Help, hond is weer begonnen met slopen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Doe m in de bench en verdiep je in kongrecepten! Deze fase gaat weer over! "

 Hoe denk je dat een hond die sloopt door stres omdat hij alleen is zich in een bench zou voelen? 

Sluit hem op, heb je als baas er geen last van, arme hond! 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Je hebt helemaal gelijk hoor, ik zou dat ook nooit doen. Maar ik zou ook nooit mijn hond 3 x 8 uur alleen laten zonder uitlaatmogelijkheid. Gegeven de omstandigheden waar t beestje nu in zit krijgt ie dan in ieder geval niet op zijn kop voor wat ie kapot gemaakt heeft. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Met mijn oude werktijden kon het prima en hebben we het hem dus wel goed aangeleerd. Daar ligt het niet aan. Hij kan wel alleen zijn maar hij wil het niet, en dat snap ik.
 
Het gaat mij niet om het slopn, daar kom ik wel overheen.

 Hoe weet je dat hij zich toen wel prettig vond? Heb je dat gefilmd? Zo niet, dan weet je niet hoe hij zich voelde. Misschien liep hij wel de hele tijd te ijsberen? 

Je zegt dat hij wel alleen kan zijn, maar niet wilt? Nee, hij kan het helemaal niet!

 

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Die hond verveelt zich, dat is duidelijk. Hij zit ook lang alleen hé. 
Drie dagen 8 uur........
 
Hem voor die uren in een bench steken, daar word die stapelgek van , zoiets nog maar overwegen zou zelfs niet mogen. Dan heb je geen hond nodig, sorry. 
Zoek dan in godsnaam een beter thuis voor hem. Ik begrijp dat je moet werken hoor, maar een hond heeft ook gevoelens, kan je echt niemand vinden om hem eens uit te laten ? Of even overhuis komen ? 
 
Vind dit zo erg , ook dat slopen inderdaad, dat hou je niet vol . "

 

 

Ik sluit me aan bij 3 x 8 uur in de bench veeeeeeel te lang is. Wettelijk gezien mag dit ook maximaal 6 uur.

 

Ik denk dat 3 dagen nog wel te doen is mits de hond genoeg beweging en aandacht ervoor en erna krijgt. Hoelang wandel je voordat je weggaat?

 

Mijn hond is noodgedwongen alleen thuis. Helaas is het nog niet mogelijk hem echt weg te brengen zoals ik eerst bedacht heb. Ik werk 36 uur per week. Als ik een vroege dienst heb ga ik een uur van te voren wandelen, meestal komt iemand hem dan even kort uitlaten. Als ik wegga krijgt hij de kong, als hij weer uitgeweest is een rundstick. Radio staat aan, voldoende speelgoed dingen die hij mag slopen zoals oude schoenen, karton etc.

Als ik late dienst heb komt altijd iemand wandelt hij en is even iemand bij hem. Voor een late dienst heeft hij veel gewandeld, bijna niet geslapen. Ik heb er zelf moeite mee en hoop dat dit snel veranderd zodat hij als ik late heb en weekenddienst naar mijn tante kan.

 

In jou geval is de hond wel sociaal en kan je hem wel wegbrengen toch? Ik snap dan niet zo goed dat je niet daarvoor kiest. Als ik de mogelijkheid had zou ik dat doen, zeker als dit gedrag uit verlatingsangst komt.

 

Daarbij zou ik dingen verstoppen in huis, hij sloopt graag dus maak wat proppen papier met wat lekkers erin en verspreid ze door het huis.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"  Hij heeft altijd zijn kong, een flinke kluif en ik geef hem altijd nog een zachte kluif voor ik de deur uitga.
 
Hoeveel pijn het me ook doet, ik ben er ook heus achter dat wij simpelweg misschien toch te weinig tijd voor hem hebben. Het is nu al een hele tijd zo en ik ben gewoon ontzettend bang dat ik hem vreselijk tekort doe. Hij verdient meer dan ik hem kan geven...
 
Ik vind het verschrikkelijk om te zeggen, en het is echt niet dat ik snel opgeef, maar misschien moet ik toch aan mezelf toegeven dat Diablo ergens anders beter af is. Bij iemand waar hij altijd iemand om zich heen heeft en geen 8 uur per dag alleen hoeft te zitten. Ik zit dit met tranen in mijn ogen te typen, maar ik moet wel realistisch blijven.. "

 

Dat denk ik dus absoluut niet. Hoeveel mensen werken er die een hond hebben? Het is zoeken naar oplossingen. Hoe is je sociale leven verder dan? Hoelang zit hij buiten die 3 x 8 uur alleen?

 

Als ik gewerkt heb betekent dit erna niet meer weg of hij gaat mee. Erna en ervoor is het ook echt onze tijd en krijgt hij genoeg aandacht.

 

Waarom zou hij niet naar een pension kunnen die 3 dagen?

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

het is eerder regel dan uitzondering dat een hond nooit alleen is. 8uur is wat aan de lange kant (beter was vb. 5 keer 5uur), maar er zijn tal van baasjes die werken én een gelukkige hond hebben.

kan er overdag iemand de hond komen uitlaten? of kan hij even op bezoek bij iemand anders? dat is al voldoende. of kan jij misschien even naar huis komen over de middag?

 

Even een voorbeeld. wij zijn met twee. ik ben leerkracht, mijn vriend werk minstens 3 dagen per week van thuis uit. Over de middag gaat hij alleen met wifi even in de tuin gaan spelen, meer niet. Als ze alleen is en ik kom na een halve dag werken terug thuis, dan krijg ik de blik 'ben je er nu al, ik lig zo lekker te slapen'

Er is een dag dat wifi 8u alleen thuis is, vaak met een bezoekje van de buurvrouw, maar dat lukt niet altijd. Ik zorg ervoor dat ze 's ochtends een uur heeft kunnen rennen. de rest van de tijd ligt ze te slapen. een hond slaapt nu eenmaal 18u per dag.

In de vakantieperiodes merk ik dat ze minder stabiel is, eerder onrustig. ze krijgt te weinig rust omdat er altijd iemand thuis is.

 

Maak je niet druk, je kan perfect een hond hebben met je werkrooster, nu moet je alleen een oplossing zoeken om het knaagpatroon te doorbreken.

Tamara (Gast)

Beste Jessica,

 

Als ik zo jou teksten lees heb je een sterke mening over veel zaken. Ook op elke advies heb je al een antwoord klaar. 

Ik stel mij even voor. Ik ben Tamara, 30 jaar, en ik heb al 2 jaar een uitlaatservice. Ook help ik bij het trainen van honden. 

 

Ik las dat je niet positief bent over de uitlaatservice. het kan zijn dat je een vertekend beeld gekregen hebt van onervaren uitlaatservice, of dat je simpelweg je oordeel al klaar hebt. Dat kan uiteraard. Dat heb ik ook wel eens. 

Wel moet ik zeggen dat de oplossing voor Diablo vrij simpel kan zijn, mits je wilt buigen en veranderen in je eigen wil. Ik zelf heb erg veel plezier in het lopen met mijn uitlaatservice. Het is mijn passie en mijn leven. Toch zijn er altijd mensen die hun negatieve mening al klaar hebben en niet willen inzien dat het juist heel leuk is. Ik loop twee uur per dag met de honden. Doordat ze met elkaar spelen in een voortbewegende modus, zijn ze na de wandeling moe en voldaan. Elke hond, jack russel tot labrador tot Berner Senne is moe en voldaan, en dus bij thuiskomst gaan ze in mand, bench of bank in een diepe slaap. Baasjes treffen hun hond relaxt aan bij thuiskomst, en na de avond wandeling slapen zij dan ook verder.  De uitlaatservice biedt mensen en honden (mits er een goede leider van de roedel is) de socialisatie tussen de honden te verbeteren. Of de hond nu bang, opdringerig of snauwerig is. Ze leren verschillende rassen te vertrouwen. Ze leren van elkaar in het begroeten naar mensen, kinderen en andere honden. Ik vind het dus eerder terecht dat er niet word gesproken of de uitlaatservice, maar graag alleen de uitlaatservice die het werkelijk echt verprutst (voor de anderen). Uitlaatservice is helaas nodig in deze maatschappij. Er zijn veel mensen die door de crisis veranderen van baan, door scheiding geen opvang hebben op de werkdagen etc. en deze mensen hebben een betrouwbare uitlaatservice nodig. Ik ben er zo een, en dat bewijst mijn website en al mijn tevreden klanten. Uiteraard doe ik het met passie. Dan nog een ding m.b.t. de bench. De bench is niet slecht. Het is voor vele honden een veilige plek wat alleen van hun is. Op deze plek vinden ze rust. Een bench word pas een straf als de hond te veel energie heeft en dus zich niet kan bewegen in een dichte bench.

Tips voor jou en Diablo:

Het lijkt mij dat Diablo meer beweging nodig heeft. Hij heeft te veel energie en dat uit zich in frustratie en verveling. Diablo ziet er goed verzorgt uit en ik denk dat je zeker wel minimaal 1 wandeling van een uur maakt per dag. Echter denk ik dat hij nog meer moe gemaakt moet worden. is het nou zo dat je de hele dag werkt of een dag deel, dan is het belangrijk de beweging voordat je weggaat toe te passen. Als je niet veel tijd hebt zou ik een half uur met hem gaan fietsen. En hem flink in eigen tempo laten rennen. Je moet hem niet mee sleuren maar hij mag flink rennen. Zoals bijvoorbeeld uitdagen tot wedstrijd. Ga hoe dan ook een half uur met hem fietsen, zodra hij moe word zal hij minder hard rennen en kan jij dus rustiger fietsen. Blijf wel doorgaan! Een hond kan uren rennen als dat nodig is. Hier na even een kwartiertje lopen en hij zal een paar uurtjes erna kunnen slapen. Garantie dat  hij dit meteen doet heb je niet. kan zijn dat hij een week tot twee weken nodig heeft om echt moe te zijn en dus de rust in zn lijf vind. Wil ook niet zeggen dat hij dan niet meer zal spelen etc. energiek blijft hij, alleen de gekte/energie in zijn kop verdwijnt. Uiteraard zal hij de energie weer terug vinden als je thuis komt. Een wandeling van minimaal een uur loslopen is dan wel verstandig. In de avond een half uur los lopen. Hij zal door dit als regelmaat te houden echt rust vinden. Diablo is zeker een geschikte hond voor een uitlaatservice omdat hij zijn energie daar echt kwijt kan. Ook als hij te druk of opdringerig zou zijn zouden de honden hem leren rustiger te worden door zijn gedrag te negeren. Een uitlaatservice zal als het ware een school zijn waar hij leert van zijn vriendjes en soort genoten. Ik zelf kijk niet zo zeer naar het ras. Ik heb zelf een stafford teef in mn roedel. Ik kijk niet zo zeer naar de hond maar naar de baas. Durf je het aan? Diablo zal je dankbaar zijn. Verlatings-angst ontstaat door frustratie en het slecht verlaten van de baas. Als je weggaat, zorg in rust dat je al je spullen klaar hebt en blijf vooral rustig. Pak een koekje en vraag de hond vriendelijk naar zijn plaats te gaan. Hier krijgt hij een koekje, zeg je blijf, ben zo terug. Bij echte verlatings-angst bouw je dit op door elke dag even weg te gaan, beginnend met 5 minuten. de volgende dag 6 minuten, etc. Het is simpel. Het kost tijd, en je moet er wel wat voor doen. Maar voor je kind doe je dat ook, dus waarom niet voor je hond? En ja al doe je het voor je hond, beloon je jezelf direct met het resultaat. 

Je hoeft niet te reageren, of dergelijke. Ik heb mn verhaal gedaan. 

 

Ik wens je heel veel sterkte met Diablo!

honden page profiel silsil

Blijkbaar heb je werk te kort Tamara :-) of bied je dit gratis aan?Dat is dan wel erg lief.

 

TS ik denk dat je hond id te lang alleen is,en/of te weinig beweging krijgt.

Zorg in ieder geval dat hij flink moe is als jij de deur uit gaat ,fiets met hem of ga ergens in een bos een uur tennisballen gooien,als hij maar flink bewogen heeft.Als je hem dan thuis achterlaat met een bevroren kong met wat lekkers in of een wobler kong in ieder geval iets waar zich kan bezig houden.En kijk toch eens of je iemand vind die hem uit wil laten.Bij ons heb je een HUS die gewoon hond per hond mee neemt kost dacht ik 8 tot 10 euro.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

" Blijkbaar heb je werk te kort Tamara :-) of bied je dit gratis aan?Dat is dan wel erg lief.
 
TS ik denk dat je hond id te lang alleen is,en/of te weinig beweging krijgt.
Zorg in ieder geval dat hij flink moe is als jij de deur uit gaat ,fiets met hem of ga ergens in een bos een uur tennisballen gooien,als hij maar flink bewogen heeft.Als je hem dan thuis achterlaat met een bevroren kong met wat lekkers in of een wobler kong in ieder geval iets waar zich kan bezig houden.En kijk toch eens of je iemand vind die hem uit wil laten.Bij ons heb je een HUS die gewoon hond per hond mee neemt kost dacht ik 8 tot 10 euro. "

 Hahahahahhahahahhahahaha

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind de uitleg over hoe honden worden uitgelaten bij Tamara heel goeie info. 

Verder zegt ze ook nog dat TS moet fietsen, zegt hoelang en waarom .....is niks mis mee met haar reactie , mijn mening. Ik hoop echt dat TS daar iets van aanneemt. 

 

Waarom zou TS zo direct zeggen , neen zo een dienst is niks voor hem ? Heb je al geprobeerd ? 

Ik denk verder dat het financieel plaatje ruim niet zal opwegen tegen gesloopt interieur, stress thuis, of schuldgevoel over alleen laten . Jullie werken met twee toch, dan moet hey kunnen als je echt zoveel van je hond houdt 

 

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

Misschien is een kluif of bot wat te 'saai'? Heb je al eens een soort spelletje met snoepjes geprobeerd? Dan is het een uitdaging om het lekkers te pakken te krijgen en daar kunnen ze uren mee bezig zijn.

mijn staff kan ook uuuuuuren zoet zijn met de RunningEgg. Dat is een groot hol plastic ei die ze niet te pakken kunnen krijgen en alsmaar achteraan kunnen rennen. En houdt het lang vol zonder stuk te gaan, ik kan het weten want mijn hond sloopt elk speeltje in 1 dag!

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Ben ik de enige die het opvalt dat de TS al een tijdje niets meer laat horen?....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ze zal gaan werken zijn  Dus er zit er weer eentje te slopen nu......

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Diablo is nog jong en een stafford is pas met een jaar of 3 "echt" volwassen en stabiel. Vind het jammer dat het woord herplaatsen al is genoemd dat is wel het laatste waar ik aan dacht en ja mijn honden sloopten ook een tijdje. En ja sommige doen het uit verveling, sommige uit verlatingsangst en sommige gewoon omdat ze wat willen slopen. Ruim je huiskamer zoveel mogelijk op en geef hem speeltjes, kluiven, een gevulde kong etc. 

 

Verder zou ik kijken naar je eigen gedrag, hoe begroet je hem als je thuis komt? Doe je net alsof het 1 groot feest is of zeg je hem even kort gedag met een aai over de bol? Dat verschil kan namelijk heel veel uit maken. En hoe ga je weg? Neem je uitgebreid afscheid of geef je hem wat lekkers en een aai? 

 

Hoelang wandel je voordat je weggaat en hoelang als je thuis komt? Wanneer mijn honden 8-9 uur alleen zitten (los in de woonkamer) loop ik s'ochtends minimaal 45 min door t losloopgebied (als het kouder is fietsen we soms ook nog) en als ik thuis kom weer. Dit gaat prima, maar kan me voorstellen als je s'ochtends even een kort rondje doet dat je hond teveel energie heeft en daarom gaat slopen. Bij ons wordt er al heel lang niet meer gesloopt dus het kan wel.

 

Misschien is Diablo ook wel eenzaam en kan een maatje helpen maar dan moet je dat natuurlijk zelf ook willen. 

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

" Ze zal gaan werken zijn  Dus er zit er weer eentje te slopen nu...... "

Off-topic: Inderdaad Anny ik ben aan het werk geweest. Sommigen moeten dat nu eenmaal :)

 

Even on-topic: We hebben inmiddels hulp uit onverwachte hoek gekregen, dus alles is geregeld. Maar stop alsjeblieft met oordelen over dingen waar je geen weet van hebt...

honden page profiel --

Nou ik de grootste heks (jeetje zou bijna niet meer op je durven reageren. Wat heb jij een naar toontje over je. Kan dit aub iets minder?) Ben wel oprecht benieuwd hoe het nu gaat met jullie, en hoe het is opgelost! Fijn dat er hulp is. Klinkt positief!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als het voor Diablo beter geregeld is nu, dan vind ik het top. Dat is nu eens geen oordeel maar een conclusie. 

Ineens zo maar iemand uit de lucht gevallen ? , soms heb je inderdaad geluk.

Hoop het in ieder geval voor je hond. Het gaat je goed TS. Bye 

 

Vera (Gast)

Ik denk dat de hond ook weinig slaapt of niet? Wat ik regelmatig mee maak, en dat is wel van de laatste tijd, dat het schiltklier hormoon  gehalte te hoog is. En dit zorgt veelal voor o.a. dit soort gedragingen. Ik weet niet of dit bij jou hond het geval is maar even controle bij de da kan geen kwaad lijkt me. Wat de oorzaak is van dit hoge gehalte daar ben ik nog niet achter, veel da's zeggen dat de schiltklier niet goed werkt maar dat geloof ik niet, want ik weet dat wanneer je bepaalde dingen gaat veranderen het gehalte ook gewoon weer naar beneden gaat. Ik weet dus niet of dit zo is bij jou hond, ik vertel alleen wat ik de laatste tijd tegen kom :-).

dogs at the beach (Gast)

Ik heb een hond gehad die ook ineens weer ging slopen zelfs als hij maar een kwartiertje alleen was. Na wat goed nadenken en observatie van zijn gedrag kwamen we er achter dat hij uit frustratie ging eten, als er geen eten in de buurt was sloopte hij alles wat voor handen was. De grootste reden van zijn frustratie was mensen of honden die hij voorbij het huis zag lopen en als hij nodig uit moest. Door overdag de gordijnen en tussendeur dicht te doen, een bak brokken neer te zetten en te zorgen dat hij echt alles had gedaan voordat hij weer naar binnen ging was het probleem opgelost.  Deze hond ging overigens mee met mijn hondenuitlaatservice dus die zat nooit langer als 1 uur alleen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb een hond gehad die ook ineens weer ging slopen zelfs als hij maar een kwartiertje alleen was. Na wat goed nadenken en observatie van zijn gedrag kwamen we er achter dat hij uit frustratie ging eten, als er geen eten in de buurt was sloopte hij alles wat voor handen was. De grootste reden van zijn frustratie was mensen of honden die hij voorbij het huis zag lopen en als hij nodig uit moest. Door overdag de gordijnen en tussendeur dicht te doen, een bak brokken neer te zetten en te zorgen dat hij echt alles had gedaan voordat hij weer naar binnen ging was het probleem opgelost.  Deze hond ging overigens mee met mijn hondenuitlaatservice dus die zat nooit langer als 1 uur alleen.  "

 Complimenten dat jullie zijn gaan observeren en goed zijn gaan nadenken! En een goede oplossing hebben gevonden. Echt super! 

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Fijn dat er iets goeds op jullie pad gekomen is!

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

Wil toch even mijn excuses aanbieden...

Heb nogal lomp gereageerd, sorry!

 

Zat gewoon ontzettend in de stress over het 'hoe nu verder'. Wil jullie allemaal bedanken voor het meedenken en de tips.

 

Nogmaals excuses dat ik zo vaak mega lelijk uit de hoek kwam

honden page profiel --

 Hoe gaat het nu bij jullie?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Wil toch even mijn excuses aanbieden...
Heb nogal lomp gereageerd, sorry!
 
Zat gewoon ontzettend in de stress over het 'hoe nu verder'. Wil jullie allemaal bedanken voor het meedenken en de tips.
 
Nogmaals excuses dat ik zo vaak mega lelijk uit de hoek kwam "

 

 

Niks hoor Jessica, we steken je uurtje in de bench 

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

"  Hoe gaat het nu bij jullie? "

Hartstikke goed gelukkig!

 

De rust is weer terug en iedereen is happy!

 

Zat er alleen wel erg mee dat ik zo vervelend reageerde, maar dat is er nu gelukkig ook uit!

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

"  
 
Niks hoor Jessica, we steken je uurtje in de bench  "

 Haha, ja dat heb ik wel verdiend hè...

honden page profiel --

Fijn dat het zo goed gaat! Top!

En ach.. niet lekker in je vel, drukte, slopende hond, relatie onder druk.. zand erover! Ik kan ook lekker fel uit de hoek komen hoor.. 

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

" Fijn dat het zo goed gaat! Top!
En ach.. niet lekker in je vel, drukte, slopende hond, relatie onder druk.. zand erover! Ik kan ook lekker fel uit de hoek komen hoor..  "

 Ja het werd me allemaal een beetje veel haha. Bedankt voor je begrip!

 

Tja dat felle.. Daar zijn we vrouwen voor hè...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dat klinkt heerlijk,dat de rust weer terug is gekeerd in jullie huis en leven.Echt fijn dat je hulp hebt gezocht en gevonden.

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

" Dat klinkt heerlijk,dat de rust weer terug is gekeerd in jullie huis en leven.Echt fijn dat je hulp hebt gezocht en gevonden. "

 Ja de sfeer is weer een stuk prettiger!

 

Een kennis van ons heeft aangeboden te helpen, zowel met het opvoeden van Diablo als met het trainen van mij (en geloof me, ik heb nog behoorlijk wat training nodig haha). Zij heeft al jarenlang ervaring met dit ras en sinds we haar tips opvolgen luistert Diablo véél beter! Hij weet nu ook wat hij van ons kan verwachten en wat wij van hem verwachten. Zie dat hij al stukken gelukkiger is. En niets is hartverwarmender dan mijn hondje gelukkig te zien. Écht genieten!

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Gelukt!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^