Rocky is te ver gegaan… happen naar een kind! En hoe dan verder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Klopt, onze Kater Beer vocht als een Leeuw, hij kreeg ook nog een extra dosis.
Hij begon te trappelen met zijn achterpoten en kwam omhoog met zijn kop. En dat terwijl hij echt al stervende was, hij zou onmogelijk de volgende ochtend halen.

Afschuwelijk als ze zo tegenstribbelen en niet willen, dat staat op mijn netvlies gebrand. Ik vond dat ontzettend zwaar.

Nu ga ik alweer zo off-topic!

O-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb zo even wat reacties gelezen en weet niet zo goed wat ik moet zeggen.

Er zijn nuttige dingen gezegd, maar ook dingen waarvan ik denk 'nou, dát is ook wat overdreven'.

 

Ik hoop dat je vandaag een beetje bent bijgekomen van gisteren.

Je doet meer dan je best volgens mij en aangezien jij ook maar een mens bent maak je wel eens een inschattingsfout. Maakt je niet gelijk tot slechte hondeneigenaar, maakt Rocky niet gelijk een moordzuchtig monster. Er heeft geen bloed gevloeid gelukkig en als ik jouw reacties lees ga ik er ook van uit dat je er alles aan zult doen om dat zo te houden.

 

Voor nu wens ik je veel sterkte met alles. En een aai voor Rocky.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ah sorry wilde je niet nerven ik lees alleen nergens wat de visie van deze Bob is en maakte me zorgen om Rock. Bij een harde aanpak en wel even aan de slag gaan op een foute manier kan er veel verknoeid worden. Voor elke hond en zeker voor een gevoelige, werkgrage, onzekere hond als Rocky.

 

Mij lijkt het "simpel"( wel tussen aanhalingstekens,want het vereist natuurlijk wat inzet en inzicht ): niet meer naar losloopgebieden, leren je hond andere honden, mensen, kinderen, andere dieren  te negeren onderweg. Dit door eerst op heel rustige tijden en op rustige plekken te gaan wandelen. En als je dan een andere hond (of mens, kind, kat e.d.) tegenkomt ga er dan in een grote boog omheen in het begin zelfs een heel grote boog, of loop desnoods terug. Dan breng je rust in de hond, hij gaat vertrouwen dat wandelen met jou iets leuks en ontspannends betekend. Omdat hij zo graag werkt, kan je onderweg ook kleine oefeningetjes en spelletjes inlassen als hem dat niet teveel opwindt. Thuis ook lekker veel hersenwerk doen voor het koppie. Een lekkere kluif of kong ter ontspanning. En misschien later een leuke cursus als hij dat aankan, bijv. speuren?

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

" Ik begrijp niet dat als je weet wat er gebeurd is en waarom, er zo'n ophef over is. Je weet oorzaak / gevolg en kan het in het vervolg dus voorkomen.
Is dit allemaal niet overdreven? Hij luisterd toch goed?
Hond bij een ander onderbrengen ....een hond is elders anders als thuis, daar krijg je nooit een goede zicht op.
 
  "

 

Je begrijpt de ophef niet? Dat verklaart wel een boel van je reacties...

 

Dus jij vind dit normaal honden gedrag? Jij vind dus niet dat het gedrag wat ie laat zien gevaarlijk is en op de grens is wat nog te accepteren is?

 

Het is jammer dat je steeds weer duidelijk geen enkel inlevingsvermogen toont, TS geeft duidelijk aan dat de koek op is en even moet bijtanken. Dan is de hond tijdelijk elders plaatsen met iemand met kennis, is helemaal niet zo onverstandig. TS kan dan even bijtanken, de trainer kan aanzien wat de hond bij hem aan gedrag vertoont en zal daarna met TS kunnen bekijken aan de hand van zijn ervaring met de hond welke stappen te nemen zijn als hij rocky's gedrag ziet bij TS.

 

Maar goed jij alwetende zal het ze wel ff allemaal vertellen en we mogen heel blij zijn met jouw inhoudelijke bijdragen en adviesen. Gelukkig heb je je vriendenclubje weer geattendeerd op dit topic en zie je nu dus ook weer de meest belachelijk beoordelingen van de reacties, hoop dat dat je een glimlach geeft! Het voegt helaas niets toe waar TS wat aan heeft.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  
Ik heb het meegemaakt dat mijn hond met een plotseling enorm gegroeide tumor en zichtbaar pijn met 1 "fataal" shot nog niet dood ging. Die kreeg nog een dosis, in het hart en toen ging ze nog niet meteen - de bitch (het was een teefje ;-) ). En een hond die alleen maar pijn had door hernia/artrose binnen een seconde na het fatale shot al "weg" was. Ja, naar mijn mening kun je best wel iets aflezen aan hoe een hond gaat. "

 Asjeblieft, zeg. Als een dierenarts de ader niet kan vinden, vol zit met adrenaline, legio mogelijkheden is heeeel wat anders dan "de wijze" waarop die gaat (waar de reactie op gebaseerd is).

Ga bewust niet verder op in, want het is zwaar genoeg wie zijn hond "lijden" wou besparen (verkorting ZIEKTE-sterf proces). 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ah sorry wilde je niet nerven ik lees alleen nergens wat de visie van deze Bob is en maakte me zorgen om Rock. Bij een harde aanpak en wel even aan de slag gaan op een foute manier kan er veel verknoeid worden. Voor elke hond en zeker voor een gevoelige, werkgrage, onzekere hond als Rocky.

 

Mij lijkt het "simpel"( wel tussen aanhalingstekens,want het vereist natuurlijk wat inzet en inzicht ): niet meer naar losloopgebieden, leren je hond andere honden, mensen, kinderen, andere dieren  te negeren onderweg. Dit door eerst op heel rustige tijden en op rustige plekken te gaan wandelen. En als je dan een andere hond (of mens, kind, kat e.d.) tegenkomt ga er dan in een grote boog omheen in het begin zelfs een heel grote boog, of loop desnoods terug. Dan breng je rust in de hond, hij gaat vertrouwen dat wandelen met jou iets leuks en ontspannends betekend. Omdat hij zo graag werkt, kan je onderweg ook kleine oefeningetjes en spelletjes inlassen als hem dat niet teveel opwindt. Thuis ook lekker veel hersenwerk doen voor het koppie. Een lekkere kluif of kong ter ontspanning. En misschien later een leuke cursus als hij dat aankan, bijv. speuren? "

 



Oeps.. ik reageerde wat fel.

Ik begrijp dat het belangrijk is een duidelijke visie qua aanpak te hebben alvorens er iets gestart wordt. Geloof me als ik zeg dat ik niet zomaar overal mee instem.

Dat is me al te vaak gebeurd.

Werklustig als Rocky is, heb ik gisteren vrijwel niets met hem ondernomen.

Wel spelletjes met hem gedaan, zakdoekje verstoppen (vind ie zo leuk) een snoepjes bal vullen, even lekker tutten met borstelen, dat vind ie heerlijk! Slechts simpele wandelingetjes gemaakt, gewoon door onze eigen buurt.

Hem overal laten snuffelen, waardoor hij steeds minder aan de riem trok. Op een gegeven moment trok hij helemaal niet meer en hing de riem als een waslijntje.

Ik hem natuurlijk prijzen en we hebben heerlijk zij aan zij gewandeld.

Toen ik naar bed ging, lag hij al languit te snurken. Hij wordt altijd wakker als ik de lichten uitdoe, deuren dichtdraai om naar boven te gaan. Nu gaf hij geen respons. Heerlijk dat hij zo ontspannen was.

Ik ben wel snel bang dat ik hem te weinig fysieke inspanning geef.. maar dat was gisteren niet te merken.

Vanochtend ook weer een snuffelronde gedaan met zijn broer erbij, niets spectaculairs. En weer ligt hij nu lekker te slapen.

Er is natuurlijk geen wonder geschied, maar deze ontspanning is alvast een heel goed begin.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  
Je begrijpt de ophef niet? Dat verklaart wel een boel van je reacties...
 
Dus jij vind dit normaal honden gedrag? Jij vind dus niet dat het gedrag wat ie laat zien gevaarlijk is en op de grens is wat nog te accepteren is?
 
Het is jammer dat je steeds weer duidelijk geen enkel inlevingsvermogen toont, TS geeft duidelijk aan dat de koek op is en even moet bijtanken. Dan is de hond tijdelijk elders plaatsen met iemand met kennis, is helemaal niet zo onverstandig. TS kan dan even bijtanken, de trainer kan aanzien wat de hond bij hem aan gedrag vertoont en zal daarna met TS kunnen bekijken aan de hand van zijn ervaring met de hond welke stappen te nemen zijn als hij rocky's gedrag ziet bij TS.
 
Maar goed jij alwetende zal het ze wel ff allemaal vertellen en we mogen heel blij zijn met jouw inhoudelijke bijdragen en adviesen, of wacht die zijn er niet...... Gelukkig heb je je vriendenclubje weer geattendeerd op dit topic en zie je nu dus ook weer de meest belachelijk beoordelingen van de reacties, hoop dat dat je een glimlach geeft! Het voegt helaas niets toe waar TS wat aan heeft. "

 Ik heb mijn vriendenclubje geattendeerd ???? Ik ben alwetende??? Mijn belachelijke beoordelingen????

Dus mensen die het met mijn mening eens zijn zijn vrienden die ik geroepen heb? Hoe bedenk je het. Zoals de waard is....... echt ziek deze gedachte van jou, zegt meer over jou dan over mij.

Dat TS een onschuldig voorval zo stresst komt mede door de overdreven adviezen, zoals een spuitje. Maar ik ga niet voor haar praten, dat kan ze zelf heel goed. 

Ik vind het zeker geen grensgeval. Een andere beslissing (die ze eerder wou nemen maar door te lief te zijn naar de jongeman zich om laten praten) en er was NIKS gebeurd.

Verder vraag ik je inhoudelijk te reageren en zaken die er niet toe doen achterwege te laten. Dat noemt men fatsoen (waar het jou aan ontbreekt).

 

 

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Een hond die zo te keer gaat tegen een mens die inwezen niets doet is geen grens geval? Ik val bijna van mijn stoel, dankzij mensen zoals jij die zo tegen dit soort zaken aankijken krijg je dus bijtincidenten. Vooral maar blijven goed praten en de schuld bij de ander leggen.

 

Over fatsoen kun je lang praten als je geen enkel idee hebt wat het is.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Onschuldig voorval zou ik het nu ook weer niet noemen.

Hoe dan ook, deze beschuldigingen over en weer heeft TS niks aan.

 

Kunnen jullie persoonlijke vetes of meningsverschillen niet ofwel aan de kant zetten, of hier via PB over verder gaan?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Als ik Rocky's reactie acceptabel had gevonden, was ik dit topic niet begonnen.

Ik leg nergens de schuld bij de jongen, daar ben ik niets mee geholpen.

Ik had echt te doen met dit joch! Want hoewel hij lomp en luidruchtig was, had hij geen spatje kwaad in de zin. Als baasje ben je echt beroerd van zoiets! Ook een enorm gevoel van schaamte had ik over me heen.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

" Een hond die zo te keer gaat tegen een mens die inwezen niets doet is geen grens geval? Ik val bijna van mijn stoel, dankzij mensen zoals jij die zo tegen dit soort zaken aankijken krijg je dus bijtincidenten. Vooral maar blijven goed praten en de schuld bij de ander leggen.
 
Over fatsoen kun je lang praten als je geen enkel idee hebt wat het is. "

 Om een hond te begrijpen kijk je verder.

Een mens die niets doet? Vooraf schreeuwen en bazin en hond negeren? 

Veel zaken kan je voorkomen als je je hond begrijpt. Anticiperen.

Ik leg de schuld bij niemand, lees beter. Ik merk op dat je zaken kan voorkomen.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

" Onschuldig voorval zou ik het nu ook weer niet noemen.
Hoe dan ook, deze beschuldigingen over en weer heeft TS niks aan.
 
Kunnen jullie persoonlijke vetes of meningsverschillen niet ofwel aan de kant zetten, of hier via PB over verder gaan? "

 Ik heb geen vetes maar hoef me zeker niet alles te laten zeggen. Ik doe niet aan pb (PERSOONLIJK berichtje)..... 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Voorkomen had ik het zeker kunnen doen.

Ik neem het mezelf kwalijk, hem losklikken 'what was I thinking!'

Ik zal flink op mijn donder krijgen van Bob met dit verhaal! :'(

honden page profiel Leo baasLeo baas 3 doggies

honden foto van Leo baas

"
  Echter, toen ik de beslissing maakte, was ik ineens "vrij".. We zitten in het kamertje, de agressie van de eerdere keren bij de DA compleet weg.. Brasco wist waarvoor we kwamen.. Hij is zelf in me armen gekropen en daar is hij ingeslapen. Zoals ik hem altijd had beloofd vanaf dag 1. Geloof me, als je al veel honden in hebt geslapen, dan is het echt raar dat je op zo'n moment een hond hebt, die niet in je armen ligt te vechten omdat hij wilt leven.. Nee Brasco had er juist vrede mee.     Maar ook ik ben voor eerst knokken, dan laten gaan.   "
Chleo & Brasco

 Wat een onzin zeg, jij maakt die keus, jij voelt je bevrijdt en je hond vind het prima? Aangezien hij je dat zelf niet heeft kunnen vertellen, zelf deze keuze niet gemaakt heeft, praat je gewoon in je eigen belang en sus je je eigen geweten. Hou jezelf aub niet voor de gek zeg!
"

 

Wist niet dat jij en Annie haar persoonlijk kennen joh.

 

Zeg dan gewoon dat Chleo hier alles bij elkaar heeft gelogen en dat jullie haar persoonlijk kennen en weten wat zij allemaal heeft gedaan.

 

 

Is het voor de rest ook duidelijk tenminste.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Uiteraard doe je wat jou het beste lijkt Suzan, het is jou hond. Persoonlijk zou ik spanning afbouwen (prikkels vermijden) en nadat jij en Rocky rust hebben (bijgekomen) beetje bij beetje weer verder gaan (zelf). Juist het wantrouwen naar vreemden zal haar in handen van vreemden (niet jij) juist averechts kunnen werken.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Doen we ook Blaise (zie bovenstaande)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  

Oeps.. ik reageerde wat fel.

Ik begrijp dat het belangrijk is een duidelijke visie qua aanpak te hebben alvorens er iets gestart wordt. Geloof me als ik zeg dat ik niet zomaar overal mee instem.

Dat is me al te vaak gebeurd.

Werklustig als Rocky is, heb ik gisteren vrijwel niets met hem ondernomen.

Wel spelletjes met hem gedaan, zakdoekje verstoppen (vind ie zo leuk) een snoepjes bal vullen, even lekker tutten met borstelen, dat vind ie heerlijk! Slechts simpele wandelingetjes gemaakt, gewoon door onze eigen buurt.

Hem overal laten snuffelen, waardoor hij steeds minder aan de riem trok. Op een gegeven moment trok hij helemaal niet meer en hing de riem als een waslijntje.

Ik hem natuurlijk prijzen en we hebben heerlijk zij aan zij gewandeld.

Toen ik naar bed ging, lag hij al languit te snurken. Hij wordt altijd wakker als ik de lichten uitdoe, deuren dichtdraai om naar boven te gaan. Nu gaf hij geen respons. Heerlijk dat hij zo ontspannen was.

Ik ben wel snel bang dat ik hem te weinig fysieke inspanning geef.. maar dat was gisteren niet te merken.

Vanochtend ook weer een snuffelronde gedaan met zijn broer erbij, niets spectaculairs. En weer ligt hij nu lekker te slapen.

Er is natuurlijk geen wonder geschied, maar deze ontspanning is alvast een heel goed begin. "

 

kijk dat is nu precies wat je wil bereiken, super toch, een tevreden ontspannen hond, ik denk dus zelf dat je op die manier moet verder gaan. Zorgen voor ontspanning.

 

 

 

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  Ik heb geen vetes maar hoef me zeker niet alles te laten zeggen. Ik doe niet aan pb (PERSOONLIJK berichtje).....  "

 De ts heeft er niks aan over jullie meningsverschillen.

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  De ts heeft er niks aan over jullie meningsverschillen. "

 Aan deze reactie van jou wel dan??

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  

kijk dat is nu precies wat je wil bereiken, super toch, een tevreden ontspannen hond, ik denk dus zelf dat je op die manier moet verder gaan. Zorgen voor ontspanning.

 

 

 

 

  "

 



Ik wil natuurlijk niet mijn kop in het zand steken en denken of beweren, dat door ontspanning alles weggepoetst zal worden. Ik zie dit echt als een begin, wel een heel goed begin.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd een beetje gallisch werd van telkens overal stilstaan en snuffelen. Maar toen ik het Rock gister op 'zijn manier' liet doen, was er eerst een hevige snuffel, detective onderzoek gepaard met veel markeren,, waarna hij heerlijk met me mee begon te wandelen. Staart en oren ontspannen en hij hield mijn tempo aan.


honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  
Wist niet dat jij en Annie haar persoonlijk kennen joh.
 
Zeg dan gewoon dat Chleo hier alles bij elkaar heeft gelogen en dat jullie haar persoonlijk kennen en weten wat zij allemaal heeft gedaan.
 
 
Is het voor de rest ook duidelijk tenminste. "

 De reactie  ging niet over Cleo maar over het feit dat het dier niet kiest voor inslapen.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  Aan deze reactie van jou wel dan?? "

 Ik zeg niet dat de ts iets aan mijn reactie heeft.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Alle reacties heb ik niet gelezen, maar ik kan je een ding zeggen een hond moet je nooit dwingen andere mensen leuk te vinden. ik denk dat het hiermee is misgegaan. Toen Quincy een pup was vond iedereen hem leuk en aardig en wilde hem optillen. Ik dacht dat het goed was voor de socialisatie maar hij heeft tijdens het knuffelen een paar keer gehapt. Sindsdien als ik zie dat hij zich terug trekt als mensen hem willen aaien zeg ik resoluut "NEE daar houdt ie niet zo van, aai Beertje maar", Beertje is mijn andere hond, een shih-tzu die er niet genoeg van kan krijgen om geaaid te worden.
Wat het los lopen betreft zou ik dat rustig aan weer opbouwen, kijken of er niemand is op het veldje en dan beginnen met even los, als er iemand aan komt ongemerkt aanlijnen en meteen doorlopen. Dat heb ik met Quincy gedaan toen hij een jaar geleden door twee grote honden is aangevallen en niet meer los kon omdat hij elke grote hond aaviel. Nu kan hij weer redelijk los lopen, maar ik hou hem continu in de gaten. Verder zou ik ook factoren die voor je hond stress veroorzaken de eerste tijd mijden. Sterkte en succes.

honden page profiel ClaudineClaudine 3 doggies

" Een dergelijke kruising met dit gedrag zou voor mij genoeg zijn om hem zijn rust te gunnen.
 
Te groot gevaar voor de samenleving en totaal onacceptable gedrag.
 
Vele zullen het vast met me oneens zijn..... "

 Ben jij een dierenvriend? Dit hondje is zeker geen gevaar voor de samenleving!

Hij denkt dat hij zijn vrouwtje moet beschermen, het ligt bijna ALTIJD aan het baasje als er problemen opduiken. Misschien even naar 'Ceasar Milan The dog whisperer' kijken of boeken lezen om kennis op te doen over hondengedrag????

Ik kan mij alleen maar voorstellen hoe jij je hond opvoedt en afschrijft bij het minste dat mis gaat!!!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

"  

Oeps.. ik reageerde wat fel.

Ik begrijp dat het belangrijk is een duidelijke visie qua aanpak te hebben alvorens er iets gestart wordt. Geloof me als ik zeg dat ik niet zomaar overal mee instem.

Dat is me al te vaak gebeurd.

Werklustig als Rocky is, heb ik gisteren vrijwel niets met hem ondernomen.

Wel spelletjes met hem gedaan, zakdoekje verstoppen (vind ie zo leuk) een snoepjes bal vullen, even lekker tutten met borstelen, dat vind ie heerlijk! Slechts simpele wandelingetjes gemaakt, gewoon door onze eigen buurt.

Hem overal laten snuffelen, waardoor hij steeds minder aan de riem trok. Op een gegeven moment trok hij helemaal niet meer en hing de riem als een waslijntje.

Ik hem natuurlijk prijzen en we hebben heerlijk zij aan zij gewandeld.

Toen ik naar bed ging, lag hij al languit te snurken. Hij wordt altijd wakker als ik de lichten uitdoe, deuren dichtdraai om naar boven te gaan. Nu gaf hij geen respons. Heerlijk dat hij zo ontspannen was.

Ik ben wel snel bang dat ik hem te weinig fysieke inspanning geef.. maar dat was gisteren niet te merken.

Vanochtend ook weer een snuffelronde gedaan met zijn broer erbij, niets spectaculairs. En weer ligt hij nu lekker te slapen.

Er is natuurlijk geen wonder geschied, maar deze ontspanning is alvast een heel goed begin. "

 Hoi Suzan,

 

Wauw, ik krijg kippenvel van je bericht. Wat gaaf om dit te lezen dat je dit Rocky gunt. Een ontspannen hond die mentale en lichamelijke uitdaging krijgt. Top om dit zo te lezen!!

 

Het is ook een hondenrelatie geven en nemen. Je gaf hem de ruimte en hierdoor ontstond iets heel moois.

 

Het is een begin idd, ik zeg vaker hoe lang duurt het voordat wij onze honden kennen? Wat hij nodig heeft? Dat duurt lang en in onze cultuur hangt nog veel doen met de honden alleen is dit niet altijd nodig. Het kan stress opleveren en daarom is het zoeken naar een balans.

 

Groetjes van Esther

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Zo wat een discussie.

 

Het voorval is niet onschuldig.. Het vervelende is dat jij je hond van de riem deed, terwijl je gevoel al zei: niet doen! Leer voor de volgende keer, vertrouw je gevoel! Jij had blijkbaar al geregistreerd dat Rocky op dat moment even niet te vertrouwen was. Wat niets wil zeggen over Rocky hoe die altijd is! Jij bent druk met hem aan de slag en dat was een tegenvaller. Je was al wel op de goede weg hoe ik het begin van je verhaal lees. Laat deze tegenslag niet meteen alles negatief maken. Rocky jij en je man zijn samen een leerproces gestart om te beteren en een fout hoort daar ook bij...

 

Blijf relax en ga op je eigen gevoel af!

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  De reactie  ging niet over Cleo maar over het feit dat het dier niet kiest voor inslapen. "

 



Dat valt te betwisten Blaise.

Er zijn meerdere discussies geweest of een dier het leven echt beu kan zijn, ik geloof dat wel het geval kan zijn.

Er zijn zelfs diverse verhalen over zelfmoord onder dieren, al kennen deze verhalen voor- en tegenstanders.

Denk aan Dolfijnen in gevangenschap die zichzelf verdrinken en ik heb ooit een wildlife doch gezien waarin een onvruchtbare, verstoten Leeuwin, zichzelf in ravijn stortte.

Ze stapte niet mis en viel niet… ze sprong!

Maar dit is een vergaande en moeilijke discussie.

Wanneer wij de keus maken voor ons huisdier, geloof ik wel dat je overgave kunt bemerken bij een dier. Aan de JR van mijn schoonvader was dit zeker wel te bemerken.

Maar.. dit zijn hele moeilijke en zelfs pijnlijke onderwerpen. Al begrijp ik jouw gevoel en emotie hierbij wel degelijk. Gewoon omdat het sowieso altijd al treurig is.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  Ben jij een dierenvriend? Dit hondje is zeker geen gevaar voor de samenleving!
Hij denkt dat hij zijn vrouwtje moet beschermen, het ligt bijna ALTIJD aan het baasje als er problemen opduiken. Misschien even naar 'Ceasar Milan The dog whisperer' kijken of boeken lezen om kennis op te doen over hondengedrag????
Ik kan mij alleen maar voorstellen hoe jij je hond opvoedt en afschrijft bij het minste dat mis gaat!!! "

 

Helemaal niets mis met het gedrag dat deze hond vertoont, ook niet in de eerdere gedragingen, een DA bijten doen alle honden toch?

 

CM is het grote voorbeeld!! Stroombanden zijn de bom!! Als je CM als voorbeeld neemt kan ik je reactie niet meer serieus nemen.

 

Idd een pitbull achtige met dit gedrag schrijf ik af! Je praat hier niet over een yorkshire die als ie hapt hoogstens wat kleine gaatjes achter laat....

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

"  Ben jij een dierenvriend? Dit hondje is zeker geen gevaar voor de samenleving!

Hij denkt dat hij zijn vrouwtje moet beschermen, het ligt bijna ALTIJD aan het baasje als er problemen opduiken. Misschien even naar 'Ceasar Milan The dog whisperer' kijken of boeken lezen om kennis op te doen over hondengedrag????

Ik kan mij alleen maar voorstellen hoe jij je hond opvoedt en afschrijft bij het minste dat mis gaat!!! "

 




Pffffff....daar gaan we weer...laat het rusten mensen, reageer toch niet steeds op al dat gewauwel..; Tjonge en dan wordt Cm er ook nog bijgehaald....brrrrrrrrrrrrrrr....ik gooi mijn handdoek met de nodige dramatiek in de ring.... Succes aan de ts, hoop echt dat hetgene je onderneemt vlug positief mag uitdraaien ;-)

pagina 9 van 19 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: bat therapie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^