boos/gefrustreerd!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hoi allemaal.

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen. Ik hoop dat jullie dit af willen lezen want ik zit er verschrikkelijk mee. 

 

Toen mijn hond nog een pupje was, aantal maanden geleden, is ze aangevallen door een grote hond ( beauceron) op het losloop gebied hier in de buurt. 

Sinds die tijd is mijn hond eigenlijk erg bang voor die hond en die hond is ook verschrikkelijk aggresief naar de mijne. Het probleem is nu dat de baas van die hond, zijn hond altijd loslaat lopen. Dan hoor je in de verte al een galop en komt de hond aanrennen, focust zich dan meteen op Kahlúa en begint te blaffen, grommen en te schuimbekken. Die hond heeft ook al een witte herder aangevallen die het nu met een stuk ook minder moet doen, en de hond van mijn nichtje. Vele hebben al tegen hem gezegd om de hond vast te houden tot aan het hek. Dit gebeurd dus niet. 

 

Nu komt het. Zojuist mocht mijn hond weer voor de aller eerste keer los, na de operatie van 8 weken geleden. ik heb een uur met haar gewandeld, zijn honden tegen gekomen en ze bleef netjes bij me ( trots op haar). Op de terugweg kwam ik langs het losloop gebied. Er zaten twee honden in, Kahlúa mag daar nog niet bij want ze mag nog niet spelen. Ik had mijn hond aan de riem gedaan. Ik was gezellig aan het kletsen met de mensen daar toen ik inneens de eigenaar van de hond zag lopen, zonder hond. Meteen opende een mevrouw het hek en trok Kahlúa erin. net op tijd want de hond kwam grommend en blaffend naar het hek gestormt. Mijn hond de haren overeind, trillen en terug blaffen. De eigenaar wilde zijn hond pakken maar het lukte niet, tanden hoorde je tegen elkaar klakken en de hele hond zat onder het schuim uit zn bek. Uiteindelijk had ie hem te pakken en hij vertelde doodleuk: maar goed dat jou hond in het hek had, want anders wordt dat haar dood. Ik kreeg echt kippenvel, en het ergste is nog dat die gelijk heeft ook. Die hond wint het makkelijk van mijn hond. Ik durf nu eigenlijk nauwelijks meer daar in de buurt te lopen omdat ik weet dat hij zijn hond los heeft. Als hij zijn hond vasthield tot aan het hek, zou ik er even uitgaan zodat zijn hond ook kan spelen, want zijn hond kan met de meeste goed optrekken. Toen ik vroeg waarom zijn hond zo'n hekel aan de mijne had vertelde die van alle teven op zn rug gaan liggen voor zijn hond. Behalve Kahlúa. Hij vertelde dat Kahlúa zich maar moet overgeven en dat het dan wel goed zou gaan.. Op dat moment net, toen ze zo aan het 'vechten' waren, zag ik ook een hele andere kant van mijn hond. Angst, maar ook agressie wat ze gewoon tegen GENEEN hond heeft. maar die hond straalt zoo veel slechte energie uit dat zelfs de andere honden piepend weggingen. 

 

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Hoe ik het die man duidelijk maak, hoe ik mijn hond rustig leer krijgen en zich er niks van aan moet trekken.. Ik hoop echt dat jullie tips hebben want ik zit er mee. Ik ben gewoon bang dat die hond mijn hond echt een keer iets aandoet, en ergens weet ik gewoon dat dat gaat gebeuren. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Melden bij de politie zowel de aanval op jou hond eerder. Het oncerantwoord laten loslopen ondanks dat. En dat al meer honden van door hem de klos zijn. Desnoods zorgen dat er word gefilmd.. En elke eigenaar van een hond die door hem word aangevallen aangifte laten doen want deze eigenaar staat erbij en lacht erom. Niet goed voor andere honden ook niet voor zijn eigen hond. Al die stress etc.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Ik ben het volledig eens met de raad die Renate geeft. Hoef ik het hier zelf niet neer te tikken.

 

Ik zou dat gebied ook vermijden zolang er niks aan het probleem gedaan is, als dat al gaat lukken. Jammer dat je een andere plek moet gaan opzoeken, maar je moet prioriteiten stellen wat je eigen dier betreft, aangezien je zelf reeds aangeeft dat het 'ergste' te gebeuren staat.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dit zij mijn moeder ook al. Maar die meneer is verder hartstikke aardig. Hij heeft zijn hond gewoon totaal niet onder controle. Ik ben ook bang dat als ik aangifte tegen hem doe, mensen tegen mij zijn aangezien zijn hond, en hij erg geliefd zijn op het gebied. + hij zegt het zelf, mijn hond blaft terug, en gaat niet op de grond liggen.. Verder weet ik gewoon dat als mijn hond bij zijn hond staat, de mijne NIKS zou durven doen. ik hoor dat het een blaf is uit angst. De andere mensen hebben het al vaker tegen hem gezegd: laat de hond pas aan het hek los en niet eerder. 

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Dit zij mijn moeder ook al. Maar die meneer is verder hartstikke aardig. Hij heeft zijn hond gewoon totaal niet onder controle. Ik ben ook bang dat als ik aangifte tegen hem doe, mensen tegen mij zijn aangezien zijn hond, en hij erg geliefd zijn op het gebied. + hij zegt het zelf, mijn hond blaft terug, en gaat niet op de grond liggen.. Verder weet ik gewoon dat als mijn hond bij zijn hond staat, de mijne NIKS zou durven doen. ik hoor dat het een blaf is uit angst. De andere mensen hebben het al vaker tegen hem gezegd: laat de hond pas aan het hek los en niet eerder.  "

 Ik snap wel dat jouw hond terugblaft hoor. Die wil zichzelf toch ook verdedigen, wat logisch is. Je kan het best bij de politie aangeven want het is gewoon tegen de wet om de hond in een niet losloopgebied al los te hebben, en het kan gevaarlijk zijn inderdaad.

Blaise (Gast)

Nou, sorry hoor maar aardig? Zeggen dat je hond er bijna geweest was alsof het niks is? Dat is alles behalve aardig, dat is een "eikel". Popie Jopie lopen te doen maar geen enkele verantwoording nemen, dat kan en mag niet. En het is jouw hond en jullie veiligheid, daar hoef jij niet mee te laten spotten. Wordt maar flink kwaad en laat je niet intimideren door wat anderen vinden. Doe aangifte, alsnog en vraag de andere eigenaars wiens hond ook gebeten is dit ook te doen, samen. Voelen jullie je sterker en kunnen elkaar steunen.

Deze man is knettergek, willens en wetens risico's nemen. Nee, niet pikken.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Het is onzin dat jouw hond maar op haar rug zou moeten gaan liggen; dan gaat die hond al veel te ver! 

 

Ik heb zelf een erg felle hond en ik kan je op het hart drukken dat de ENIGE die de verantwoordelijkheid draagt voor de acties van mijn hond ikzelf ben. Soms is dat lastig wanneer je bijvoorbeeld een loslopende hond tegenkomt in een gebied waar aanlijnen verplicht is, maar wij als bazen zijn verantwoordelijk voor onze (al dan niet agressieve) honden. Deze man zegt zelf dat je hond dood was geweest als je het hek niet door was gegaan - wat dus betekend dat zijn hond agressief is, hij dit weet en besloten heeft daar niets mee te doen. Mijn hond zou bij dit gedrag ten alle tijden buiten aangelijnd al dan niet gemuilkorfd zijn. No way dat mijn hond ooit de kans krijgt serieuze schade aan te richten. 

 

Echt, aangeven die handel. Hij kan de schuld niet afschuiven op jou of jouw hond, dat is onzin. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Klopt, jullie hebben allemaal gelijk. En het is niet de eerste keer. Die man weet donders goed dat ik er vaak ben, en ook andere honden, en alsnog laat hij zijn hond los. Daarbij is mijn hond erg goed in springen, dus als ik aan de andere kant van het hek sta, springt mijn hond er over heen waardoor ze alsnog bij de gemene hond komt. Als ik de andere eigenaren tegen kom wiens hond is gebeten zal ik het er over hebben. Maar ik probeer het liever eerst zelf met die man te bespreken voordat er aangifte gedaan worden. Als hij er deze keer weer niks mee doet kan ik altijd naar de politie stappen. Ik vraag me ook af wat het probleem bij hem is. Of het loslaten bij de weg, of bij het gebied. Het scheelt 2 minuten. Maar wel twee minuten waarin die hond mijn hond al gepakt kan hebben. 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hmm wel lekker makkelijk de schuld bij de andere hond te leggen. Misschien moet ik dat ook maar gaan roepen als kiba weer eens lelijk doet.

Nee even zonder gekheid. Deze man is zeer onverantwoord met zijn hond bezig. Ik ben het dus ook eens met de rest. Gewoon aangeven die handel. Dit is voor jullie beide ongezond. Jij gaat nu gespannen wandelen omdat je weet en bang bent dat je deze man tegen gaat komen en dat voelt je hond en word daar ook gespannen van. Een hond die zich zo gedraagt moet gewoon vast in gebieden waar een aanlijn plicht is.
Prima als de hond in dat los loop gebied los is en speelt met andere honden maar zodra hij daaruit gaat moet die hond gewoon vast.

Blaise (Gast)

Deze man kikt op het hebben van een gevaarlijke hond, DAT is het. Ik vind het goed van je dat je er over wilt praten maar ik ben bang dat deze man het er juist om doet, dat iedereen bang voor zijn hond is. Dit gaat niet veranderen, maar dat zal zich dan wel uitwijzen. Wel netjes van jou. Succes.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Deze man kikt op het hebben van een gevaarlijke hond, DAT is het. Ik vind het goed van je dat je er over wilt praten maar ik ben bang dat deze man het er juist om doet, dat iedereen bang voor zijn hond is. Dit gaat niet veranderen, maar dat zal zich dan wel uitwijzen. Wel netjes van jou. Succes. "

  Daar kan je gelijk in hebben. Als die man zijn hond roept is het geen boze stem. Terwijl als mijn hond toch ooit lelijk doet wordt ik heel boos en roep haar met een erg strenge stem terug. Ook ( als de man zijn hond eindelijk heeft) wordt de hond even flink over zijn kop geaaid 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Wat een idioot. Hij moet zijn hond aanpakken. Wij hebben ook een niet heel gemakkelijke hond, die laten we überhaupt al niet loslopen en bovendien draagt hij ook een muilkorf. Sommige honden gaan hartstikke goed, maar je weet niet welke en er lopen hier nogal wat honden los, die ook niet erg goed luisteren. Dus ik wil beslist geen risico nemen. Maar het lijkt of deze persoon in kwestie het er gewoon om doet. Ik vind het heel moeilijk voor je wat te doen. Aangifte? Eigenlijk bedreigd deze persoon je gewoon, met zijn uitspraak; Anders wordt dat haar dood Wat een mentaliteit. Helaas denk ik dat de politie er ook weinig aan doet. Totdat het goed fout gaat, waarschijnlijk. Echt vreselijk zulke mensen. Ik kan je helaas geen goede tip geven, ik vind het echt heel erg dit soort mensen. Het enigste wat ik je aan kan raden, net zoals sommige hierboven, ga ergens anders wandelen met je hondje. Maar helaas........zo'n kl***zak gaat weer vrijuit. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wat een idioot. Hij moet zijn hond aanpakken. Wij hebben ook een niet heel gemakkelijke hond, die laten we überhaupt al niet loslopen en bovendien draagt hij ook een muilkorf. Sommige honden gaan hartstikke goed, maar je weet niet welke en er lopen hier nogal wat honden los, die ook niet erg goed luisteren. Dus ik wil beslist geen risico nemen. Maar het lijkt of deze persoon in kwestie het er gewoon om doet. Ik vind het heel moeilijk voor je wat te doen. Aangifte? Eigenlijk bedreigd deze persoon je gewoon, met zijn uitspraak; Anders wordt dat haar dood Wat een mentaliteit. Helaas denk ik dat de politie er ook weinig aan doet. Totdat het goed fout gaat, waarschijnlijk. Echt vreselijk zulke mensen. Ik kan je helaas geen goede tip geven, ik vind het echt heel erg dit soort mensen. Het enigste wat ik je aan kan raden, net zoals sommige hierboven, ga ergens anders wandelen met je hondje. Maar helaas........zo'n kl***zak gaat weer vrijuit.  "

 

Precies. Ik weet ook niet wat te doen. Een mevrouw zou even goed met hem praten, anders nam zij ook andere maatregelen, dus dat zijn dan alvast twee aanklachten. Ergens anders met de hond wandelen is een leuk idee, mijn hond kan op alle velden wel los, maar het losloop veld zijn zo veel honden waar ze mee speelt, wat nu dus niet meer kan. Als ze er eenmaal in is, is er geen probleem, maar de weg naar het veld toe vind ik eng, aangezien de hond daar los loopt. Ik ga, als de man zijn hond weigert vast te houden, alsnog aangifte doen. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Verder maar hopen dat er niks met mijn, en andere honden gebeurd. 

honden page profiel ..

honden foto van .

O zo herkenbaar en inderdaad zo frustrerend!! 

 

Het enige wat je kunt doen is weglopen zodra je hem ziet en hem ontwijken. Anders heb je alleen jezelf en je hond ermee. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" O zo herkenbaar en inderdaad zo frustrerend!! 
 
Het enige wat je kunt doen is weglopen zodra je hem ziet en hem ontwijken. Anders heb je alleen jezelf en je hond ermee.  "

 

Dat zou ik graag willen, alleen is die hond altijd los en zó snel, dat het geen zin heeft om weg te lopen. Als ik hem heb gezien, heeft zijn hond ons al gezien en zal binnen 5 seconden bij ons zijn. Daarom ben ik blij dat een mevrouw mijn hond nog nét optijd het hek heeft binnengetrokken. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Dan lijkt me de enige optie daar niet meer te komen. En anders toch een keer het gesprek met hem aangaan op een aardige manier? Al helpt dat ook niet altijd hoor.. wat dat betreft is het vaak lastig mensen aan te spreken als het aankomt op het gedrag van hun hond. Het is gewoon een rot situatie waar je in zit, kan niet anders zeggen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Eerlijk gezegd is het een erg aardige man, hij is grappig en maakt altijd een leuk praatje. Hij luistert naar alles, behalve om zijn hond vast te houden. Dus een gesprek met hem voeren zit er makkelijk in. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Eerlijk gezegd is het een erg aardige man, hij is grappig en maakt altijd een leuk praatje. Hij luistert naar alles, behalve om zijn hond vast te houden. Dus een gesprek met hem voeren zit er makkelijk in.  "

 

Aangeven dat je heel erg bang bent dat jouw hond eraan gaat. In het midden laten wiens schuld het is (het is natuurlijk belachelijk dat jouw hond zich over moet geven! Maar ik zou daar geen discussie over aangaan, als hij het had begrepen had hij namelijk allang ingegerepen). Wie weet is hij daar gevoelig voor en wilt hij hem voortaan vast houden voor jou. 

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

Is het misschien een idee om jou hond met zijn hond te socialiseren? Dat de honden leren elkaar te tolereren.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb al voorgesteld om buiten het gebied, de honden alle bij aan de riem te laten kennismaken. Slecht idee zij hij. Toen dacht ik, misschien mijn hond los en zijn hond vast. Ook een slecht idee. Zijn hond los of alle bij los gaat m al helemaal niet worden want dat wordt ze zeker gepakt. Ik denk dat hij zijn hond had ook niet houdt, de man is niet zo groot en de hond zo verschrikkelijk sterk + groot. 

Toen ik die dingen voorstelde zij de man ook: Nee, als ze een hond niet moet, gaat ze m ook nooit mogen, en dan kunnen er erge dingen gebeuren.. Ik krijg er echt kippenvel van, dat een hond gewoon losloopt en ooit mijn of een ander hond wat zou aan doen. Ik weet verder ook niet hoe je 2 honden op een veilige manier met elkaar laat socialiseren. 

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

Als je wilt kan ik je wel helpen om jullie honden te socialiseren met elkaar. Het maakt niet uit dat zijn hond groot en sterk is, zolang je maar weet hoe je hier mee moet omgaan.
Om de 2 honden samen los of 1 van de 2 los te laten is absoluut geen slim idee, omdat de honden beide geen idee meer hebben van hoe ze normaal met elkaar moeten omgaan.


honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Als je wilt kan ik je wel helpen om jullie honden te socialiseren met elkaar. Het maakt niet uit dat zijn hond groot en sterk is, zolang je maar weet hoe je hier mee moet omgaan.Om de 2 honden samen los of 1 van de 2 los te laten is absoluut geen slim idee, omdat de honden beide geen idee meer hebben van hoe ze normaal met elkaar moeten omgaan. "

 

Ja? En hoe zou je dat willen doen dan? 

Ik denk eerlijk gezegd niet dat deze meneer daar erg voor open staat.. Ik wel! Ik zal het eens aan hem vragen wanneer ik hem zie. Maar ik schat de kans klein dat hij er iets aan wil doen. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

aangeven, melden lijkt me in dit geval niet voldoende.

 

Denk ook dat de baas zijn hond al lang kent en het eigenlijk accepteert; vindt het kenbaar leuk om anderen wat te onderwerpen.

 

Er zijn al zo weinig losloopgebieden, als dit nu ook al een op de zwarte lijst wordt....blijft er niet veel over.

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

"  
Ja? En hoe zou je dat willen doen dan? 
Ik denk eerlijk gezegd niet dat deze meneer daar erg voor open staat.. Ik wel! Ik zal het eens aan hem vragen wanneer ik hem zie. Maar ik schat de kans klein dat hij er iets aan wil doen.  "

 
Jij woont in Deurne toch? Ik woon in Meijel en ik zou best een keer jou kant op kunnen komen. Je kunt de meneer uitleggen op een vriendelijke manier dat je het niet prettig vind hoe het nu gaat met de honden, maar dat je er wel aan wil werken, daarvoor heb je een hondentrainer/gt ( is een hobby, niet mijn werk) gevonden die bereid is om jullie te helpen. Wanneer hij niet bereid is om mee te werken aan een oplossing, dan zou je een derde partij erbij moeten betrekken om mee te helpen tot een oplossing te komen, in dit geval zou het de gemeente of politie worden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Jij woont in Deurne toch? Ik woon in Meijel en ik zou best een keer jou kant op kunnen komen. Je kunt de meneer uitleggen op een vriendelijke manier dat je het niet prettig vind hoe het nu gaat met de honden, maar dat je er wel aan wil werken, daarvoor heb je een hondentrainer/gt ( is een hobby, niet mijn werk) gevonden die bereid is om jullie te helpen. Wanneer hij niet bereid is om mee te werken aan een oplossing, dan zou je een derde partij erbij moeten betrekken om mee te helpen tot een oplossing te komen, in dit geval zou het de gemeente of politie worden. "

 

Oke dat vind ik in ieder geval super klingen. Zodra ik die meneer zie, en er een gesprek mee kan voeren, zal ik je een PB sturen! Dit kan best over een tijdje zijn, want ik weet niet wanneer hij/ik er ben. Alvast super bedankt! 

honden page profiel Loes en RoriLoes en Rori

honden foto van Loes en Rori

" Dit zij mijn moeder ook al. Maar die meneer is verder hartstikke aardig. Hij heeft zijn hond gewoon totaal niet onder controle. Ik ben ook bang dat als ik aangifte tegen hem doe, mensen tegen mij zijn aangezien zijn hond, en hij erg geliefd zijn op het gebied. + hij zegt het zelf, mijn hond blaft terug, en gaat niet op de grond liggen.. Verder weet ik gewoon dat als mijn hond bij zijn hond staat, de mijne NIKS zou durven doen. ik hoor dat het een blaf is uit angst. De andere mensen hebben het al vaker tegen hem gezegd: laat de hond pas aan het hek los en niet eerder.  "

 

als die man aardig is snapt hij het vast wel als je wil vragen of hij zijn hond vast doet zodra hij jou ziet.

 

rori is ook een x aangevallen door een rottweiler en een x door een bouvier en heb aan beide baasje gevraagd of ze hun hond voortaan vast willen doen als ze rori zien en ze begrepen het allebei en heb verder gewoon nog goed contact met (bijna) iedere hondeneigenaar.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ja klopt, ik zeg ook niet dat ik DAT aardig van hem vind, ik zeg 'verder' is hij hartstikke aardig.. En dat is ook zo, ik kan leuk met m praten. Maar hij luistert gewoon niet dat hij zijn hond vast moet houden tot aan het hek wat ik gewoon eng vind. 

Volgende forumvraag: Wandelfrustratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^