Puppy heeft veel jeuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Yvet (Gast)

Onze puppy is nou ruim 12 weken oud, het is een kruising tussen een Lhasa apso (voor 3/4) en een cavalier (1/4). Sinds ongeveer een week heeft hij veel jeuk en hij verliest veel haar. Kan dit zijn eerste rui al zijn? Ik vind het nogal vroeg namelijk maar kan me nog niet bedenken waar het anders door komt. Vlooien en teken heeft hij niet en z'n huid onder de vacht ziet er goed uit! De dierenarts zag zo op het eerste oog ook niks geks. Wat denken jullie?

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Allergie?

honden page profiel YvetYvet

honden foto van Yvet

Wij geven hem nog de voeding die hij bij de fokker ook krijgt (prins mini voor pups). Maar kan hem wel eens een paar dagen op KVV van energique zetten, kijken wat dat doet?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Is er de huid geheel bekeken op kale plekken en eventueel een huidmonster genomen? Je zou over kunnen gaan op ander voer. KVV (vers voer) je kunt hierbij makkelijk een eliminatiedieet doen. Misschien gaat de jeuk dan over, dan weet je in ieder geval dat je het bij het voer moet zoeken. Maar het kan ook atopie zijn, allergisch voor omgevingsfactoren. Je kunt hiervoor een bloedonderzoek laten doen, kost je om en nabij de €250,-

 

Wij geven onze hond brokken hert, glutenvrij van naturis.. Dit helpt hem wel heel goed. Meeste allergieën:

- granen

- kip

- rund

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" Wij geven hem nog de voeding die hij bij de fokker ook krijgt (prins mini voor pups). Maar kan hem wel eens een paar dagen op KVV van energique zetten, kijken wat dat doet? "

 Een paar dagen heeft niet zoveel zin. Moet je rekenen op ongeveer 3 maanden, omdat de 'gifstoffen' uit het systeem moeten.

honden page profiel YvetYvet

honden foto van Yvet

En hypoallergeen voer? Of is dat geen aanrader om te kijken of hij een allergie heeft? En in KVV zit toch ook kip en rund (en vaak ook granen?), of moet ik dit dan zelf gaan bereiden?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Bij KVV kun je in verschillende smaken kiezen. Ook geit, konijn etc. Als je een dier kiest die granen eet en ze weten niet zeker of de maag er ook in verwerkt zit. Dan kan het zijn dat er granen in verwerkt zitten.

 

Je kunt ook inderdaad glutenvrij of hypoallergeen voer proberen. Het betekent wel dat je ook met kauwbotten/ beloningssnoepen e.d. op moet letten dat je niks meer geeft. In heel veel kauwbotten zit rund verwerkt.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Onze Bailey krapte zich bij de gewone brokken (rund) helemaal kapot, overal plekken.

Wij zijn overgestapt op brokken voor allergie van de Welkoop... binnen een week zagen wij het verschil. Ze gebruikt deze brokken nu 3 weken en alle plekken zijn weg.

 

Daarnaast gebruik ik voor tussendoortjes of als ze buiten zijn geweest alleen producten op vis basis.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Onze hond kreeg trouwens ook Prins brokken toen hij klein was. Hij reageerde op de granen en Prins wilde ons niet terugmailen, na herhaaldelijk vragen en wel een ontvangstbevestiging te hebben ontvangen, wat de 'dierlijke producten' waren die bij hun in de brokken waren vermengd.

 

Onze hond zit nu op Naturis hert/ glutenvrije brokken. Je zou dit ook kunnen proberen Yvet. Je kunt op atopie lezen waar een hond vaak jeuk krijgt mochten er omgevingsfactoren meespelen. Meestal zijn dit de liezen/ oren/ poten etc. Mocht het echt in het voer zitten, wat heel goed kan dan moet je echt op verpakkingen gaan kijken wat wel en wat niet. Je moet dan wel enkele weken helemaal over op glutenvrij of hypoallergeen voer. Je moet dan al een kleine verbetering zien, wanneer je helemaal geen jeuk meer waarneemt mag je gaan 'testen'. Je moet dan wel bij elke verergering nagaan wat je hondje dan gehad heeft. Het is een enorm gepuzzel, maar komt goed

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Kan ook gewoon door nesthaar verlies komen, hij gaat nu zijn gewone vacht krijgen.

Borstelen.

 

edit, had haar gezet en zag nu dat het een hij is 

honden page profiel YvetYvet

honden foto van Yvet

Het is ook niet al wat vroeg dat hij zijn nesthaar verliest?
Ik heb ook nog steeds mijn twijfel of het voeding gerelateerd is omdat hij wel hele goede ontlasting heeft en geen vlekken, korsten of andere uitslag en hij heeft ook geen kale plekken.
Blijft wel een beetje lastig natuurlijk. Hoelang duurt vachtverlies ongeveer? Misschien dat ik het nog even aan moet kijken ofzo?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Mayro had ook wel goede ontlasting hoor, ondanks zijn allergie. Hij had geen kale plekken. Hij had alleen veel jeuk, zijn oren waren wel geïrriteerd. Alleen van het vele krabben kreeg hij korstjes en roodheid op zijn huid.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Vervelend om te lezen dat je pup zoveel jeuk heeft. Mocht je hem op rauw willen zetten, kies dan een KVV die geen granen bevat. 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Ik weet niet of dat kan bij een pup... maar misschien een hotspot?

 

Mijn honden hebben het nog nooit gehad gelukkig, maar ik hoor er altijd verhalen over op HP.. ik kan niet precies uitleggen wat het is 

Maar het is rood en vochtig.. Misschien kunnen anderen je er meer over vertellen.

 

 

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Nesthaar verlies begint tussen de 8 en 10 weken en met +/- 16 weken heeft hij ongeveer zijn goede vacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gooi niet alles op allergie, een hond van 12 weken heeft niet snel al een allergie, geef je brokken, dan graag graan vrij gaan geven.

bekijk de pupvacht eens, het is vroeg, maar kan zeker zo zijn door de warmte, je schrijft dat tie veel haar verliest, geen plekjes heeft op de huid, ga er met een goede kam doorheen, en haal zoveel mogelijk los haar eruit.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Je zou m ook kunnen wassen met een goede hondenshampoo, raak tie veel haar kwijt. 

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Heb je hem al ontvlooid?

honden page profiel fleur17fleur17

Ik kan zo 3 dingen bedenken:

1. misschien is het inderdaad een allergie van stoffen in de lucht

2. Misschien kun je ander voedsel proberen

3. een keer heel goed wassen

honden page profiel Nieuwe Dieren NooitgedachtNieuwe Dieren Nooitgedacht

honden foto van Nieuwe Dieren Nooitgedacht

Huidklachten.. een ondergeschoven kindje dat zeer veel voorkomt. Helaas krijgen dierenartsen bij hun opleiding weinig informatie mee.
Bij de minste of geringste klachten zullen ze de hond op speciaal voer overzetten (ingegeven door artsenbezoekers die flinke bonussen uitschrijven).

Via de alternatieve kant (raar woord eigenlijk... ik zou willen zeggen de natuurlijke manier van handelen) kom je al snel uit op het immuunsysteem dat zich voornamelijk in de darmen bevind.
Als de darmen goed op orde zijn, gaat het een stuk beter met je dier.
Vers vlees is het meest natuurlijke om een hond te geven.
Daarnaast zijn er supplementen die je kunt geven als ondersteuning.
In ons pension (waar ik vele honden heb met intolerantie problemen) zet ik Aloe veragel in. Dit geeft een boost aan het immuunsysteem en hierbij zie je ook de huidklachten bijtrekken.

honden page profiel YvetYvet

honden foto van Yvet

Ik heb het even een aantal dagen aangezien en het word langzaam al wel wat minder gelukkig. Maandag ga ik met hem naar onze Trimsalon en word hij even goed gewassen en gekamd!
Wij hebben een health care winkel hier in Hengelo! Zal daar eens vragen naar die aloe Vera gel, misschien is dat nog wel een goed idee inderdaad!

honden page profiel Nieuwe Dieren NooitgedachtNieuwe Dieren Nooitgedacht

honden foto van Nieuwe Dieren Nooitgedacht

Gelukkig dat het al minder wordt.
Let bij de Aloe vera erop dat het pure is. Er wordt erg veel onzin verkocht (producten waar minimale dosering Aloe in zit).
Er moet tenminste 50 % in zitten en dan ook nog de zuivere gel (geen juice o.i.d.).
Kom je er niet uit, kan ik je eraan helpen

Volgende forumvraag: Help vlooien!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^