Jaaa ik heb hem! En direct al een vraag!( ik denk vooral aan eigenaren zonder bench)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Jeeej gister eindelijk onze golden pup opgehaald: Joop!

 

In de auto ging het heel goed, je merkte wel dat ie t allemaal nieuw en spannend vond (hijgen en af en toe onrustig) maar allemaal logisch! Bleef mooi op schoot, dikke prima.

Thuis was het mooi weer dus hebben we lekker in de tuin gezeten met af en toe wat 'kraamvisite' haha. Hij bleef heel gezellig bij ons, enorm vrolijk en enthousiast en liet zich door iedereen aanhalen. Hij heeft heel even geslapen onder een tuinstoel.

 

'Savonds was ie kapot...hele tijd op de bank bij ons geslapen en toen hem dat duidelijk te warm werd lag ie lekker verder te slapen op het laminaat.

 

Vannacht geen kik gegeven, hij sliep bij onze andere hond in de hal.

 

Nu alleen de volgende vraag...Hij is best druk (lees; levendig, enthousiast en speels) en neemt tot nu toe eigenlijk geen rust (behalve toen ie gisteravond zo kapot was). Je merkt wel dat ie moe is want als ik em optil legt ie zn kop op mn schouder en wordt ie rustig ook gaat hij geregeld lekker liggen..zowel op een kussen als op het laminaat maar hij hoeft maar iets te horen en hij is weer wakker en sprint er weer vandoor (en dat is haast na 2 min gelegen te hebben..of nog korter) Nou lijkt mij dit zelf normaal in die zin dat hij moet wennen aan allemaal geluiden en een nieuwe omgeving maar is dat ook de reden?  Ik begreep dat een pup uuuuren per dag slaapt, gaat ie dit vanzelf doen zodra hij geleerd heeft hoe hij zich neer moet geven? Zal dit vanzelf komen zodra hij hier een paar dagen is en gewend is?

 

Kleine opmerking, wij hebben geen bench. Ik wil het heel graag eerst zonder bench proberen dus ik zou t leuk vinden om hier tips te krijgen die niet op een bench gebasseerd zijn.

 

In de tijd dat ik dit verhaal getypt heb heeft hij zich ongeveer 6x neer gegeven om vervolgens weer op te springen.

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Kun je een aparte ruimte creëren voor je pup? Dat hij jullie niet ziet rondlopen e.d.? Maar wel weet dat jullie er zijn? Eigen mandje waar je hem in stuurt of deze in de apparte ruimte leggen?

 

Als hij die 'onrust' houdt zou ik toch een kleine bench overwegen (alleen voor de verplichte slaap).

 

Onze hond was heel anders als pup. Als we geen aandacht gaven ging hij liggen slapen. Dat was heel makkelijk.

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Geef m een mandje of een kleed wat zijn plaats is. Stuur of leg m steeds weer op zijn plaats. Hij is er ook nog maar net he, zo veel indrukken.

 

Die van mij ging t niet doen, dus ik heb uiteindelijk toch de bench er in gezet. 

 

Gefeliciteerd met Joop!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Gefeliciteerd met de komst van jullie Joop!

 

De eerste dagen zijn altijd wat spannend voor een pupje... Weg bij moeders en nestgenootjes, heel andere geurtjes en geluiden. Dus, het kan inderdaad zijn dat hij te nieuwsgierig is om echt zijn rust te nemen... Wij gebruikten wel een bench,maar alleen voor de nacht i.v.m. de kat....

 

Als we vonden dat hij eventjes moest slapen legden we hem op zijn kussen/bed en gaven we een botje waar hij even lekker op kon kauwen... Dit werkte voor hem rustgevend en hij gaf daarna al gauw toe aan zijn slaap... Meestal bleef er wel iemand eventjes bij zitten voor een minuutje of 3... Daarna sliep hij vaak heerlijk door... 

 

Als hij na 10 min op stond, gingen we even naar buiten; plasje doen en hup weer op zn kussen/bed en dan sliep hij vaak meteen weer verder....

 

Zo kon hij dan wel een klein uurtje liggen en daarna had hij weer energie voor tien... Dan gingen we spelen, plasje doen, en weer even op kussen/bed... We hebben het een beetje moeten 'aanleren' zeg maar.... 

 

Daarna deed hij het uit zichzelf erg goed al!

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Kun je een aparte ruimte creëren voor je pup? Dat hij jullie niet ziet rondlopen e.d.?
 
Nee dan zou ik hem echt in de hal moeten doen..maar dat vind ik ook zo wat. Ik heb net even boodschappen gedaan en man en kind waren buiten met iets bezig dus toen heb ik hem wel in de hal gedaan. 
 
Als hij die 'onrust' houdt zou ik toch een kleine bench overwegen (alleen voor de verplichte slaap).
Dat is dus precies het stukje waar ik een beetje tegen aan loop..waarom moet je een hond verplicht laten slapen? Hij hoort dit toch in principe zelf te doen wanneer ie wil? Ik heb t idee dat ik een aantal jaren gemist heb haha (onze andere hond is 12) waarin dit allemaal veranderd is ofzo.
 
Onze hond was heel anders als pup. Als we geen aandacht gaven ging hij liggen slapen. Dat was heel makkelijk. "
Ik heb hem nu even een tijdje genegeerd ook en ligt nu heerlijk te slapen, alleen ik weet zeker als mn dochtertje zo weer binnen komt dat ie weer wakker schrikt.

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Gefeliciteerd met de komst van jullie Joop!
Dankjewel!!
 
Wij gebruikten wel een bench,maar alleen voor de nacht i.v.m. de kat....
Hij ligt hier snachts in de hal met onze andere hond, de hal is betegeld en kan in principe niks gebeuren.
 
Als we vonden dat hij eventjes moest slapen legden we hem op zijn kussen/bed en gaven we een botje waar hij even lekker op kon kauwen... Dit werkte voor hem rustgevend en hij gaf daarna al gauw toe aan zijn slaap... Meestal bleef er wel iemand eventjes bij zitten voor een minuutje of 3... Daarna sliep hij vaak heerlijk door... 
Hoe lang hebben jullie dit geoefend voordat hij dit snapte en deed?
 

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Geef m een mandje of een kleed wat zijn plaats is. Stuur of leg m steeds weer op zijn plaats.
Ja zo wil ik t idd ook gaan oefenen ja, hij ziet alleen nu nog overal de lol van in en hapt in mn handen, springt op mn schoot en rent vrolijk achter mij aan zodra ik weer weg ga..haha snap ik ook wel hoor aangezien hij alles nog moet leren natuurlijk!
 
Die van mij ging t niet doen, dus ik heb uiteindelijk toch de bench er in gezet. 
 
Hoe lang heb je het geprobeerd?
Gefeliciteerd met Joop! "
Dankjewel!!

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Pups hebben soms echt nog de 'verplichte slaap' nodig. De beagle van mijn ouders weigerde te slapen als pup. Die bleef maar doorgaan, spelen, ontdekken, kat pesten... Die moest op een bepaald moment echt in de bench gezet worden. Die viel dan ook direct in slaap. Juist omdat ze zoveel indrukken op doen. Als je wacht tot ze overprikkeld worden, dan worden ze vervelend (zijn ook net kinderen)

 

Het verschilt per pup hoor. Zoals ik zei de onze was heel makkelijk. Maar wij hebben geen kleine kinderen rondlopen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Over het verplicht slapen; nee.

 

Een pup vindt alles geweldig spannend, mooi en nieuw. Hij zal vanuit zichzelf geen rust nemen. Wanneer hij moe wordt, zal hij overprikkeld raken en gaat hij vervelend gedrag vertonen.

 

Beter is om dit voor te zijn en hem dus te laten rusten/slapen. Je moet de pup echt leren om te slapen, ook als jullie gewoon door het huis rondlopen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik denk dat het de eerste vier dagen wel duurde voor hij het helemaal zelf deed....

Structuur en routine heeft erg geholpen, dus we deden elke dag hetzelfde...

 

We gingen er om 6 uur uit en dan gelijk een plasje doen, spelen, eten, plasje doen, slaapje doen, eten, plasje doen, spelen, slaapje doen. Tot aan 12:30 was dit zo ongeveer... Daarna was het rondscharrelen, wandelingetje doen, spelen, plasje doen, botje kauwen, plasje doen, slaapje doen, eten, plasje doen... Dan was het ondertussen al 15:30. En zo ging het een beetje door... Slaapje doen ging altijd op zijn kussentje of op de bank op schoot... 

 

Fijn dat jullie een hal hebben! Onze hal is erg groot en de kattenbak staat daar ook, waar hij als pup graag in dook ;-) Max heeft hier een eigen kamer met zijn eigen hondenbed, stoel, speeltjesmand, voerstandaard, sabbeldekentjes... Daar stond 's nachts dus ook de bench... Nadat de hond en kat echt vertrouwd waren alleen samen ging de bench eruit. En nu loopt hij los in huis... 

 

Ik vind het goed van je dat je geen bench gebruikt!Dat is inprincipe ook helemaal niet nodig!

Geef Joop zijn eigen plekje en maak daar een slaapplekje van :-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Idealiter gaat een pup inderdaad zelf slapen, maar je hebt er ook pups bij die maar door door door gaan en uiteindelijk als een oververmoeide peuter zich als draak gaan gedragen. Zo een had ik dus zitten; hij ging zelf niet slapen, maar wat duidelijk te moe en compleet overprikkeld... Racen door het huis, op onze andere hond rijden, overal zijn tanden in, etc. enz. 

 

Dan is een bench wel echt een godsgeschenk 

 

Mits de bench op een positieve manier gebruikt wordt heb ik er dan ook niets op tegen, maar die keus mag iedereen voor zichzelf maken natuurlijk. Hoop dat je wat hebt aan de tips voor bv een mandje, en heeeel veel plezier met jullie lieve Joop! 

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

In het begin ging het nog wel goed, maar na een maand begon hij echt overprikkeld te raken en ging niet meer rustig liggen. Ik heb helaas geen hal waar ik m in zou kunnen leggen, dat had ik wel liever gehad. Dus ik denk dat ik na een week of 6 de benchtraining ben gaan starten overdag. S nachts sliep hij vanaf t begin al in een kleine bench, eerst naast mijn bed, en langzamerhand naar beneden. 

 

Maar jij hebt een hal, dus die zou je toch ook prima kunnen gebruiken voor verplichte rust? Die plek kent hij al.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mirjam  Super dat je wilt proberen zonder bench. 

 

Ik denk dat iedere pup, als hij moe is, slaapt. Of het nu in zijn eigen mandje is of half op je lichaam.....in de natuur toch ook? dat wakker schrikken , dat is omdat alles ook zo nieuw en interessant is ....dat went, je zal zien. 

 

Ik vind een benchke alleen ideaal om als je even weg bent, hem te beschermen tegen electr draden ofzo en voor in de auto. En ja met het deurke open kan het een veilig nestje zijn.

Maar dan kan zeker ook een mandje zijn en hem voor de veiligheid even opsluiten in de hal zoals je al deed.

 

voor de zindelijkheid hebben wij altijd onze honden in de keuken gezet s nachts , mét kranten twee kranten vlak naast hun mand. 

Lance was de uitzondering, daar heb ik het met de bench open en een krant ervoor geprobeerd. Lukte ook . 

Ze leren het hoor, echt. En direct s morgens buiten ermee. 

Je weet vast wel hoe de zindelijkheid aan te leren, je hebt nog een hond nietwaar ? 

 

Wacht af , en geniet.  Joopje is nog zo  een babietje....ik ben stikjaloers. Maar dat weet je al. 

 

Waar heeft hij zijn eerste nachtje geslapen ? En hoe ? 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
 
Beter is om dit voor te zijn en hem dus te laten rusten/slapen. Je moet de pup echt leren om te slapen, ook als jullie gewoon door het huis rondlopen. "
 
Maar hoe leer je hem dat dan? Hij is nu trouwens wel af en aan aan het slapen...net wel even in de tuin geplast..toen brokjes gegeten..ben daarna direct met hem klein rondje gaan lopen en heeft ie gepoept..binnen gekomen even 5 minuutjes met zn touwtje gespeeld en nu ligt ie alweer heerlijk op t laminaat te slapen...Zelfs toen de kinderen net thuis waren sliep ie gewoon door. Wij waren aan het eten en daarna mn oudste (6) een spelletje aan t doen met vriendinnetje..hij sliep gewoon door. Das dan toch ook wel prima toch? Of moet ie echt perse bijv twee uur achter elkaar door slapen ofzo?
Man is nu aan t werk...oudste op school..jongste op bed..en onze Westy ligt te slapen en Joop slaapt ook 

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
 
Ik vind het goed van je dat je geen bench gebruikt!Dat is inprincipe ook helemaal niet nodig!
Geef Joop zijn eigen plekje en maak daar een slaapplekje van :-) "

 

Maar is het ook ok dat ie meerdere slaapplekken heeft? Dit heeft onze Westy nl ook..dan ligt ie op zn kussen..dan op schoot..lekker koel op t laminaat of lekker warm op een plek waar de zon naar binnen schijnt voor het raam..

 

Zijn kussen gebruiken we als 'zijn plek' in die zin als we bijv even geen zin in hem (heb t even over de Westy) hebben..bijv als ik hem niet op schoot wil..of als ik moet dweilen..of als ie loopt te schooien. Dan zeg ik 'op je plek' en dan gaat ie daarheen. 

Maar goed hij is dan ook 12....Maar moet een pup dan wel steeds op 1 vaste plek slapen? Want hij zoekt tot nu toe elke keer een koel plekje op t laminaat uit (hij is gewend om bij de fokkers in een soort (luxe) schuur te slapen waar t natuurlijk veel koeler was dus merk echt dat hij t laminaat (of t koude gras buiten haha) heerlijk vindt.

 

Ik zelf vindt t prima dat ie dan weer hier slaapt en dan weer daar...(als ie zn rust maar neemt) maar is dat dan wel goed?

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"  
 Dan is een bench wel echt een godsgeschenk 
Hahah ja snap ik!
 
 Hoop dat je wat hebt aan de tips voor bv een mandje, en heeeel veel plezier met jullie lieve Joop!  "
Ja fantastisch forum is dit, heb er tot nu toe al heel veel aan gehad! Iedereen weet wel een beetje dus met elkaar zó veel!
Thanks gaat ongetwijfeld lukken met zo'n kleine frummel!

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
 Maar jij hebt een hal, dus die zou je toch ook prima kunnen gebruiken voor verplichte rust? Die plek kent hij al. "
Vanaf dat ik vanmorgen het stukje plaatste is ie eigenlijk af en aan aan het slapen geweest, het is nu bijv heerlijk rustig in huis omdat ik nu alleen ben en 1 kind op school en 1 kind op bed heb. En Joop ligt ook lekker te tukken! En dat doet ie dus gewoon in de woonkamer. Maar idd mocht ik er achter komen dat dit niet werkt kan ik dus net zo goed de hal proberen..tis een mooi klein halletje direct als je binnen komt bij ons..met een klein halbankje er in met mandjes waar de schoenen in zitten dus daar kan ie ook niet bij 

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
Je weet vast wel hoe de zindelijkheid aan te leren, je hebt nog een hond nietwaar ? 
Klopt maar die was al 2 toen we hem kregen en uiteraard al zindelijk.
Maar ik zet hem na elke keer slapen en spelen (of uberhaupt na zo veel tijd) in de tuin neer en als ie plast doe ik enorm overdreven en krijgt ie zo'n klein beloningskoekje. Als ie brokjes heeft gehad ga ik een klein rondje buiten met hem lopen aan de riem en dan poept ie en ga ik weer hysterisch doen en weer een beloning.
Hij stond net tegen de tuindeur aan te springen..mijn man en ik zeiden 'nee joop niet doen'..daarna deed ie t nog 2 x en wij weer 'nee Joop niet doen'...en toen ging ie zitten plassen! Mijn man zei 'aah shit hij gaf t aan!'...maar kan dat echt al na 1 dag??
 
Wacht af , en geniet.  Joopje is nog zo  een babietje....ik ben stikjaloers. Maar dat weet je al. 
 Haha dat komt goed!
Waar heeft hij zijn eerste nachtje geslapen ? En hoe ?  "
Met Tinus onze Westy in de hal. Ging prima geen kik gegeven! Lag wel een plasje vanmorgen maar dat vond ik logisch..

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd met jullie Joop. enige naam. :-D

hier nimmer een bench, ik heb altijd de pup haar gang laten gaan als ik thuis was, niet het hele huis alleen tot haar beschikking geven, maar de ruimte waar je zelf bent.... wanneer je weggaat een ruimte geven, wat pupproef is, waar geen sloopgedrag is voor de pup. vetbed erin, een goed bot, en een radio aan, en het alleen zijn natuurlijk met minuutjes opvoeren.

zelfs wanneer je thuis bent de hond even alleen laten, w.c. gebeuren, douce gebeuren enz.

slapen deed mijn hond naast mijn bed op een vetbed, wanneer het slapies tijd is , meestal is dat dan donker, je gaat zelf ook naar bed, licht uit en slapen, wanneer de pup piept, je hand is in de buurt, en wie weet even een plasrondje. zo doe ik het.

veel gezelligheid en veel pup plezier. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hysterisch. haha, die rondedansjes ken ik, de buren lachten zich gek ... geeft niets, des te sneller weet je pup dat tie het buiten moet doen en niet binnen, hahaha

honden page profiel CocosboontjeCocosboontje 3 doggies

honden foto van Cocosboontje

Ik maak er een gewoonte van dat er altijd overdag iets van geluid in huis is, radio of tv... Als ze dan slapen blijven ze ook slapen als ze iets horen, snachts gaat ze gewoon mee in het waterbed slapen heb er nog geen moment las mee gehad. Als ze te moe word kan het wel gebeuren dat ik eventjes bij haar in de zetel moet gaan zitten om op haar buikje te kriebelen, eens ze in slaap valt kan ik terug verder met wat ik bezig was...

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Tuurlijk gaf hij aan dat hij buiten wou om te plassen !  Wat een enige gelegenheid ...laat een volgende niet voorbij gaan.  Ik denk dat hij heel vlug zindelijk gaat zijn als hij het doel van de deur al snapt. 

 

Een hond slaapt overal.....maar je kan hem telkens terug leggen in zijn eigen nestje. 

Dat is vooral van belang als hij iets stouts gaat doen ( en hij gaat dat doen hoor) dan kan je hem met boos woord naar zijn nest stiren. En dan mag je hem zeker NOOIT daar nog bestraffen . Dat is zijn toevlucht denk eraan. Nestje in, dan is hij veilig.....voor alles.

Maar dat kan nu nog niet. 

 

Super dat hij met de andere stil heeft geweest vannacht...ben je er ook uit geweest vannacht om hem even uit te laten ? Neen , leg dan een krant en eronder een andere krant met iets opgedroogde plas van hem. Hij ruikt dan en zal daar doen. Die kranten zijn maar voor korte tijd tot hij een hele nacht kan ophouden. Maar ik zou eruit gaan, maar IK ben niet JOU  En je doet het al prima. 

 

Een hond opvoeden vroeger of nu, geen verschil hoor. Heb mijn hele leven honden gehad., allemaal t zelfde gedaan. Allemaal doodbrave honden geweest.

 

geef hem een knuffelke van mij boven op zijn neusje aub ? 

 

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" gefeliciteerd met jullie Joop. enige naam. :-D
Haha dankje! We hebben ook al een Tinus dus vond Joop daar wel bij passen 

hier nimmer een bench, ik heb altijd de pup haar gang laten gaan als ik thuis was, niet het hele huis alleen tot haar beschikking geven, maar de ruimte waar je zelf bent.... wanneer je weggaat een ruimte geven, wat pupproef is, waar geen sloopgedrag is voor de pup. vetbed erin, een goed bot, en een radio aan, en het alleen zijn natuurlijk met minuutjes opvoeren.
Wat is een vetbed?
 "

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
Een hond slaapt overal.....maar je kan hem telkens terug leggen in zijn eigen nestje. 
Dat is vooral van belang als hij iets stouts gaat doen ( en hij gaat dat doen hoor) dan kan je hem met boos woord naar zijn nest stiren. En dan mag je hem zeker NOOIT daar nog bestraffen . Dat is zijn toevlucht denk eraan. Nestje in, dan is hij veilig.....voor alles.
Maar dat kan nu nog niet. 
Ik wil hem inderdaad wel aanleren dat zijn kussen zijn 'plek' is voor het geval ik hem daar op wil sturen. Maar wil ergens toch graag dat ie zelf mag bepalen waar ie wil slapen..
 
Super dat hij met de andere stil heeft geweest vannacht...ben je er ook uit geweest vannacht om hem even uit te laten ? Neen , leg dan een krant en eronder een andere krant met iets opgedroogde plas van hem. Hij ruikt dan en zal daar doen. Die kranten zijn maar voor korte tijd tot hij een hele nacht kan ophouden. Maar ik zou eruit gaan, maar IK ben niet JOU  En je doet het al prima. 
Nee ik ben er niet uit geweest, de meningen waren hier op t forum zo over verdeeld dat ik dacht ik probeer t eerst wel zonder. Tenslotte heb ik mn kinderen ook eerst overdag zindelijk gemaakt en ging dat 'snachts vanzelf mee dus heb goede hoop dat dat hierbij ook zo zal zijn haha, dat van die krant is idd wel een goede tip misschien!
 "

 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Gefeliciteerd met de komst van je pupje!! Heb je misschien ook wat foto ben benieuwd.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

@TS

Hij kan prima meerdere slaapplekken hebben hoor, maar op momenten van verplichte rust zou mijn voorkeur uit gaan naar 1 plekje!

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Ik heb op de 55 jaar dat ik honden heb nooit een bench gebruikt.

Altijd een groep honden bij elkaar gehad.

Ik snap echt niet waarom je een pup zou moeten dwingen om slapen te gaan. In het nest leggen ze zich toch ook zelf neer wanneer ze willen. Er zijn er die slapen en anderen lopen rond. Die slapende pups worden echt niet wakker van de anderen.

Daar zit ook geen overbezorgd baasje bij dat zegt: " en nu ben je overprikkeld en MOET je gaan slapen. (maw nu ben je te levendig en werk je me op mijn zenuwen, daarom sluit ik je op)

 

Hier gaan de pups gewoon uit zichzelf liggen en als ze echt doodmoe zijn slapen ze door alles heen.

En dat ze de eerste dagen een beetje hun ritme kwijt zijn is echt niet abnormaal.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Gefeliciteerd met de komst van je pupje!! Heb je misschien ook wat foto ben benieuwd. "

 

Dankjewel! Ga ik z.s.m plaatsen!

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Ik heb op de 55 jaar dat ik honden heb nooit een bench gebruikt.
Altijd een groep honden bij elkaar gehad.
Ik snap echt niet waarom je een pup zou moeten dwingen om slapen te gaan. In het nest leggen ze zich toch ook zelf neer wanneer ze willen. Er zijn er die slapen en anderen lopen rond. Die slapende pups worden echt niet wakker van de anderen.
Daar zit ook geen overbezorgd baasje bij dat zegt: " en nu ben je overprikkeld en MOET je gaan slapen. (maw nu ben je te levendig en werk je me op mijn zenuwen, daarom sluit ik je op)
 
Hier gaan de pups gewoon uit zichzelf liggen en als ze echt doodmoe zijn slapen ze door alles heen.
En dat ze de eerste dagen een beetje hun ritme kwijt zijn is echt niet abnormaal. "

 

Grappig...jij verwoordt echt precies wat mijn gevoel eigenlijk is!!!

Mmm ok nou dan ga ik gewoon zo door zoals ik nu doe en dan komt t vast goed! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"   "

 




haha, wat leuk, een vetbed , ja dat is een heerlijk bed voor je hond, zacht en, als de hond bijvoorbeeld nat is, een waterhond, die dagelijks zwemt en op het vetbed ligt, dan blijft dat bed niet nat, je moet het als een mooie pamper zien.... kijk maar eens bij.


www.witjesverzendhuis, allerlei mooie vetbedden voor weinig.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup "praat"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^