Ik word er zó ontzettend moe van

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heet hij nu wel of geen nier probleem?  Ik lees nieren zijn ok. Lees ik ergens overheen? 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Is het braken of regurgiteren?

Braken is aktief, je hond ziet er eerst beroerd uit, smakken dan gaat de buik erg op en neer. Dan pas komt er eten uit. Dat stinkt.

regurgiteren is passief. Ene moment niets aan de hand, volgende moment ligt er een klets eten op de grond. Ruikt gewoon naar eten.  "

 



Het is idd gegurgiteren wat hij doet. Zo is er niks en zo ligt z'n maaginhoud op de grond ...

@roosje, ik waardeer je advies absoluut hoor, maar met zijn nieren is niks meer aan de hand, die functioneren gewoon normaal; nierwaarden zijn zoals het hoort. :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Heet hij nu wel of geen nier probleem?  Ik lees nieren zijn ok. Lees ik ergens overheen?  "

 

Nieren genezen niet. Bij het op tijd voorzien van juiste voeding krijgt het nog goede deel van de nieren de kans om de functie van het slechte deel over te nemen. Herstellen doen ze echter niet. Er dient dus altijd opgelet te worden.

 

Aangezien de hond gezond verklaard is, vermoed ik dat hier de misselijkheid en het spugen vandaan komt. Het is voor mij ook een zeer herkenbaar 'probleem' bij alle honden met nierproblemen die ik tot nu toe geholpen heb.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een ander mogelijk punt is de voeding zelf. Ook dat is voor mij herkenbaar.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Het is idd gegurgiteren wat hij doet. Zo is er niks en zo ligt z'n maaginhoud op de grond ...

@roosje, ik waardeer je advies absoluut hoor, maar met zijn nieren is niks meer aan de hand, die functioneren gewoon normaal; nierwaarden zijn zoals het hoort. :-) "

 

Ok, prima. Wat je wilt.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ceasar heeft wel een nierprobleem, maar wij waren er toen vrij snel bij, waardoor nu, wat roosje hierboven ook beschrijft, het goede deel van de nieren het werk van het kapotte deel overgenomen heeft. Dat komt door de KVV die hij nu krijgt en daardoor zijn zijn nierwaarden nu dus goed.

Ik laat het binnenkort weer checken (doe ik elk half jaar/driekwart jaar..)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De oorzaken van regurgiteren zijn heel anders dan die van braken. Heeft je dierenarts ook de conclusie bereikt dat het regurgiteren is? 

Regurgitation in dogs

Mijn oudste hond heeft een tijdje geregurgiteerd en na uitsluiten van megaoesophagus (rofo na maaltijd) is hij een tijd behandeld met Zantac (ranitidine) omdat de meest waarschijnlijke oorzaak een refluxoesophagitis was. Hij is toen een hele tijd klachtenvrij geweest. 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nee, hij kwam ermee dat ie wel regelmatig last zal hebben van z'n maag en daarom braakt. Maar zoals jij het nu beschrijft, is het precies wat ceasar heeft.. En ik heb tegen de DA toen ook gezegd dat het van het ene op het andere moment eruit komt elke keer.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ceasar heeft wel een nierprobleem, maar wij waren er toen vrij snel bij, waardoor nu, wat roosje hierboven ook beschrijft, het goede deel van de nieren het werk van het kapotte deel overgenomen heeft. Dat komt door de KVV die hij nu krijgt en daardoor zijn zijn nierwaarden nu dus goed.

Ik laat het binnenkort weer checken (doe ik elk half jaar/driekwart jaar..) "

 Ik snap hem.

 

 

Maar Wendy en moet dan toch ook een oorzaak zijn voor Refluxoesofagitis dit komt toch oesofagale reflux ??

Ik weet bij mensen middelrifbreukje. Maar bij honden? 

 

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

wat voor een medicijnen krijgt hij ?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Maar als je hond dus ineens braakt zonder dat hij misselijk is, kan het ook liggen dat ie schrokt. Als hij dat doet dan kan je zijn maaltijd misschien in hele kleine beetjes aanbieden zodat er niet ineens hele hoeveelheid in zijn mag komt en dat er dan er dan dus weer net zo snel uit komt. Als dit helpt kan je er misschien voor kiezen om zo'n aparte voerbak te kopen met oneffenheden erin zodat hij rustig moet eten. Wel even laten wennen voor hij al zijn voortanden brengt ;-)

Als hij niet schrokt dan is er misschien idd iets anders aan de hand. Voordeel is, de hond is in dit geval dus niet misselijk, dus misschien vind je dat dan minder zielig...?
Tijdens mijn werk in het asiel zat er ook een hond die alles als een idioot naar binnen schrokte en dan soms ook weer uitspuugde, beetje ranzig misschien, maar vaak was het ook alweer op voor ik schepjes en sop had gehaald...
Ik geloof niet dat de hond er veel laat van had, als misselijk en zielig voor hem. Voor jou als baas is het veel vervelender omdat je het steeds moet opruimen en op die manier ook kilo's voer in de kliko mikt...

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: snotoogjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^