Thalia erg bang buiten na inbraak en harde knal, graag tips.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Thalia en haar angsten op het moment.

 

 

Ik heb denk ik even wat advies nodig wat betreft Thalia en haar angsten als het donker is.

Normaal vind ze fietsen of grotere voorwerpen in het donker eng, niet super eng, ze loopt er graag snel met een boog omheen. Als ik erbij blijf dan komt ze wel even aan het ding snuffelen. Ik geef verder weinig aandacht ik ga gewoon stil staan bij het ding. Vroeger was het erger, dan moest ze blaffen en derg. Dat was er een heel eind uit naar geduldig trainen.

Afgelopen week lijkt het erger te zijn geworden. Er zijn ook 2 dingen gebeurt die daar wellicht voor een groot deel in mee spelen.

Er is bij ons ingebroken in de tuin in de nacht en ze hebben mijn planten weg gehaald. (nederlands gras planten, om het logischer te laten klinken dat ze planten komen stelen)

Zo ver ik weet zijn de honden gelukkig niet aangeslagen, maar Thalia is heel lief naar alle mensen dus je weet het niet. Geen idee of ze het mee gekregen heeft of niet. Wij zijn er doorheen geslapen. De volgende ochtend was ik natuurlijk wel emotioneel. Bang, boos, verdrietig en angstig. De nacht erop heb ik nog nachtmerries ervan gehad.

De dag erna ging ik even snel de laatste wandeling doen toen er ineens een flinke knal kwam. Waarschijnlijk een vuurwerk bommetje gemaakt, de knal was zo hard dat de helft van de straat buiten stond om te kijken wat er aan de hand was. Ik was juist op dat moment buiten met Gruul en Thalia. Thalia schoot gelijk de paniek in en vanaf die dag (is nu 2 nachten geleden) is het duidelijk minder geworden.

Ze is buiten in het donker bang voor alles. Een blaadje dat door de wind over de stoep gaat, schaduw van een tak, een fiets, een bankje, mensen enz. Ze durft ook niet meer bij ons achter in de tuin als het donker is. Dit zeg ik omdat ze haar behoefte binnen doet zodra het donker word. Ze heeft een hondenluikje waar ze niet bang voor is, we hebben het haar aangeleerd door middel van snoepjes en ze snapt het. Alleen vind ik in de nacht, en ook savonds als wij gewoon binnen zitten (gisteren zelfs toen de deur open stond) plasje en kaka. Vannacht is ze ook gaan spugen, dit heeft ze van woensdag op donderdag ook gedaan. Donderdag op Vrijdag was de inbraak, en vrijdag was de knal. Volgens mij is er niks lichamelijks aan de hand want ze heeft haar eetlust gewoon,(ze is kieskeuriger geworden, ze wilde vanochtend haar vlees niet dus heeft ze brokken gehad die ze wel opat) ze drinkt goed, ze speelt en rent, speelt buiten met takken enz. Ik zie geen verandering in haar gedrag als het licht is buiten. Tot vandaag, toen durfde ze ineens niet langs een andere hond te lopen. Hij was wel groot maar niet bijzonder groot, en de hond in kwestie toonde totaal geen aandacht aan Thalia. Meestal wil ze gelijk kennis maken. Dan loopt ze tot 2 meter ernaartoe, vervolgens kruipt ze richting hond en gaat op haar rug liggen zodat de hond kan ruiken.

Aangezien ze vandaag dus ook angst in het licht vertoonde begin ik me een beetje zorgen te maken.

Snachts in bed is ze ook onrustig, normaal ligt ze een paar uur lekker bij je voordat ze gaat verliggen, vannacht heeft ze me wakker gehouden omdat ze ieder half uur wel anders moest liggen.

 

Is dit een fase omdat er wat vervelende dingen gebeurt zijn?

Hoe kan ik haar hier het beste in ondersteunen?

Wat zijn de do's en don'ts op het moment?

 

Ik wil haar hier graag mee helpen want het is voor haar niet fijn maar voor ons ook niet. Iedere avond standaard plasjes op moeten ruimen omdat ze te bang is om naar buiten te gaan. En ik zie haar graag vrolijk, en niet angstig voor van alles radoms buiten. Het is pas een paar dagen echt erg, dus wellicht trekt het weg. Ik weet het niet, vandaar dat ik ook om hulp vraag nu wat ik het beste kan doen. Mijn andere hond heeft nergens last van. Die schrok wel even van de knal en vervolgens ging hij plassen alsof er niks gebeurt was.

Nu is het ook zo dat mijn vriend een week in het buitenland zit voor zijn werk, wat volgens mij ook niet mee zit omdat ze haar vaste stekje nu even kwijt is. Gruul is duidelijk waakser zodra mijn vriend nachten weg is. Buiten in het donker vooral, hij blaft veel sneller naar mensen en de mensen in huis moeten nog voorzichtiger doen met hem. Nu vind ik dit geen probleem, wel als Thalia de waaksheid voelt en daardoor misschien nog banger word.
Als er nog vragen zijn of verdere uitleg over iets nodig is hoor ik het graag. Ik hoop het allemaal een beetje duidelijk opgeschreven te hebben.

Thanks voor het lezen en de hulp!

 

Ze is een manchester terrier van 10,5 maand oud.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^