geïrriteerde huid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Hallo allemaal,

Ik had even een graatjes aan jullie.

DJ heeft een zeer gevoelige huid (net als zijn baas). Na zijn castratie had hij van die kolkende hechtingen gekregen en dat is van binnen uit gaan ontstoken toen. 2 antibiotica muren verder was satan gelukkig opgelost en mooi geheeld.

Maar DJ heeft over het algemeen gewoon een gevoelige huid. Vooral in zijn liezen, vaak is het wat rood, soms wat schilfertjes, en af en toe een korstje van het jeuken eraan. Hij zit er niet constant aan maar likt er wel dagelijks een paar keer aan. En soms knaagt die een beetje.

Wat kan ik voor hem doen? Ik ben al over gegaan op ander voer, hij krijgt cavom en vlees van renske. Dit geef ik nu nog geen week dus ik weet nog niet of dat het gaat verlichten. Maar zou ik er misschien iets op kunnen smeren?

Ik hoor graag jullie tips :-)

Liefs Annelinn en DJ

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat je hond ergens allergisch voor is.

Ik zou om te beginnen een eliminatiedieet gaan starten.

D.w.z. één vleessoort geven, die hij nog niet heeft gehad, om te zien of de klachten dan verminderen.

En stoppen met de Cavom, daar zit graan in en dat is toch vaak de boosdoener bij huidproblemen.

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Dat was ook precies mijn gedachte Santa.

 

Het zou ook atopie kunnen zijn. Er kan daarvoor een bloedonderzoek gedaan worden. Maar dan kan het zijn dat je seizoensgebonden ziet dat het beter/ slechter gaat.

 

Bij onze hond hebben we eerst een eliminatiedieet gedaan. Zijn klachten werden minder, maar ging niet helemaal over. Toch ook maar een bloedonderzoek en allergisch voor mijten. Dus geef aan dat er nog wel iets anders schuil kan gaan dan slechts het eten.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Ik denk dat het erger klinkt dan dat het daadwerkelijk klinkt. Is nu ook al aan het verminderen dus ik kijk het nog even aan. Anders ga ik even langs de DA

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^