Help, het huis lijkt wel een sneeuwparadijs!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Flynnjo (Gast)

Goedemiddag iedereen!   mijn keeshondje is nu 2, en sinds een half jaar ruift hij enorm hard, en het blijft maar komen , net alsof hij heeldere zakjes vacht bijhoudt en ze opzettelijk overal uitstrooit!  Het stofzuigen is niet bij te houden, en er liggen hier rollertjes in de kast om bezoekers weer schoon te rollen nadat ze op de koffie zijn geweest.    Hier thuis kan ik daar best mee leven, maar ik zou Flynn graag meenemen naar mijn vriend zijn apartement af en toe, en hoe gek hij ook is op mijn hond, dat idee ziet hij voorlopig niet zitten en ik kan hem eigenlijk geen ongelijk geven , de gruwel van dat sneeuwtapijt op al zijn eigen hardwerkend verdiende donkergrijze meubels kan ik mij al levendig voorstellen.  Maar toch vind ik het soms maar eenzaam om mijn hondje bij mama te laten en alleen naar mijn vriend te vertrekken , en op lange termijn moet er toch zowieso een oplossing komen om Flynn mee te nemen .     dus lieve mensen, ik vraag jullie hulp en ideeën , hoe kan ik het abnormale ruiven van mijn hondje tegengaan? Ik realiseer mij dat een hond met zoveel vacht altijd gaat blijven ruiven , maar er moet toch iets zijn om het te minderen !    Groetjes josephine    (ps. Waar kan ik mij inloggen op gsm? Ik vind nergens de mogelijkheid om in te loggen , alleen registreren, of ben ik echt heel blind? :D)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Volgens mij kan je onder het keuzemenu, bij Home, als je helemaal naar onderen scrolt, inloggen met je telefoon. Ik heb er ook heel lang naar gezocht haha

 

Hoe vaak borstel je je keesje? Als ze hier beginnen te ruiven neem ik ze een keer heel goed onder handen, vaak is dat nog wel een 2e of 3e keer nodig, en dan gaan ze nog een keertje in bad om het ruiven te stoppen, en dan is het eigenlijk wel weer voorbij. Zelfs met een ruiperiode van ruim 4 maanden van mijn collie afgelopen winter heb ik het niet zo erg ervaren als wat jij nu omschrijft..

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn

honden foto van Josephine & Flynn

Gevonden! Dankjewel! Daar was ik nooit gaan zoeken haha! 

 

Flynn wordt ongeveer 2 keer per week geborsteld, maar nog telkens als ik even met hem heb geknuffeld hangt alles onder! 

Ik wist trouwens niet dat wassen hier tegen helpt, Flynn is volgend mij al meer dan een jaar niet in bad geweest, ik dacht altijd dat je met wassen voor de vacht meer kwaad dan goed deed! 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Wat ook wel veel kan helpen, maar dat kost wel wat uiteraard, is geregeld een bezoek aan de trimster.

Dan wordt er heel wat haar afgehaald en je zal zien dat dat, zeker als het pas gedaan is, veel scheelt!

Je kan het altijd eens proberen.

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Teveel borstelen zorgt er alleen maar voor dat nog meer haaruitval gestimuleerd wordt, normaal (niet bij álle rassen natuurlijk) moet je alleen borstelen als de hond echt in de rui is.

Misschien wassen en daarna ook niet meer borstelen? Kijken hoe dat gaat?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wassen , ho even, niet gewoon wassen hoor.... :-D

je hond onder de warmwater kraan goed nat maken en spoelen, geen champo gebruiken, zo warm mogelijk, daarna goed drogen, en dan twee dagen later komt er een boel haar uit, heel veel, gebruik daarvoor een harkje.

dan de vacht een dag of twee drie laten rusten en weer aanpakken met het harkje.

geef ondertussen wat olie door het eten of kijk eens even bij SANOFOR , google, intikken.... daar krijg je te lezen wat sanofor met de vacht van je hond kan doen.

hier een normale rui, voorjaar en najaar, meer niet, nu is het deze zomer abnormaal heet geweest, en we hebben een vroege mooi voorjaar gehad, honden verloren hun wintervacht al heel vroeg, en hebben daardoor een zomervacht aangemaakt die dikke is dan anders in dit jaar getij, door het hete weer zijn alle honden weer in de rui gegaan, nu moet dat bijna over zijn, straks wordt het kouder en komt er een wintervacht met geen rui meer.

kijk even bij de Sanofor, op google.

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Bedoelde inderdaad ook geen shampoo, jouw verhaal is veel uitgebreider en beter op te volgen! :-)

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

de mijne worde 2 maal per jaar getrimd (gewassen met shampoo dus ) en met de waterblazer blaas ik er alle onderwol uit en moet ik bijna niet meer borstelen aan mijn hond.

 

en ziet zijn vacht  er nu zo ongezond uit doordat ik hem was met shampoo

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

 Ik borstel mijn Kees ook 2 x per week. Wij hebben niet veel last van haren. 

 

Welke voeding geef je? 

azalaia (Gast)

Ik zou voor de keren dat jij Flynn mee wilt nemen, hem een rompertje aantrekken dat goed en helemaal aansluit ook om zijn billetjes maar met een opening voor zijn staart. Mogelijk dat je dit ergens kan bestellen of zelf maken misschien? Ik denk dat dit een oplossing kan zijn. Veel geluk met Flynn.

honden page profiel Josephine & FlynnJosephine & Flynn

honden foto van Josephine & Flynn

oooh wat lastig, aangezien ik dit topic als gast heb aangemaakt moet ik hem steeds gaan opsporen !

 

Flynn krijgt voeding van de maxi zoo, ik ga zo eens even kijken de welke, maar hij heeft net het laatste beetje zak gekregen en derest staat nog in de auto, en ben het naar binnen zeulen even aan het uitstellen 

 

Wat jullie aanraden is flynn ''warm wassen'' ( )  en dan 1 keer goed uitborstelen?

De rui lijkt bij hem het hele jaar door te gaan, dacht eerst dat er wat mis was met zijn vacht, maar het lijkt niet op te raken dus ben vrij zeker dat het gewoon een hele extreme rui is haha.

 

Zo'n pakje, hoe ziet dat er precies uit? Want Flynn is echt niet gek van dingen aantrekken , ik herbeleef in mijn hoofd de vechtstrijd van vorige winter om een geinig kerstdekentje aan proberen te trekken voor de foto haha, dus ik denk dat als dit een heelder pakje is dat ik hem daar echt geen plezier mee doe, en het moet voor beide partijen leuk blijven natuurlijk! 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

ik zou flynn idd eens naar een trimsalon brengen. daar kunnen ze goed de onderwol eruit kammen en blazen. wassen kun je gewoon doen met een goede hondenshampoo, daar is niks mis mee. mijn shih-tzu gaat elke maand in bad met shampoo. anders is er niks te doen aan zn vacht, en nee hij heeft nergens last van. mits je maar een goede hondenshampoo gebruikt. 

honden page profiel MathildeMathilde

honden foto van Mathilde

Wat er al gezegd is is een bezoekje aan de trimsalon.
Daar wassen ze je hond met shampoo en gaan ze hem na het bad uitblazen met een waterblazer. Dit is een machine die een harde straal warme lucht produceert waarmee al heel veel onderwol eruit geblazen word. Het onder wol dus de ondervacht is ook de vacht die zo verhaard.
Tijdens het blazen maken ze de vacht los met een herdersharkje of ander trim gereedschap.
De broek (beharing op de billen) word dan vaak ook wat uitgedund en netjes gemaakt. De voeten worden weer netjes geknipt als er haar tussen de tenen uit piekt. Verder kun je altijd wel in overleg aangeven wat je extra wel en niet wil.

Zelf ben ik ook honden trimmer en dit werkt zeker. Scheelt heel veel minder haar in huis.

Voor jaar en na jaar zijn de twee perioden waar ze van vacht wisselen. In deze periode dus handig om naar de trimsalon te brengen. Buiten deze perioden niet extreem veel gaan borstelen, hiermee stimuleer je de verharing alleen maar.

Informeer dus even naar een goede trimsalon in de buurt.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

" Gevonden! Dankjewel! Daar was ik nooit gaan zoeken haha! 

 

Flynn wordt ongeveer 2 keer per week geborsteld, maar nog telkens als ik even met hem heb geknuffeld hangt alles onder! 

Ik wist trouwens niet dat wassen hier tegen helpt, Flynn is volgend mij al meer dan een jaar niet in bad geweest, ik dacht altijd dat je met wassen voor de vacht meer kwaad dan goed deed!  "

 

je borstelt dus te vaak !! door het vele borstelen kam je ook de "vaste " haren mee , dat stimuleert de haarvaatjes om snel weer nieuwe haren te maken .

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

"   je borstelt dus te vaak !! door het vele borstelen kam je ook de "vaste " haren mee , dat stimuleert de haarvaatjes om snel weer nieuwe haren te maken . "

 Haarvaten mogen dan zo heten, omdat ze zo dun zouden zijn als een haar (in werkelijkheid zijn ze nóg dunner), ze maken geen haren, hoor.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ik moet max toch minstens 2 x per week kammen hoor ... hij komt altijd zo smerig terug van de wandeling (dan borstel ik snel het zand eruit)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien dan een waterblaser aanschaffen kun je zand ook goed en makkelijk mee uit blazen. Moet je alleen even informeren hoeveel wat voor je hond nodig is.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^