puppy kiezen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jelke (Gast)

Dag iedereen, we zijn er al een tijdje aan het denken om een hond in huis te halen. Het zou voor ons de eerste keer zijn dat we een hond hebben en weten niet goed welk ras en hoe we dan een geode Fokker moeten uitkiezen. We hebben een redelijk grote tuin en zou de hond elke dag willen uitlaten. Het lieft een kortharige hond of een hond die niet te veel haar verliest. Omdat het onze eerste keer zou zijn dat we een hond hebben mischien lieft een ras dat makkelijk op te leren is? Heeft er iemand suggesties of plaatsen waar ik meer info kan vinden?   Alvast bedankt voor de reacties Groetjes.

honden page profiel KytoKyto

Een labrador misschien? Je kan ook hier http://pedigree.be/_nl/whatdog/selectadog_selectadog1.asp kijken welke hond het beste bij je past maar hier heb ik geen ervaring mee. Alvast succes met jullie zoektocht!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Een labrador misschien? Je kan ook hier http://pedigree.be/_nl/whatdog/selectadog_selectadog1.asp kijken welke hond het beste bij je past maar hier heb ik geen ervaring mee. Alvast succes met jullie zoektocht! "

 volgens mij verliest een labrador heel veel haar.

honden page profiel KytoKyto

Oh echt? Wist ik niet hahahahah

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Haarverlies kan aan vele factoren liggen, voeding, omgeving.
Zolang het niet vanwege allergie is zou ik de nadruk leggen op de karaktereigenschappen van de hond, hoog energie level, werklust, grootte, dat soort dingen.
Qua fokker, je kunt bij de betreffende rasvereniging checken of je met een betrouwbare fokker te maken hebt.
Of hier :-)

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Een maltezer? Maltezers verharen niet en de maltezers die ik ken luisteren altijd heel goed naar hun baasjes, dus ik denk dat ze redelijk makkelijk opvoedbaar zijn.

Jelke (Gast)

haarverlies is niet echt de belangrijkste factor voor ons maar is wel handig :)

we zoeken een hond die we goed kunnen opleren en waar we mee kunnen spelen :)

we hadden mischien gedacht aan een jack russel of een boerenfox. Is dit een goed idee?

En weet er ook iemand geode fokkers van jack russel of boerenfox?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoi

ten eerste mispakken mensen zich aan het feit dat kortharige honden even hard verharen als langharige het is zelfs zo dat het moeilijker is om alle haren van een kortharige hond van je zetel bv te krijgen de korte haren prikken in het stof. 

 

De keeshond is een leuk ras je hebt alle formaten en kleuren. Ze zijn relatief makkelijk op te voeden, enige punt waar je op moet letten is dat ze wat waaks zijn en dit uiten in blaffen maar als je dit van te voren goed traint valt het mee. Verder zijn ze sociaal naar andere dieren en kinderen. 

 

Je ze wel regelmatig borstelen.

 

wat is het dagschema gemiddeld per dag? Hoeveel uur kan je met de hond bezig zijn? Zoek je een grote of kleine hond?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als je het ras intypt dat je aanspreekt gevolgd door rasvereniging ik google kom je meestal op de rasvereniging uit waar erkende fokkers op staan. Je kan dan bv eens mailen naar fokkers over extra info over het ras. Ze willen u gerust alle info geven en je op weg helpen 

Jelke (Gast)

We zoeken een kleine tot regelmatige hond. Ik heb de tijd om hem elke dag uit te laten en er mee bezig te zijn maar overdag moet hij alleen kunnen zijn omdat iedereen hier dan werken is of op school zit.

We zaten te denken aan een jack russel en vonden deze Fokker: thejackshouse

Is deze een beetje betouwbaar of ben ik daar verkeerd in?

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

quote

we zoeken een hond die we goed kunnen opleren en waar we mee kunnen spelen

unquote

 

Een poedel (toy, dwerg, middenslag of Grote Poedel) verhaart niet, is slim daardoor makkelijk trainbaar en altijd in om te spelen. Heeft wel redelijk veel beweging en uitdaging nodig. Het zijn atleten en clowns. Dont graag hersenwerkspelletjes. In mijn profiel vind je meerdere foto's van mijn dwergpoedel Casper.

 

Rasvereniging: Nederlandse Poedelclub http://www.poedelclub.nl/

fokreglement kan je hier downloaden: http://www.poedelclub.nl/index.php/formulieren

 

Dwergpoedels moeten goede testuitslagen hebben van de onderzoeken op het gebied van Patella Luxatie (knieën) en ogentest (ECVO)

 

Boerenfox:

citaat

Een boerenfox is geen officieel erkend ras. Het directe gevolg hiervan is dat er geen rasvereniging is waarbij fokkers staan ingeschreven die voldoen aan strenge eisen. Iedereen kan een nestje fokken en deze hondjes boerenfoxen noemen. Het is dus wat moeilijker om goede adressen te vinden van mensen die een nestje boerenfoxen hebben. Je bent afhankelijk van media zoals Internet en de krant. Binnenkort zullen we op boerenfox.nl een zo goed mogelijk overzicht maken met fokkers die goede referenties hebben.

einde citaat

 

Bron: http://boerenfox.nl/puppy/

 

Jack Russell rasvereniging http://www.nvjrt.nl/

Zorg dat de fokker het fokreglement van de rasvereniging volgt en vraag naar de uitslagen van verplichte testen op erfelijke aandoeningen.

 

citaat

Verplicht screeningsonderzoek. Op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn de volgende gezondheidsproblemen binnen het ras vastgesteld en moeten de ouderdieren vóór de dekking worden onderzocht op:

· Patella Luxatie

· Erfelijke oogafwijkingen

einde citaat

Bron: http://www.nvjrt.nl/images/Formulieren%202013/Verenigings_Fokreglement_NVJRT_2013.pdf

 

Om niet in handen te vallen van louche hondenhandelaren of broodfokkers volg de puppy check list van de LICG http://www.licg.nl/contentsuite/upload/lig/file/praktisch%20hond/puppy-checklist5_2.pdf

 

Jelke (Gast)

Alvast bedankt voor al de reacties :) 

Een poedel en maltezer vinden ze hier thuis niet zo'n mooie hond. Ik weet dat uiterlijk niet de belangrijkste factor mag zijn bij het kiezen van een hond maar telt toch wel mee.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Misschien dan een vlinderhondje. Dat zijn echt mooie, lieve en slimme honden?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" We zoeken een kleine tot regelmatige hond. Ik heb de tijd om hem elke dag uit te laten en er mee bezig te zijn maar overdag moet hij alleen kunnen zijn omdat iedereen hier dan werken is of op school zit.
We zaten te denken aan een jack russel en vonden deze Fokker: thejackshouse
Is deze een beetje betouwbaar of ben ik daar verkeerd in?
 
  "

 

Er zal veel tijd uitgetrokken moeten worden voor het opvoeden en zindelijk maken van de pup. De pup kan de eerste weken niet alleen zijn. Het alleen zijn moet langzaam opgebouwd worden. Een pup moet om de haverklap buiten gezet worden om zijn/haar behoeftes te doen; onmiddellijk na het wakker worden, eten, spelen etc. Dat is de manier om een hond zindelijk te krijgen. Niet elke hond is even snel zindelijk; mijn hondje was met 5 maanden pas zindelijk.

 

Lees je goed in over het opvoeden van een pup.

 

Als de hond eenmaal goed zindelijk is, is het toch wel gewenst om 3 - 4 maal per dag met de hond te wandelen. Een hond kan geen hele werkdag alleen zijn. Als een hond niet voldoende uitdaging krijgt, kan ongewenst gedrag het gevolg zijn. Op zijn minst is het inschakelen van iemand, die de hond rond het middaguur wil uitlaten, een uitlaatservice of een oppasadres nodig.

honden page profiel Teun en WoezelTeun en Woezel

honden foto van Teun en Woezel

Misschien moet je eens kijken op www.puppytest.nl

Hier beantwoord je een paar vragen over de lengte haarsoort enz.

Dan sturen ze een mailtje naar je met de top 5 van de beste hondenrassen die het best bij jullie passen.

Fijne site!

Succes!

Jelke (Gast)

@loesje

Mijn vader zijn werk laat het wel toe dat hij de hond meestal kan meenemen, hij is werfinspecteur en is veel buiten. Hij kan de hond dan meenemen op zijn rondes. Als hij niet met mijn vader meekan komt mijn moeder smiddags even langs. Ik kan ook smiddags langsgaan maar dat zal van mijn uurrooster van school afhangen

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

En een leuk hondje uit het dierenasiel? www.dierenasiels.com Verschillende kleine gezelschapshondjes  die een huisje zoeken :)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" We zoeken een kleine tot regelmatige hond. Ik heb de tijd om hem elke dag uit te laten en er mee bezig te zijn maar overdag moet hij alleen kunnen zijn omdat iedereen hier dan werken is of op school zit.

We zaten te denken aan een jack russel en vonden deze Fokker: thejackshouse

Is deze een beetje betouwbaar of ben ik daar verkeerd in?

 

  "

 



Als iedereen aan het werk is of op school zit dan moet je geen hond nemen.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik zou gaan voor een vlinderhondje.

heb ze zelf natuurlijk. Ook een kees maar die zijn wat drukker qua gedrag.

Vlinders zijn lief, aanhankelijk, intelligent en willen heel graag hun baasjes een plezier doen.


Je mag rustig eens langs komen om te kijken. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^