*mag verwijderd worden*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hahaha, ik moet zeer lachen om bepaalde reacties.. tuurlijk.. je mag je niet eens meer verdedigen in deze wereld. heel bijzonder. mij zul je hier dus ook niet meer zien in dit topic. want een onzin.. Ik laat mijn honden niet doodgebeten worden.
en wanneer iemand het nodig vind om zo'n ding op jouw hond te gebruiken, dan moet je je hond maar opvoeden. "

 

 

ik begrijp heel goed je angst Judith, ik heb een grote hond die ze niet snel zullen pakken, maar is het nou echt zo dat het iedere dag voorkomt dat honden dood gebeten worden ?

 

het kan zeker averechts werken,  niet alleen voor de aanvallende hond.

weet je Judith, het zal te pas en te onpas gebruikt worden. en je merkt niet dat ze het gebruiken, mensen die een hekel hebben aan honden, kunnen ook zo,n apparaatje aanschaffen, het is te koop, en kunnen ze het op je hond gebruiken terwijl jouw hond niets doet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik laat het topic sluiten. Iedereen die serieus nieuwsgierig is mag mij een pb sturen. "

 



ooo niet doen, mag toch adviezen van goede en minder goede kanten belicht worden ? voor vele is dit apparaat iets nieuws, nog nimmer van gehoord, is toch niet erg dat er kritiek op komt ? zijn vele die het gebruiken en er anders over denken, een discussie mag toch.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

/maak maar zelf een topic aan dan. Sommige berichten hier zijn gewoon onzin en heb geen zin om zo'n discussie te starten.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

voordat het gesloten wordt :) 

 

had er ook nog nooit van gehoord en zoals met heel veel dingen .... 

 

als er voorzichtig en juist mee wordt om gegaan. 

 

Het is dubbel .... ene kant ja ... het kan tegen je gebruikt worden door een boze buurman dus mag of moet dit in de handel ..... 

 

Maar als mijn hond regelmatig wordt aangevallen ..... 

 

hebben hier ook een hond die we soms tegenkomen die agressief reageert als hij aan de riem is .... zijn er nu achter als alle honden los zijn dat er dan eigenlijk niks aan de hand is maar als ik er toen van had geweten denk ik dat ik mijn gedachten er wel even erover heen had gelaten. 

 

Ik hoop voor jou dat het je wat meer rust geeft als je aan de wandel bent en dat je het niet hoeft te gebruiken want dat betekent dat je hond niet meer wordt aangevallen. 

honden page profiel --

honden foto van -

nou ik vind het een goede oplossing, zeker voor hardlopers en fietsers die achterna gezeten worden (dit kan voor mensen ook nog eens bedreigend overkomen). Als de baasjes ze niet bij zich houden, moet je zo'n geluid inschakelen. rot is het, maar het werkt niet schadelijk op gezondheid.

Tijdens het wandelen is het zeker lastig, aangezien je eigen hond er dan ook last van gaat krijgen, dus het is wel dubbel. Het apparaatje kan zeker van pas komen in bepaalde situaties.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Eerlijk gezegd ben ik ook wel nieuwsgierig.
Als dit werkelijk helpt ?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Het is natuurlijk niet de bedoeling om het te pas en te onpas te gaan gebruiken.
Liever helemaal niet natuurlijk.
Maar er zijn situaties ....

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ohhh nee... Ik heb zo'n hekel aan die dingen... Want ik kan dat klere geluid dus ook horen.... Overal waar loslopende honden kwamen hoorde ik die dingen wel... Spuugzat werd ik ervan, dus ben die plekken maar gaan mijden... Koppijn dat ik er van krijg.....

 

Max gaf er niks om, maar zijn baasje wel....  "

 



hier ook hoor, mijn honden lopen zonder boeh of bah langs een hoge toon sensor die als honden en katten verjaagdingen of de antihangjongeren op de station, ik heb het idee alsof ik op zilverfolie bijt mijn mijn vullingen en dat t door mijn hele botten heen gaat.
ach gaat wel over wanneer ik de 21 ben gepasseerd ;-) (ja ik ben al aan het terug tellen)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier kan je informatie bekijken van de Dazer, de kosten zijn ongeveer zonder verzendkosten 38,50 euro.


Veel gestelde vragen over de Dazer

intikken bij google.. Dazer.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar als ik zo dat meningen hier lees ben in ook geneigd om te zeggen dat ik een dergelijk apparaat geen vooruitgang vind.
Ik begrijp jouw motieven en heb ook geen reden om aan te nemen dat jij het apparaat niet goed zou gebruiken.
Maar zoals bij alles, niet iedereen gebruikt hulpmiddel op de juiste manier.
En ik denk ook dat een hond die echt wil, zich niet laat tegenhouden door een geluid.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ik kan me vinden in beide kanten van het verhaal.

Je eigen hond heeft er dan natuurlijk ook flink last van... En inderdaad is het totaal niet dier vriendelijk en ja valt het in dezelfde categorie als blafbanden enzo dus wat dat betreft ben ik er op tegen.

Maar aan de andere kant... (ik schaf zon ding niet aan) Ik heb ook geen zin in nog een aanval op Chica zoals een aantal weken terug (of mezelf) van bepaalde honden hier in de wijk die toch maar los blijven lopen ondanks voorvallen....

 

Wel lastig dit.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

@Toki

 

Ik lees niet dat er iemand schrijft dat Judith het te pas en te onpas zal gebruiken. 

 

Toen Ten dik 4 maanden oud was gingen we met hem voor het eerst naar een losloopgebied. Daar had iemand zo'n spuitbus bij zich waar zo'n sissend geluid uitkomt, volgens mij heet het corrector pet of iets in die richting......Ik weet nog steeds niet of die persoon het naar zijn eigen of een vreemde hond gebruikte, wat ik wel weet is dat ik het geluid hoorde en dat Ten die vrolijk om ons heen dribbelde met een rotvaart (en ja hij was toen al ontzettend snel) de heuvel af stormde alsof hij door duivel achterna gezeten werd. Gelukkig was het een omheind losloopgebied want onder ad heuvel lopen 2 zeer drukke doorgaanswegen.

 

Het heeft toen maanden geduurd de angst voor sissende geluiden(incl. deospray ed.) weg te nemen. Hij wordt in oktober 4 en nog zoekt hij een veilige afstand op als mijn man met de stoomstrijkijzer bezig is. Op de een of andere manier heeft hij het destijds aan hem gekoppeld terwijl hij er bij helemaal niet meer op reageerd.

 

 

 

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

het gevaar is dat men het als een opvoedkundig ding gaan gebruiken en dat degene die er wel juist mee omgaan hier dan weer een soort van dupe worden. 

 

en even off topic:

 

Je man met stoomstrijkijzer  

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik begrijp de beweegreden wel maar zie liever dat het doelgericht is en niet de nietsvermoedende eigen honden en evt. omstanders gelijk meeneemt in het proces zoals in mijn eigen voorbeeld. 

 

Joost mag weten op welke manier hij het gebruikte, ik heb daar geen gevaar gezien, het was niet eens druk. En na mijn lichtelijke hartverzakking (is mijn hond nu echt zo snel en springt hij over het hek?) door het gebeurde, de persoon ook niet meer gesproken maar zelf ook de heuvel af en weg daar. Lekker aangelijnd de spanning eraf lopen en naar huis.

 

off topic edit: Is makkelijk aan te leren hoor. Gewoon meer kreukels erin strijken als eruit......Moet je zien hoe snel en goed ze het zelf kunnen.

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Het probleem is dat andere dieren er ook last van krijgen. Je merkt ineens vreemd gedrag (onverklaarbaar). Het is dan niet duidelijk wat er is en dan blijkt het dit app. te zijn.

 Ben het wel eens dat je je honden en jezelf mag verdedigen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ohhh nee... Ik heb zo'n hekel aan die dingen... Want ik kan dat klere geluid dus ook horen.... Overal waar loslopende honden kwamen hoorde ik die dingen wel... Spuugzat werd ik ervan, dus ben die plekken maar gaan mijden... Koppijn dat ik er van krijg.....
 
Max gaf er niks om, maar zijn baasje wel....  "

 Hier nog zo 1, ik lig 2 dagen op bed met migraine ervan. Heel leuk dat ze bij ons in het centrum nu 1 hangen die de hele dag aanstaat. Ik kan dus in een deel niet meer komen!

Als je hond aangevallen wordt vlak bij straat, en een andere hond trekt zich los door de schrik en wordt aangereden, dat is ook allemaal prima want jou hond is gered?

Voor een hardloper of fietser vind ik dit heel anders dan voor iemand die zelf ook met honden loopt en dus beter zou moeten weten! Liever dat ik 1 hond gericht een schop geef, dan alle honden en eventueel baasjes om me heen ermee heb

Valt me erg van je tegen dat je een topic wilt sluiten omdat de antwoorden je niet aan staan. Had je van te voren kunnen bedenken

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

nee ik had van tevoren niet gedacht dat er zulke berichten zouden komen. Ik had verwacht dat er wat beter gelezen zou worden en er niet zulke aannames zouden komen.

 

En dat jij honden wilt schoppen!! Dat vind ik pas erg.. met een hoge piep doe je een hond geen pijn en richt je geen schade aan, met een schop verkeerd aankomt kun je een hond doden. In een losloopgebied zijn geen auto's dus komt een hond nooit onder een auto.


Ik maak me echt boos om bepaalde onvolwassen reacties hier. Of onwetend.. ik weet het niet, maar dit had ik dus niet verwacht van tevoren, anders had ik nooit dit topic gestart.

 

Helaas is ie nog steeds niet gesloten

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik had nog nooit van dat ding gehoord.

Nu ben ik blij dat ik in een gebied woon wat niet dicht bevolkt is.

En met wandelingen weinig mensen tegen kom.

Stel je voor dat je iemand tegen komt die zo'n ding bij zich heeft.

En zonder dat je het zelf weet dat ding op je hond richt met wat voor reden dan ook.

Eigenlijk best wel eng, zo'n onzichtbaar wapen wat op je hond gericht kan worden.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou het ook zeker nooit kopen of nog maar overwegen. Je kan toch niet constant met je vinger boven  dat knopje wandelen voortaan ? 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wij zijn onvolwassen ?  Komaan zeg  Judith, wij zeggen gewoon wat we ervan vinden . Toch niks verkeerd mee dacht ik ?  

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" nee ik had van tevoren niet gedacht dat er zulke berichten zouden komen. Ik had verwacht dat er wat beter gelezen zou worden en er niet zulke aannames zouden komen.
 
En dat jij honden wilt schoppen!! Dat vind ik pas erg.. met een hoge piep doe je een hond geen pijn en richt je geen schade aan, met een schop verkeerd aankomt kun je een hond doden. In een losloopgebied zijn geen auto's dus komt een hond nooit onder een auto.
Ik maak me echt boos om bepaalde onvolwassen reacties hier. Of onwetend.. ik weet het niet, maar dit had ik dus niet verwacht van tevoren, anders had ik nooit dit topic gestart.
 
Helaas is ie nog steeds niet gesloten "

 Niet zo makkelijk oordelen Judith, ook jij niet. Dat jij geen wegen door je losloopgebied hebt betekend dat niet dat anderen dat niet hebben hea. En ja ik geef liever een ZACHTE schop tegen een lies, dan dat ik het risico ga lopen dat er honden zo over de zeik raken dat ze de weg op schieten met alle gevolgen voor hond en bestuurder van dien. Want als je hond langs de weg aangevallen wordt, dan zal je het toch ook gebruiken of niet? En een hond goed in paniek gaat alle kanten op dat weten we op HP inmiddels wel

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  
Maar met een schop kan je een hond verwonden en die kan ook van schrik de weg op rennen. Bovendien kunnen honden uit de buurt ook schrikken van die schop of je eigen hond per ongeluk schoppen door de snelheid of of of.... en en en ... als als als...
Dit zijn allemaal dingen die je niet kan voorspellen. Ten eerste is de aanvallende hond/baas in de fout en niet degene die deze hond op welke manier dan ook wilt wegjagen om zijn eigen hond te beschermen. Daarbij, als de baas niets doet van de aanvallende hond, dan moet je zelf actie ondernemen en je wilt natuurlijk zelf ook niet gewond raken. "

 Weet je hoe hard de klap tussen hond en auto kan zijn, dus welke gevolgen dat buiten de hond voor de bestuurder kan hebben? Ik wel, dus dan neem ik liever dat onwijs kleine risico dat hij dan de weg op rent, dan dat het hele losloopgebied door het lint gaat.

 

Voor alle duidelijkheid, ik zou enkel een schop geven als het op geen andere manier op te lossen is op dat moment. En nee een deezer vind ik geen manier

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nou Judith, ik weet niet of ik nu een vreemde indruk bij je maak, maar ik heb een keer een kat toch echt met mijn wandelschoen van mij en Santa proberen weg te krijgen.
En mocht het nodig zijn om mij of Santa te verdedigen, dan zal ik ook bij een hond alles uit de kast halen.
Zulke dingen gebeuren meestal zo razendsnel dat je in een fractie van een seconde moet handelen.
En natuurlijk probeer je altijd een betere oplossing te vinden alleen soms is de situatie daar niet naar.
En ik vrees dat je dan ook geen tijd hebt om een apparaatje te pakken.
Ik zou het jammer vinden als dit topic sluit, ik vind de afwegingen wel interessant.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat doet de gemiddelde persoon als een hond aan een andere hond hangt? 

 

- neus dicht nijpen 

- schoppen 

- achter poten omhoog houden 

-...

 

allemaal fysieke "correcties " maar een hoge piep toon zou te erg zijn? 

 

Indien dit correct gebruikt wordt en enkel in noodsituaties zie ik het nut wel van zo'n toestel indien het werkt 

 

Het is natuurlijk een ander verhaal wanneer mensen dit toestel te pas en te onpas gebruiken bij het minste , maar aangezien Judith niet van plan is dat te doen snap ik niet echt alle commentaren ..

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik blijf erbij dat ik een schop veel kwalijker vind dan een piep. een hond staat niet stil, dus je kunt op de lies mikken maar iets anders raken. Verder heb ik het apparaat op meerdere filmpjes gezien en is er geen 1 hond die in paniek wegschiet. de honden gaan er voor weg omdat ze het een naar geluid vinden, hebben er geen pijn reactie van en dus ook geen vlucht reactie.

 

Ik heb het er ook over dat IK het ding wil aanschaffen, en dat het gaat om aanvallende honden, logisch dat dat in een losloopgebied is want anders zitten honden aan de lijn. Dat ik dan vervolgens van alle kanten te horen krijg wat andere mensen ermee doen, daar vraag ik niet om.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Nou Judith, ik weet niet of ik nu een vreemde indruk bij je maak, maar ik heb een keer een kat toch echt met mijn wandelschoen van mij en Santa proberen weg te krijgen.
En mocht het nodig zijn om mij of Santa te verdedigen, dan zal ik ook bij een hond alles uit de kast halen.
Zulke dingen gebeuren meestal zo razendsnel dat je in een fractie van een seconde moet handelen.
En natuurlijk probeer je altijd een betere oplossing te vinden alleen soms is de situatie daar niet naar.
En ik vrees dat je dan ook geen tijd hebt om een apparaatje te pakken.
Ik zou het jammer vinden als dit topic sluit, ik vind de afwegingen wel interessant. "

 apparaatje hangt aan je broek.. je hoeft alleen maar op de knop te drukken. En ik vind dat veel diervriendelijker dan alles wat jij benoemt, dus snap echt niet waarom daar zoveel commentaar op komt.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Te gek voor woorden dat nu 1 pieptoon wordt gekoppeld aan een aanrijding..

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hondenras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^