Hoe leer ik hem dit af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Will Oudenhoven. (Gast)

Hallo,   We hebben een tijdje de hond van een familielid. Deze is het niet gewend om aan de lijn te lopen normaal loopt hij los rond in de tuin. Nu heeft hij alleen oog voor de riem en bijt hier steeds in. Ik krijg de lijn niet uit z`n bek en als ik hem er al uit krijg dan heeft hij hem zo weer te pakken. Hoe leer ik hem dit het beste af. Het handelt zich hierbij om een herdershond van nog net geen heel jaar. Wie heeft goed tips.        groetjes Will Oudenhoven.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Probeer hem af te leiden met een speeltje als hij de riem vast heeft. Zodra hij het speeltje ziet, zal hij de riem even vergeten en misschien zelfs loslaten. Beloon hem zodra hij de riem los laat (met bijvoorbeeld wat lekkers). Zo weet de hond dat hij een beloning krijgt als hij de riem met rust laat. 

 

Ik weet niet hoe lang jullie op de hond moeten passen, maar als dit slechts een paar dagen zijn is het bijna niet de moeite waard om hem dit af te leren. Het afleren kost namelijk best wat tijd... 

 

Maar ondanks dat, heel veel succes! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een jonge herder, laat de hond wat dragen, zodat die de riem vergeet, graag wat in de bek hebben, hier ook, dan kan je van alles geven, bijvoorbeeld de krant, of een leuk speeltje, een frisbee bijvoorbeeld, misschien een grote stevige bal ?

je kan ook naar een veilig stukje groen gaan, en daar met een speeltje spelen, uitgespeeld dan de hond dat weer laten dragen naar huis.

honden foto van Samira & *Daya* † R.I.P Shakira

Oh, zo had ik een tijd terug een logé die dat ook deed, was een mechelse herder. Wat bij hem werkte was rustig "los" zeggen, en zodra hij losliet belonen met iets lekkers. Je zou hem ook kunnen afleiden met een favoriet speeltje, iets wat piept ofzo en snel aandacht trekt.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan het minder aantrekkelijk maken door twee lijnen te gebruiken en de lijn die hij pakt gewoon los te laten. En er verder geen aandacht aan te besteden. Als ie zelf loslaat belonen. Als ie de lijn "dood schudt" is het minder bruikbaar

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

toen Jenna net hier was kon je merken dat ze ook al langer niet gewend was aan de lijn te lopen, heen en weer springen van de ene naar de andere kant dan weer stilstaan en ineens versnellen, en happen in de lijn. Ik heb steeds stilgestaan tot ze weer tot rust kwam haar even gerustgesteld dan, en eerst nog heel korte wandelingen gemaakt en steeds hetzelfde rondje totdat ze wat rustiger werd. Nu gaat het nog niet perfect maar het happen in de riem is afgelopen en heen en weer gespring is ook voorbij.

honden page profiel dannydanny

De hond reageert op de prikkel riem, betekent wandelen .negeer de riem en gebruik deze niet meer om te gaan wandelen. doe hem bijvoorbeeld een borsttuig aan en gebruik dit dan enkele dagen om te spelen ,zijn eten geven en heel niet voorspelbare zaken . Hang daar dan een riempje aan maar zonder!!!!!! te gaan wandelen . een negatieve reactie niet proberen veranderen maar onbuigen naar een nieuw bevel,lees commando en naar de gevoelige doggielovers verzoek, doet wonderen.  wel belonen als hij de goede richting uitgaat. Ik vind wel dat een hond moet leren wat nee betekent . Ja leet zeer snel. nee zeer voorzictig en weldoordacht aanleren. Nooit slaan,kwetsen of roepen. hond bij baasje moet zeeeer en altijd fijn zijn. gr dan en succ"s

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

kettingriem is minder interessant om in te  bijten

Volgende forumvraag: Hond herplaatsen.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^