giftige planten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

G. Marten (Gast)

Hallo, Ik heb net een puppy gekregen en het gaat heel goed met haar. Ze is 8 weken. Nu ben ik er net via internet achter gekomen dat mijn tuin vol staat met giftige planten voor honden. Ik heb een prachtige grote tuin met heel veel taxus, hortensiasoorten en rhododendronsoorten. De Wisteria en de Digitalis had ik zelf al weggehaald, omdat ik wist dat die giftig zijn.   Wat moet ik nu doen? Moet ik echt mijn hele tuin gaan vernielen en alle taxusboompjes, buxus, hortensia en rhododendron weghalen?

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Is altijd het veiligste

 

Nee, lijkt me niet nodig. Hou je pup wel goed in de gaten. En leer hem dat hij niks van de grond mag rapen. Je zal er wel een hele kluif aan hebben, Loes was als pup soms een wandelende vuilnisbak. Alles waar je op kon knabbelen at ze op.

zolang jou pup een alleseter is, zou,ik hem niet los in de tuin laten.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Sommige honden hebben heel goed in de gaten wat ze wel en niet moeten eten, maar een pup is net als een mensenbaby en zal overal in willen bijten. Voorlopig goed in de gaten houden dus en desnoods alles weghalen. Voor in hoeverre het een mogelijkheid is, zou je het ook kunnen omheinen. Of met stroomdraadjes werken. Schrikken ze even van, maar ze leren het wel snel en goed af.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik zou er zelf iets voor zetten of toch weghalen. Pups gaan aan alles knagen.. En dat kun je echt niet altijd in de gaten houden.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Ik lees even mee en dacht, mmm, wij hebben twee taxusbomen van 3 meter in de tuin, hortensia's en rhodondenderon.

en nog aanverwante planten zoals de azalea, die dan vast ook giftig zijn.

al onze pups hebben deze planten met rust gelaten. Ik vermoed dat ze zelf mee aanvoelen wat wel en niet goed voor ze is. 

En opletten natuurlijk. Als er voldoende speelgoed is, laten ze de tuin met rust. Hier gaan ze bij verveling graven en graven. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is altijd het veiligste, als je ze weg zou halen of in elk geval zodanig zou beveiligen, dat de pup er niet bij kan. Een pup bijt overal in, dus ook in deze planten en in een onbewaakt ogenblik kan dat zomaar gebeuren. Ik vind het risico met een pup te groot. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook pup gehad met deze planten, ik heb er gaas om heen geplant tot de hond wat ouder was.

nimmer er aan gezeten, gaas met paaltjes, ongeveer een halve meter van de plant af. en ja alert zijn en blijven als je pup in de tuin is, zou ik toch zo wie zo doen, als de pup nog zo klein is niet alleen te laten in een tuin.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Jayla hier zat dus wel echt aan de planten, dus dat ze dat zelf aanvoelen.. nee daar geloof ik niet in.. sommige pups zullen minder snel knagen, maar met giftige dingen vind ik dat je het risico niet moet nemen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Er is zo veel giftig in een tuin...ook klimop is giftig. 

Hou gewoon je pup goed in de gaten de eerste weken al zeker, dan weet ge of het een knagertje is. 

Hier staan ook rhododendrons en heel veel klimop, nooit enig probleem mee gehad.

De zwaartse gifplanten heb je al verwijderd , en verder geef je een goeie kluif. 

Die verkiezen ze nog altijd hoor. Geniet van je pup 

Volgende forumvraag: ziek??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^