Senna is aangevallen! Mijn arme mannetje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Tja, niet echt een grappig verhaal helaas maar weet geen andere plek. Wil het even van me afschrijven.

 

Vandaag heerlijk met een mede Labradoodle gewandeld (hier van HP) in het bos. Gezellige dag, heerlijke wandeling. Die helaas een rot einde had door een blijkbaar erg ver heen Stafford.

 

Wij stonden namelijk nog even na te praten bij de auto's. Senna bij ons aan de lijn en mede Labradoodle Finch in de auto toen er een baas met Stafford en een jongetje met klein hondje kwam aanlopen. Ze gingen even ruiken aan Senna en dat ging allemaal prima. Geen signaal dat de hond iets tegen Senna zou doen. De stafford werd voorin in de auto gezet met ze riem vast gebonden aan de stoel. de hond is naar achterbank gelopen waar het jongetje net de deur open deed om zijn hondje in de auto te doen. Een gaatje voor de Stafford om uit te breken, wat hij ook inderdaad deed. Zonder enige twijfel of aarzel jumpt de Stafford uit de auto op Senna af. En grijpt Senna. Die echt de boel bij elkaar piept wat door merg en been ging. Dwars door me hart. De baas kwam meteen om ze hond te grijpen, beide honden half in de lucht waardoor ik Senna uit de bek van de hond kan krijgen. Hierna hapte hij nog eens na en greep Senna rond zijn staart. Gelukkig kwam Senna los omdat hij alleen haar vast had. En Senna's haar is ook zijn redding geweest. Kon Senna mee nemen naar mijn auto waar ik hem neer zetten om te kijken hoe het ging, shakend van wat er net gebeurd was. Onder tussen waren Stafford en baas aan het worstelen. Die kreeg zijn hond echt niet onder bedwang. Je zag de hond zoeken.. hij was echt uit op iets. Nog nooit zo veel agressie gezien. Die hond was echt compleet heel ver heen. Totale waas in ze gezicht. Echt, ben er nog van onder de indruk. Wij zijn onze veiligheid maar even gaan opzoeken waarna baas Stafford zijn hond uit eindelijk in de auto kon doen.

 

Baas kwam meteen kijken hoe het met Senna ging en vond het heel erg. Had ze hond nog nooit gedaan. Eerder in het bos zagen we ze al lopen, beide honden aan de lijn. Heb gelukkig gegevens van de baas.

 

 

Tot op heden heeft Senna niks. Alleen had hij veel kwijl. Hopelijk valt het geestelijk straks ook mee. We zijn echt enorm geschrokken. Senna heeft heel veel geluk gehad vandaag. Mede dankzij ze boel puppy haren want dat was vooral wat de hond steeds vast had. Wel veel spanning zat er nog in Senna, veel hijgen en doen. Mijn arme kleine mannetje.. 4 maandjes en wat een nare ervaring.

 

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Jemig, wát een schrik!

geluk bij een ongeluk dat de Stafford vooral haar vast had...

 

Maar kan me voorstellen dat jij en Senna helemaal naar waren van schrik.

hopelijk herstelt Senna er (mentaal) goed van...

 

veel sterkte!

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

gaat het met je?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Oh bah, wat een naar voorval 

Het is vreselijk als je jonge hond zo wordt aangevallen, dat dan die Stafford z'n kans grijpt.

Wel vreemd dat de eigenaar zegt dat het de eerste keer is dat die hond aanvalt, kan ik me haast niet voorstellen.

Misschien dan omdat hij toen niet de kans heeft gehad om te ontsnappen.

Ik hoop dat Senna er niks aan overhoudt, het lijkt me nog wel logisch dat hij nu nog even van slag is.

Veel sterkte voor hem en jullie!

 

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

je zal wel geschrokken zijn!!! ik hoop het allerbeste voor je maatje. geef haar maar lekker veel aandacht.

 

Hoe gaat het nu met Senna?

 

bij mij vandaag kwam er ook in een woonwijk een loslopende grommende dalmatiër aangerend . ik ging voor me honden staan en ik schreeuwde tegen die hond. de baas zei helemaal niks geen sorry of hoe gaat het met je en de honden......helemaal niks. het is niet de eerste keer dat het gebeurd dat de hond losloopt of losbreekt

 

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

IK hoop dat je een beetje van de schrik bekomen bent. En dat het goed gaat met kleine Senna. Hoe reageerde de baas op zijn hond om hem in bedwang te houden. Had hij ook agressie of was de baas juist kalm bezig hem in bedwang te houden. Want als de baas agressief is vind ik het niet gek dat de hond agressief reageert. Het is ook erg raar dat een pup aangevallen word dat klopt ook niet.IK zou toch een beetje informatie inwinnen of het vaker voor gekomen is. Want mij maak je niet wijs dat dit de eerste keer is.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ach wat een vervelend einde na zo'n leuke dag.... :(

 

Ik hoop dat Senna (en jij!) er niks aan over heeft gehouden! Dit kan altijd gebeuren met honden.. het blijven honden he, maar wel heel rot dat dit precies jouw lieve onschuldige Senna moet overkomen  ... 

Had hij al niet eerder een aanval gehad?

 

 

Sterkte! 

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

He bah wat jammer dat jullie een nare ervaring hebben gehad! Gelukkig 'goed' afgelopen :-) . Ik hoop dat jij en Senna snel herstellen. Wie weet helpt het om te wandelen met honden waarvan je weet dat ze rustig en stabiel zijn om zo het vertrouwen weer een beetje terug te winnen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt voor de reactiesen sterktes ect. Even algemene reactie op de reacties haha; 

 

Ja was super schrikken. Heel naar. Gelukkig gaat Senna met mij mee met de uitlaatservice, dus weer met andere stabiele honden omgaan gaat maandag meteen gebeuren. Morgen gaan we naar het zelfde bos ook even en de plek. Zien hoe Senna reageerd.

Met Senna gaat het nu wel. Slaapt nu lekker eindelijk. Ze vele gehijg is ook minder. Benieuwd hoe hij morgen is. En met mij gaat het ook wel. Erg geschrokken dus, klein wondje op me vinger van hoektand maar dat is bij eerste hulp vanavond na gekeken :) maar gaat je niet in de koude kleren zitten zeg zoiets. Poeh!

De baas probeerde de hond met agressie in bedwang te houden wat hem nouwlijks lukte. Op hem liggen, hard schreeuwen ect. Dus de agressie komt inderdaad niet zomaar. Ook ik geloofde niet dat dit de eerste keer was. De baas zij ook; toch maar een muilkorf aanschaffen.. zegt genoeg. Denk dat het vaker voor is gekomen, maar ga eens me ronde doen van de week in het bos bij bekende baasjes.

 

De hond is gewoon ver heen als die zoiets doet. Echt die vele agressie ook alsof hij het tegen een volwassen hond moest opnemen. De hond ging echt voor bloed.

 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Hopelijk valt de schade mee en kan Senna toch op een bepaalde manier zich over deze rot ervaring heenzetten.

 

Ik heb zelf 2 klein hondjes (cairn terrier en sinds een paar weken een ruwhaar teckel pupje) en ben heel voorzichtig met andere honden. Zeker als dit staffies, bullterriers etc. zijn. Juist omdat wij deze vroeger thuis altijd hebben gehad en ik weet hoe onvoorspelbaar ze kunnen zijn en hoe ze tekeer kunnen gaan. Maar hier kun je zelf gewoon niets aan doen om dit te voorkomen, gewoon domme pech dat dit je net moet overkomen.

 

Nogmaals sterkte.

Groet,

Rob

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Ach wat een vervelend einde na zo'n leuke dag.... :(


 


Ik hoop dat Senna (en jij!) er niks aan over heeft gehouden! Dit kan altijd gebeuren met honden.. het blijven honden he, maar wel heel rot dat dit precies jouw lieve onschuldige Senna moet overkomen  ... 


Had hij al niet eerder een aanval gehad?


 


 


Sterkte! 

"


Senna is inderdaad door een andere Labradoodle hier in de wijk keer conflict gehad met 10 weken oud. Maar dat is niet echt aanval te noemen, denk dat Senna toen de doodle verkeerd begreep. Klein foutje tussen die twee waar Senna enorm van schrok.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Freggle, ons witte hondje, is ook wel eens uit het niets aangevallen/gebeten.

Hij lag dan ook de rest van de dag trillend in een hoekje van de bank.

Maar de volgende dag was het dan weer over.

Hij is nu al 13 en is gelukkig nooit bang of wat dan ook geworden voor andere honden.

Gelukkig dat Senna veel omgaat met stabiele honden met de uitlaatservice, dan komt het vast wel weer goed!

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Wat verschrikkelijk! Mijn kleine hondje is toen ze nog jong was ook aangevallen door staffords helemaal uit het niets ook. Ze heeft 1 dag alleen maar bibberend onder de trap gezetten :( Toen we de volgende dag keken zagen we tandgaatjes. Maar ze  is er wel weer bovenop gekomen ze is heel relaxt met andere honden! Behalve met staffords dan gaat ze heel hard blaffen en trekken denk angst en zelfbescherming, maar ik loop met een grote boog om ze heen. Sorry maar dit gaat mij niet nog een keer gebeuren. Hoop dat jouw Senna er ook weer helemaal bovenop komt!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Rob; Dankje. Inderdaad zijn ze heel onvoorspelbaar. En dat blijkt vandaag maar weer eens. Al vind ik staffords geweldige honden, nog steeds, maar dit hakt er even in. Helemaal gelijk kan je hier als baas van de andere niks aan doen of voorkomen.

 


@ Sylvia; Ooh wat vervelend ook! Bah! Senna heeft thuis wel gespeeld met ze speeltjes enz geen angst of iets. alleen veel en erg gehijg.


@ Inge; wat een nare ervaring ook voor jou. Senna toonden thuis verder geen angst. Hij ging lekker rustig spelen met ze speeltjes. Pas nu wel op, maar als Senna wil mag hij best met ze omgaan. Zit een lieve stafford in de uitlaatservice, dus die mag Senna even laten zien hoe staffords ook kunnen zijn haha.

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" @ Rob; Dankje. Inderdaad zijn ze heel onvoorspelbaar. En dat blijkt vandaag maar weer eens. Al vind ik staffords geweldige honden, nog steeds, maar dit hakt er even in. Helemaal gelijk kan je hier als baas van de andere niks aan doen of voorkomen. Zo jammer dat sommige staffords zo berkompen zijn en niet alleen staffords. Nogmaals dank.

@ Sylvia; Ooh wat vervelend ook! Bah! Senna heeft thuis wel gespeeld met ze speeltjes enz geen angst of iets. alleen veel en erg gehijg.


@ Inge; wat een nare ervaring ook voor jou. Senna toonden thuis verder geen angst. Hij ging lekker rustig spelen met ze speeltjes. Pas nu wel op met staffords, maar als Senna wil mag hij best met ze omgaan. Zit een lieve stafford in de uitlaatservice, dus die mag Senna even laten zien hoe staffords ook kunnen zijn haha. "

 dat is wel fijn dat er een lieve stafford in je uitlaatservice zit! Hier in mijn buurt lopen heel veel roedels staffords en die zijn toch niet zo gediend van andere honden. Dus ik maak liever niet meer kennis :p Maar ik ken idd ook een lieve en daar blaft Sasha zelfs niet tegen :)

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje

honden foto van Noah & Wolfje

Jeetje Suzanne, wat heftig!  Arme Senna, ik hoop idd dat hij er niks aan over houdt. (Zowel lichamelijk als mentaal)

Wat een pech dat jullie dit nou juist moet overkomen en zeker nu hij nog zo jong is. Top dat je zo goed ingreep. 

 

Het blijft verschrikkelijk om je hond aangevallen te zien worden, zeker als ze het alleen maar uitschreeuwen en zich overgeven. 

 

Heel veel sterkte toegewenst voor jullie allebei!!

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat afschuwelijk. Dit was zo onvoorspelbaar, vanuit het niets, dat je dit ook niet had kunnen voorkomen. Wat een trauma. Gelukkig dat je hond geen schade had, althans zichtbaar. Loopt je hond verder goed, niets aan te merken?

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat naar :( blijkbaar komt niemand er zonder dit soort aanvallen vanaf, je hoort het de laatste tijd steeds vaker en het is eigenlijk alleen maar wachten tot het gebeurt. En wanneer je hond dan later erg angstig is. Wegschiet van andere honden of snel snauwt hebben wij de hond niet goed gesocialiseert. Ze zouden eens moeten weten hoe vaak ze aangevallen zijn... Dan is het alleen maar logisch dat ze zo doen.

 

hopelijk wordt jouw senna meerdere aanvallen gespaard, flink schrikken, gelukkig wel met een goede afloop.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Inge; Ja dat is wel even fijn! Maar inderdaad, zal Senna niet zo snel met andere Staffords om laten gaan, en dat is wel echt heel jammer dat we zo over staffords moeten denken :(

 

 

@ Noah & Wolfje; (Wolfje? dat leuke hondje wat ik steeds op FB zie langs komen van jou?:D) Dankje Sheila! Ja, echt even heftig. Senna kon amper reageren op dat beest. Was totaal op andere wereld die hond. Arme Senna. Gelukkig goed afgelopen.

 

 

@ Blaise; Ja! echt uit het niets ineens. Zonder enige aanleiding.. Senna loopt verder prima gelukkig. Speelt met ze speeltjes. Kan lekker rollenbollen. Benieuwd hoe het met andere honden gaat. Dus tot zover geen schade. Hebben hem gister geborsteld op de trimtafel en toen goed nagekeken en gedrukt ect. Nergens een kik van pijn ofso.

 

 

@ Judith; Hoort het inderdaad vaker! zo jammer. Helaas moest Senna ook de dupe worden. Hopelijk heeft hij er mentaal geen last van straks. Anders gaan we aan het werk om dat goed te krijgen. Want Senna is juist zo sociaal. Dankje wel. Hopelijk inderdaad eerste en laatste.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata

honden foto van Hakuna Matata

Wat erg 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

UPDATEJE:

Gaat gelukkig goed met Senna. Nog even vrolijk. Hoe hij tegen honden is, is nog even bezien. (Nog geen hondjes tegen gekomen) denk dat het aardig mee valt. Loopt verder ook gewoon goed en speelt lekker met zijn speeltjes. Wel mist Senna duidelijk wat haren op ze rug. Arm ding haha.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Gelukkig! Veerkrachtige pup, mooi hoor. Kan ook best zijn dat ze er niks aan overhoudt behalve een gezond wantrouwen naar die ene hond. 

 

En ach de haartjes groeien weer aan... ik zou het vandaag ook lekker rustig aan doen, die nieuwe honden komen wel weer een keer. Je hebt alle tijd. 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik begrijp toch echt niks van rassen zoals Staffords en Pittbulls. Ze zijn zo lief naar mensen toe, (he Protteke )  maar dus blijkbaar echt niet te vertrouwen met andere honden. En vliegensvlug keren ze zich dan en happen ze toe. 

Soms moeilijk te geloven als je ze zelf zo mag strelen en knuffelen.....

En ja het is zo vlug gebeurd en als je dan pup bent of klein hondje dan kan het wel verkeerd uitdraaien.

Gelukkig bij jou nu niet het geval. Moet echt wel schrikken zijn geweest.

Zoiets kan je doen verstijven van schrik, al goed dat de andere man en jij, het hoofd koel hielden en ze konden scheiden. 

 

 

 

ja (Gast)

wat schriken

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Ok je hebt Senna wel goed nagekeken?

Chica is een week of 6 geleden gepakt en in eerste instantie zag ik ook alleen maar natte plekken maar bij beter kijken toch 2 flinke rode schramplekken van de tanden van de hond....

Echt heel vervelend zeg maar Senna is bij jou in goede handen lees ik al. Morgen weer even terug en weer naar stabiele honden bij de uitlaat, fijn!

En ben jij er ook weer een beetje van bekomen?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

quote:

"Senna bij ons aan de lijn en mede Labradoodle Finch in de auto toen er een baas met Stafford en een jongetje met klein hondje kwam aanlopen. Ze gingen even ruiken aan Senna"

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

grote schrik weer, iedere dag lees ik nare verhalen hier, lijkt wel of de bazen van de honden afwachten en te laat alert zijn, de man had de honden netjes aan de lijn, ging allemaal goed, in de auto komt het tot spanning en verdwijnt de hond naar buiten, en ben jij de dupe hiervan.

voor jou een grote schrik, gelukkig geen verwondingen, maar dit geeft enorme inpact, op je hond en jezelf, jammer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" quote:

"Senna bij ons aan de lijn en mede Labradoodle Finch in de auto toen er een baas met Stafford en een jongetje met klein hondje kwam aanlopen. Ze gingen even ruiken aan Senna"

 

  "

 



best moeilijk, maar op dat moment resoluut zijn en zeggen , honden bij u houden, jouw hond zat aan de lijn, zijn honden ook, wat doet tie bij jouw hond ? resoluut zijn, mag best.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Wakkere Husky; Ja doen het vandaag ook rustig. Ligt veel te slapen van de indruk gister. Dus laten hem lekker. 

 

 

@ Anny; zijn soms moeilijk te begrijpen die honden helaas. Blijven geweldige honden, maar soms.. het is jammer. Gelukkig Senna niks aan over gehouden en heeft hij heel veel geluk gehad. 

 

 

@ Joyce; Ja Senna goed nagekeken op de trimtafel. Inderdaad omdat er soms toch wat kan zitten ofso. Maar er is niks te zien. Wij zijn aardig bekomen van de schrik, merk ook weinig aan Senna nog. 

 

 

@ RVS; tja.. geen idee wat je ermee bedoelt. Als je verder uitleg wilt geven graag. 

 

 

@ Willemijn; het was heel gek, de man had inderdaad ze hond goed aan de lijn ect. Ook bij eerder contact geen probleem. Maar toen de baas weg was en jongetje de deur weer open deed leek het wel of de hond ze kans zag. En helaas waren wij de dupe inderdaad. Maar de man pakte het na de worsteling met ze hond goed op en kwam meteen kijken.

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"  

best moeilijk, maar op dat moment resoluut zijn en zeggen , honden bij u houden, jouw hond zat aan de lijn, zijn honden ook, wat doet tie bij jouw hond ? resoluut zijn, mag best. "

 

In eerste instantie hielden we Senna ook wel weg maar meneer kwam toch helemaal bij ons staan. Was een snuffel van een seconde want de man merkte dat we geen behoefte hadden aan dat gesnuffel ect. ;)

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lol in de achtertuin! (foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^