Wandelfrustratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hallo allemaal, jullie hebben al een tijdje niet meer van me gehoord. Maar het gaat goed met mijn 2 doerraken Nyx en Skye.

Met mij en mijn vriend wat minder, vanwege stress.
En daar zal een deel van mijn probleem zitten, dat weet ik, maar misschien kunnen jullie mijn frustratie verlichten met goede tips. :-)

Nyx en skye wandelen voor een groot deel goed samen, maar soms...
Ik word nog met enige regelmaat in 2en gedeeld. Niet prettig. Skye moet dan daar op dat veldje plassen en Nyx moet de boom hebben aan de andere kant van het pad. Ergens gaat Skye voor mij voor, want ze plast maar 1x, maar Nyx kan me gewoon makkelijk om trekken als hij het gemunt heeft op een boom.
Hoe doen jullie dat?

Verder is Nyx naar andere honden gaan blaffen met wandelen, sinds Skye er is. Het leek minder te worden, maar het lijkt de laatste tijd weer raak. Het zijn voornamelijk opwindingblaffen met bij sommige honden gepiep tussendoor.
Een andere hond tegen kom gaat ongeveer zo:
Skye spot een andere hond en gaat liggen.
Ik laat Nyx zitten en beloon hem als hij me aankijkt
Skye springt op zodra de andere hond dicht bij komt (zeer irritant, de meeste honden schrikken hierdoor)
Nyx kan 3 dingen doen:
1. blijft keurig zitten (en wordt beloont met lekkers en woorden)
2. springt op en wil erheen
3. springt op, wil erheen en blaft.

Ontmoeten gaat ook niet echt lekker.
Laat ik ze samen kennismaken, dan vliegt Skye Nyx aan (denk jaloezie?)
Laat ik Skye kennis maken blijft Nyx netjes wachten of hij gaat lopen trekken en doen en eventueel blaffen
Laat ik Nyx kennis maken dan begint Skye moeilijk te doen omdat ze dan op Nyx wil vitten.

Daarbij zijn ze bij ontmoeten allebei zo blij en actief en happy, dat ze vaak een andere hond op stang jagen en ik moeite heb om beide te houden.

Ik kom zelden honden tegen tijdens mijn wandeling. Dus heb weinig mogelijkheden om te oefenen.
Heb deze problemen ook voornamelijk als ik met ze alle 2 loop. Met 1 hond lopen is vele malen makkelijker, haha

En verder Nyx en bomen.
Soms is wat, hoe zeg je dat?, gefocused, dan moet ie naar een boom en sta ik plots nog maar op een been, de lijn staat strak en als Nyx een stap terug zou doen, lig ik op mijn neus. Hij is zo sterk, dat ik er niets tegen in kan brengen, zeker niet als ik het niet zie aankomen en Nyx het in een seconde beslist. En met een beetje pech krijgt Skye op zo'n moment ook nog een ruk.

Iemand een tip of tips voor een of meerdere van mijn 'frustraties'
Alvast bedankt!

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Als ik met meerdere honden loop, dan moeten ze van mij gewoon naast lopen. Dat betekent dat de kop ong. naast mijn knie zit, ervoor erachter maakt niet uit, zolang hij maar een beetje in de buurt is. Zelf houd ik de riemen dan ook kort, als ze dan ergens heen willen trekken is de kans een stuk kleiner om mij mee te trekken.. Ik bedoel volwassen akita reu, versus 1.55 . Wint het vrij gemakkelijk. Verder als hij naar een boom wil en de teef, die hier wel kleiner is.. dan wacht hij op de teef en mag daarna naar de boom. Hij mag van mij ook niet altijd naar een boom hij krijgt ook wel eens nee te horen en doet het dan niet. Probeert het soms wel maar ik heb hem dus kort en trek hem mee.

Bij mij lopen ze dan in het bos los waar ze nog genoeg kunnen plassen als ze willen. 

Soms zitten ze aan de lijn ook langer, nja de akita, de teef loopt zoiezo altijd naast me.. En dan kan hij meer kiezen waar hij heen wilt, ook dei boom 3 meter verderop, maar als ik zie dat hij dat wilt en ik het met de riem niet red, en ik zeg nee en hij probeert het nog ga ik ook nog wel eens in de remblokken staan, dat helpt redelijk. 

Hier is de truc voornamelijk op elkaar laten wachten, als de een plast krijgt de ander het commando wacht en vica versa. 
En ander honden tja. Zeker aan de lijn heb ik die liever niet.. de teef kan nogal fel zijn. En de reu wil hier speln en dan trek ik niet aan de lijn.
Dus ik of ik ontwijk ze. met een bocht eromheen. Of ik laat ze zitten en wachten, wel kort dat is makkelijker te houden. Of ik zeggen tegen de baas die eraan komt dat ik liever niet heb dat ze snuffelen.

 

Ik hoop dat je iets aan de tips hebt!
Veel succes ermee.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Als ik met meerdere honden loop, dan moeten ze van mij gewoon naast lopen. Dat betekent dat de kop ong. naast mijn knie zit, ervoor erachter maakt niet uit, zolang hij maar een beetje in de buurt is. Zelf houd ik de riemen dan ook kort, als ze dan ergens heen willen trekken is de kans een stuk kleiner om mij mee te trekken.. Ik bedoel volwassen akita reu, versus 1.55 . Wint het vrij gemakkelijk. Verder als hij naar een boom wil en de teef, die hier wel kleiner is.. dan wacht hij op de teef en mag daarna naar de boom. Hij mag van mij ook niet altijd naar een boom hij krijgt ook wel eens nee te horen en doet het dan niet. Probeert het soms wel maar ik heb hem dus kort en trek hem mee.Bij mij lopen ze dan in het bos los waar ze nog genoeg kunnen plassen als ze willen. 
Soms zitten ze aan de lijn ook langer, nja de akita, de teef loopt zoiezo altijd naast me.. En dan kan hij meer kiezen waar hij heen wilt, ook dei boom 3 meter verderop, maar als ik zie dat hij dat wilt en ik het met de riem niet red, en ik zeg nee en hij probeert het nog ga ik ook nog wel eens in de remblokken staan, dat helpt redelijk. Hier is de truc voornamelijk op elkaar laten wachten, als de een plast krijgt de ander het commando wacht en vica versa. En ander honden tja. Zeker aan de lijn heb ik die liever niet.. de teef kan nogal fel zijn. En de reu wil hier speln en dan trek ik niet aan de lijn.Dus ik of ik ontwijk ze. met een bocht eromheen. Of ik laat ze zitten en wachten, wel kort dat is makkelijker te houden. Of ik zeggen tegen de baas die eraan komt dat ik liever niet heb dat ze snuffelen.
 
Ik hoop dat je iets aan de tips hebt!Veel succes ermee. "

 

 

Hey dankje wel!

Veel van wat je zegt doe ik al, maar ik vind niet dat ik kan maken ze altijd kort te hebben. Ze kunnen niet los (dichtbijzijnde losloopveld is een uur lopen), dus vind dat ze ook de ruimte moeten hebben om te kunnen snuffelen.
Helaas is kortpakken niet altijd de oplossing. Vaak wel, maar als Nyx naar die boom toe wil, dan wil Nyx ook echt naar die boom toe. En als het te dichtbij is, dan hoef ik maar 1 stap te geven en heeft ie zijn doel bereikt. Is de boom verder weg dan kan ik wel nog in de remmen.

Inderdaad zeg ik regelmatig nee of wachten, maar ben ook soms te laat met zien wat Nyx gaat doen (of Skye).

Andere honden ontmoeten vind ik belangrijk voor hun socialisatie die in mijn ogen hun hele leven duurt. Maar misschien inderdaad maar andere blijven ontwijken als ik met 2 loop. Al is dat niet altijd mogelijk hier in het park.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Sinds ik 2 honden heb ontwijk ik andere honden ook aan de lijn, je hebt gewoon geen handen vrij en wat nu als er wat gebeurt? Je staat met twee lijnen en hebt geen handen vrij (en als je langs een weg loopt laat je die ook niet zo even los). Savonds ga ik om en om en heb ik tijd voor training en ga ik op zoek naar situaties waar iedere hond moeite mee heeft om dat extra te trainen. De 2 wandelingen overdag met zijn 2e probeer ik voor mijzelf zo makkelijk mogelijk te houden (dus zoek rustige stukken, waar weinig andere honden zijn, mensen etc)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ik had geloof ik op FB ook al zoiets gelezen van je, het is heel herkenbaar! Vooral als je zelf niet lekker in je vel zit dan lijkt het wel alsof ze het expres doen ... Ze voelen het natuurlijk wel aan je.

 

Over dat in 2en gedeeld worden, ik heb dat soms x3  meestal gedragen ze zich prima maar soms.. Gelukkig loop ik vaak met 1 of 2 omdat m'n vriend meestal mee loopt. Hoe zit dat bij jullie eigenlijk? Lopen jullie weleens samen? Ik heb zelf daar nog niet dé oplossing voor maar wat ik probeer te doen is het trekgedrag niet te belonen, dus ik trek hem (meestal Hunter) terug en loop door, hij mag pas snuffelen/plassen als ie rustig mee loopt en ik hem meer lijn geef om naar een boom toe te gaan. 

 

Ik denk dat het ook belangrijk is dat je regelmatig apart loopt met ze, ze gedragen zich vaak anders (meestal erger) met het andere roedellid erbij en dan krijgt het "slechte" gedrag de overhand, terwijl als je 1 op 1 loopt je dat gedrag kan corrigeren en trainen. De ene hond jut de andere hond vaak op, bij ons is dat vaak Bayley, als ik met de 2 mannen alleen loop is het een stuk rustiger :P...

 

Over het ontmoeten kan ik je weinig tips geven, de mijne zijn altijd enorm druk aan de riem in het bijzijn van ander honden (als ik met 2 of meer loop) dus daar moet ik zelf nog aan sleutelen. 1 op 1 gedragen ze zich dan wel weer prima op een of andere manier.

 

Ik hoop dat je nog betere tips krijgt maar misschien heb je hier alvast wat aan. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

wat Lavina daar beschrijft. ;-)

ik zie hier iemand wandelen met drie honden, bordercollies, twee volwassene en een jonge puberhond.

alle drie lopen ze naast de knie, geen meter vooruit en ook geen meter achter.... alles is onder apel, ook de jongste, er wordt losgelopen waar het veilig is.

daar mogen ze dr gangentje gaan, de twee volwassen honden nemen de jongste op sleeptouw, de eigenaar roept de honden en de jongste komt ook mee.

als je dat niet wilt, en met twee armen gaat lopen, wijd , de een de boom opzoekt en de ander een andere plek, dan met een hond tegelijk gaan wandelen, en niet met twee of meerderen.

als ik Bamse uitlaat, naast me, en ze mag pas dr gangentje gaan, als ze losloopt , anders niet. wees conseqwent in dit anders heb je straks geen plezier meer in het wandelen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

sorry ze kunnen niet los, dat is jammer en altijd minder leuk natuurlijk.

maar dan nog.... kort houden aan de knie, en waar het kan geef je dan ruimte aan je honden, neem een lange lijn dan mee zodat ze waar het kan aan een langere lijn lopen, maar eerst de korte lijn, aan de knie en naar daar waar het kan, wat ruimte geven dan.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" sorry ze kunnen niet los, dat is jammer en altijd minder leuk natuurlijk.

maar dan nog.... kort houden aan de knie, en waar het kan geef je dan ruimte aan je honden, neem een lange lijn dan mee zodat ze waar het kan aan een langere lijn lopen, maar eerst de korte lijn, aan de knie en naar daar waar het kan, wat ruimte geven dan. "

 

Dat korthouden doe ik (zo ver me dat lukt).
Ik loop de deur uit (gecontroleerd, ik eerst kijken of de kust veilig is en dan mogen zij). Ze krijgen voor de deur de gelegenheid te snuffelen bij een stukje zand en evntueel plassen (voor Skye 's morgens erg fijn). Daarna neem ik ze kort, wandel naar het park. In het park moeten ze eerst zitten en dan krijgen ze het commando 'ga maar snuffelen'. In het park neem ik ze kort met passeren van kinderwagens en dergelijke. Loop ik het park uit, dan gaan ze weer kort tot thuis.
Soms neem ik ze tussen door in het park ook even kort of op veilige stukken in de stad mogen ze even lang voor de afwisseling, maar alleen als ik het zeg.

Alleen als ik Nyx kort hem en hij wil echt naar de lantaarnpaal, boom of bosje, dan trekt hij er gewoon heen. Soms gewoon voor mijn benen langs, zodat ik haast over hem struikel. Ben ik op tijd dan trek ik hem terug en krijgt hij een standje dmv woorden of ik trek hem gewoon mee.
Dit doet ie overigens al zo lang als we hem hebben, maar met 2 honden is het gewoon vele malen irritanter, vooral als de ander probeert door te lopen.

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van zonnetje

Het lijkt mij dat Skye vooral steeds de aanleiding geeft.

het liggen kan een kalmerend signaal zijn, maar het kan ook juist duiden op spanning. En aangezien Skye opspringt lijkt het meer op het laatste.

dat Skye Nix aanvalt als ze los zijn duidt ook op spanning bij Skye. Reversed agression, waarvan nix het slachtoffer is.

als ik het zo lees zou ik ze voorlopig niet tegelijk uit laten. Bij Skye werken aan die spanning, en bij Nix werken aan het trekken aan de lijn.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ik had geloof ik op FB ook al zoiets gelezen van je, het is heel herkenbaar! Vooral als je zelf niet lekker in je vel zit dan lijkt het wel alsof ze het expres doen ... Ze voelen het natuurlijk wel aan je.
 
Over dat in 2en gedeeld worden, ik heb dat soms x3  meestal gedragen ze zich prima maar soms.. Gelukkig loop ik vaak met 1 of 2 omdat m'n vriend meestal mee loopt. Hoe zit dat bij jullie eigenlijk? Lopen jullie weleens samen? Ik heb zelf daar nog niet dé oplossing voor maar wat ik probeer te doen is het trekgedrag niet te belonen, dus ik trek hem (meestal Hunter) terug en loop door, hij mag pas snuffelen/plassen als ie rustig mee loopt en ik hem meer lijn geef om naar een boom toe te gaan. 
 
Ik denk dat het ook belangrijk is dat je regelmatig apart loopt met ze, ze gedragen zich vaak anders (meestal erger) met het andere roedellid erbij en dan krijgt het "slechte" gedrag de overhand, terwijl als je 1 op 1 loopt je dat gedrag kan corrigeren en trainen. De ene hond jut de andere hond vaak op, bij ons is dat vaak Bayley, als ik met de 2 mannen alleen loop is het een stuk rustiger :P...
 
Over het ontmoeten kan ik je weinig tips geven, de mijne zijn altijd enorm druk aan de riem in het bijzijn van ander honden (als ik met 2 of meer loop) dus daar moet ik zelf nog aan sleutelen. 1 op 1 gedragen ze zich dan wel weer prima op een of andere manier.
 
Ik hoop dat je nog betere tips krijgt maar misschien heb je hier alvast wat aan. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn! "

 

Ja, op FB stort ik ook wat neer :p haha
Dus daar zal je zeker wat gelezen hebben.

 

Ik loop zeer zelden met mijn vriend en als we samen lopen, lopen we ergens waar we meestal niet lopen. Mijn vriend wil ze dan precies hebben zo als hij het wil (wat gewoon niet werkt in een nieuwe omgeving) en is erg hard. Als ik er wat van zeg, krijg ik vaak de lijn in mijn handen gedrukt : en als we samen lopen zitten ze aan de flexi (wat ik een nachtmerrie vind met 2 honden), want mijn vriend vind dat veel fijner dan een korte lijn, want zo hebben ze meer ruimte.
Zo waren we laatst met mijn vriend en mijn schoonmoeder ergens tussen de weilanden. Hondjes er even uit voor een plas en wat gesnuffel. Ze waren er nog nooit geweest en er zaten muizen en koeien en vogels en hoog gras en beestjes en..ach je snapt hem wel met een husky ;). Maar nu had mijn vriend Skye en die moest van hem maar even alla minute reageren en allerlei gehoorzaamheiddingetjes uitvoeren. Zelfs mijn schoonma vond het belachelijk en zei: laat dr toch lekker even snuffelen, laat haar lekker even doen. En ja hoor, toen had ik 2 lijnen in mijn hand...
Dus nee, wij wandelen niet meer samen. Mijn vriend kan er nog slechter tegen dan ik de laatste tijd.

 

Verder probeer ik dagelijks minimaal 1x apart te lopen. Maar ik heb de laatste tijd gewoon geen zin in wandelingen en dat is een obstakel op met ze apart te gaan lopen. Ik ben mijn plezier in wandelen ergens kwijt en als ze zich misdragen werkt dat ook niet echt positief.

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Het lijkt mij dat Skye vooral steeds de aanleiding geeft.
het liggen kan een kalmerend signaal zijn, maar het kan ook juist duiden op spanning. En aangezien Skye opspringt lijkt het meer op het laatste.
dat Skye Nix aanvalt als ze los zijn duidt ook op spanning bij Skye. Reversed agression, waarvan nix het slachtoffer is.
als ik het zo lees zou ik ze voorlopig niet tegelijk uit laten. Bij Skye werken aan die spanning, en bij Nix werken aan het trekken aan de lijn. "

 

Ik moet ze hoe dan ook 's morgens samen uitlaten. Ik heb geen tuin en ze dan apart uitlaten vind ik zeer oneerlijk voor de gene met de blaas die langer moet wachten na een nacht van hun plas ophouden.

Skye vind andere honden inderdaad spannend. Al gaat dat steeds beter. Tijdje terug kwam ik een frans bulletje tegen en mevrouw ging meteen in speelhouding (wat was ik trots).

honden page profiel Pip & Boris Pip & Boris 3 doggies

honden foto van Pip & Boris

Wellicht kan je bachbloesem als ondersteuning inzetten?

Jaren terug had ik ook drie honden, en aan de lijn ging dat voor geen meter. Maar ze luisterde super, en tegenover was bij ons een groot bos, dus ze gingen dan ook vaak mee los naast de baas en dat ging perfect.

Succes!

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Landseer ect

"  
Ik moet ze hoe dan ook 's morgens samen uitlaten.  apart uitlaten vind ik zeer oneerlijk . "

 

Ik denk dat je dat even los moet gaan laten..

En je zelf afvragen wat de honden van de wandeling vonden, en wat jij ervan vond.

 

Heb jij het als een relaxte wandeling gezien.

En vonden zij ook dat het weer een heerlijk relaxte wandeling om de dag mee te beginnen..?.

 

Jij weet dat het anders kan.je ziet het misschien eens bij andere mensen.

Weten je honden ook dat een wandeling relaxt kan verlopen.?

En moet je dat de honden niet willen gaan leren.

Euhm, ja natuurlijk wil je de honden dat leren.

Maar wat leer je ze nu elke morgen, wat ervaren ze...??

En zolang jij nog geen toverspreuk hebt (ben ik ook nog opzoek naar) kun je het beste de dagelijkse ervaring heel simpel laten verdwijnen door de honden gewoon apart uit te laten.

 

Al is het enkel al om de aandacht wat meer op jou te vestigen tijdens een uitlaat rondje..

De interactie laten voelen, aandacht geven en krijgen.

Dat jij geen lastig voorwerp bent die zorgt dat ze nergens heen kunnen.

Maar dat jij diegene bent die bepaald naar welke boom er gegaan wordt.

 

Met 1 hond is dat vaak al lastig...met 2 absoluut onmogelijk.

 

(euhm, voor de duidelijkheid....dus nee, geen gouden oplossing voor je probleem, maar even een tussenoplossing)

 

 

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

"  
Ik moet ze hoe dan ook 's morgens samen uitlaten. Ik heb geen tuin en ze dan apart uitlaten vind ik zeer oneerlijk voor de gene met de blaas die langer moet wachten na een nacht van hun plas ophouden. "

Hier wordt er meteen op het eerste stukje groen (na de tuin natuurlijk ) geplast wanneer we naar buiten gaan.

Als ik ze apart uitlaat 's ochtends, dan gaat Taika eerst naar buiten, plast en dan gaat ze weer naar binnen (even een beteuterd koppie 'huh, gaan we niet wandelen?!' maar dat wordt natuurlijk later goedgemaakt ), en dan neem ik Frøya dus eerst mee voor een wandeling. Taika krijgt d'r wandeling daarna.

Ik ben het gesplits en gehannes met riemen af en toe ook een beetje zat, en dan doe ik het dus zo. Is misschien ook een optie? Of duurt het bij jouw honden 'onbepaalde tijd' voordat ze plassen?

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"  
Ik denk dat je dat even los moet gaan laten..
En je zelf afvragen wat de honden van de wandeling vonden, en wat jij ervan vond.
 
Heb jij het als een relaxte wandeling gezien.
En vonden zij ook dat het weer een heerlijk relaxte wandeling om de dag mee te beginnen..?.
 
Jij weet dat het anders kan.je ziet het misschien eens bij andere mensen.
Weten je honden ook dat een wandeling relaxt kan verlopen.?
En moet je dat de honden niet willen gaan leren.
Euhm, ja natuurlijk wil je de honden dat leren.
Maar wat leer je ze nu elke morgen, wat ervaren ze...??
En zolang jij nog geen toverspreuk hebt (ben ik ook nog opzoek naar) kun je het beste de dagelijkse ervaring heel simpel laten verdwijnen door de honden gewoon apart uit te laten.
 
Al is het enkel al om de aandacht wat meer op jou te vestigen tijdens een uitlaat rondje..
De interactie laten voelen, aandacht geven en krijgen.
Dat jij geen lastig voorwerp bent die zorgt dat ze nergens heen kunnen.
Maar dat jij diegene bent die bepaald naar welke boom er gegaan wordt.
 
Met 1 hond is dat vaak al lastig...met 2 absoluut onmogelijk.
 
(euhm, voor de duidelijkheid....dus nee, geen gouden oplossing voor je probleem, maar even een tussenoplossing)
 
 
 
  "

 

Zolang ik niet wakker ben, is geen enkele wandeling helemaal toppie. Daarnaast weten ze dat ze hun ontbijt krijgen daarna, dus op de terug weg heeft Skye plots erg veel haast (hmm...)

 

En ze kunnen zeker goed en relaxed lopen, hebben ze bewezen vorige week.
Ik liep met beide het avondrondje en 40 minuten lang hebben ze misschien een enkele misstap gezet. Maar ze waren braaf, liepen naast, trokken me niet naar een boom of paal. Ik heb ze volgestopt met koekjes en lovende woorden. Ik kwam gewoon stralend thuis.
Geen idee waar dat vandaan kwam, maar ze deden het echt super.
Helaas heeft het zich nog niet herhaald

 

Maar dan toch vaker apart lopen met ze.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Hier wordt er meteen op het eerste stukje groen (na de tuin natuurlijk ) geplast wanneer we naar buiten gaan.
Als ik ze apart uitlaat 's ochtends, dan gaat Taika eerst naar buiten, plast en dan gaat ze weer naar binnen (even een beteuterd koppie 'huh, gaan we niet wandelen?!' maar dat wordt natuurlijk later goedgemaakt ), en dan neem ik Frøya dus eerst mee voor een wandeling. Taika krijgt d'r wandeling daarna.
Ik ben het gesplits en gehannes met riemen af en toe ook een beetje zat, en dan doe ik het dus zo. Is misschien ook een optie? Of duurt het bij jouw honden 'onbepaalde tijd' voordat ze plassen? "

 

Skye plast vaak pas in het park op het gras, tenzij ze echt heeel nodig moet. En een beetje raar om naar het park te lopen, haar te laten plassen en weer terug te gaan door een half uur later als nog een rondje park te doen.
Nyx die zou ik uitermate teleurstellen door hem terug naar binnen te doen en hij plast zijn blaas natuurlijk ook niet meteen leeg, als reu zijnde. Daar heeft hij toch een half uur voor nodig (als ik 20 minuten wandel, het ie gewoon pech, haha)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik heb even geen tijd om alle reacties te lezen, dus excuus als ik dingen dubbel zet. En eigenlijk heb ik helemaal geen tijd nu ;-) dus ik doe het even staccato, want het is oh zo herkenbaar. 

 

1) zorg dat je meer controle krijgt over Nyx, want elke keer dat het lukt versterkt het zijn pogingen. Halti (weer) om? Of een bungee lijn om je meer reactie tijd te geven? 

2) misdragen is bij mij kort en doorlopen, al is het maar een halve meter lijn. Dan maar even geen snuffeltijd. Ze moeten toch een beetje leren dat ik de route bepaal. Na een paar drama wandelingen met de heren in het bos gaat het nu beter en vergeten ze minder vaak dat ik aan de andere kant van de lijn zit

3) probeer niet boos en geïrriteerd te reageren. Ik zie het zo als dat ze me even vergeten zijn en moeten kalmeren. Ze kalmeren sneller als ik mijn bewegingen vertraag en stem kalmer maak. En het zijn husky's of halve husky's den die zijn impulsief, alles komt sterk binnen en er moet meteen op gereageerd. Dat moet NU (herkenbaar) en ze moeten leren dat dat ook straks kan. 

4) belonen met brokjes heeft geen zin. Als het je lukt om Nyx af te remmen, doe een stap richting zijn snuffelplek. De ultieme beloning is de boom, zo leert hij dat hij er ook komt met slappe lijn. 

 

5) geen ontmoetingen aan de lijn. Zeker niet als Skye gaat liggen. Hijs haar omhoog en neem haar mee. Gaan liggen is een poging de situatie te controleren, niet perse onderdanigheid en ook niet altijd netjes. Door schade en schande geleerd. Shad gaat liggen, is gespannen, springt op en duikt erop als ik niet oppas. Nu we hem gewoon meenemen en niet in contact laten komen met andere honden aan de lijn wordt hij vele malen rustiger. Ze hebben elkaar, contact met vreemde honden is niet nodig. 

 

Effe kort door de bocht dus, succes!

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ik heb even geen tijd om alle reacties te lezen, dus excuus als ik dingen dubbel zet. En eigenlijk heb ik helemaal geen tijd nu ;-) dus ik doe het even staccato, want het is oh zo herkenbaar. 
 
1) zorg dat je meer controle krijgt over Nyx, want elke keer dat het lukt versterkt het zijn pogingen. Halti (weer) om? Of een bungee lijn om je meer reactie tijd te geven? 
2) misdragen is bij mij kort en doorlopen, al is het maar een halve meter lijn. Dan maar even geen snuffeltijd. Ze moeten toch een beetje leren dat ik de route bepaal. Na een paar drama wandelingen met de heren in het bos gaat het nu beter en vergeten ze minder vaak dat ik aan de andere kant van de lijn zit
3) probeer niet boos en geïrriteerd te reageren. Ik zie het zo als dat ze me even vergeten zijn en moeten kalmeren. Ze kalmeren sneller als ik mijn bewegingen vertraag en stem kalmer maak. En het zijn husky's of halve husky's den die zijn impulsief, alles komt sterk binnen en er moet meteen op gereageerd. Dat moet NU (herkenbaar) en ze moeten leren dat dat ook straks kan. 
4) belonen met brokjes heeft geen zin. Als het je lukt om Nyx af te remmen, doe een stap richting zijn snuffelplek. De ultieme beloning is de boom, zo leert hij dat hij er ook komt met slappe lijn. 
 
5) geen ontmoetingen aan de lijn. Zeker niet als Skye gaat liggen. Hijs haar omhoog en neem haar mee. Gaan liggen is een poging de situatie te controleren, niet perse onderdanigheid en ook niet altijd netjes. Door schade en schande geleerd. Shad gaat liggen, is gespannen, springt op en duikt erop als ik niet oppas. Nu we hem gewoon meenemen en niet in contact laten komen met andere honden aan de lijn wordt hij vele malen rustiger. Ze hebben elkaar, contact met vreemde honden is niet nodig. 
 
Effe kort door de bocht dus, succes! "

 

 

1. Nyx trekt gewoon dwars door zijn halti heen als hij echt wil. Het toomt hem in als hem om doe, een herder zou nog jaloers kunnen zijn op hoe netjes hij dan loopt, maar als hij echt zijn zinnen erop zet, trekt hij gewoon door de halti heen. Bij bomen en bij honden.

 

Aan de rest ga ik werken!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  
 
1. Nyx trekt gewoon dwars door zijn halti heen als hij echt wil. Het toomt hem in als hem om doe, een herder zou nog jaloers kunnen zijn op hoe netjes hij dan loopt, maar als hij echt zijn zinnen erop zet, trekt hij gewoon door de halti heen. Bij bomen en bij honden.
 
Aan de rest ga ik werken! "

 

Ohw ja, dat kunnen die van mij ook, maar het geeft met in combi met heupgordel en bungee lijn wel net wat meer controle. 

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"  
Ja, op FB stort ik ook wat neer :p hahaDus daar zal je zeker wat gelezen hebben.
 
Ik loop zeer zelden met mijn vriend en als we samen lopen, lopen we ergens waar we meestal niet lopen. Mijn vriend wil ze dan precies hebben zo als hij het wil (wat gewoon niet werkt in een nieuwe omgeving) en is erg hard. Als ik er wat van zeg, krijg ik vaak de lijn in mijn handen gedrukt : en als we samen lopen zitten ze aan de flexi (wat ik een nachtmerrie vind met 2 honden), want mijn vriend vind dat veel fijner dan een korte lijn, want zo hebben ze meer ruimte. Zo waren we laatst met mijn vriend en mijn schoonmoeder ergens tussen de weilanden. Hondjes er even uit voor een plas en wat gesnuffel. Ze waren er nog nooit geweest en er zaten muizen en koeien en vogels en hoog gras en beestjes en..ach je snapt hem wel met een husky ;-). Maar nu had mijn vriend Skye en die moest van hem maar even alla minute reageren en allerlei gehoorzaamheiddingetjes uitvoeren. Zelfs mijn schoonma vond het belachelijk en zei: laat dr toch lekker even snuffelen, laat haar lekker even doen. En ja hoor, toen had ik 2 lijnen in mijn hand...Dus nee, wij wandelen niet meer samen. Mijn vriend kan er nog slechter tegen dan ik de laatste tijd.
 
Verder probeer ik dagelijks minimaal 1x apart te lopen. Maar ik heb de laatste tijd gewoon geen zin in wandelingen en dat is een obstakel op met ze apart te gaan lopen. Ik ben mijn plezier in wandelen ergens kwijt en als ze zich misdragen werkt dat ook niet echt positief.
  "

Oh ja dan snap ik wel dat jullie niet samen lopen, daar zou ik ook niet zo goed tegen kunnen. Wel jammer want zo kunnen jullie niet samen deze frustratie delen en proberen op te lossen. Mijn vriend luistert over t algemeen gelukkig wel naar mij als ik hem "instructies" geef hoe bepaalde dingen te doen en hoe ie met bepaalde situaties moet omgaan. Hij heeft weinig ervaring met honden en ik had 2 v/d 3 honden al voordat ik hem leerde kennen. Daar heb ik dan wel weer geluk mee.

 

Snap wel dat je er op t laatst geen zin meer in hebt, alles wordt eigenlijk ook aan jou overgelaten en dat is niet eerlijk omdat (neem ik aan) jullie samen voor de honden hebben gekozen. Ik heb ook een tijdje gehad dat mijn vriend niks met de honden deed (toen hadden we Ares nog) en ik dus ook met Ares (hij had het ras en dus Ares uitgekozen) alles moest doen terwijl wij elkaar totaal niet lagen. Dat vond ik niet eerlijk en heb toen goede gesprekken met hem gevoerd, ik kon het allemaal niet alleen (was ook overspannen). Gelukkig ziet hij nu in dat we samen voor ze moeten zorgen omdat we er samen voor hebben gekozen. Ik denk dat dat ook belangrijk is in deze situatie.

 

 

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van zonnetje

Kun je ze af en toe samen in de auto ergens heen rijden waar ze los kunnen? Is mss ook een mogelijkheid. Een beetje rustige plek, dan kun je wat afwisselen.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Oh ja dan snap ik wel dat jullie niet samen lopen, daar zou ik ook niet zo goed tegen kunnen. Wel jammer want zo kunnen jullie niet samen deze frustratie delen en proberen op te lossen. Mijn vriend luistert over t algemeen gelukkig wel naar mij als ik hem "instructies" geef hoe bepaalde dingen te doen en hoe ie met bepaalde situaties moet omgaan. Hij heeft weinig ervaring met honden en ik had 2 v/d 3 honden al voordat ik hem leerde kennen. Daar heb ik dan wel weer geluk mee.
 
Snap wel dat je er op t laatst geen zin meer in hebt, alles wordt eigenlijk ook aan jou overgelaten en dat is niet eerlijk omdat (neem ik aan) jullie samen voor de honden hebben gekozen. Ik heb ook een tijdje gehad dat mijn vriend niks met de honden deed (toen hadden we Ares nog) en ik dus ook met Ares (hij had het ras en dus Ares uitgekozen) alles moest doen terwijl wij elkaar totaal niet lagen. Dat vond ik niet eerlijk en heb toen goede gesprekken met hem gevoerd, ik kon het allemaal niet alleen (was ook overspannen). Gelukkig ziet hij nu in dat we samen voor ze moeten zorgen omdat we er samen voor hebben gekozen. Ik denk dat dat ook belangrijk is in deze situatie.
 
  "

 

 

Mijn vriend heeft zijn hele leven lang honden gehad en heeft het geleerd op de ouderwetse manier. Hij is nogal koppig aangelegd en het is niet waar wat ik vertel, want ik heb nog maar 2 jaar ervaring tegen zijn bijna 30 jaar. Dus je denkt toch niet dat zo'n nieuwkomertje hem kan vertellen hoe het zit?
Dus open staan voor positieve training is hij ook niet erg, maar! hij beloond en gebruikt geen slibketting enzo, heeft altijd koekjes in zijn zak zitten, etc. Dus er is hoop, hihi.
Maar hij is duidelijk voor straffen en de hond even laten zien wie de baas is en dat heb ik echt minimaal.
Je merkt ook wel bij wie de hondjes meestal aan de voeten liggen (ik dus, hihi)

Toen we Nyx net hadden ging mijn vriend soms zelfs vaker met Nyx wandelen dan ik en in het begin wandelde we met enige regelmaat ook samen, hand in hand en een hondje aan de lijn.
Maar hij laat ze alleen nog uit vlak voordat hij gaat slapen (dan lig ik al in bed). En ik doe het dan met opstaan, 's middags en 's avonds.
Ik hoop met een half jaar het grootste gedeelte van mijn privésitauatie hier gereld te hebben en dan hoop ik dat hij een keer vaker met de honden uit gaat op een dag. Maar voor nu neem ik de honden op me. Hij heeft een veel korter lontje dan ik momenteel en ik wil niet dat mijn honden mentale schade oplopen, omdat hij om iets kleins ontploft. Ik herken hem nog amper, zo prikkelbaar en humeurig.
Laatst zat er 's avonds iets tegen, hij ging helemaal uit zijn plaat. De honden bang in een hoekje. Ik ben naar bed gegaan en heb de honden meegenomen, ik moest ze beschermen.
De stess en ellende zit hier hoog, erg hoog momenteel.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Kun je ze af en toe samen in de auto ergens heen rijden waar ze los kunnen? Is mss ook een mogelijkheid. Een beetje rustige plek, dan kun je wat afwisselen. "

 

Ik heb geen auto, helaas
Het dichtbijzijnde losloopveld is een uur lopen, dus dat doe je ook niet dagelijks. Erheen ietsen zou een optie zijn met dit weer, maar dat doe ik niet even met 2 honden. Om en om naar het veldje zou ook kunnen, maar daar vinden ze weinig aan in hun uppie.

 

Wat ben ik moeilijk he, haha

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

"  
 
Mijn vriend heeft zijn hele leven lang honden gehad en heeft het geleerd op de ouderwetse manier. Hij is nogal koppig aangelegd en het is niet waar wat ik vertel, want ik heb nog maar 2 jaar ervaring tegen zijn bijna 30 jaar. Dus je denkt toch niet dat zo'n nieuwkomertje hem kan vertellen hoe het zit?Dus open staan voor positieve training is hij ook niet erg, maar! hij beloond en gebruikt geen slibketting enzo, heeft altijd koekjes in zijn zak zitten, etc. Dus er is hoop, hihi.Maar hij is duidelijk voor straffen en de hond even laten zien wie de baas is en dat heb ik echt minimaal. Je merkt ook wel bij wie de hondjes meestal aan de voeten liggen (ik dus, hihi)Toen we Nyx net hadden ging mijn vriend soms zelfs vaker met Nyx wandelen dan ik en in het begin wandelde we met enige regelmaat ook samen, hand in hand en een hondje aan de lijn.Maar hij laat ze alleen nog uit vlak voordat hij gaat slapen (dan lig ik al in bed). En ik doe het dan met opstaan, 's middags en 's avonds.Ik hoop met een half jaar het grootste gedeelte van mijn privésitauatie hier gereld te hebben en dan hoop ik dat hij een keer vaker met de honden uit gaat op een dag. Maar voor nu neem ik de honden op me. Hij heeft een veel korter lontje dan ik momenteel en ik wil niet dat mijn honden mentale schade oplopen, omdat hij om iets kleins ontploft. Ik herken hem nog amper, zo prikkelbaar en humeurig.Laatst zat er 's avonds iets tegen, hij ging helemaal uit zijn plaat. De honden bang in een hoekje. Ik ben naar bed gegaan en heb de honden meegenomen, ik moest ze beschermen.De stess en ellende zit hier hoog, erg hoog momenteel. "

 Hmm ja dan begrijp ik wel dat hij lastig om te buigen is, een 10 jaren plan denk ik.. maar misschien lukt het wel inderdaad :). Mijn vriend is ook erg koppig maar die heeft geen 30 jaar ervaring met honden anders zou dat ook een hele taak worden denk ik. Lastig hoor.

 

Ik begrijp precies wat je bedoeld. Het niet hebben van een tuin helpt dan ook niet, dan zou je als je het ff helemaal zat bent ze daar in kunnen doen en daarna als ze wat kalmer zijn uitlaten. Ik herken veel wat je zegt, mijn vriend heeft soms ook een kort lontje en kan vaak om iets kleins al boos worden. Dan neem ik het over, net als jij. Ik denk als de situatie bij jullie thuis straks beter is dat de honden ook rustiger en makkelijker worden, vooral als je straks een tuin hebt, dan kunnen ze toch nét ff wat extra energie kwijt. Hopelijk is het over een half jaar beter voor jullie. Ik zou tot die tijd proberen zo rustig mogelijk aan te doen en wandel wanneer het kan apart met de honden zodat je tijdens de wandelingen ook wat stress kwijt kan en relaxed kan wandelen. (Dat helpt mij altijd als ik er ff doorheen zit, dan pak ik de makkelijkste hond en ga ik weg). Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte de komende tijd en heus het komt goed .

 

Oh wat ik nog wilde toevoegen, wanneer het straks wat koeler wordt kan je lekker gaan fietsen met ze dan zijn ze denk ik ook wat rustiger aan de riem ;) werkt bij ons in ieder geval wel!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

*** mannen, zucht **** die van mij kan ook zo ongeduldig en bozig reageren soms ;-) "hij moet gewoon luisteren"  zeker als hij niet lekker in zijn vel zit. En heel eerlijk, dan heb ik zelf ook wel eens een korter lontje en wordt Spot juist alleen maar dwarserder (bestaat dat woord? Anders heb ik het bij deze uitgevonden) 

 

Ik vind flexies iel, te lastig in de hand etc dus heb ik nu een Ruffwear roamer leash, die is max 3 mtr, met bungee meeste bermen en bomen zitten in bereik van de lijn - ok soms niet. Met 1 hond alleen gebruik ik een 10 mtr longeerlijn soms voor net iets meer vrijheid. 

 

Aangezien mijn man nu een knieblessure heeft - al lang - en ik merk dat zijn irritatie oploopt met een pijnlijke knie, loop ik nu bijna altijd met beide honden en hij helpt even als het te druk wordt - of loopt naast de honden bij passeren van auto's ed. Zo hebben we allemaal minder frustratie. Misschien kun je tegen hem benoemen en dan zo van "Joh, we hebben 2 monsters, ze zijn nog jong en onbezonnen en ik merk dat het je te veel wordt, laat mij de lijnen maar vast houden als jij maar gezellig met me meeloopt en in nood bijspringt."  In de Ardennen laatst werkte dat trouwens ook super om loslopende honden op afstand te houden. Manlief blokkeerde die en wij konden rustig doorlopen.

 

 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Oef ik las net pas je laatste post maar jouw vriend heeft wel hulp nodig als ik dit zo lees - en snel... Vervelend hoor, als het zo hoog zit, voor jullie allemaal. 

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik denk eerlijk gezegd dat je niet de eerste bent waarbij de partner andere opvoed ideeën heeft.. Komt volgens mij wel vaker voor.

 

als je eens samen naar een (goede) cursus zou gaan? Heeft hier wel geholpen om dezelfde methodes te gaan gebruiken. Als een ander het zegt luisterd hij misschien wel? Misschien ook wel goed om iets van sociale wandelingen of zo te gaan doen met Skye en Nix. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Oke ze kunnen niet los. DAt heeft de akita hier een tijdje ook niet gekund. Toen ben ik eerder opgestaan om gewoon in de ochtend lekker een uur met hem te gaan fietsen of skaten.

Verder deed ik dan s avonds hem aan de lange lijn, 20 meter.. Die sleepte op de grond en uiteinde in mijn hand. En dan mocht hij de route bepalen. Dus hij snuffelde dan super veel, kon naar bijna elke boom toe die hij wilde en koos bij elke kruising welke kant we op gingen, en geloof me ik kwam op plaatsen uit dat ik dacht hoe verzin je het? maar wel super leuk om te doen!
Dit heb ik er ingehouden en doe ik nog steeds met hem, alleen aan zijn gewone 2 meterlijn, lukt ook prima! Het enige wat ik toen wel nog altijd deed is honden, reuen,  ontwijken, maar daar had hij er een van aangevallen vandaar dat hij ook niet los mocht.
De terugweg mocht hij wel de keuzes maken, maar kwamen we dichterbij huis wou hij soms niet naar huis en moest ik hem af en toe meetrekken (zo leuk vind hij het!). 
Soms deden we het ook samen, dan gingen we naar buiten en hebben we gelijk 3 keuzes, links, rechts of rechtdoor en dan kijkt hij mij aan, en welke kant? en dan hebben we dit de hele wandeling zo gedeelt. 
Wanneer je eenmaal zo met je hond aan het wandelen bent heb je vaak ook niet door dat je al een uur weg bent, de wandeling duurt hier dan ook geregeld langer :)

Maar inderdaad socilisatie gaat het hele leven door, dus mocht je dit gaan doen, kan je juist honden opzoeken als nyx& skye dat leuk vinden!

 

Soms ging ik in de ochtend skatefietsen 1 uur en middagwandelingen enz. en avond weer een uur zo een zoektocht. Maar meestal gewoon 1 van de 2.

 

Edit: tussendoor spelen we of buiten, tuin of gewoon op een veld met bijna geen honden, of binnen met de bal. Daar is hij gek op het apporteren. nuja na 20-30 min heeft hij het gehad, maar goed tis een akita geen border..
Of buiten kan gewoon voor de deur in de straat, aan de lijn. en dan snoepjes op de grond gooien, eerst dat hij het ziet en later verder rollen en laten zoeken. Waarom hij werd er bij mij ook wel moe van en trok minder. Al kent hij het commando naast perfect, betekent niet dat hij het ook altijd uitvoert. En het kort houden natuurlijk..

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 2 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

en met de auto naar het losloopgebied?

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Skye plast vaak pas in het park op het gras, tenzij ze echt heeel nodig moet. En een beetje raar om naar het park te lopen, haar te laten plassen en weer terug te gaan door een half uur later als nog een rondje park te doen.Nyx die zou ik uitermate teleurstellen door hem terug naar binnen te doen en hij plast zijn blaas natuurlijk ook niet meteen leeg, als reu zijnde. Daar heeft hij toch een half uur voor nodig (als ik 20 minuten wandel, het ie gewoon pech, haha) "

 

Als ze dus niet buiten plast en pas in het park kan ze het best nog even ophouden en kun je eerst met Nyx gaan. Of je laat eerst Nyx een markeerplas doen (als ie echt nodig moet zal ie echt wel een groot deel uitplassen, iig genoeg tot jij terug bent met Skye) en dan eerst met Skye. Ik denk juist als je wat meer om en om gaat wandelen het plezier in wandelen terugkomt en dit straal je weer uit naar je honden. Hier hoeft hayzel sochtends echt nooit echt te plassen, 3 drupjes ja ^^. Als mijn vriend thuiskomt van nachtdienst (om 7 uur) laat ie dan ook alleen even Finn plassen op de groenstrook (is nu een pup/puber) en hayzel wacht gewoon tot de ochtendwandeling om half 9. Je moet  het plaspatroon van je honden leren kennen (en er natuurlijk rekening mee houden als ze bijv de avond vantevoren veel gedronken hebben) en het loslaten dat het zielig is om 1 eerst te doen en dan de ander. Als je de ene gewoon de kans geeft een plas te doen (en als het niet hoeft dan hoeft het dus blijkbaar niet) is er niets zieligs aan. Ik hoop dat je er snel uitkomt, want ik weet hoe deprimerend het kan zijn als elke wandeling k*t is.

Volgende forumvraag: Hele mooie ervaring...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^