag vertoont?

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Staat hij te slapen?

honden page profiel LisaLisa

Zou inderdaad goed kunnen, aangezien hij zo laat reageert lijkt het wel net alsof hij in ieder geval 'in trance' staat. Ik heb hem zelf nog nooit zo gezien, aangezien hij het dus alleen doet als ik niet thuis slaap!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ocharme.. Klink zielig..
Geen optie om hem mee te nemen naar de vriend?
Of voor je ouders om hem bij hun op de kamer te nemen die nachten?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Lijkt wel slaapwandelen??

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarschijnlijk is hij het gewend dat je overdag weg bent. Overdag is anders dan s'nachts. Veel,afleiding, geluiden overal, er wordt geleefd. s'nachts is het slaaptijd, dan wil hij zijn gezin compleet en zo blijkt vind hij het niet prettig zonder je.

Misschien valt hij in slaap al wakend? 

 

Wil je moeder hem niet op haar slaapkamer? Zo wennen, dan is het voor hem misschien minder erg als je weg bent.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond begrijpt er niets van dat je er niet bent.
af en toe slaap je ergens anders, ook al is de deur dicht en je bent thuis dan hoort je hond je nu niet.

dat zou heel goed kunnen. Zelf ben je er niet om het goed te zien wat de hond doet, maar je mams vertelt je dat tie in trans daar staat ? laat ze de deur van je slaapkamer open laten zodat de hond kan zien dat je er niet bent. en het dan beter accepteert dan voor de dichte deur te staan en je niet ..hoort.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Mijn hond Rocky doet dit ook.. als ik boven ben doe ik meestal het traphekje dicht omdat ik en Rock nogal ''me and my shadow'' zijn. Dat wil zeggen dat hij dus voortdurend achter me aan wil.

Wat hij dan doet is inderdaad stokstijf voor het traphekje gaan staan, staart naar beneden en de kop voorover gebogen.

Het maakt niet uit of de rest van de familie thuis is.. .hij blijft daar gewoon staan!

Hij is onlangs een avondje bij de oppas geweest omdat wij een feestje hielden thuis.. ook daar zou hij bijna de hele avond in dezelfde positie voor de deur hebben gestaan.

Regelmatig staat hij ook voor het toiletdeur te wachten. Ik negeer dit eigenlijk zo veel mogelijk.

Ik denk als ik jouw verhaal zo lees dat jouw hond jouw s'nachts gewoon harder mist. Als mijn man er niet is vermaak ik me prima de hele dag plus avond.. maar eenmaal in bed voelt dat bed toch wel erg leeg.
Dan voel je heel sterk dat iemand er 'niet' is!

Nu is een mens geen hond en andersom, maar beide leven graag nauw met anderen samen. Heimwee hoort daar vaak een beetje bij.

Ik zou inderdaad wel de slaapkamer deur open laten. Als onze kinderen uit logeren zijn, moet er altijd even aan hun lege bed gesnuffeld worden. Honden zijn wezens die gaan wachten en zoeken. Dus iets meer duidelijkheid voor je hond zal wel fijn zijn.

honden page profiel juliajulia

onze hond doet dit ook maar gewoon overdag als ik thuis ben, vindt het wel een raar gezicht net alsof hij in trance is!

Volgende forumvraag: Muilkorven..?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^