Rocky is te ver gegaan… happen naar een kind! En hoe dan verder?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

"  

Ik had idd beter duidelijker kunnen zijn en deze reacties van mij kwamen ook nadat leden schreven dat mijn 1e bericht onzin was en kort door de bocht. Tja dan is de toon gezet.

 

Ik had het specifiek over Blaise die vindt dat je als hondenbaas niet compleet verantwoordelijk bent voor je hond omdat er ook verantwoording ligt bij diegene die naar de hond toegaat, zelfs al is dat een kind. Dan zegt ze/hij dat ik onder een andere naam reageerde als gast omdat ze/hij dacht dat ik Mick was. Die 2 dingen noem ik dommigheid en en valt niet tegen op te boksen.

 

En over jou Isha, dat je beweert dat een kind makkelijker te trainen is als een hond. Jij hebt vast zelf geen kinderen, anders beweerde je dat niet! Er is geen enkel kind die altijd luistert naar de ouders, ook niet al spreken ze dezelfde taal. Dus stellen dat een kind geen opvoeding krijgt als die een keer iets doet wat niet mag is ook een imo simpele mening.

 

Dan met arrogantie bedoelde ik om te vinden(dat was Stephanie die dat schreef) dat het de ouders hun verantwoording is als jouw hond een kind bijt omdat dat kind naar je hond toekomt (ook al mag dat niet vd ouders). Heeft gewoon niks met opvoeding te maken, kinderen doen nu eenmaal soms impulsieve en stomme dingen die niet mogen vd ouders. Jij als hondenbezitter heb daar gewoon rekening mee te houden. Niet andersom.

 

Vervolgens probeert Linneke ook nog uit te leggen hoe dat met kinderen zit.. Ook al krijgen ze opvoeding en mogen ze dingen niet.. Kinderen doen nu eenmaal wel eens dingen die  niet mogen.. Ik kreeg het gevoel dat Linneke daar vervolgens op aangevallen werd terwijl ze alleen maar probeerde de boel te verduidelijken.

 

 

Ik heb eens gehad dat ik ergens liep met de honden, en dat een jong meisje(5 of 6 jaar?) me tegemoet en voorbij kwam lopen aan de linkerkant, niet eens vlak erlangs maar een stukje er vandaan. Nadat ze me gepasseerd was neemt ze ineens een snoekduik terug om mijn hond om te aaien.. Nu doet mijn hond niks, behalve dat ze dat meisje haar oren wilde uitlikken, en natuurlijk heb ik daarna een gesprek met dat meisje gehad over dat ze altijd eerst moet vragen of ze een hond mag aaien... Maar ik bedoel maar, kinderen kunnen soms erg impulsief handelen. (En natuurlijk zijn er ook zat die het eerst vragen, maar dan is er zowieso geen probleem)

 

 

 

En over dat ik mijn account destijds heb opgezegd, was mede doordat er destijds een hetze was tegen alle topics over Staffords en Pitbulls. Er kon niet meer inhoudelijk worden geschreven omdat een aantal leden liever hun gelijk wilden halen en liepen te stoken. Dat gevoel kreeg ik weer een beetje terug gezien de reacties van onzin en kort door de bocht e.d. op mijn 1e normale en inhoudelijke bericht.

 

 

 

@Suzan:

Super dat je al wat stappen hebt ondernomen! Weet dat niemand jou en of je hond wil onderuit halen en iedereen je het beste gunt. Je schreef ergens dat jij misschien het slechtst in staat bent om te kunnen inschatten of het nog vertrouwd is met je hond in de maatschappij. Maar ik denk juist dat jij wss de enige!! bent die dat kan inschatten! Jij leeft met hem, jij kent hem beter als geen ander. Aan jou de eerlijke en oprechte vraag, kun jij ervoor zorgen dat hij geen schade toebrengt aan andere mensen?? (En dat is dan ook meteen weer wat ik al in mijn 1e bericht in dit topic schreef). Wij kunnen hier allen niet van achter een beeldscherm bepalen hoe het met jouw hond zit. "

 



Idd Liek/Gast (?) ik heb geen kinderen,daar dat helaas niet lukt bij ons,maar ik blijf erbij dat je kinderen kunt leren omgaan met mens en dier!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Hallo....ze heeft het specifiek over mij. Er worden hier dingen geroepen en dan is het "vanwege Blaise".... Doe de oogdoppen af zou ik zeggen.  "

 Wil je a.u.b. dit soort gesprekken in pb doen?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Er wordt gericht over mij gesproken....in het forum...niet in pb.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Er wordt gericht over mij gesproken....in het forum...niet in pb. "

 Wil je het alsnog in pb doen?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

" Blaise heb je inhoudelijk nog wat te melden of kom je alleen maar olie op het vuur gooien?
 
  "

 Jij en Liek roepen van alles....tot aan furmamas toe. Maar zodra jullie het zodanig draaien als het je uitkomt snoer je mensen de mond. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

"  Wil je het alsnog in pb doen? "

 Waarom? Het wordt hier toch openlijk geroepen dat het om mijn uitspraken gaat? Dan mag hier ook openlijk op gereageerd worden. Ik heb niets te pb'en.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

"  

Nu heb ik de helft gemist en weet niet wie 'Bob' is, maar het lijkt mij nuttiger als juist jij 'intern' kan gaan. Die hond leert wel, dat is het probleem niet, want die is slim zat.

Anticiperen op gedrag is gevoel hebben voor situaties, dingen voor te zijn, aan te sturen, vertrouwen geven, natuurlijk leiderschap uitstralen.

Aan de hond wordt nu 'gewerkt', maar wat gebeurt er met jou? Het geleerde van de hond is binnen 2 maanden weer bij het oude als je je hond verkeerd vertaalt. "

 



Oh' ik ben nog niet begonnen of het is meteen al niet goed!

Rock gaat intern ter observatie. Dit betekend dat Bob 24/7 gaat kijken wie Rocky en is, en wat hij doet!

Maar zoals ik al schreef, dit is een begin.

Welk een voorbarige reactie weer, ik kan niet toveren en een plan van aanpak gaat gemaakt worden. Zeker niet alleen betreffende Rocky.

Geef me even wat credits alsjeblieft.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  Jij en Liek roepen van alles....tot aan furmamas toe. Maar zodra jullie het zodanig draaien als het je uitkomt snoer je mensen de mond.  "

 

Gewoon doorgaan en inhoudelijk niets toevoegen en maar keer op keer het laatste woord willen hebben.

 

Succes ermee!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  

Oh' ik ben nog niet begonnen of het is meteen al niet goed!

Rock gaat intern ter observatie. Dit betekend dat Bob 24/7 gaat kijken wie Rocky en is, en wat hij doet!

Maar zoals ik al schreef, dit is een begin.

Welk een voorbarige reactie weer, ik kan niet toveren en een plan van aanpak gaat gemaakt worden. Zeker niet alleen betreffende Rocky.

Geef me even wat credits alsjeblieft. "

 

 Ik schrijf niet dat het niet goed is, maar......ik ga van het standpunt uit dat de baas in een trainingsprogramma wordt meegenomen en niet alleen het dier dat 'opgeknapt' moet worden. Dus geen voorbarige reactie, maar een constatering op basis van wat je zelf schrijft. Wanneer word je zelf dan 'heropgevoed'? Dit bedoel ik niet lullig, hoor. Maar nu wordt in elk geval een omgekeerde volgorde tot een 'oplossing' gebracht, waarvan je kan verwachten dat als er niet met/aan jou verder wordt gewerkt, dat het dan tot een teleurstelling uit kan lopen. Dus credits krijg je zeker van me, maar zoek echt een gerichte oplossing waar juist jij bij betrokken moet worden.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Nee, we voelen ons niet geroepen om een algemeen onderzoek op te starten naar deze onderlingen irritatie.

Maar...Even voor de duidelijkheid.

 

 

Openbaar Forum is voor : "beetje vreemde poging om mij uit m'n tent te lokken, maar we gaan gewoon ontopic door"

 

PB gebruiken we voor : "Ik zal eens even melden dat ik niet over me heen laat lopen"

 

We zouden het prettig vinden als andere HPers niet lastig worden gevallen met de ''opvallend positieve energie'' tussen sommige hpers.

 

Zeker in deze positieve vakantie periode.......Aub.Relaxt.!! 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik zal ook betrokken worden. Bob gaat eerst met Rock aan de slag, dus eerst alleen Rocky en zien hoe hij zich beweegt in het dagelijks leven, van de huiskamer tot aan het bos bij wijze van.

Daarna kom ik er bij, dan zal (als het goed is) ook duidelijker te zien zijn welk een invloed ik op het gedrag van Rocky heb, hoe hij op mij reageert. Welke wisselwerking we hebben, waar ik zaken laat liggen of over net hoofd zie.

Begrijp je.. we willen juist een totaal plaatje gaan krijgen om mee aan de slag te kunnen.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

" Ik zal ook betrokken worden. Bob gaat eerst met Rock aan de slag, dus eerst alleen Rocky en zien hoe hij zich beweegt in het dagelijks leven, van de huiskamer tot aan het bos bij wijze van.

Daarna kom ik er bij, dan zal (als het goed is) ook duidelijker te zien zijn welk een invloed ik op het gedrag van Rocky heb, hoe hij op mij reageert. Welke wisselwerking we hebben, waar ik zaken laat liggen of over net hoofd zie.

Begrijp je.. we willen juist een totaal plaatje gaan krijgen om mee aan de slag te kunnen. "

 

Dat klinkt zeker niet als een verkeerde aanpak.

 

Eerder als eentje inderdaad die wilt zien wat jij ook op de hond overbrengt.

 

Hoop dat er succes geboekt zal worden, want gun niemand de keuze die ik heb moeten maken.

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie


  
 
  
Dan met arrogantie bedoelde ik om te vinden(dat was Stephanie die dat schreef) dat het de ouders hun verantwoording is als jouw hond een kind bijt omdat dat kind naar je hond toekomt (ook al mag dat niet vd ouders). Heeft gewoon niks met opvoeding te maken, kinderen doen nu eenmaal soms impulsieve en stomme dingen die niet mogen vd ouders. Jij als hondenbezitter heb daar gewoon rekening mee te houden. Niet andersom.
  
"

 ik heb denk ik nergens geschreven dat  ik vind dat het de ouders hun verantwoording is dat mijn hond naar hun kind bijt en dat zij daar rechtstreeks voor verantwoordelijk zijn?

ik heb gezegd "jij verantwoordelijk voor je kind en ik voor mijn hond" .

 

en met verantwoordelijk bedoel ik dus dat ik verantwoordelijk ben als mijn hond bijt dus ik zorg er ook voor dat mijn hond niet bijt...

maar dan verwacht ik ook van ouders dat ze hun verantwoordelijkheid nemen(en ik spreek hier niet over kinderen die alleen buiten spelen zonder ouders in de buurt die zijn "meestal ook oud genoeg om te beseffen dat ze niet naar iedere vreemde hond mogen rennen)  

 

 maar ik ben er al genoeg tegengekomen onderweg met kleine kinderen die dan gewoon recht naar de hond komen. en dan zeg ik tegen de ouders " ik heb liever niet dat uw zoon/dochter naar mijn honden komt want mijn jongste hond heeft dit niet graag en begint dan te blaffen" en dan krijg je de geweldige antwoorden:  "ja maar ze is honden gewoon en o maar honden doen toch nix aan kleine kinderen"   " blaffen is toch niet erg daar kan ze tegen hoor".

ik loop dan meestal gewoon door met mijn honden (of in 1 geval gewoon terug omdat de ouders mij zowaar de weg versperden zodat hun kind toch maar aan de hond zou kunnen!!)

 

snap je mijn punt Liek? ik geef je gelijk ik ben verantwoordelijk voor mijn hond en ik moet er voor zorgen dat mijn hond niet bijt....

maar ouders hebben ook een verantwoordelijkheid naar hun kind toe om ervoor te zorgen dat er nix mee kan gebeuren door voorkomend te zijn.

en idd kinderen zijn kinderen en in een fractie van een seconde kunne ze weg zijn zonder dat je het gemerkt hebt.  dan moet ik er idd voor zorgen dat ze niet tot aan mijn hond komen door er tussen te staan maar dan hoop ik da de ouders ook hun verantwoordelijkheid nemen en hun kind komen weghalen bij mijn honden i.p.v. erop te reken dat  er nix gebeurt. 

 

edit: Liek hierbij nog even zeggen dat ik niet  uit ben op een beetje ruziemaken ofzo jij hebt jou standpunt verduidelijkt en ik verduidelijk nu het mijne.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik zal ook betrokken worden. Bob gaat eerst met Rock aan de slag, dus eerst alleen Rocky en zien hoe hij zich beweegt in het dagelijks leven, van de huiskamer tot aan het bos bij wijze van.

Daarna kom ik er bij, dan zal (als het goed is) ook duidelijker te zien zijn welk een invloed ik op het gedrag van Rocky heb, hoe hij op mij reageert. Welke wisselwerking we hebben, waar ik zaken laat liggen of over net hoofd zie.

Begrijp je.. we willen juist een totaal plaatje gaan krijgen om mee aan de slag te kunnen. "

 

In dat geval hoop ik dat je de doel bereikt. Had net even terug gelezen over 'Bob, de achterbuurman....' en even verderop, de trainer. Vandaar mijn vraag waar jij in dit verhaal blijft. In een uiterst geval kan dit type hond nog onzekerder terug komen dan dat hij al is, als het uit zijn vertrouwde omgeving wordt gehaald, besef je dat? Beseft de 'trainer' dat ook?

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik begrijp dat je dit opmerkt en dit is zeker een puntje.

Maar… Rocky is daar vaker geweest als zijnde oppasadres.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  


Oh' ik ben nog niet begonnen of het is meteen al niet goed!


Rock gaat intern ter observatie. Dit betekend dat Bob 24/7 gaat kijken wie Rocky en is, en wat hij doet!


Maar zoals ik al schreef, dit is een begin.


Welk een voorbarige reactie weer, ik kan niet toveren en een plan van aanpak gaat gemaakt worden. Zeker niet alleen betreffende Rocky.


Geef me even wat credits alsjeblieft. "

 


Kop op Suzan.
Gun jezelf wat rust.
Je hebt nu een grote stap gezet door Rocky intern te laten trainen/observeren kop op he!

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Rock gaat naar Bob? Hopelijk is dat een hondvriendelijk iemand iemand die op de hoogte is van de laatste inzichten over hondengedrag. Herplaatsen is voor een hond niet makkelijk en voordat je precies weet hoe een hond in elkaar zit en vooral ook voordat een hond zijn mens goed heeft leren kennen ben je zo een paar maanden of zelfs jaren bij sommige honden verder. Ik zou daar dus niet voor zijn en deel de angst van Golden Delicious.

 

Eigenlijk krijg ik het idee dat jij je nu helemaal onzeker hebt laten maken, jammer. Ja je hebt een misschatting gemaakt, maar dat is geen reden om nu helemaal down te zijn, iedereen heeft weleens zoiets meegemaakt neem ik aan, dat hij de situatie niet goed ingeschat heeft.

 

Ik ben het verder met Goja eens, ik denk ook niet dat Rock jou adoreert en bewaakt etc. hij is onzeker in wat te doen, hij wil graag weten waar hij aan toe is, duidelijkheid, rust in zijn koppie, geen andere honden, andere mensen, etc. gewoon jullie twee. Hij heeft nu geen zekerheid, hij moest socialiseren, met andere honden kunnen. Leer hem liever andere honden te negeren. Als je nu een tijdje gewoon alles wat hem negatief opwindt uit de weg gaat, en werkt aan een positieve samenwerking tussen jullie twee.

Als ik het zo lees is Rock niet onbetrouwbaar, hij kan juist goed communiceren. Ik zou zeggen ga van hem leren door hem zelf goed te observeren desnoods met Bob (geen idee wie dat is en nogmaals hopelijk is hij meegegaan met zijn tijd) samen.

Ik zou ook veel gaan lezen over hondentaal, de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hondengedrag. Kalmerende signalen toepassen zoals bogen maken, laten snuffelen etc. Zodat je een Basis gaat leggen van vertrouwen in elkaar. En weten wat Rock wel en niet aankan, letten op zijn manier van communiceren.

 

Maar goed dat is mijn gedachte erover, je moet natuurlijk doen wat jouzelf voor jou en Rock het beste lijkt.

 

 

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Met verbazing heb ik een aantal reacties gelezen... 

 

Lieve mensen,

dit forum is er niet om elkaar af te snauwen... dit forum is er om elkaar te helpen, te ondersteunen, te adviseren... maar niet om een vellend oordeel te geven!

 

De leden op HP zijn stuk voor stuk honden liefhebbers, die het beste voor hebben met hun hond(en).

 

Van een 'negatieve' reactie komt een 'negatieve' actie en zo gaat het cirkeltje rond.

Wij willen juist onze honden positief benaderen, laten wij als baasjes van onze hond(en) het voorbeeld geven en positief blijven, ook in reacties & acties.

En anders uit respect voor elkaar een PB sturen naar de betreffende persoon.

 

---------------------------------------------

 

 

@Suzan,

heel veel succes met Rocky... 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Hoewel het intern doen van de hond elders nuttig kan zijn is dat nut naar mijn inzicht zeer beperkt
Een.hond gaat met ieder mens/dier een unieke band aan en toont dus ook altijd geheel uniek gedrag in de communicatie en uitingen naar buiten.
Extern zal ernstig hond dus nooit laten zien wat hij bij jou of in je gezin laat zien.
Daarbij is een.hond zeker 2 weken op zijn nieuwe stek alleen maar aan het observeren en gaat daar überhaupt nog geen echt beeld van zichzelf laten zien .

Het zou mijn keuze dus zeker in dit geval niet zijn. Omdat ik het gevoel heb dat juist jij zo ontzettend belangrijk bent in het functioneren van rocky.

Maar soms kan een time out heel verhelderend werken...dat wel.

Wij hebben er destijds voor gekozen met de hond samen intern te gaan.
Ook dat gaf een wat vertekent beeld omdat de hond totaal uit zijn eigen vaste omgeving was maar ...deze trainer heeft ons laten zien en voelen wat gorby nu eigenlijk van ons vond.
Letterlijk bloed zweet en tranen kostte dat. Ons dus hè , niet gorby.
En dat was soms onthutsend.
Waar wij dachten dat hij "gehoorzaamheid" was dat meer een soort tolerantie geweest van gorby dan dat hij werkelijk bereid was was te luisteren. En vooral mijn man kreeg het zwaar te verduren door de hond díe zijn masker liet vallen en eindelijk kleur bekende.
Nu is mijn hond rocky niet maar soms zijn dingen niet van wat je er zelf in ziet of vooral in wilt zien.
Je moet wel lef hebben dat in te zien, vandaar ook de tranen trouwens...

Ik hoop dat deze bob naar het hele plaatje kijkt ...ook met je andere gezinsleden en je langdurig begeleid

Waar wij geweest zijn was echt eureka niet maar het opende wel onze ogen waar het fout ging en dat was vanaf dat moment de weg omhoog vinden....

En nog trainen we intensief, bij een andere trainer, díe altijd voor het werk met ons bestemd hoe het gedrag is en de communicatie verloopt

De ene hond eist veel meer dan de andere en.soms heb je zo"levenslang "

Wij zien het als een uitdaging en.genieten er intens van

Tinus (Gast)


 
Echter, toen ik de beslissing maakte, was ik ineens "vrij"..
We zitten in het kamertje, de agressie van de eerdere keren bij de DA compleet weg.. Brasco wist waarvoor we kwamen.. Hij is zelf in me armen gekropen en daar is hij ingeslapen. Zoals ik hem altijd had beloofd vanaf dag 1.
Geloof me, als je al veel honden in hebt geslapen, dan is het echt raar dat je op zo'n moment een hond hebt, die niet in je armen ligt te vechten omdat hij wilt leven..
Nee Brasco had er juist vrede mee.
 
 
Maar ook ik ben voor eerst knokken, dan laten gaan.
  "
  •  Wat een onzin zeg, jij maakt die keus, jij voelt je bevrijdt en je hond vind het prima? Aangezien hij je dat zelf niet heeft kunnen vertellen, zelf deze keuze niet gemaakt heeft, praat je gewoon in je eigen belang en sus je je eigen geweten. Hou jezelf aub niet voor de gek zeg!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Sommige mensen hebben sprekende honden zeker  Vind het ook erover hoor ! 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

@ tinus en anny,

Bah, Wat een ongelofelijke respectloze reacties!

 

Het is al erg genoeg dat iemand deze keuze heeft moeten maken. En als zij dan troost vinden bij deze gedachte lijkt me dat niet meer dan menselijk!

Verplaats je eens in iemand anders zn gevoel voor je zo'n reactie plaatst. 

 

@suzan,

Ik hoop dat de tijd bij bob de oplossing voor jullie is. 

In elk geval veel sterkte!

honden page profiel LiekLiek 3 doggies

honden foto van Liek

"  ik heb denk ik nergens geschreven dat  ik vind dat het de ouders hun verantwoording is dat mijn hond naar hun kind bijt en dat zij daar rechtstreeks voor verantwoordelijk zijn?
ik heb gezegd "jij verantwoordelijk voor je kind en ik voor mijn hond" .
 
en met verantwoordelijk bedoel ik dus dat ik verantwoordelijk ben als mijn hond bijt dus ik zorg er ook voor dat mijn hond niet bijt...
maar dan verwacht ik ook van ouders dat ze hun verantwoordelijkheid nemen(en ik spreek hier niet over kinderen die alleen buiten spelen zonder ouders in de buurt die zijn "meestal ook oud genoeg om te beseffen dat ze niet naar iedere vreemde hond mogen rennen)  
 
 maar ik ben er al genoeg tegengekomen onderweg met kleine kinderen die dan gewoon recht naar de hond komen. en dan zeg ik tegen de ouders " ik heb liever niet dat uw zoon/dochter naar mijn honden komt want mijn jongste hond heeft dit niet graag en begint dan te blaffen" en dan krijg je de geweldige antwoorden:  "ja maar ze is honden gewoon en o maar honden doen toch nix aan kleine kinderen"   " blaffen is toch niet erg daar kan ze tegen hoor".
ik loop dan meestal gewoon door met mijn honden (of in 1 geval gewoon terug omdat de ouders mij zowaar de weg versperden zodat hun kind toch maar aan de hond zou kunnen!!)
 
snap je mijn punt Liek? ik geef je gelijk ik ben verantwoordelijk voor mijn hond en ik moet er voor zorgen dat mijn hond niet bijt....
maar ouders hebben ook een verantwoordelijkheid naar hun kind toe om ervoor te zorgen dat er nix mee kan gebeuren door voorkomend te zijn.
en idd kinderen zijn kinderen en in een fractie van een seconde kunne ze weg zijn zonder dat je het gemerkt hebt.  dan moet ik er idd voor zorgen dat ze niet tot aan mijn hond komen door er tussen te staan maar dan hoop ik da de ouders ook hun verantwoordelijkheid nemen en hun kind komen weghalen bij mijn honden i.p.v. erop te reken dat  er nix gebeurt. 
 
edit: Liek hierbij nog even zeggen dat ik niet  uit ben op een beetje ruziemaken ofzo jij hebt jou standpunt verduidelijkt en ik verduidelijk nu het mijne. "

Nu snap ik je beter en ik ben ook helemaal niet uit op ruziemaken. Ik vind het fijn dat je je standpunt hebt verduidelijkt, ik had je niet goed begrepen de 1e keer.

 

Ik vind ook dat ouders een verantwoording hebben naar hun kinderen toe. Alleen zijn er helaas veel ouders die het niet zo nauw nemen. Verwachten dat kinderen goed opgevoed zijn en geen dingen doen die niet mogen is net zoiets als verwachten dat iedereen zijn hond aanlijnd waar dat verplicht is zoals in een woonwijk. Het moet eigenlijk wel, maar het gebeurt vaak niet. En dat is het stukje waarvan ik vind dat je als hondenbezitter rekening mee moet houden. En daar zijn we dan het over eens!

 

 

In dit dorp spelen vaak zeer jonge kinderen buiten zonder op ieder moment toezicht. Ik snap ook werkelijk niet dat er ouders bestaan die hun 3 of 4jarige bijv. rustig laten buiten spelen zonder daar zelf de hele tijd bij te staan, maargoed, ze zijn ook niet allemaal zo heel jong maar toch nog te jong om hun verstand te gebruiken. Die kinderen hebben vaak ook nog geen benul van hoe en wat als het om honden gaat.

 

Ook niet-hondenmensen staan vaak niet stil bij dit soort dingen. Soms als je met hen erover praat zien ze wel in dat ze hun kinderen moeten leren niet zomaar naar vreemde honden te gaan e.d.  Maar als ze zelf geen honden hebben, en familie ook niet, kan ik me goed voorstellen dat ze daar gewoon helemaal niet bij stilstaan. En soms zijn ouders gewoon zelf erg naief en krijg je idd dat soort opmerkingen van dat ze wel wat gewend zijn ofzo.

 

Als je een hond hebt met een bepaald rugzakje of wat aparte gebruiksaanwijzing, is het goed om over dit soort dingen na te denken en te beseffen wat voor verantwoording je eigenlijk hebt.

 

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Ik weet niet of het baasje van Brasco zich dat enkel ingebeeld heeft hoor! dat is niet aan mij of ons om over te oordelen.

Wel weet ik, dat toen mijn schoonvader zijn JR ging laten inslapen, we allemaal vreesde voor een drama daar bij de dierenarts.

Hij was in het dagelijks leven amper nog te hanteren, had meerdere mensen serieuze hechtingen bezorgd, en hij raakte steeds gevaarlijker voor alles en iedereen om hem heen.

Ik noemde hem wel eens manisch of dat hij een gespleten persoonlijkheid had. Het ene moment leek hij een Engeltje, en nog geen minuut later zou je haast een exorcist willen roepen!

Ik had al een schrikbeeld voor me, dat er 2 man bovenop hem moest gaan liggen om hem überhaupt te kunnen prikken.

Niets was minder waar.

Eenmaal in de kliniek sprong hij zelf op de behandeltafel en ging hij zitten met een kop van: ''doe het maar!'' en het was zo voorbij….

Dus ja, ik weet niet of dit inbeelding is of bewust je geweten sussen. Ik neem aan dat je wanneer je je hond kent, je toch wel kunt aanvoelen en zien of je hond zoiets ontspannen ondergaat.

Maar… dit is wel erg off-topic en ik wil hier ook helemaal niet mee bezig zijn. Ik krijg het erg nog moeilijk mee als ik denk aan Beer die we in april uit zijn lijden moesten verlossen, ik wil niet bezig zijn met de mogelijk volgende kandidaat.

Nee hoor, dan zakt de moed me helemaal in de schoenen en dat is niet de bedoeling want rock moet eerst nog stokoud bij ons worden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

willen juist een totaal plaatje gaan krijgen om mee aan de slag te kunnen.

 

Wat bedoelen jullie daarmee eigenlijk? Aan de slag? Waarmee? En hoe kan je een totaalplaatje krijgen van een herplaatser die nu weer tijdelijk herplaatst wordt? Ik begrijp het dus serieus niet?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik begrijp niet dat als je weet wat er gebeurd is en waarom, er zo'n ophef over is. Je weet oorzaak / gevolg en kan het in het vervolg dus voorkomen.

Is dit allemaal niet overdreven? Hij luisterd toch goed?

Hond bij een ander onderbrengen ....een hond is elders anders als thuis, daar krijg je nooit een goede zicht op.

 

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" willen juist een totaal plaatje gaan krijgen om mee aan de slag te kunnen.

 

Wat bedoelen jullie daarmee eigenlijk? Aan de slag? Waarmee? En hoe kan je een totaalplaatje krijgen van een herplaatser die nu weer tijdelijk herplaatst wordt? Ik begrijp het dus serieus niet? "

 



Mensen, alsjeblieft zeg! ik heb hier nog geen kant en klare aanpak van A tot Z klaarliggen, die ik al even aan jullie kan presenteren.

Bob en ik, hebben vanmorgen om kwart over 8 een de telefoongesprek gehad nadat ik hem een mailtje had gestuurd. Hij is momenteel nog in Frankrijk met zijn gezin, want het is natuurlijk vakantietijd.

Vrijdagmiddag hoopt hij thuis te zijn en s'avonds komt hij langs om het een en ander door te spreken. Omdat hij nog vakantie houd, heeft hij aangeboden Rocky in huis te nemen.
We kunnen altijd nog anders doen besluiten.
Details en inhoud hebben we nog niet doorgesproken.

Martine Harm, is degene waar ik alle cursussen met Rocky gevolgd heb. Zij kent Rocky goed (vanaf dat hij 6 maanden was) en ze is een gediplomeerd kynologische gedragsdeskundige)

Ook haar mobiele nummer heb ik gebeld, maar tot 20 augustus is de hondenschool dicht en is zij zelf met vakantie.

Ik heb hier niet een vat met hulptroepen staan die ik even opentrek. Het is vakantietijd, er zijn wachtlijsten en tot dus ver doe ik gewoon mijn best!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Sommige mensen hebben sprekende honden zeker  Vind het ook erover hoor !  "

 

Ik heb het meegemaakt dat mijn hond met een plotseling enorm gegroeide tumor en zichtbaar pijn met 1 "fataal" shot nog niet dood ging. Die kreeg nog een dosis, in het hart en toen ging ze nog niet meteen - de bitch (het was een teefje ;) ). En een hond die alleen maar pijn had door hernia/artrose binnen een seconde na het fatale shot al "weg" was. Ja, naar mijn mening kun je best wel iets aflezen aan hoe een hond gaat.

pagina 8 van 19 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Volgende forumvraag: bat therapie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^