Bultje (op plaats waar teek zat)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

18 juli ontdekte ik bij Toby een teek. Deze heeft er waarschijnlijk minder dan 24 uur gezeten. Op zijn hoogst heeft hij hem 17 juli opgelopen. Met een lasso (ik geloof dat het dingetje zo heet..) is hij eruit getrokken. De dag erop had ik even gevoeld en de huid eronder was een beetje 'hard', even gegoogled en dat bleek normaal te zijn. 

 

Nu vandaag even heel goed gevoeld, omdat ik toch nog even wilde checken.. en er zit nu een klein bultje. Toby heeft er geen last van, geen jeuk, geen pijn toen ik eraan voelde etc. 

 

De teek is er in zijn geheel uitgekomen, ik heb hem op de kalender geplakt ;) 

 

Moet ik mij zorgen maken om dit bultje, of is het normaal? Het is vandaag dus 3 weken geleden dat de teek eruit is gehaald. Heeft iemand her 'ervaring' mee? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou contact opnemen met de dierenarts als je het niet vertrouwd. Misschien dat er toch iets van de teek is achtergebleven? 

 

 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Je kan altijd bellen bij twijfel, maar ik heb het vaker gezien dat zo'n bult 2 tot 4 weken zichtbaar blijft. 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik heb de teek nog even heeeel goed bekeken en nee het is echt niet mogelijk dat het hoofd er bijvoorbeeld nog in zit. Het hele beest zit in mijn plakbandje.. Ik heb er dus verder ook geen ervaring mee, het is zijn eerste teek.. 

 

Bedankt Blaise, dan kijk ik het nog even aan. We moeten binnenkort toch naar de DA voor de jaarlijkse check-up. Als het bultje er dan nog zit zal ik eens even informeren. 

 

Ik heb niet veel twijfels, omdat hij er geen last van heeft, en geen kick geeft als ik eraan voel, erop druk etc. En als hij het ook maar een beetje voelde dan zou hij dan toch echt geprotesteerd hebben (zoeen in hij wel :P ). 

Ik ga het in ieder geval in de gaten houden, mocht het wel groter worden o.i.d.

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Zo'n bultje kan wel 3 weken nadat je de teek verwijderd hebt blijven zitten. Maar als  je het niet vertrouwd gewoon even aan de dierenarts vragen.

Anoniem (Gast)

Lowie had een teek op z'n oor die ook volledig verwijderd werd. Hij bleef er ook een bolletje ter grootte van een erwt hebben. We zijn ermee naar de dierenarts geweest en daar hebben ze een dikke korst van het bolletje verwijderd en hem toen op ontstekingsremmers en antibiotica gezet voor 2 weken en toen is het wondje volledig genezen en het bolletje volledig weggetrokken. In het begin werd er wel gevreesd dat ze een stukje oor moesten weghalen. Misschien toch eventjes laten nakijken als je er niet gerust in bent.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het bultje zit er nog.. We gaan zo naar de da voor een jaarlijkse check-up, dus ik zal het even aankaarten.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Bij de dierenarts geweest. Hij heeft even gekeken en vond het niets zorgelijks, waarschijnlijk wat littekenweefsel o.i.d. Langzaamaan zal het wel slinken.

 

:)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Nou gelukkig maar. Fijn om toch weer even gerustgesteld te worden

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^