wat vind jouw hond van regen hagel onweer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

vandaag weer flink regenachtig , wat vind jouw hond van regen storm hagel onweer etc ?
wij hebben ze hier altijd geleerd dat slecht weer er gewoon bijhoort , vaak lopen ze heel vrolijk door regen en harde wind , hagel vinden de twee jongsten ook geen probleem , de oudjes gaan mee ,maar versnellen hun pas wel om zo snel mogelijk weer lekker warm te liggen , dit valt mij altijd wel op , milo onze jack van 11 is gek op buiten zijn ,maar hagel dat vind hij het laatste jaar toch minder aangenaam , noa onze oude bulldog idem ,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat vind jouw hond van regen hagel onweer " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik heb hier twee dobers met nul ondervacht. Met regen het losloopgebied in, prima. Maar een gewoon ommetje aan de lijn? Dan wordt het zeer gewaardeerd als het ommetje tot het minimum beperkt wordt :-) .

Shibalina heeft een dikkere vacht, maar is sowieso niet zo van de ommetjes.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Dit vind Kai van hagel :-D
http://nl.youtube.com/watch?v=K-4321xfFaw
Kai vind regen en alle andere weerstoestanden niet erg, we gaan ook gewoon trainen en wandelen in dit weer. Kai wordt dan helemaal zot en wilt enkel nog maar spelen O-)
Hoe Kai op donder reageert als hij buiten is dat weet ik niet, heeft hij nog niet meegemaakt, maar binnen reageert hij compleet niet.

Lotje (11 jaar) vind alles ok zolang ze buiten is en aan het wandelen is, al word ze wel bang van donder. Maar vanaf het moment dat ze binnen zit, dan is ze zelfs bang van regen dat op het dak valt. Lotje was eerst enkel en alleen bang van donder en vuurwerk, maar ze heeft de link gelegd regen en donder. Ze begint dan te bibberen en te hijgen en zenuwachtig rond te lopen. Het is mij wel opgevallen dat ze de laatste maanden minder bang is geworden van regen, waarom weet ik niet.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

honden page profiel maaikiejjmaaikiejj

honden foto van maaikiejj

mylo die houd niet van regen
het liefst zou ze binnen blijven als het regent!!

diesel intreseert het geen reed!!! :-D
die vind alles best.
alleen onweer weet ik nog niet eigenlijk.
met mylo gaat het wel goed ook met oud&nieuw!
heb toen ze pup was was klein vuurwerk samen met haar afgestoken zodat ze gelijk kon wennen en kon zien dat het niet eng is!

dikke knuf

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ja , vuurwerk , 1 van onze vorige reuen een langharige hollandse herder moesten we echt vasthouden aan de riem , die vond vuurwerk geweldig , hij luisterde altijd erg goed maar met vuurwerk werd hij altijd helemaal dol , hij mocht dan ook altijd op veilige afstand kijken , :-D

honden page profiel

honden foto van

Jah! Wat is dat toch met Dobers he, Mijn eerste vond een ommetje in de regen ook verschrikkelijk maar als er maar een plas of meertje in de buurt was, zomer of winter, hij dook erin. Heb hem verschillende malen dwars door het nog dunne ijs zien duiken, de dwaas. En die twee die ik nu heb.. de ene doet bij het minste beetje regen alsof hij gestraft wordt en vermijd zelfs de plasjes op het erf. Maar duikt wel zoveel mogelijk in de sneeuw als het er is. De andere komt bij regen haar hok niet eens uit als we een stukje gaan lopen. Die kijkt me dan aan van;Ben je niet goed wijs? Als ik moet piesen of poepen dan doe ik dat later wel baas.Doei. Draait zich om en kruipt terug.
Storm en onweer is tijd om in je hok te gaan liggen. Het is mij nog niet opgevallen dat zij er zenuwachtig van worden.

Grtjs Joep.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Dobers zijn ook vooral voor buitenstaanders stoere honden. Dat er maar al te vaak van die stoerheid niets overblijft is een geheim van de echte kenner ;-) O-) .

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi hondegek
Taat gaat liever niet naar buiten als het regent maar ik trek er gewoon mee.Ze moet dus van mij .Maar als ze eenmaal nat is loopt ze te treuselen .Voor om weer en vuurwerk is ze binnen niet bang maar buiten weet ze niet hoe snel ze naar huis moet komen En hagel vind ze ook niet fijn .

@linda
Wat die stoere gijt betreft van dobbers nou dat heb ik een paar weken geleden gemerkt nou echt niet hoor van dat beestje bleef wijnig stoerigheid over o wat was die bang
Groetjes joke en taat

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ach gos, ja. Dat verhaal weet ik nog goed. Nu maar hopen dat jullie die mensen en hun hond nog een keer tegenkomen :-) !

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

Spike is stoer :-)en gaat ook als het regent graag naar buiten. Als het echt keihard regent dan merk je onderweg dat Spike wel wat minder plezier heeft dan anders. Het is hier in het oosten nog steeds droog en ik heb vanmiddag nog een heeeerlijke wandeling door het bos gemaakt. Spike genoot ook, dat kun je wel zien op de foto's. Hij is wel een beetje bang voor onweer, gelukkig doet dat het niet zo heel vak in Nederland.

Groetjes van mij en een DROGE pootjesgroet van Spike.

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

ik herken het allemaal haha

een ommetje in de regen en meneer wil eigenlijk niet eens de deur UIT!!!!!

maar als we naar het bos gaan waar hij lekker los kan heeftie er geen moeite mee!
maar hij schudt zich wel elke minuut uit!!!!

tja je zal maar TE nat worden ;-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hahaha,

echt grappig hoe de beestjes reageren op slecht weer. Casper vind het vreselijk, doet zijn behoefte en trekt dat regelrecht naar huis. In het begin wide hij niet anders als inde tuin maar dat hebben we gelukkig afgeschaft!!!
Op onweer weet ik het nog niet. Maar vanmorgen draade hij zijn koppie tegen de wind in en begon ernaar te happen en te spelen!!!

groetjes kim

honden page profiel ..

honden foto van .

Loek is altijd happy als we gaan wandelen en kan eigenlijk niet wachten voor ze naar buiten mag. Dus als ik zeg "vrij" springt ze naar voren maar als ze ziet dat het dan regent blijft ze op de drempel bedachtszaam naar buiten kijken. Dan kijkt ze mij aan van "we gaan er zeker toch door heen??" en aangezien dat zo is gaat ze daarna gewoon naar buiten. Wel doet ze dan alle moeite om het droge stukje naast de voordeur te vinden om te gaan zitten :-) .
Als het echt heel hard regent is ze echt minder happy (trilt vaak ook dan), krijgt het dan ook voor elkaar om de bosjes in te duiken om te schuilen en mij in de zeikende regen te laten staan...
Met storm of onweer loopt ze heel gejaagt en trilt heel erg. Onweer is niet haar favoriet zowel binnenshuis als buitenshuis evenals vuurwerk dus dan zijn de rondjes letterlijk tot aan het grasveld en terug. Onweer voelt ze ook vaak aankomen volgens mij want dan gaat ze blaffen tegen "iets" dat ik me afvraag wat is er?? en dan na een paar minuten gaat het onweren.

groetjes Elvira en pootje van Loekie
Hagel en sneeuw heb ik nog niet met d'r meegemaakt dus ben benieuwd hoe ze daar op reageert.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Weer of geen weer, Biko wil altijd naar buiten.
Hij heeft ook zo'n dikke vacht, dat hij volgens mij nooit echt tot op zijn huidje nat wordt. Ik wel.. :'(

Vroeger thuis hadden we een Jack russel. Die was helemaal blij 'jee naar buiten!!' deed je de deur open en zag hij regen, dan stopte hij echt abrubt, ging in zijn riem tegenhangen met vier pootjes gestrekt voor zich uit: 'No way dat IK in dit weer naar buiten ga!!'
Die liep ook rond iedere plas..
Jack russels: echte waterhonden stond in het rassenboekje... :-)

Groetjes, Margje

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

nou margje ik heb er hier eentje die begint de dag met zwemmen hoor , als pup van 4 maanden dook ze voor het eerst het water in en het is nooit meer anders geweest , milo heb ik het moeten leren , maar dat is nu een mooi weer zwemmer het laatste jaar , opa is elf en vind het nu toch echt te koud :-D

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Max vind regen in combinatie met harde wind echt niet leuk en blijft ook op de dempel staan, vandaag heeft hij zelfs 5 keer in huis geplast omdat hij buiten in de zeikregen niks wilde doen. Balen maar ja hij is nog maar 11 weken en ik kan niet verwachten dat hij dan al alles weet.

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hier reageren ze er niet op als ze binnen zijn, in de zin van bang zijn of zo, nee, dat niet.
regen/hagel:
Spike gaat dan pas plassen als het echt echt echt niet meer vol te houden is, anders niet maar als je zegt "gaan we wandelen" dan mag het voor zijn part modder regenen, dan heeft hij er geen last van. :-)

Zyta, die maalt er niet om, die moet ik binnen roepen want spoelt nog eens weg in de regen, die blijft gewoon liggen.

Onweer, van hetzelfde, daar reageren ze niet op en Zyta die zou nog lollig in het gras gaan liggen ook nog.

Maar als er veel wind is en je bent op wandel en Zyta krijgt de wind vanachter, hahahahahaha, dan moet je die zien, doet ze nog erger of ze krijgt een shot tegen haar kont, draait ze zich zo om precies of ze is aan het zoeken wie haar zo duwt, hihihihi, gekke mus.

Groetjes van ons

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Is eigenlijk best wel grappig dat Kai, die half kaal geschoren is, regen heel leuk vind en er totaal geen last van heeft en er zelfs superzot door wordt omdat hij dan in het gras wilt rollen enzo. Terwijl sommige grotere honden met overal haar regen maar niets vinden.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

honden page profiel Joey-DancerJoey-Dancer

honden foto van Joey-Dancer

Hallo allemaal,

Joey zijn moeder gaat als het regent echt niet naar buiten ook al duurt het 2 dagen ze houdt haar behoefte gewoon op. Dus als pup zijnde en het regende dacht ik "Ojee, je gaat niet als je moeder doen hé, hup mee naar buiten". Nu pak je natuurlijk een pup zo op, hij wilde toch echt niet. Daar is hij overheen gegroeid. Maar vandaag (dinsdag) heb ik enorm om hem moeten lachen.

We liepen in een bos met een aantal in/uit gangen en het begon te hagelen, Joey keek eerst naar die witte dingen die op de grond en zijn neus vielen. Het begon steeds harder te hagelen, dit was naar, Joey wilde de eerste de beste uitgang nemen, helaas daar stond mijn auto niet. Hij moest dus nog even doorlopen. Dit vertikte Joey, die ging onder een boom staan te schuilen, echt waar tot de hagelbui over was. Ik heb zo gelachen, daar stond ik in de hagel en meneer aan het schuilen.

Verder doet de regen hem niets, als er maar gespeeld kan worden. Voor Omweer en we lopen toevallig buiten is hij een beetje bang, ik zelf ook.

Groetjes, en een poot van Joey,

Cella.

honden page profiel NikkiNikki

honden foto van Nikki

Spiky vindt regen al niet echt lekker, maar die wind!! Ze gaat op dagen als vandaag alleen maar op de grond liggen haha. Ze wil dan maar 1 ding en dat is naar huis. Van de week was ik op t strand rende mevrouw terug naar de ingang en ging daar tussen het duingras op me zitten wachten. Ik heb me rot gelachen.
maargoed weer of geen weer ze moet wel naar buiten natuurlijk!

honden page profiel AnitaAnita

honden foto van Anita

* Sarah en Cella: wat een mooie verhalen van jullie zeg! :-D
Een Berner die bijna wegspelt en Joey die "ondankbaar" is voor z'n wandelingetje.... :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat vind jouw hond van regen hagel onweer " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^