Jaaa ik heb hem! En direct al een vraag!( ik denk vooral aan eigenaren zonder bench)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen oordeel over anderen hoor :-D

maar zou geen krant binnen leggen, de hond mag dan in weze binnen plassen, al is het op de krant, gelijk naar buiten, hoppa, zodat tie van begin af aan weet, nee niet binnen, buiten plassen.

honden page profiel angelaangela 3 doggies

honden foto van angela

Ik heb vol interesse mee gelezen, heb sinds een paar dagen een pup van vieren een halve maand.

hetzelfde punt, toch te weinig slapen, en dan vooral tegen de avond over actief, ze heeft bij mij wel haar vaste plek onder mijn bureau, af en toe gaat ze wel even ergens anders, maar slapen doet ze toch echt daar.

dat klieren en vervelend doen herken ik echt goed, maar niet alleen bij de pup, maar ook van toen mijn kinderen nog klein waren.

zindelijk is ze eigenlijk al heel goed, bij hoge nood gaat ze de tuin in, en van 12 tot 7 in de slaapkamer en netjes droog.

uiteraard gaan we ook met haar naar buiten, maar dat vind ze nog erg spannend, ze komt uit roemenie, daar heeft ze wel in een opvang gezin gezeten, maar toch een hele andere situatie.

 

bij haar helpt toch heel goed een vaste plek, ik heb geen kleine kinderen meer rondlopen, maar wel een paar katten die heel spannend zijn.

ze begint nu ook wat aan de geluiden hier te wennen, en slaapt iets langer.

als ik vind dat ze gewoon lekker op haar eigen plekje moet gaan, knip ik met mijn vingers en wijs naar haar plekje, hier reageert ze heel goed op.

 

veel plezier met je puppie, tis een droppie

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Ik had dit op het begin ook, eerst zonder bench proberen.
Maar ik ben heel blij dat we toch nog een hebben aangeschaft.
Puppen vinden het heel moeilijk om hun rust en slaap te vinden.
Eigenlijk net zoals kinderen daar wel is moeite mee hebben.
Hij moet ook leren om de geluiden te negeren, want anders blijft hij er voor opstaan en heen gaan.
Een bench is een prima manier om aan te leren om rust op te bouwen.
Een bench moet je wel goed introduceren, niet meteen een aantal uur de bench in.
Mijn hond kon ook zijn rust niet vinden, hij ging dan vaak vervelend zitten doen, en zitten klieren. Dan betekende het eigenlijk dat hij moe was.
Toen ik hem in de bench stopte, viel hij als een blok in slaap. En heeft toen echt een paar uurtjes liggen slapen.
Slaap is heel belangrijk voor pups, ze hebben het heel veel nodig.
Als een pup te kort slaap heeft gehad in de puppen periode, kan dit zelfs tot ongewenst gedrag in de toekomst leiden.
Visitie op de eerste dag bij aankomst is eigenlijk teveel voor de pup. En daar kan hij inderdaad best moe van zijn. Wij hebben dat niet gedaan, omdat ik vond dat hij eerst aan ons en zijn nieuwe omgeving moest wennen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" geen oordeel over anderen hoor :-D

maar zou geen krant binnen leggen, de hond mag dan in weze binnen plassen, al is het op de krant, gelijk naar buiten, hoppa, zodat tie van begin af aan weet, nee niet binnen, buiten plassen. "

 

Grappig! Wammes komt uit een nest van elf pups. Bij de fokker hadden ze een wasmachinelekbak met korrels in de kamerren staan. Hier konden ze op plassen en poepen en dat deden ze allemaal. Toen de pups naar hun baasjes gingen heb ik Wammes constant buiten gezet. Niks geen bak met korrels, geen krant...ja, anderhalve week de bench, maar deze had al snel de deur open en een kamerren eraan vast zodat Wammes kon liggen waar hij zin in had. Wammes was zindelijk toen hij twee weken bij ons was. Eigenlijk al wat eerder zelfs. Hiermee bedoel ik dat hij voor de schuifpui ging zitten en aangaf dat hij wat moest. Heeeeeeel soms nog een ongelukje daarna, maar dat was eigenlijk altijd mijn schuld. Dan had ik niet opgemerkt dat hij voor de deur zat.....oeps

 

Andere baasjes hadden een bak met korrels gemaakt. Net als bij de fokker. De meesten waren na vier maanden nog niet zindelijk. Deden het wel netjes op de bak hoor. Maar als die er niet stond, gewoon op de vloer.

 

Wammes was zo blij toen ik de bench dichtgeklapt had. Dit was nadat hij met zijn kop vast zat zoals ik wel eens verteld heb. Zo blij dat ik maar even weg was..... Moet er niet aan denken om thuis te komen en je pup dood te vinden met zijn kop klem tussen een benchdeurtje, of tralies. Hij mocht vanaf toen lekker 's nachts bij Willem liggen. Zo lief samen slapen bij de voordeur. Wammes dicht tegen Willem aan en Willem had zelfs soms zijn poot over hem heen liggen......

 

Ik wil nu toch echt wel een foto zien van Joop hoor!! Ben zo benieuwd....

Waar had je hem nu ook weer vandaan? Welke fokker?

 

Edit. Ik lees mijn tekst en er staat dat ik Wammes constant buiten heb gezet...hahahahahaha. Alleen als hij geslapen had, gespeeld had, etc. natuurlijk. Hij zat niet hele dagen buiten..... ;-)

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"
Mijn hond kon ook zijn rust niet vinden, hij ging dan vaak vervelend zitten doen, en zitten klieren. 
Ik merk inmiddels dat als hij moe is hij zijn rust wel pakt, hij gaat lekker ergens liggen en lekker slapen. Hij went aan geluiden, de kinderen of als iemand bijv voorbij loopt...hij tukt lekker door!
Kan ook niet zeggen dat ie al vervelende dingen doet...hij speelt graag, of samen met een van ons of lekker alleen..of hij zit aan een kauwding te kauwen! Eigenlijk wel prima dus,....maar dat klieren zal ongetwijfeld nog komen!

Visitie op de eerste dag bij aankomst is eigenlijk teveel voor de pup.
Heel eerlijk; niks van gemerkt...hij vond t allemaal heel gezellig..was heel enthousiast en is uiteindelijk onder een stoel gaan liggen slapen.
En daar kan hij inderdaad best moe van zijn.
Ja dat was ie zeker! hahah maar was ie ongetwijfeld ook geweest als ie alleen ons ontmoet had ;-) "

 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"  

Ik wil nu toch echt wel een foto zien van Joop hoor!! Ben zo benieuwd....
Waar had je hem nu ook weer vandaan? Welke fokker?
 
Ja ik zal snel even foto's plaatsen! Heb t best druk met 2 kleine kindjes en een puppy hahaha.
Hij komt niet bij een bekende fokker weg, hij komt bij een fokker uit Friesland weg.
 "

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voor Sadi werkte een bench niet. 

Wat voor Sadi wel werkte omdat ze ook zelf haar rust niet nam, was als we aan haar gedrag zagen dat ze vermoeid raakte, of tijdens een wandeling kinderen tegen kwam of nieuwe dingen tegen kwam waardoor ze vermoeid/overprikkeld raakte en ging stuiteren boden we direct thuis kauw materiaal aan direct erna plofte ze dan voor een tijd in slaap. Voor Sadi werkte dat en het scheelde nogal ook in steeds moeten ingrijpen want deden we dit niet dan gingen de tanden in tafel en stoelpoten e.d.

 

Geef een gevulde kong bijvoorbeeld zijn ze even zoet mee en maakt kennelijk bewuster van de vermoeidheid, daarna slaapt ze.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Voor Sadi werkte een bench niet. 
Wat voor Sadi wel werkte omdat ze ook zelf haar rust niet nam, was als we aan haar gedrag zagen dat ze vermoeid raakte, of tijdens een wandeling kinderen tegen kwam of nieuwe dingen tegen kwam waardoor ze vermoeid/overprikkeld raakte en ging stuiteren boden we direct thuis kauw materiaal aan direct erna plofte ze dan voor een tijd in slaap. Voor Sadi werkte dat en het scheelde nogal ook in steeds moeten ingrijpen want deden we dit niet dan gingen de tanden in tafel en stoelpoten e.d.
 
Geef een gevulde kong bijvoorbeeld zijn ze even zoet mee en maakt kennelijk bewuster van de vermoeidheid, daarna slaapt ze. "

 Door te kauwen wordt er een stofje in de hersenen aangemaakt waar ze rustig van worden

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb op de 55 jaar dat ik honden heb nooit een bench gebruikt.
Altijd een groep honden bij elkaar gehad.
Ik snap echt niet waarom je een pup zou moeten dwingen om slapen te gaan. In het nest leggen ze zich toch ook zelf neer wanneer ze willen. Er zijn er die slapen en anderen lopen rond. Die slapende pups worden echt niet wakker van de anderen.
Daar zit ook geen overbezorgd baasje bij dat zegt: " en nu ben je overprikkeld en MOET je gaan slapen. (maw nu ben je te levendig en werk je me op mijn zenuwen, daarom sluit ik je op)
 
Hier gaan de pups gewoon uit zichzelf liggen en als ze echt doodmoe zijn slapen ze door alles heen.
En dat ze de eerste dagen een beetje hun ritme kwijt zijn is echt niet abnormaal. "

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  Door te kauwen wordt er een stofje in de hersenen aangemaakt waar ze rustig van worden "

 

Dat zou goed kunnen voor haar werkte het in elk geval super, en anders nam ze echt haar rust niet maar ging ze als een idioot stuiteren en liefst slopen.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Hij ligt inderdaad heel graag op iets te kauwen...ik weet niet precies wat het is...iets van Farmfood..Is heel hard maar wordt door het kauwen zacht (haast rubberachtig) maar het is niet zo'n varkensoor ofzo en stinkt ook niet!

 

Hopelijk blijft ie genoegen met zulke dingen nemen haha en gaan mn meubels er niet aan!!

 

Kan dit geen kwaad voor de tandjes? Hij trekt er nl best hard aan...

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Hij ligt inderdaad heel graag op iets te kauwen...ik weet niet precies wat het is...iets van Farmfood..Is heel hard maar wordt door het kauwen zacht (haast rubberachtig) maar het is niet zo'n varkensoor ofzo en stinkt ook niet!
 
Hopelijk blijft ie genoegen met zulke dingen nemen haha en gaan mn meubels er niet aan!!
 
Kan dit geen kwaad voor de tandjes? Hij trekt er nl best hard aan... "

 Wil je het goed doen dan doe je die dingen eerst voor hem voorkauwen, dat versterkt ook de band met je pup.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik vermoed de witte onderhuid - rawhide 

http://www.farmfood.nl/hondenvoeding/hondenvoer/rawhide/het-zuivere-kauwbot-voor-uw-hond.html

 

Dat is beter dan de zogeheten buffelhuid 

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

"  Wil je het goed doen dan doe je die dingen eerst voor hem voorkauwen, dat versterkt ook de band met je pup. "

 

You have GOT to be kidding me.....

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Ik vermoed de witte onderhuid - rawhide 
http://www.farmfood.nl/hondenvoeding/hondenvoer/rawhide/het-zuivere-kauwbot-voor-uw-hond.html
   "

 

Ja idd dat is em! Fantastisch ding zijn ze uren zoet mee en stinkt tenminste niet. Onze vorige hond (rottweiler) had wel eens zo'n varkensoor bleeghhh....

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik weet niet of RVS & Sunny een grapje maakt of zelf heeft voorgekauwd, maar hier hebben we het in elk geval niet gedaan  En we hebben een prima band met onze Sadi 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Onze Sadi had en heeft ze nog steeds erg snel weg, maar het is hoe dan ook een succes, waar Sadi redelijk even mee kan is Antler >niet geschikt voor pups >is erg hard en Buffelhoorn doet ze voor haar doen super lang mee >ook niet geschikt voor pups.

 

Varken kun je beter niet aan je hond geven dat schijnt niet zo goed te zijn, dan kun je beter kiezen voor een runder of buffeloortje maar de kwaliteit verschilt er nog wel eens van de oortjes in het algemeen. Wij kiezen zelf bij voorkeur liever voor de iets duurdere zonder haar resten e.d. (Sadi heeft ze in 5 minuten weg) wel bij kauw materiaal opletten altijd dat je er bij bent> in dezelfde ruimte > niet zonder toezicht.

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

" Onze Sadi had en heeft ze nog steeds erg snel weg, maar het is hoe dan ook een succes, waar Sadi redelijk even mee kan is Antler >niet geschikt voor pups >is erg hard en Buffelhoorn doet ze voor haar doen super lang mee >ook niet geschikt voor pups.
 
Varken kun je beter niet aan je hond geven dat schijnt niet zo goed te zijn, dan kun je beter kiezen voor een runder of buffeloortje maar de kwaliteit verschilt er nog wel eens van de oortjes in het algemeen. Wij kiezen zelf bij voorkeur liever voor de iets duurdere zonder haar resten e.d. (Sadi heeft ze in 5 minuten weg) wel bij kauw materiaal opletten altijd dat je er bij bent> in dezelfde ruimte > niet zonder toezicht. "

 

Ok bedankt voor de tips!! 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Ik weet niet of RVS & Sunny een grapje maakt of zelf heeft voorgekauwd, maar hier hebben we het in elk geval niet gedaan  En we hebben een prima band met onze Sadi  "

 Nee tuurlijk niet maar ik dacht misschien is het iets voor Mirjam

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ha ha, grappenmaker. Loki is gek op konijnenoren, ik weet niet of dat heel fout is, maar ik kan m geen groter plezier doen. En dan de gedroogde versie. ;)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Met name varkens oortjes wordt afgeraden.

Konijnen oortjes die kunnen we met sadi ook nog wel eens proberen. (althans als ze niet te klein zijn, Sadi is nogal een hoe zeg je dat flinke kauwer)

honden page profiel --

honden foto van -

Runderoortjes waren hier als pup favoriet, niet te hard, niet te groot en niet te klein....  Na het wisselen werden bullepeesjes favoriet, en nu runderkophuid.... "Gewone" geperste runderhuid botjes zijn niet meer lekker..... (Hoezo verwent.... 

 

's Avonds voor het slapen gaan kreeg (en krijgt) hij een pens staafje... Ook nog altijd favoriet.... (Wel altijd onder toezicht werd en word het gegeven!)

 

Als pup vond hij gevulde botten van Farmfood oop wel lekker... Bijv gevuld met pens e.d.

Tijdens het wisselden wilde hij alleen maar pensstaafjes, omdat deze niet keihard zijn deed dat het minste zeer aan zijn bekkie!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Gefeliciteerd met je pup! Heel herkenbaar hoor, die van mij vond ook nooit dr rust en werd bij elk geluidje wakker. ook geen bench.. na een tijdje ging het vanzelf beter nadat ze aan de geluiden gewent was. dat was denk ik na een week of 2.. Snachts sliep ze gelukkig vast en goed door.. Eerlijk gezegd zie ik die van mij nu ook zelden overdag slapen.. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup "praat"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^