loslopen hond valt aan..en de kosten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

paar daagjes geleden...liep ik met mijn beide hondjes rond...
Luna is vooral vriendelijk en wil allleen spelen...
Wij wandelen dus..alle 2 zijn ze los op een fiets wandelpad,waarbij ik alles kan zien wie er komt!...en Jill en Luna rennen en lopen heerlijk heen en weer...hey daar komt pitoe, hun vriendje! en daar loopt tessa een groendendaler ( zal wel verkeerd gespeld zijn :-D ) bij! ook alle 2 ook los...
Alleen van tessa is bekend dat zij andere honden aanvalt! pitoe is net zo vriendelijk als de mijne...en is geen enkel probleem,die spelen altijd samen!
tessa haar baasje zag ik niet...nu liepen de honden los...waar veel honden komen wandelen...en de baasjes van pitoe en tessa liepen achter de bosjes op weg naar de voet/fietspad waar wij liepen! en ze konden daar uit niet zien wie of wat er op die pad loopt!

nu snap ik zelf niet dat ze tessa los laten lopen als ze al weet dat tessa andere honden aanvalt! en dan nog op een plek waar bij ze niet kan zien wat eaverwondingen warenr verder rond loopt en juist veel honden wandelen,zowel los als aan de riem.tessa valt hoe dan ook wel aan!
nu heeft tessa Luna aangevallen! Luna laat niet opzich zitten en bijt van zich af,Jill kwam voor Luna op en begon tessa ook aan te vallen. alles goed afgelopen! niets geen verwonding of zo...gelukkig!
ik stond met anderen te praten en ik zei nog toen ik tessa zag ( voor ze Luna aanviel) dat ik niet snapt dat ze haar los laten lopen als ze al weten dat ze aanvalt, dit begrepen de mensen met wie ik liep ook niet!die hebben ook een hond!
ik vraag me nu af,als Luna nu wel verwondingen had op gelopen door tessa en naar dierenarts moest, was dan tessa haar baasje verandwoordelijk en wie had dan de rekeningen kunnen betalen? had zij dan ook de rekening kunnen betalen? omdat zij wist dat haar hond andere honden aanvalt zonder reden! en los liet lopen!
zelfs als tessa aan de riem zit...en ze loopt samen rond, blijft ze expres op afstand omdat tessa juist aanvalt! en geen risico wil lopen! dus loopt ze met boog om ons heen! of blijft staan,tot wij langs komen, zodat tessa niets kan doen, ze kan haar amper aan!
graag wil ik weten wie er dan verandwoordlijk is voor dokterskosten,mocht het weer gebeuren!

Groetjes Louise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "loslopen hond valt aan..en de kosten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel wybrichwybrich

honden foto van wybrich

als je wa verszekerd bent betaald de verzekering dit of als je je hond verzekerd hebt dan ook. dit weet ik omdat mijn zus der hond soms uit angst bijt en al een aar broeken en kapot heeft gemaakt

honden page profiel wybrichwybrich

honden foto van wybrich

dus ja degene die aanvalt moet betalen

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

is niet altijd zo,,mijn beau..is al meerdere kerendoor herder/labrador gebeten,,je ziet litheken nu nog van oor tot oor lopen..oook een hond die zo aan komt rennnen en je hond grijpt ,gelukkig doendie van mij niks terug? (want dan hebben hun het weer gedaan) staffords? gozer aan gesproken,,blablablabla kon er niks aan doen,.,zou zn verzekering bellen,,nou wacht nog/gozer nooit weer gezien.. ..dierenarts..120 euro

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Verzekerd of niet, degene die je hond aanvalt moet betalen.
Alleen als ze thuis iets kapot maken, zoals Wybrich omschrijft, kun je het aan je eigen WA verzekering doorgeven.
Dit heeft echter niets met het feit te maken als een andere hond jouw hond aanvalt. Daarvoor is altijd het baasje verantwoordelijk voor en nogmaals of hij nou verzekerd is of hij, hij moet de kosten die jij daarom moet maken bij bijv. de dierenarts betalen.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

@Hill

Dat baasje van de hond die jouw hond heeft aangevallen is verplicht dit te betalen. Je hebt dit soort gevallen ook met bijv. een auto. Aanrijding en dan vervolgens niets betalen. Ik heb dat zelf ook een keer gehad. Mijn verzekeringsmaatschappij heeft daar toen werk van gemaakt en is naar de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker gegaan. Dit is uiteindelijk een rechtszaak geworden (buiten mij om), maar er is wel betaald.
Dus altijd alles noteren en ervoor zorgen dat er betaald wordt.

honden page profiel HILLHILL

honden foto van HILL

Zie hem nooit meer,,ja in de verte,maakt ie zich snel uit de voeten,,hier op veld zijn er nog twee..zal eens vragen of we samen wat kunnne onder nemen..

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hallo

de hond die aan valt en je hond heb verwondingen moet die gene de dieren arts betalen mist dat de hond aan ge lijnt was en dat jou hond naar die ene hond toe gaat om te spelen en dat de hond dan bijt

groetjes anja

machtel (Gast)

:'( De loslopende en aanvallende hond is schuld
aan het incident en dus dient het baasje dit te betalen.
U kunt het beste als u deze hebt de rechtsbijstand
inschakelen.
Ik heb in elk geval een bijtincident meegemaakt,
waarbij mijn oudste bijna gedood is, de baas zich
met zijn pitbull uit de voeten maakte, mij achterliet
met een stervende hond en zich naderhand niet meer
wenste te verantwoorden.
De WA verzekering van de eigenaar van de pitbull heeft
onder dwang en met een advocaat het uiteindelijk
na 8 maanden betaald, maar dat ging niet goedschiks.
Ondanks dat de straat vol mensen stond, was het enorm
moeilijk getuigen te spreken, die dit op papier wilden
zetten en wilden ze er niets mee van doen hebben.
De dierenarts kosten waren niet mals, op zondagavond
werd mijn boy geopereerd bij mij thuis, omdat hij
niet meer vervoerd kon worden, de dagen erna is de da elke dag bij mij thuis geweest, verzorgde Luca,
hij kreeg spuiten voor infekties, pijnstillers, wondverzorging minstens 2 weken lang en ikzelf had mijn kleren kapot,de hakken van mijn laarzen afgebroken, alleen het feit dat Luca gehandicapt is, konden we niet verhalen.
Ik weet hoe vreselijk het is dit mee te maken en al
had ik niets vergoed gekregen, ik vond het vreselijk
dat een man gewoon ons achterliet, zonder daarvan wakker te liggen. Dat heeft mij enorm geraakt. :'(

honden page profiel booboo

honden foto van boo

Je bent en blijft Hoofdelijk aansprakelijk voor je viervoeter als deze letsel of schade aanricht aan andermans eigendommen zowel in menselijke als dierlijke vorm.

Geheel afhankelijk wat je voor een huisdieren- verzekering hebt wordt er voor maximaal 45% gedekt voor gemaakte arts kosten en voor materiale schade ligt dit geheel aan je privé aansprakelijkheids- verzekering dit verschilt aanzienlijk per verzekeringsmaatschappij.

Hier in Duitsland ben je verplicht als je huis of buitendieren hebt je voor alles te laten verzekeren doe je dat niet dan ben je strafbaar, met alle gevolgen van dien.

honden page profiel booboo

honden foto van boo

Wel een groot voordeel! Voor 2 weken terug moesten wij met spoed naar onze dierenarts in NL omdat onze boy's giftige medicijnen te pakken hadden gekregen de € 124,00 dierenartskosten konden wij hier in Duitsland indienen en krijgen het volledige bedrag retour.

In Nederland moet je daarvoor een aparte huisdierenverzekering voor afsluiten hier zit het bij je normale verzekering per hond zijn we voor € 3.000,- per maand verzekerd tegen een belachelijk lage premie van € 7,50 per hond

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

de genen die aanvalt daar is de baas aanspraakelijk voor.
die moet de schadenregelen ;-)

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

Bovenstaande klopt wel, maar gaat helaas niet meer op als jouw honden ook losliepen op een plek waar het geen officieel losloopgebied is.
Jij bent dan volgens de wet ook in overtreding en hebt geen recht om schadevergoeding te eisen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

precies juliette, wettelijk maakt het niet uit dat je hond losloopt, in de wet staat dat de hond aangelijnd moet zijn,
maar de aanvallende hond die jouw hond bijt, en die man wil niet betalen ? hoe krijg je het bewijs rond ?
dat de man zijn hond als eerste begon ?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

En hoe is het geregeld als jou hond snauwd en die andere hond dan aanvalt?

Want mijn hond snauwt en hapt vaak naar andere honden maar ze doet hun niks, het is gewoon een waarschuwing van blijft van me af! Maar als een hond dan haar aanvalt is het dan mijn hond der schuld of van die andere hond?

zo kan je lang discuseren..

honden page profiel

Het is sowieso best wel scheef geregeld vind ik.
Django is een keer aangevallen door een blinde geleidehond (jaja tis echt zo)..
Kon niks verhalen op de eigenaar, want hij was blind dus had het niet aan kunnen zien komen.
Vertelde toen dat er duidelijk met een bordje aangegeven staat dat honden daar op die plek niet los mogen lopen, krijg ik weer zo'n leuk antwoord, die man is blind, dus heeft dat bordje ook niet gezien...
Oftewel kon niks, de man zelf liep gelijk weg.
geleidehondenstichting wou ook niks doen..

Dus kon echt helemaal niks...
Dus inderdaad, alles is in principe niks zeggend hier, want er zitten altijd wel weer dingen waardoor je de schade toch niet kunt verhalen.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Volgens mij is ook een algemene regel:

Alle honden mogen los in een losloopgebied, MITS de baas ze onder controle heeft.


Hier in het losloopgebied lopen altijd een man en een vrouw met ook een Groenendaeler teefje ( toeval? hihi ). Die hond ( Kelly ) grijpt iedere andere teef, een lelijk kreng is het! Ze moet ook altijd Mila hebben, maar Mila bijt ook van zich af.]

Nu, als ze loslopen laat ik ze lekker hun bitch-fight houden. Al vind ik het niet leuk, maar goed er zijn ooit verwondingen en Mila laat zich niet kennen.
Maar nu is het zo, de vrouw laat de hond altijd los. Maar de man loopt altijd door het hele losloopbos met die hond aan de lijn.

In het bos is het niet open, dus ik zie niet altijd wie er aan komt. En soms in 1 keer komt hij met die hond tevoorschijn. En ja dan is het foute boel. Want Mila is los en Kelly zit vast.
Ik kan Mila soms dan niet op tijd vast doen.
In 1e instantie loopt Mila er omheen. Maar Kelly gaat dan heel erg blaffen, grommen, borstelen.

Dan kan Mila niet achter blijven, dus die gaat daar opaf. En die man houdt Kelly vast. Dan moet ik Mila eraf trekken.
Nu vind die man het niet vervelend ofzo, maar ik wel. Want nu valt Mila een aangelijnde hond aan omdat ze die niet mag. Volgende keer is het een aangelijnde hond die erop lijkt, en de keer daarna een totaal andere aangelijnde hond.

Ik heb weleens gezegd dat ie op zon moment de hond los moet laten. Maar dan zegt ie: Jaa, en dan gaat het helemaaaaal mis!

Hij moet er altijd om lachen en zegt dan: Ze zullen mekaar nooit liefvinden...
Nou dat weet ik wel zeker!
Als Kelly losloopt is het alleen bekvechten, ik loop door, andere vrouwtje loopt door. Ik roep Mila, zij roept Kelly en klaar!

Maar die man houdt Kelly altijd vast!
Stel dat Mil dan zijn hond een keer verwond, dan ben ik dus aansprakelijk? Ook als hij een hond die tegen teven lelijk doet aan de lijn houdt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "loslopen hond valt aan..en de kosten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^