Spuitpoep, braken en lusteloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Even een vraag. Coco (11 maanden) is sinds vanochtend goed ziek. De moet regelmatig braken, heeft spuitpoep en is lusteloos. Ze wil niet graag lopen. Als ik voel aan haar buikje als ze ligt dan gaat ze staan. Ze wil niets eten en kleine beetjes drinken. Maar ik heb het idee dat het water er na ongeveer een uur weer uitkomt. Bouillon wil ze niet, heb ik al geprobeerd. Ik heb de dierenarts gebeld en die zei me om het aan te kijken een dag of 2. Ze heeft geen koorts, 38,7. 

Vanmorgen met de grote wandeling was er nog niets aan de hand. Nu vraag ik me af of er iemand ervaringen hiermee heeft. Nu ben ik weer bang voor vergiftiging, maagtorsie en noem maar op. Ik maak me nogal snel zorgen als het om mijn beestjes gaat. Moet ik dit afwachten of naar de dierenarts gaan?

honden page profiel SammySammy 3 doggies

honden foto van Sammy

Maagtorsie geeft geen diarree volgens mij. Vergiftiging ook niet of het moet in een hele kleine dosis zijn geweest of erg traag werkend. Heeft ze onderweg misschien iets gegeten wat rot was? Of nieuw voer? Gisteren iets gegeten wat twijfelachtig was?
Ik zou ze toch goed in het oog houden. Bij aanhouden van klachten of verergering zeker naar de dierenarts van wacht!
Vanop een scherm kunnen wij niets zien hè.
Dus bij twijfel: dierenarts bellen!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Voor een maagtorsie hoef je inderdaad niet bang te zijn, want dan komt er juist niks uit (terwijl ze wel proberen te braken).

Misschien toch gewoon even een flink (honden)griepje te pakken.

 

Hou het inderdaad in de gaten, en zorg ervoor dat je hond wel blijft drinken (doe dit desnoods met een pipet), want braken en diarree kan natuurlijk redelijk vlot voor uitdroging zorgen.

Jij kent je hond verder het best, dus vertrouw je het echt niet, dan kan je natuurlijk altijd naar de DA gaan.

 

Beterschap!

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Ik kan je ook alleen maar zeggen, zorg dat ze goed drinkt, desnoods indd met spuitje in de bek. Veel braken in combinatie met diarree zorgt snel voor uitdroging. Wanneer het water er meteen weer uitkomt dan kan je niet anders dan naar de DA. Die geeft dan iets tegen het braken. Veel beterschap! 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Ik denk Giardia. Zijn exact dezelfde symptomen als Binky toen had.

Berthy (Gast)

Toch even bij de dierenarts geweest. Ik vertrouwde het toch niet helemaal. Injectie gekregen tegen het braken omdat ze ook het water weer uitspuugde. Haar darmen waren nogal in de war, soort buikgriep. Medicatie gekregen om de darmen weer rustig te krijgen. 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hopelijk gaat het met die medicatie snel beter met je hond. Als het niet over gaat kun je aan giardia denken. Dit is te onderzoeken door een ontlastings onderzoek.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

behoorlijk ziek dus, snap even niet dat je arts na je eerste belletje je als advies gaf, kijk het maar twee dagen aan.

even aankijken okee, braken en spuitpoep doet aan een virusje denken, maar om dan maar twee dagen het maar aan te kijken, goed dat je je hond hebt opgepakt en toch gegaan bent.

snelle beterschap hoor.

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Bedankt voor jullie reacties. Coco heeft gisterenavond nog wat gegeten (klein beetje). Hills voer wat ik van de dierenarts mee kreeg. Gelukkig wilde ze dit wel hebben ivm ingeven pilletje. Vanaf half 8 gisterenavond heeft ze niet meer overgegeven (gelukkig). Wel nog waterdunne ontlasting, maar hopelijk wordt dit met de medicatie beter. Ze is nog wel wat lamlendig, maar al veel beter dan gisteren. Gisteren wilde ze niet eens lopen en we zijn net een klein blokje (10 minuten) door de wijk gelopen en dat ging goed. Ik hou haar nog een beetje rustig en laat haar wat aansterken met kleine beetjes eten. Och ze was gisteren zo ziek. Ik zag dat ze ook pijn had aan haar buikje/darmen en dat is voor mij een reden om een dierenarts in te schakelen. Dat afwachten van die twee dagen zag ik ook niet zitten. En gelukkig knapt ze al een beetje op!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Berthy, goed gehandeld hoor, je kent je hondje door en door, en als het zo ziek is is de weg naar een dierenarts heel verstandig, nu hopen dat het gauw over is, niet ? dan nog een keer laten bekijken door de arts.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ja hoe krijgen ze zoiets ineens hé. Iets opgedaan tijdens de wandeling misschien?

Goede beslissing van toch maar even lgs DA te zijn geweest. Het lijkt nu al beter te gaan.

 

Erg dat we altijd zo ongerust zijn , we denken dan aan het ergste. Je bent helemaal niet alleen daarin 

honden page profiel BerthyBerthy

honden foto van Berthy

Als het een virus is wat besmettelijk is dan gaat onze Chip het ook krijgen. Die is al bijna 15 jaar en heeft al heel zijn leven last van de maag en darmen. Ik denk dat Coco inderdaad iets gevonden heeft tijdens de wandeling en dat lekker naar binnen heeft gewerkt. Tot nu toe is er bij Chip niets aan de hand. 

Ik ben ook blij dat ik bij de dierenarts ben geweest. Anders was ze nu nog zo ziek geweest. Net even weer aan de wandel geweest en ze heeft weer lekker rond lopen sjouwen met een stok. Ze rent er alleen maar mee. Gekookte kip gegeten. Drinken gaat nog een beetje moeilijk, maar daar werken we aan!

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die ongerust is over haar honden. Mijn vriend is er iets nuchterder in en laat de beslissingen ook altijd aan mij over. Hij zegt: jij hebt het altijd goed als het om de beestjes gaat, dus ik laat het aan jou over. Daar word ik vaak onzeker van omdat ik denk dat ik overdrijf. Maar ik had het WEER goed om naar de dierenarts te gaan. Pfffff tot nu toe gaat het goed met Coco. Vanochtend nog spuitpoep en tot nu toe is er niets meer uitgekomen. De darmen zijn natuurlijk ook helemaal leeg, maar ook daar wordt aan gewerkt. Bedankt voor de bevestiging van mijn beslissing om naar de dierenarts te gaan! 

Volgende forumvraag: Fotoshoots.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^