Jack Russel overgevoelig voor vlooien(middel)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JackfrutselJackfrutsel

honden foto van Jackfrutsel

Na van alles te hebben geprobeerd, hebben wij het  voor elkaar, ze is vlooienvrij!

Kruimel is kennelijk overgevoelig voor vlooien want of ze kwamen weer net zo hard terug, of ze beet haar poten/kont/staart kaal, eindelijk is ze daarvan aan het herstellen.

 

Het laatste middel zorgte er helaas voor dat ze twee dagen later nog hallucineerde en de omgevingsspray koste een dag later een niets vermoedende vlinder het leven, iemand tips uit persoonlijke ervaring wat ik de volgende keer beter kan gebruiken (en dus minder schadelijk voor hond en omgeving is, maar wel goed werkt?)?

 

 

 

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van oukje

Als ze net zo hard weer terug komen heb je ze waarschijnlijk ook in huis zitten.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Wellicht is dit iets om je hond op een natuurlijke manier vlooienvrij te houden. Hier werkt het perfect, ze is nu al een heel jaar vlooi en teekvrij, zonder chemische troep.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/luposan/24957

honden page profiel JackfrutselJackfrutsel

honden foto van Jackfrutsel

" Als ze net zo hard weer terug komen heb je ze waarschijnlijk ook in huis zitten. "

 

Klopt, ik heb nu er maanden over gedaan om alles uit huis te krijgen..

honden page profiel JackfrutselJackfrutsel

honden foto van Jackfrutsel

" Wellicht is dit iets om je hond op een natuurlijke manier vlooienvrij te houden. Hier werkt het perfect, ze is nu al een heel jaar vlooi en teekvrij, zonder chemische troep.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/luposan/24957 "

 

Ok,  dankjewel!

Van een  soortgelijk middel is een dierenwinkel bij ons importeur,  wil wel meer ervaringen van mensen met die soort natuurlijke ontvlooi-middelen.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Wij ontvlooien ook natuurlijk en gaan nooit meer terug naar chemische middelen.

 

Het werkt veel beter en niet onbelangrijk. ... het is veel beter voor de hondjes. 

Zij reageren ook totaal niet meer en vroeger was ontvlooien een drama omdat ze zo'n last hadden van het chemische.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

natuurmiddelen zijn er genoeg.

Ecostyle spray
cdVet
banden die natuurlijk zijn.

kijk eens op het forum naar het topic, natuurmiddelen.

vlovrij ? dan over op natuurmiddelen.

Lauren (Gast)

Ik gebruik tegenwoordig een vlooienbandje. Mijn hondje (ook een jack) is immuun tegen het andere geworden. Het vlooien helpt echt goed. Je moet het wel strak genoeg aandoen. Het heeft alleen één nadeel: ze heeft dag en nacht een bandje aan. Ook als je niet thuis bent. Dit heb ik persoonlijk niet zo graag. Als ik niet thuis ben en ze geraakt ergens aan vast met haar bandje kan ze stikken. Maar verder is het erg goed!

(dit topic is wel al een beetje ouder, maar voor de mensen die er nog iets aan hebben).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik gebruik tegenwoordig een vlooienbandje. Als ik niet thuis ben en ze geraakt ergens aan vast met haar bandje kan ze stikken. Maar verder is het erg goed!

(dit topic is wel al een beetje ouder, maar voor de mensen die er nog iets aan hebben). "

 




maar verder is het erg goed !!! sorry , een gevaar voor je hondje dus als je niet thuis bent.

natuurmiddelen ? is dat niet een betere optie als je vlo vrij bent in huis en je hond ?

Lauren (Gast)

Ik geloof niet zo in natuurmiddelen. En als ze echt klem zitten, kunnen ze nog wel los geraken hoor!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een labrador van een kennis gaf een groot deel van zijn leven,4 jaar,over. En had ernstige jeuk. Vele bezoeken bij dierenartsen later, consults, injecties tegen de jeuk, tegen het overgeven,kwam er nog geen verbetering. Ik zag dat de hond een tekenband om had. Ik zei het baasje deze eens af te laten ! Binnen 2 dagen gaf de hond niet meer over en werd de jeuk al minder. De dierenarts heeft jarenlang verdiend aan deze hond en adviseerde de tekenband.Daarom geloofde het baasje in eerste instantie ook niet dat de problemen door deze band kwamen.Chemie in pipetjes tegen teken en vlooien, ontwormingen en tekenbanden wordt onderschat en dat symptomen zoals ik schetste overal in gezocht worden en zelden toegeschreven worden aan de genoemde middelen. Als er beestjes dood van gaan, kan het niet goed zijn voor een hond. Advantix bv. gaat rechtstreeks de bloedbaan in. Zo´n middelen geef ik Romeo niet. En dan heb ik het niet eens over de middelen, die goedkoop aangeboden worden, bij de Action. Puur vergift. Maar.... de beestjes gaan dood. Er zijn genoeg natuurlijke middelen te krijgen.

Lauren (Gast)

Ik heb altijd Advantix gegeven aan mijn honden. Daar was ik ook heel tevreden over. Maar omdat mijn ene hond hier immuun tegen werd, moesten we iets anders doen. Daarom hebben we nu dus een vlooienbandje. Dit heeft de dierenarts ons gegeven (ik ben heel tevreden over mijn dierenarts, ze is niet van de duurste, ze kan goed overweg met mijn hond in tegenstelling tot anderen, kleine dingen (zoals kijken naar het pootje zonder dat ze medicatie,... moet geven) doet ze gratis, dus ik denk niet dat ze dit doet om zoveel mogelijk geld uit mijn hond te halen, zelf had ze ook gezegd dat we het moesten proberen). En als ik eerlijk mag zijn, ben ik heel tevreden over het vlooienbandje. Het helpt supergoed, dat is al 3 maanden zo.

Over die goedkope middelen in de supermarkt, ben ik het wel met je eens. Dit zou ik nooit aan mijn hond geven. Het kan gewoon niet gezond zijn! Ik geef mijn hond liever een iets duurder middel dan dat ik dat zou geven. Mijn hond is meer waard dan dit.

 

Machtel, je moet dit niet persoonlijk opnemen, zo bedoel ik dit helemaal niet! (moest dit zo overkomen).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat heb je gebruikt? Het schijnt nl dat frontline niet meer werkt. Stofje is friponil. Zijn meerdere merken met deze stof. Wat wel werkt is advantage of bij de DA stronghold.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Nee hoor, Lauren, ik vat dit niet persoonlijk op. Dierenartsen adviseren waaraan ze verdienen, dat is met voeding zo, maar ook met de "bestrijdingsmiddelen". De verhalen van zieke honden, katten die bijna sterven, hier op hondenpage, maar ook als ik baasjes zelf tref, getuigen er toch van dat het troep is. Een dierenarts die een hond met Advantix laat behandelen. Stond hier een hele tijd geleden op het forum. De hond werd doodziek, de kat, die ermee in aanraking kwam, lag op sterven. Vervolgens verwijst de dierenarts naar de bijsluiter en gaat beide dieren behandelen om beter te worden ! Veroorzaakt het en verdient eraan. Als ik lees wat in de bijsluiter staat, zou ik als dierenarts dit middel niet adviseren, want dieren kunnen er behoorlijk ziek van worden. Wat ze er niet bij vertellen is, dat Advantix regelrecht naar de bloedbaan gaat en zo naar de nieren en de lever. Dat zie je niet aan de buitenkant. Laatst sprak ik een baasje, waarvan haar hondje al een aantal dagen doodziek was. Ik vroeg haar of er niets geks was gebeurd. Nee hoor, niets geks gegeten, niets geks gebeurd. Maar ze was wel doodziek. Het hondje had een pipetje van Advantix gehad. Omdat het al zo gewoon is, bij de dierenartsen, maar ook zeer zeker bij de baasjes, dat onze honden chemie krijgen, zoeken we de oorzaak van allerlei aandoeningen niet in deze chemie.

Als een hond ogenschijnlijk geen last heeft van Advantix, en dat kan, zie je aan de buitenkant niet wat het aan binnenkant kan doen. De lever en de nieren aantasten. Dat zie je pas als de klachten komen, nierfalen, leverproblemen. Vervolgens gaat de dierenarts voeding voorschrijven voor honden met nierproblemen en gaat de dieren behandelen voor nieraandoeningen. Er zijn middelen genoeg, die geen vergift bevatten en afdoende werken. Mijn voorkeur gaat dan natuurlijk uit naar deze middelen. Pesticide, Insecticide, het zit in veel pipetjes en we geven het zonder nadenken aan onze dieren. De dierenarts adviseert het en dus kan het geen kwaad.  

Anoniem (Gast)

@Machtel

Dat wist ik niet! Ik wist wel dat het naar de bloedbanen ging, maar dacht dat dat juist goed was, dat het dan beter hielp. Maar als ze er allemaal rotzooi in verwerken is dat natuurlijk niet gezond. Maar ik geef het dus niet meer. Ik weet dus ook niet of een vlooienbandje beter is, maar ik hoop van wel. En het werkt ook. Dat heeft de DA ons dus aangeraden. Ik kan moeilijk geloven dat mijn DA alleen maar denkt aan het geld, maar het zou natuurlijk wel kunnen. Mijn DA komt erg goed overeen met mijn hond.

In ieder geval bedankt voor de informatie!

 

@Suzanne:

Ik gebruikte dus eerst Advantix, totdat dit niet meer hielp. Dan ben ik overgegaan op een vlooienbandje. Helemaal in het begin heb ik volgens mij ook Advantage gehad, maar dat hielp wel, maar Advantix hielp langer. Dus zijn we toen overgegaan op Advantix. Dit hebben we allemaal bij de DA gehaald. Van Stronghold heb ik nog niet gehoord. De DA heeft er ook nog niets over gezegd.

Ik hoop dat je dit bedoelde met wat ik gebruik.

Lauren (Gast)

Dat hierboven was van mij!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat hierboven was van mij! "

 Ja dat bedoelde ik. Deze zomer hadden vrienden op onze poezen gepast toen we met vakantie waren. Ze hadden ongevraagd hun eigen kat mee naar ons genomen en kennelijk had die vlooien. Ik had frontline gebruikt en mijn huis een paar keer ingespoten, maar de vlooien gingen niet weg. Ik heb perzen en dan zijn vlooien lastig te vangen. Via de DA advantage gehaald en nu zijn ze gelukkig weg. 

Stronghold is een ontwormmiddel eg tegen vlooien. Weer een ander stofje dan advantage, werk ook goed.

 

Weg met de vlooien! 

Lauren (Gast)

Inderdaad! Weg met de vlooien! Het zijn zo'n vervelende beesten!

Zal eens horen achter Advantage. En Stronghold is dat dan in de vorm van een pilletje of een spuitje? Niet dat het veel uitmaakt, gewoon uit interesse. 

Bedankt Suzanne!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Stronghold is een pipetje voor in de nek

honden page profiel Bennie & Diva / SultanBennie & Diva / Sultan

honden foto van Bennie & Diva / Sultan

Dit gebruik ik de afgelopen 3 maanden , en een tijdje terug is diva vlo vrij verklaard door de dierenarts met een puppy checkup.

 http://www.betere-diervoeding.nl/nl/product/biofood-schapenvet-mini-bonbons-knoflook-80-st/

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een stoomreiniger en een stofzuiger. Geen gif en geen dweil.
Bij een plaag kun je Stronghold op je hond doen. Dat is wel een gif pipet.

Ter preventie kun je cdvet gebruiken op je hond. Het houd vlooien en teken op afstand waardoor ze niet eerst hoeven te bijten. Ideaal bij een vlo allergie. Ook is het 100% natuurlijk zonder gif.

Lauren (Gast)

Oké!

Bedankt Suzanne!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^