opleiding hondeninstructeur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Hoi iedereen

 

Ik zoek een goede en leuke opleiding tot hondeninstructeur dus het les geven aan andere mensen. Ik heb al heel wat ervaring met honden, maar er zijn zoveel opleidingen dat ik eigenlijk niet weet wat nu eigenlijk goed is.

 

Ik wil heel graag jullie ervaringen en wat jullie goed vinden op deze opleiding te volgen.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Er bestaat zoiets als snuffelstage. In dit concept zou ik als ik jou was bij de verschillende instanties (waar de opl. Verzorgd wordt) gaan kijken. Het moet bij "jou " passen. Het zijn dure opleidingen en het zou jammer zijn als je er te laat achter komt dat het niet jouw stijl is of bij je past.

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

" Er bestaat zoiets als snuffelstage. In dit concept zou ik als ik jou was bij de verschillende instanties (waar de opl. Verzorgd wordt) gaan kijken. Het moet bij "jou " passen. Het zijn dure opleidingen en het zou jammer zijn als je er te laat achter komt dat het niet jouw stijl is of bij je past. "

 

Ik weet al 3 jaar dat ik dit wil dus ik weet wat ik wil en wil er ook zeker voor gaan.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik bedoel de kijk op honden en methodes. Bij de een kan je totaal andere theorieen (methodes) leren dan bij de ander. Bij de een wordt anders les gegeven dan bij de ander. Dus niet OF het bij je past, maar waar het prettigste voelt om les te krijgen (opleiding ervoor te volgen).  Hoe groter een instituut hoe uitgebreider het aanbod (en mogelijkheid te wisselen enz).

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

" Ik bedoel de kijk op honden en methodes. Bij de een kan je totaal andere theorieen (methodes) leren dan bij de ander. Bij de een wordt anders les gegeven dan bij de ander. Dus niet OF het bij je past, maar waar het prettigste voelt om les te krijgen (opleiding ervoor te volgen).  Hoe groter een instituut hoe uitgebreider het aanbod (en mogelijkheid te wisselen enz). "

 

Ooohhh sorry nu snap ik je beter ja ik ga als ik er een paar op het oog heb natuurlijk wel effe langs om te kijken of de les methodes mij aanstaan. sorry voor het verkeerd begrijpen.

 

Anoniem (Gast)

Geeft niks hoor, ben zelf niet duidelijk geweest dan.

Succes met je speurtocht en hoop dat er meer advies van anderen volgen die je hun ervaringen kunnen vertellen (upje hierbij).

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Anoniem was ik (sorry).

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Mijn tip is: verdiep je eens in quibus, dat is een positieve en diervriendelijke benadering.

Lessen bestaan niet alleen uit het aanleren van de commando's maar vooral om een goede band tussen jou en hond op te bouwen. Veel tijd wordt er ingeruimd om vragen te stellen.

Voor het eerst dat ik cursus leuk vind!

Tot nu toe vreplichte ik mezelf om met de honden naar cursussen te gaan, nu verplicht ik mijn hond om mee te gaan;-)

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik heb veel rondgekeken en begin in novermber met de 1e bij Martin Gaus. Ben er zelf ook cursist en spreekt me erg aan!

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Ik ga in oktober bij Martin gaus de opleiding doen

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Ik heb de opleiding Ethologie hond, Kynologisch Instructeur en Gevorderd Kynologisch Instructeur bij Quiebus gedaan. Veel van geleerd! Was begonnen met Kynologisch Gedragstherapeut bij hun.. helaas ging het daar helemaal mis met hun les aanbod en ben ik dus gestopt. Veel geleerd bij Quiebus maar blij dat ik gestopt ben. Sta niet meer achter hun visie omdat die nog te veel in de dominantietheorie hangt. Quiebus paste gewoon niet bij mij met hun leer/werk wijze en hun omgang wijze met mensen. Ze zijn wel heel positief met het opvoeden van honden en hebben echt het beste voor die honden over ect.

 

Ik ga in september dit jaar tot juni 2015 beginnen met een nieuwe opleiding tot hondentrainen en honden gedragstherapeut. Na juni 2015 kun je dus beide benoemen. Dit is de Nederlandse versie opleiding van Turid Rugaas van Calming signs. Ik heb hier echt enorm veel zin in! Opleiding: Natural Dogtrainer Education en Homepage Calming Signs

 

Daarnaast heb je Martin Gaus, Dogvision, O&O.

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^