Help, hond is weer begonnen met slopen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Weet je, ik ben ook net wat makkelijker in 'tsja, dat hoort bij het hebben van honden' dan mijn vriend. Het zijn ook meer mijn kinders. Wat het beste werkt in het managen van je vriend: schouders ophalen en zeggen 'dat hoort erbij' en vervolgens regelen dat het opgelost wordt. En vraag eens wat hijzelf uithaalde als puber :-). Hoe meer jij erop in gaat en erover gaat praten, hoe meer spanning het oplevert. Doen wat jij goeddunkt. 

 

Wat betreft Diablo; ik vind dat 3xpw 8 uur best zou moeten kunnen als hij daarbuiten genoeg aandacht krijgt & activiteit. (Help Anny, niet slaan....) maar dan moet je wel eerst weten waarom hij sloopt, want als het uit verlatingsangst is, dan kan het bij Diablo dus niet. Is het uit verveling of klierderigheid, dan is het een kwestie van een oplossing zoeken tot hij wat ouder en rustiger is. Volg dus de tips op van Lady &Misia

 

gekke vraag misschien, maar kaat je hem wel eens wat slopen? Sommige honden hebben daargewoon behoefte aan, die van mij krijgen soms dozen oid ook weleesn een stuk tuinslang en dat wordt met veel plezier vernietigd. Geeft een hoop rust. Of bv fleecedekens oid. 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Wat slopen betreft heb je nu  opzich al goede tips gekregen! Vooral die van @wakkere husky! heb je inderdaad voor de lol eens wat slopen? En @Lady geeft ook super tips.

 

3x 8uur alleen, ja da is lang maar dat is niet iets waardoor jijmoet gaan denken aan herplaatsing. Er zijn echt genoeg opties om voor die 3 dagen iets anders te proberen te regelen. Er zijn echt huishonden die het slechter hebben....!

Je wilt geen uitlaatdienst, maar wat vind je dan van een dagopvang? Ik ben dit voor de (verre) toekomst evt aan het overwegen namelijk. Mocht ik het niet meer kunnen oplossen met dat Chica naar mijn ouders kan (door bv samenwonen of hun diensten) als ik van 7 tot 15.30 moet werken zonder de optie tussendoor naar huis te kunnen. Dit is nog niet eens van toepassing en ik denk er al over na 

 

Diablo is een prachtbeest, zoek naar oplossingen, en denk niet meteen aan herplaatsen. Dat verdien jij niet en dat verdient Diablo niet!

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

 

" Die hond verveelt zich, dat is duidelijk. Hij zit ook lang alleen hé. 
Drie dagen 8 uur........
 
Hem voor die uren in een bench steken, daar word die stapelgek van , zoiets nog maar overwegen zou zelfs niet mogen. Dan heb je geen hond nodig, sorry. 
Zoek dan in godsnaam een beter thuis voor hem. Ik begrijp dat je moet werken hoor, maar een hond heeft ook gevoelens, kan je echt niemand vinden om hem eens uit te laten ? Of even overhuis komen ? 
 
Vind dit zo erg , ook dat slopen inderdaad, dat hou je niet vol . "

 

Nouuu, dat gaat wel ver hoor, een beter huis zoeken. Ik denk dat er zat oplossingen zijn te bedenken want 8u is (te) lang inderdaad, maar mss dat een uitlaatdienst oplossing brengt? Kijk, als die 3 'lange' dagen onderbroken kunnen worden met lekker uitlaten of ravotten, dan zal het probleem misschien gelijk zijn opgelost. Worth a try?

Succes.

 

EDIT: ik lees te laat dat een uitlaatdienst geen oplossing is voor je. Dan zou ik idd als eerste stap beginnen met filmen en overleggen met een GT.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik word er toch triest van dat het alweer is van "herplaatsen". Slopen is vreselijk, dat kan ik me voorstellen, maar als ik het zo lees zijn er ook spanningen en dat voelt Diablo aan, is dan een beetje een vicieuze cirkel, want zoiets gaat het slopen niet verbeteren.

 

Ik zou een goede GT inschakelen en horen wat die zegt. Alleen komen jullie er immers niet uit, daar heb je professionele hulp bij nodig.  Of anders inderdaad een dagopvang, ik hoorde van iemand die dat doet, hij kreeg ook een voordelige prijs en brengt zijn hond nu naar daar als hij de hele dag moet werken.

 

Herplaatsen is niet bepaald de eerste optie, voor je hond moet je eerst alles maar dan ook echt alles geprobeerd hebben. Want zeg niet dat het zo is, maar vaak ligt de "schuld" ook onbewust bij de baasjes en kan het opgelost worden met de juiste tips en hulp. Voor de rest lijkt Diablo me immers een erg fijne en lieve hond, dat is een hond om voor te vechten en niet zomaar op te geven.

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

"  Ik kan uit ervaring vertellen dat hoe grote dierenvriend je ook bent, als je thuiskomt en je spulletjes zijn WEER gesloopt, dat je daar super gefrustreerd en chagrijnig van word... En dat zorgt dan vervolgens voor druk op je relatie. Je praat niet van slopen als het een x een kussentje is. Bij ons waren het alle losse kussentjes van de bank, de rugkussens van de bank, zijn eigen speelgoed, zijn bench, balletjes ed.. En dit in een week tijd... Dan vervang je weer iets of je repareert iets, vervolgens word het weer gesloopt.. Wij moesten overal opletten of er nergens iets van plastic lag, ook in losloopgebieden en als ik op visite ging bij m'n schoonouders bv, alles moest opgeruimd want alles wat er lag werd gesloopt en opgevreten. Je bent dus constant op je hoede, en dat is echt niet relaxt. Ja dat geeft druk op jezelf als persoon, en als je zelf niet lekker in je vel zit heeft dat dus ook invloed op je relatie.  "

 Je haalt de woorden uit mijn mond. Het is niet dat hij kleine dingetjes kapot maakt, nee hij is letterlijk DOOR muren heen gegaan, deuren, deurposten en noem maar op..

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

"  Sorry maar.. hier kan ik echt heel slecht tegen. Begrijp dat je relatie belangerijk voor je is maar je vriend had ook kunnen bedenken dat een hond verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En hij kan ook oplossingen bedenken toch? Dat je relatie onder druk komt te staan vind ik..... Ja wat vind ik daarvan.
Vraag maar aan mn ex wat ik daarvan vind :P ook zo'n "dierenvriend". Die heeft heel snel t gat van de deur gevonden. En niet de hond ;-) "

 Je kent mijn vriend en onze relatie niet, dus ik zou het nogal prettig vinden als je daar niet over zou oordelen... En dan kun jij wel zeggen over je ex: "nog zo'n 'dierenvriend'", maar dit heeft helemaal niks met liefde voor een dier te maken vanaf zijn kant.. Ik doe mijn hond er tekort aan door zo vaak van huis te zijn. Als ik er ben probeer ik zoveel mogelijk tijd aan hem te besteden, maar er moeten ook boodschappen gedaan worden, ik wil ook weleens wat buiten de deur doen etc. Denk de volgende keer eens wat verder na voor je mensen gaat veroordelen, mensen die je totaal niet kent.

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

" Ik word er toch triest van dat het alweer is van "herplaatsen". Slopen is vreselijk, dat kan ik me voorstellen, maar als ik het zo lees zijn er ook spanningen en dat voelt Diablo aan, is dan een beetje een vicieuze cirkel, want zoiets gaat het slopen niet verbeteren.
 
Ik zou een goede GT inschakelen en horen wat die zegt. Alleen komen jullie er immers niet uit, daar heb je professionele hulp bij nodig.  Of anders inderdaad een dagopvang, ik hoorde van iemand die dat doet, hij kreeg ook een voordelige prijs en brengt zijn hond nu naar daar als hij de hele dag moet werken.
 
Herplaatsen is niet bepaald de eerste optie, voor je hond moet je eerst alles maar dan ook echt alles geprobeerd hebben. Want zeg niet dat het zo is, maar vaak ligt de "schuld" ook onbewust bij de baasjes en kan het opgelost worden met de juiste tips en hulp. Voor de rest lijkt Diablo me immers een erg fijne en lieve hond, dat is een hond om voor te vechten en niet zomaar op te geven. "

 De spanningen ontstaan juist door het sloopgedrag. Het is een tijd goed gegaan en toen waren er ook geen spanning. Maar ik heb niet het idee dat ik hem geef wat hij nodig heeft, door alleen zijn dagen dat hij alleen is te doorbreken, en hem met een wildvreemde op pad te sturen. Ik vertrouw vreemden gewoon niet, zeker niet met mijn hond.

 

hij verdient meer dan 3 a 4 dagen in de week alleen thuis te zitten. Het is niet dat ik voor de makkelijke uitweg kies, want dit is juist 1 van de moeilijkste beslissingen die ik ooit zou moeten maken.

 

Door zijn dagen alleen te doorbreken los ik het alleen zijn voor hem niet op, het verzacht het enigszins.

 

Een hond verdient toch zeker wel meer dan dat?

honden page profiel --

Ik ken je inderdaad niet nee. Ik oordeel dan ook niet over je als persoon maar over de situatie die je beschrijft. En nu zal ik t helemaal gedaan hebben bij je maar ik zie jou noch je vriend met oplossingen komen. Je hebt t alleen over herplaatsen.

 

je vertrouwt dus een vreemde niet met hem, maar wel een vreemde die hem van je overneemt? Beetje tegenstrijdig niet? Je kan toch een aantal keer gaan proefwandelen met zo iemand?

 

Je lijkt je keus al te hebben gemaakt. Makkelijkste weg. Hopelijk komt t hondje bij iemand terecht die wel nadenkt.

honden page profiel IzaIza

honden foto van Iza

Dan zou je in geval van herplaatsen dus een bekende hebben die je hond in huis neemt? Omdat je je hond niet wilt laten uitlaten door een vreemde..

Door te doorbreken en te zorgen dat ie dan even flink z'n energie kwijt kan, kun je misschien het probleem wél oplossen. Kan ie daarna paar uurtjes slapen. Maar goed, je lijkt niet meer willen te proberen, het lijkt mij er op dat je je besluit al hebt genomen.

honden page profiel IzaIza

honden foto van Iza

Eens met Robyn!

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

" Ik ken je inderdaad niet nee. Ik oordeel dan ook niet over je als persoon maar over de situatie die je beschrijft. En nu zal ik t helemaal gedaan hebben bij je maar ik zie jou noch je vriend met oplossingen komen. Je hebt t alleen over herplaatsen.
 
je vertrouwt dus een vreemde niet met hem, maar wel een vreemde die hem van je overneemt? Beetje tegenstrijdig niet? Je kan toch een aantal keer gaan proefwandelen met zo iemand?
 
Je lijkt je keus al te hebben gemaakt. Makkelijkste weg. Hopelijk komt t hondje bij iemand terecht die wel nadenkt. "

 Hier heb ik het dus over. Je oordeelt zeker wel. Jij zit niet in mijn situatie, dus jij weet niet hoe het eraan toegaat. En ALS ik hem herplaats (ik heb de keuze namelijk nog helemaal niet gemaakt ;)), gaat hij heus niet naar 'zomaar' iemand. En om dan te zeggen dat je hoopt dat hij bij iemand terecht komt die WEL nadenkt? Sorry maar laat ik daar maar even niet op reageren, lijkt me beter. Vind het wel flink kortzichtig van je

honden page profiel --

Laten we idd de discussie maar neerleggen. Jammer dat je niet open staat voor meningen die je niet bevallen.

Je kunt helemaal niet zeggen dat ik niet in jou schoenen sta. Moest ik fulltime gaan werken word er echt wel een oplossing gezocht. Er zijn legio mogenlijkheden.

Weet wel dat ALS je hem herplaatst, weg is weg. Je heb er dan niks meer over te willen of zeggen. En dus ook niet als hij dan van hand tot hand gaat of een paar jaar in een asiel zit weg te kwijnen. Ik kom zelf uit de paardenwereld en je wilt niet weten hoeveel mensen spijt als haren op hun hoofd hebben omdat de dieren ondanks allerlei contractjes vet in de handel terecht zijn gekomen.

 

Ik wens je veel wijsheid.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja ik blijf erbij dat drie volle dagen , telkens acht uur , te lang zijn voor een hond die op appt zit. Moest hij in de tuin kunnen , of samen met andere honden, moest hij afwisseling hebben ....dan zou het kunnen. 

Nu zit hij daar te wachten, zich te vervelen. 

 

Dit alleen zijn had stap voor stap moeten aangeleerd worden. Hoe komt het dat AL mijn honden wél alleen konden zijn , soms ook eens acht uur hoor. ? Omdat we het dus aangeleerd hebben van in t begin. 

TS moest ineens naar nieuw werk gaan , heeft dus de tijd niet gehad of willen nemen, om dit aan Diablo te leren? 

Misschien met GP dat het nog kan veranderen.

 

Maar ik ben al blij dat TS zich zelf bewust is dat het zo geen doen is, niet alleen door het slopen  En hoop dat ze zeer goed zal zoeken naar eventueel nieuw baasje . 

 

Hoe triest alweer... Bekend scenario..nieuw werk, partner ruzies.....mensen zouden echt alles beter moeten overwegen als ze een hond aankopen. 

 

honden page profiel Jessica&DiabloJessica&Diablo

honden foto van Jessica&Diablo

" Tja ik blijf erbij dat drie volle dagen , telkens acht uur , te lang zijn voor een hond die op appt zit. Moest hij in de tuin kunnen , of samen met andere honden, moest hij afwisseling hebben ....dan zou het kunnen. 
Nu zit hij daar te wachten, zich te vervelen. 
 
Dit alleen zijn had stap voor stap moeten aangeleerd worden. Hoe komt het dat AL mijn honden wél alleen konden zijn , soms ook eens acht uur hoor. ? Omdat we het dus aangeleerd hebben van in t begin. 
TS moest ineens naar nieuw werk gaan , heeft dus de tijd niet gehad of willen nemen, om dit aan Diablo te leren? 
Misschien met GP dat het nog kan veranderen.
 
Maar ik ben al blij dat TS zich zelf bewust is dat het zo geen doen is, niet alleen door het slopen  En hoop dat ze zeer goed zal zoeken naar eventueel nieuw baasje . 
 
Hoe triest alweer... Bekend scenario..nieuw werk, partner ruzies.....mensen zouden echt alles beter moeten overwegen als ze een hond aankopen. 
  "

 Wij hebben Diablo niet van pup af aan. Met mijn oude werktijden kon het prima en hebben we het hem dus wel goed aangeleerd. Daar ligt het niet aan. Hij kan wel alleen zijn maar hij wil het niet, en dat snap ik. Het gaat mij niet om het slopn, daar kom ik wel overheen. Maar meer om het feit dat hij er niet gelukkig van wordt als hij zo vaak alleen zit. Dát is mijn issue. En dat wil ik hem niet aandoen

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar kun je hem niet 2 dagen naar een opvangadres doen? Daar zou ik persoonlijk eens naar kijken. Hoeft helemaal niet duur te zijn!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Van welke regio ben je?

Misschien is er iemand hier op hp die je kan helpen? 

 

Verder zijn er ook veel uitlaatservices die individuele wandelingen doen. Ik heb me daarin verdiept als optie voor yara voor als het ooit nodig is. 

Ook vonden ze het allen geen probleem dat ik eerst een paar keer mee zou lopen om te kijken hoe ze met haar omgaan. 

Dus hier kan je misschien even naar informeren? 

 

Wij hebben yara ook als herplaatser toen ze 6 maanden oud was. Het alleen zijn had ze bij het vorige baasje niet geleerd. Wij zijn 6 maanden bezig geweest met het opbouwen naar 6 uurtjes alleen blijven. 

Ik snap dat dit een luxe positie is om dat zo lang de tijd voor te kunnen nemen. 

Dus ik zeg dit alleen om aan te geven dat er in sommige gevallen heeeel veel tijd in gaat zitten. 

 

Ik hoop dat je snel en oplossing vindt, want ik vind dat je de hond echt niet per definitie te kort doet met 3x8 uurtjes in de week alleen. 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Probeer inderdaad eens te zoeken naar meerdere oplossingen.

Verder ga ik per september ook met nieuw werk beginnen en Chica is er ook nog.... Andere langere diensten en schooldagen dat ik waarschijnlijk van 8 tot 5 weg ben.

Ik regel dan iets voor Chica. Nu zijn dat mijn ouders/zusje en als het echt daar niet kan opa en oma en als echt de nood aan de man zou zijn, mijn goede vriendin. In de toekomst zou dat misschien een dagopvang worden.

Maar ik regel wel wat... Ook nu ik nieuw werk heb. Daar hoeft Chica niet de dupe van te zijn zeg maar. Het gaat je vast lukken om een oplossing te bedenken!

En inderdaad wat Marijke zegt, wie weet is er hier iemand op hp die in de buurt woont en je kan helpen? En ook ik ben het eens met het laatste wat Marijke zegt:

Ik hoop dat je snel en oplossing vindt, want ik vind dat je de hond echt niet per definitie te kort doet met 3x8 uurtjes in de week alleen. 

Er zijn (nogmaals) honden die het echt slechter hebben....

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

"  Dat is voor mij ook een reden dat ik geen uitlaatservices vertrouw, er dus ook niet aan ga beginnen.. familie en vrienden kunnen simpelweg niet oppassen als wij er niet zijn, anders had ik daar direct wel voor gezorgd. ik wil het arme dier geen 3 dagen in de week alleen thuis laten... "

 Misschien woont er iemand van HP in de buurt die in de dagen dat je weg bent langs kan komen? Al is het maar even om uit te laten?

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Baasje moet het wel willen, als je geen uitlaatservice vertrouwt waarschijnlijk ook niet iemand van HP.
Ik vind dat drie dagen alleen trouwens prima moet kunnen, mits je de rest van de week voldoende aandacht en uitdaging kunt bieden.
Als ik door werk meer van huis zou zijn zou ik naar een dagopvang op zoek gaan. Voor bijvoorbeeld 2 dagen. Dan is hij nog 1 dag alleen.

honden page profiel BowieBowie

honden foto van Bowie

Ik ben het eens met Irina. Er zijn genoeg oplossingen maar je moet wel willen. Als jij het in je hoofd al opgegeven hebt dan houd het op. Dan denk je op een gegeven moment niet meer in oplossingen maar alleen maar in "Nou ze sloopt zo veel en ik vind het zo zielig dat ze alleen is" dat de enige oplossing herplaatsen lijkt..... Ik denk dat je je meer moet openstellen voor oplossingen. Als je moet kiezen tussen wat dingen (zoals uitlaatservice) uitproberen of gelijk herplaatsen dan kan je toch beter iets uitproberen? Als het niet goed gaat kan je altijd nog wat anders overwegen... 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Doe m in de bench en verdiep je in kongrecepten! Deze fase gaat weer over!

Anoniem (Gast)

Hoeveel mensen werken wel niet en dan 5 dagen, 3 dagen is op zich geen probleem maar het kan wel zijn dat die misschien sloopt omdat die ook tussendoor even zijn behoefte moet doen, ik zou ervoor kiezen om toch ergens een oproep te doen om tussen de middag even te laten plassen. Ik heb een buurmeisje die mijn hond even tussen door laat plassen tegen een kleine vergoeding, al zijn ze maar even hun plas kwijt, het hoeven geen hele wandelingen te zijn en gewoon aan de lijn, ik heb een dobermann dus ook niet een hond die ik aan iedereen toevertrouw. 

 

Maar ik hou er wel rekening mee dat ik in de ochtend voor mijn werk een lange wandeling maak ( 45 min), door de weeks met hem train en als ik thuis kom ook nog eens een lange wandeling maak.

Het gaat er om of die naast die drie dagen ook goed zijn energie kwijt kan en echt moe is?

 

En ik ga zelden weg dat mijn hond in de avond ook alleen is, dus of ik of mijn vriend is thuis of hij gaat mee, dat zijn wel keuzes die je moet maken. De hond gaat hier voor alles, ook voor de uitjes en verjaardagen.

 

In welke regio woon je?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja zeg....je kan hem dan ook in kanariekooi steken.Bench is absoluut geen oplossing van die lange uren. 

Henny (Gast)

De hond van mijn dochter gaat 2 dagen naar het dag verblijf bij het dierenasiel, is dat geen optie?

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Vroeger in asiel waar ik kwam, kon dat ook. Een dag pension kostte dacht ik 9€ ??????

 

dan heb je net als koppels met babies hem gewoon ipv naar de kribbe, even naar het pension te brengen ?  

Is dat geen oplossing voor die lange dagen ? dat bedrag is toch niet zo groot he?  En als je de rest heel erg met hem bezig bent, en hem overal meeneemt of in betrekt, dan is dat toch een goeie oplossing voor hem zeker ? 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Nee ik heb namelijk pas een nieuwe baan, bij mijn vorige werk had ik veel minder uren "

 je kan verwachten met een hond (die pakweg 10 jaar bij je is) dat je leven nogal eens zal wijzigen.Daar zal jij oplossingen voor moeten bedenken net als bij een kind....

Niet help mijn hond kan het niet..maar help wat kan ik doen wat hij wel kan is betere insteek

Ga opzoek naar back up, in plaats van de hond 8 uur alleen in huis..

Dat koste moeite en tijd..maar levert een boel op voor de lange termijn

Ondertussen ontwikkelt je hond zelfvertrouwen en  zullen de problemen ook verdwijnen met een beetje training

Werk aan de winkel...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In dit filmpje is eens opgenomen hoe honden die alleen zijn zich gedragen, schokkend.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

Er worden ook oplossingen aangedragen waar je iets aan zou moeten hebben.

 

Als het mijn hond was zou ik daarmee kijken of het wat brengt, en zo niet toch een oppas voor die drie dagen zoeken. Misschien een oudere in de buurt die zelf geen hond meer kan houden maar nog wel kan oppassen en een plasrondje kan maken in alle rust?

honden page profiel marjolein van berloomarjolein van berloo

honden foto van marjolein van berloo

Ik heb toen ik mijn hond alleen moest laten wegens werk een advertentie gezet in een week blad waarin ik vroeg of iemand tegen een kleine vergoeding mijn hond wilde uitlaten.

ook bij de supermarkt heb ik een advertentie gehangen.

Ik kreeg diverse reacties en heb er iemand aan over gehouden die thuis werkte en het fijn vond om elke dag even met de hond te gaan lopen.

Ik keek wel heel goed uit wie ik in mijn huis toe liet maar het heeft prima gewerkt.

Het was maar 2 maanden nodig daarna mocht hij mee naar mijn werk dat was super.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik steek hem ook niet in de bench, dat wil ik ook absoluut niet. Heb het ook helemaal niet overwogen... Maar om dan te zeggen dat ik geen hond nodig heb? Vind ik toch vrij grof. Hij kan niet elke keer uitgelaten worden en ik heb helaas de mogelijkheid niet om tijdens mijn werk naar huis te gaan, anders had ik dat sowieso wel gedaan "

 8 uur alleen is gewoon te lang voor je hond, bench of gewoon een opgesloten ruimte, hij is te lang alleen! Slopen komt daardoor, het is  door stress. Jij hebt je hond voor je zelf, je hond is 100% afhankelijk van jou. Als baas heb je ze zorg dat je hond zich prettig voelt.

 

Er was een serie: secret life of dogs. Ze vroegen mensen naar het alleen zijn van hun honden. De eigenaren vonden dat hun hond prima alleen kon zijn. De honden werden vervolgens gefilmd en wat bleek: bijna alle honden vonden het niet fijn alleen te zijn. Lady en de vagebond is zo verstandig geweest haar hond te filmen, want niet elke hond die niet alleen wilt zijn, blaft, sloopt of laat van zich horen.

http://www.dailymotion.com/video/x1e11m6_dogs-their-secret-lives-documentary-in-hd_tech

 

Een hond een sociaal levend dier, alleen zijn kan je heel langzaam aanleren, alleen hoe lang laat je je hond alleen? 

Door stress gaat je hond kauwen, door kauwen kalmeert hij zich zelf. Zit dit er eenmaal in, is het moeilijk af te leren. Hij zal voorzichtig moeten leren alleen te zijn, maar 8 uur??

 

Je zou je hond kunnen filmen, kijken wat hij doe en voor opvang zorgen. Steeds meer uitlaat services nemen een hond voor een dag in huis. Ook zijn er ouderen die overdag graag op een hond passen of misschien een buur of familie waar hij heen kan. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja zeg....je kan hem dan ook in kanariekooi steken.Bench is absoluut geen oplossing van die lange uren.  "

 Helemaal eens! Door de bench zal hij niet meer slopen, alleen hij zal zich nog steeds niet prettig voelen alleen te zijn. Het is gewoon symptoom bestrijden, sneu! 

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Gelukt!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^