joggen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chloé & BeemerChloé & Beemer

honden foto van Chloé & Beemer

Hallo,

Ik vroeg me af vanaf welke leeftijd ik met men rottweiler pup kan gaan joggen? Ik wil beginnen met start to run, dus in het begin zal het nog niet te veel zijn. Hij is nu 5 maand, dat zal wel nog te vroeg zijn...

Groetjes!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Dacht vanaf 1 jaar dat je het kan beginnen opbouwen, dit in verband met de botgroei en spieropbouw

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Je kan nu al beginnen. Alleen nog niet met afstanden lopen.

 

Je kan beginnen met het wennen van lopen bij een hardloper.

Je kan beginnen met het wennen aan andere hardlopers.

Je kan hele korte stukjes al samen hardlopen (denk aan 5 minuutjes op dit moment).

Je kan zelf al beginnen met hardlopen zodat je zelf straks een goede basis hebt.

 

Wat je nog niet kan doen is echt grotere afstanden lopen met een jonge hond. Met een Rottie zou ik echt wachten tot die 1 jaar oud is voordat ik langer dan 10 minuten zou gaan hardlopen met de hond. Maar je kan wel degelijk al dingen gaan doen. Sterker nog, ik denk dat het heel verstandig is er nu al mee te beginnen, zolang je de belasting beperkt houdt.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hi Chloe,

 

Wat leuk dat je wilt gaan hardlopen met je hondje! Ik ben denk ik vanaf een maand of zeven begonnen met hardlopen met de hond. En dan heb ik het natuurlijk niet over lange stukken, maar korte stukjes afwisselend met wandelen. Het gaat er in het begin meer om dat hij leert dat het de bedoeling is dat hij rustig naast loopt, en niet als een haas ervan door gaat (met mij en een lamme arm erachteraan). Dat heeft bij Ozzy best wel even geduurd want het is een energiek enthousiast beestje, maar hij is inmiddels bijna 10 maanden en het gaat al heel goed!

 

Ik neem Ozzy ook wel eens mee naar een losloop gebied en ga daar een stukje rennen. Hij kan dan op zijn eigen tempo mee rennen, lekker snuffelen en zijn ding doen, en hij went eraan dat het niet gek is dat ik meeren. Aan het begin vond hij dat heel gek en had de behoefte om tegen me op te springen, maar inmiddels vindt hij dit ook doodnormaal, en (groot pluspunt), hardlopers die we onderweg tegenkomen kijkt hij niet eens van op. Misschien is dat ook een idee voor jou?

 

Ik zou de komende maanden dus beginnen met kleine stukjes te rennen, puur om hem te laten wennen hieraan. Als hij volgroeid is zou je kunnen beginnen met een hardloopschema (zoals Evy), zo weet je zeker dat je niet te hard van stapel loopt (voor jou niet, en je hondje!).

Veel plezier!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^