blaffende honden achter een omheining....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Iedere morgen kom ik langs een huis waar een teckel, en Jack Russell al blaffend langs de omheining rennen, tussen/onder de struikjes door.

Je ziet ze eerst niet en dan opeens waf,waf.

Deze mensen wonen er pas.

Jack reageerde eerst niet...heel knap!

Maar die teckel blaft zo venijnig naar hem....dat Jack sinds gisteren ook terug begint te blaffen.

Baal er een beetje van...want ik wil niet een hond die tegen alle andere honden gaat blaffen.

Vanmorgen ging het redelijk goed.

Ik hoor jullie denken dan loop je toch een andere route..maar helaas ik moet langs deze mensen om mijn wandeling te kunnen maken.

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ik denk niet dat je hond meteen naar elke hond zal blaffen. De onze heeft ook bij een enkeling dat hem dat totaal niet bevalt. Ze herkennen echt wel de 'etters' die hen steeds lastig vallen. Als je hond blaft zou ik wel een 'nee' geven o.i.d. en doorlopen.

 

Dat het deze mensen niet ergert dat hun honden steeds blaffen... Ik denk dat ik geïrriteerd zou raken van mijn eigen honden en ze dan naar binnen zou roepen en ze alleen nog onder begeleiding in de tuin zou houden...

 

Maar ken helaas ook zelf mensen die de achtertuin makkelijker vinden dan een halsband en een riem omdoen om even buiten te gaan wandelen....

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

" Ik denk niet dat je hond meteen naar elke hond zal blaffen. 

 

Dat hoop ik niet...want tot nu toe is hij echt vrolijk naar andere honden.

Zoals op de hei speelt/rent hij lekker met andere honden.

Maar dat "overprikkelende geblaf"van die twee...lokt hem uit.

 

 

honden page profiel --

Ik denk misschien te simpel maar dan denk ik.. Waarom moet je dr perse langs? Ik zou gewoon even de andere kant langs gaan.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Van te voren afleiden met wat lekkers of een speeltje en als ie stil blijft krijgt hij het meteen erna. Als hij toch blaft gewoon terugdraaien en weer opnieuw langs lopen net zolang tot het goed gaat. Dat is de manier waarop io het zou proberen op te gaan lossen..

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

soms is het inderdaad niet anders.

Heb je al eens aangebeld met die vraag over hun honden?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Het zou me verbazen als hij naar andere honden zal gaan blaffen. Hier ook fox terrier achter de schutting en verderop 2 bull mastiffs, alle 3 gaan ze als waanzinnige tekeer. Onze reu viel tot voor een jaar uit naar vrijwel alle honden, door training gaat dat aanzienlijk beter. Hij negeert ze het meest. Maar tegen deze 3 is zijn zelfbeheersing schijnbaar niet opgewassen en gaat hij ook als een idioot tekeer. Verder tegen vrijwel geen enkele andere hond, dus hij valt hierdoor ook niet terug in zijn oude gedrag. Daarom denk ik dat het bij jouw hondje zeker niet het geval zal zijn.

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

" Van te voren afleiden met wat lekkers of een speeltje en als ie stil blijft krijgt hij het meteen erna. Als hij toch blaft gewoon terugdraaien en weer opnieuw langs lopen net zolang tot het goed gaat. Dat is de manier waarop io het zou proberen op te gaan lossen.. "

 

 

Ik denk inderdaad dat dit een goede oplossing is.

Zoals vanmorgen toen het redelijk ging heb ik Jack beloond met mijn stem....ik had vanmorgen even een dikkere jas aangetrokken vanwege de frisse ochtend..maar daar zaten nog geen b.brokjes in.

 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

houdt jack van speelgoed/balletjes ect? dan kun je het ook zonder voer proberen, al een paar huizen voor het bewuste huis met hem gaan spelen, en zo de eerste paar keer voorbij lopen. daarna uitbouwen naar gewoon langslopen en het speeltje gebruiken als afleiding en zodra hij stil blijft het hem pas geven.

of met koekjes, de eerste keer aan de lopendeband voeren tot je er voorbij bent, en daarna afbouwen naar om de 5sec een koekje en uiteindelijk alleen nog eentje als hij stil is gebleven! zodat hij een andere ervaring met de plek krijgt, ipv heeeee blaffen! wordt het dan, ohja, baasje!

honden page profiel silsil

Zoals Maud het uitlegt, heb ik het mijn honden ook aangeleerd.Als ze de blaffende honden passeren krijgen ze een snoepje.Het gaat zo goed dat ik laatst was vergeten ze een snoepje te geven,tot ik een neus tegen mijn been voelde stompen en een vragende blik kreeg.O ja ,we waren de honden gepasseerd :-)

Volgende forumvraag: Onder de aandacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^