vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

boef (Gast)

Hoi allemaal. Vandaag 2 vlooien ontdekt bij me hondje. Hij krabt heel veel.  Naar de dierenwinkel geweest. Zo wassen met anti vlooien shampoo dan avant gebruiken en omgeving spray. Is dat voldoende? En wat met de bank en ze stoffen mandje?

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Je moet alles behandelen volgens mij. 2 vlooien op je hond betekent veel meer in huis meestal. Zeker met die warmte van vandaag heb je zo weer een plaag. 

honden page profiel karibokaribo

ik raad selamectine aan, Selamectine heeft een brede werking in de strijd tegen vlooien. Het doodt de volwassen vlooien en bestrijdt tevens de vlooieneitjes. gewoon een keer in de maand met en pipet een paar druppeltjes aanbrengen in de nek van je hond! Je kan dit krijgen bij je dierenarts (en in een uitgebreide dierenwinkel meestal ook).

voor de rest van je huis betreft,raad ik  Indoor-X ongediertespray aan.
De combinatie van de werkzame stoffen maakt dit middel een krachtig middel tegen vlooien en andere insecten in huis. Indoor-X doodt zowel de volwassen vlo als de vlooienlarven en is 4 tot 6 weken werkzaam. Indoor-X is verkrijgbaar bij de dierenarts en dierenwinkel.

nadat je de spray hebt laten intrekken bijvoorbeeld zijn mandje in de was doen!

ik hoop dat het werkt (ik heb dit ook van internet af) 

succes! en beterschap voor je hondje!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hond heb je nu behandeld, niet meer doen nu, zo houden, de omgeving kan je nog wel aanpakken en een goed middel is...

Bolfo omgevingsspray, is zes maanden werkzaam, kijk op de bus hoe te gebruiken.

eerst alles stofzuigen, alles, ook w.c. en boven,slaapkamers, auto, schuur als je hond daar geweest is, keuken berging enz.

dan alles de deur uit, zoals dieren en mensen, dan de omgevings spray gaan gebruiken, nogmaals lees goed de gebruiksaanwijzing. na een paar uur flink luchten voor je weer naar binnen gaat.

kleedjes van de hond wassen op 60 graden met schoonmaak azijn, kan geen kwaad voor je wasmachien.

je kan ook je stoffen bank wat sprayen. mandje ? naar buiten, en uitkloppen . de stofzuiger zak na het hele huis gestofzuigd te hebben, wegdoen.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Voor vlooien en teken kan je ook luposan gebruiken. Is een geheel natuurlijk middel met gelijk vitamines eraan toegevoegd etc. Is tevens ook goed voor de huid etc.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/luposan/24957

honden page profiel maria maria

honden foto van maria

Hoi ik had toen dat spray vorige week gehaald om huis te behandelen, had dit gedaan, hele huis, alles weer gewas, tot 2x toe, maar nee nu weet ik niet meer, ga kijken wat ik nog kan doen, mij een vriendin zeg zij heeft ook hetzelfde probleem, en die twee honden was nog niet bij elkaar , ik voel zo jammer voor bella, want zij krap en krap.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Maria. je hebt al een topic geopend over de vlooien, als je vlooien houdt dan heb je niet de omgeving goed aangepakt. in jouw topic heb ik een advies gegeven. wanneer je de omgeving hebt aangepakt moeten de vlooien..uitsterven..dat wil zeggen dat er steeds om de zoveel dagen uit de eitjes vlooien komen, die zijn al gelimineerd, ze gaan dus dood, maar dat heeft wel tijd nodig. vandaar pak die omgeving aan, dan kom je er van af.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Helaas kan het weken duren voor je er volledig vanaf bent.

Heb er hier ook gehad in juli, nu pas durf ik sinds een paar weken echt met een gerust hart zeggen dat ze volledig WEG zijn uit mijn huis.

 

De eitjes die doorheen je huis verspreid liggen gaan nog uitkomen in de weken die volgen.

Dat kan je niet echt versnellen dus je moet eigenlijk gewoon geduld hebben en vooral doorgaan met alles heel grondig te behandelen, vooral je dieren goed blijven behandelen en de omgeving.

Dat wil zeggen, elke dag stofzuigen (zak/bak telkens leegmaken) en alles wat kan in de wasmachine en zo warm mogelijk wassen.

Wat niet kan gewassen, zoals zetels, behandelen met een stoomreiniger op de warmste stand, vooral tussen de kussens en je kan het ook nadien inspuiten met spray. 

 

Als vlooien geen bloed meer krijgen, kunnen ze zich niet meer voortplanten.

Zorg er dus voor dat je dieren een goed middel krijgen, alleen shampoo is niet voldoende in de meeste gevallen.  Tenminste niet als je er zo snel mogelijk vanaf wil geraken.

De vlooien zullen of niet meer bijten of wel nog bijten maar doodgaan door het middel voor ze zich kunnen voortplanten.

 

Het helpt om te begrijpen wat je moet doen en hoelang je dat moet doen als je de cyclus van de vlo eens opzoekt.

Ik wist er ook totaal niks over, nooit vlooien gehad. Maar als ze er zijn, kan je niet anders dan het aanpakken en dat gaat het best als je ook weet hoe je dat best doet en waarom.

 

Ik had hier ook een stoffen mand met veel randen en stiksel, die heb ik meteen in de container gegooid in een gesloten zak want zoiets is natuurlijk een enorme haard als je hond al vlooien heeft. De mand zit waarschijnlijk vol eitjes. Heb een kussen gekocht zonder randen en waar de hoes vanaf kan in de wasmachine. Aan zo'n dingen denk je dus wel als je weer iets koopt en ooit vlooien hebt gehad 

Vroeger stond ik er ook helemaal niet bij stil.

Ik zeg niet dat je de mand moet weggooien maar behandel ze heel erg goed anders blijven de eitjes die erin zitten, uitkomen.

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

" Voor vlooien en teken kan je ook luposan gebruiken. Is een geheel natuurlijk middel met gelijk vitamines eraan toegevoegd etc. Is tevens ook goed voor de huid etc.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/huid_haar/luposan/24957 "

 

Uiteraard ieder zijn mening maar ik gebruikte Luposan voor mijn hond, precies de aangegeven dosering per gewicht.

 

Toch waren er vlooien.

 

Dus ik ben er niet meer van overtuigd en geef nu terug chemische middelen, helaas...

honden page profiel maria maria

honden foto van maria

Willemien, wij hadden toen precies gedaan wat jij gezegd had, stap voor stap, nogsteeds zo ja , maar ga weer alles wassen, weer hond behandelen, en dan moet dat echt helpen hoor :(, dierenarts had gezegd 15 de ga wij weer behandelen, want jij moet om de 3 weken behandeling en niet elke dag, niet goed voor de vel, dat snap ik, maar ik wil van dat beesten af, helemaal

honden page profiel maria maria

honden foto van maria

Hoi ik zal toch de spul bij de dierenarts ga halen boef, en tweedens weer omgevings spray, ik ben er al lang mee bezig hoor, en stoffen mandje zal ik echt of in de wasmachine op 60 grade alleen wassen of weggooien , dat is wat ik geaan heeft , de beste spul is bij de dierenarts iets met pilletje, zij had mij nu al paar keer de naam gezegd, dat pilletje maak de vlooien dood in 4 uren, en dan geen vlooien shampoo, dat werk niet !!!!!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Willemijn Maria. :-D

je kan de vlooien het uitkomen versnellen door een stoombezem te gebruiken, stomen op de plaatsen waar de naden en kieren zijn, als er eitjes liggen dan komen er vlooien uit.

dus goed stofzuigen, daarna de stoombezem gebruiken, heb je die niet ? dan met gloeiend heet water dweilen met azijn even in laten trekken en wegdweilen.

liggen er eitjes, dan komen ze sneller uit, door de warmte.

en als je je honden behandeld heeft niets meer gebruiken, ook pilletjes zijn gif voor je honden.
je hebt nu genoeg gebruikt Maria voor je hondjes, de pilletjes doden de vlooien binnen vier uur, mooi zo. dan zijn je honden vlovrij.
wat je wel kan gebruiken is Ecostyle spray, dat is natuurlijk, spray dat een x in de week op de vacht van je hond, goed inwrijven, de vlooien zijn weg.

honden page profiel maria maria

honden foto van maria

Ja ik wou haar vanavond weer behandeld heeft, maar zal maar hun raad volgen en wachten tot 15 de maar mischien dat spray halen wat jij zeg willimien,  en azijn had ik geprobeerd maar toen moest zij heel erg krabben ook, ga azijn op mij banken doen met kook water :D

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Maria, ik vind het gek dat je hondje nog zoveel vlooien heeft.

Dien je de producten wel correct toe?

Wat heb je als laatste gegeven?

Het beste is misschien inderdaad maandag meteen naar de dierenarts en laat je daar adviseren.

 

Maar inderdaad niet teveel middelen geven, zoals Willemijn als zegt.

Je gaat hem vergiftigen anders.

Niet alles gelijk.

Wat je wel nog extra kan doen is elke dag een knoflookbonbon geven.

Dat doe ik nu ook.

Maar wel kijken naar het gewicht en niet meer geven dan hij mag hebben per dag.

Ook dat is schadelijk als je overdoseert.

Ook kan je wat lavendelolie op de flanken van je hond smeren.

 

Azijn met gekookt water op je bank, dat zou ik niet doen hoor.

Denk niet dat dat zo goed is.

 

Zou eerder kiezen voor een spray dan.

Van Beaphar heb je een goeie tapijtspray, bio.

En die maakt (op mijn bank tenminste) geen vlekken.

Je kan het eerst testen op een hoekje achteraan ofzo.

 

Wat ik ook deed was lavendel koken in een grote ketel water, laten afkoelen en dat water kan je ook sprayen.

Deed ik ook op de bank en de bedden, manden, gordijnen, daar kunnen ze ook niet tegen.

En het ruikt best lekker ook nog.

In de tijd van de vlooien had, heb ik hier ook overal lavendel tussen de kussens van de zetel gestopt. Intussen alles weer weggehaald maar je ruikt het nog wel, kan alleen maar goed zijn. Heb een stoffen bank en vond het een vreselijk idee dat ze daar misschien ook in konden zitten. Ook heel erg goed stofzuigen tussen de kussens. En als je een stoomreiniger hebt, kan je daar ook zeker mee aan de slag.

 

Probeer als je nieuwe omgevingsspray gaat doen eens Bolfo, dat is een hele goeie spray.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^